Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
.
@kuwait na chození do kina mám kamarátku, my chodíme na takové "jiné" filmy, to je v kině vždy "narváno" včera bylo 10 lidí. Kamoška kolikrát ani neví na co jde, a pak se ji to vždy líbí. A když chci jít s chlapem, tak zase na jiné filmy
@erjona tam bále zdi jsou praktické v kuchyni nebo v chodbě, protože sice se zašpiní,ale zase je můžeš vymalovat každý rok aniž by se se stresovala. Mně se taky líbí modrá a prosadila jsem si ji v koupelně, tam se hodí, jinak do pokojů mi přijde studená, ale zase závisí od odstínu. mně se líbí spíš ty chladnější odstíny
My zase neshodneme na nábytku, tak jsme si nový nábytek koupili až po 20 letech ( i to se kroutil) a to stylem, já si našetřila z dědictví, já vybrala, já objednala, já zaplatila, muž dovezl a složil. Tomu říkám dělba práce
@mariuskaa
@ellise
Aj mne sa pacia farebne steny a tiez sme nechali biely plafon, este ked postavime nabytok - zajtra konecne pride stahovacie auto - tak dokreslim tetovacku zo striebornej farby do tej tirkisovo modrej, len musim vidiet kam sa to najviac hodi, podla vysky nabytka, na chodbe mam dva pasy tirkisovy a slabomodry a idem do toho namalovat velky strom - striebormny a do koruny zavesit rodinne fotky so striebornymi obrazmi,,, ja rada malujem, uz som tu raz ukazala fotku tricka. co som namalovala malemu,,,takto si to predstavujem - ten strom a tetovacky do obyvacky, nejake kvety, tie este nemam vybrate,,,,
http://de.aliexpress.com/item/44-x35-110x95cm-S...
@erjona hej super
tu sa to vola
"wall decals"
@mariuskaa my mame nieco podobne ako na tych prvych dvoch obrazkoch steny take bledunko vanilkovo zltkave a biele plafony a ramovanie posobi to tak sviezo,refreshing,my sme mali uz vselico raz sme mali v spalni bledunko ruzove steny a doplnky a muz bol z toho na nervy 😀 on chcel cervene steny v spalni aj obyvacke a cervene gauce 😅 tak reku niesme v bordeli moj zlaty take nic tu nebude.Maly mal v svojej izbe bledunko modre steny to bolo pekne ale posobilo to tak chladne v lete to bolo fajn ale v zime ked tam este aj bola v izbe Zima to bolo take ako v ladovom kralovstve.Ja mam rada steny take bledunke pastelove taky len nadych farby a biely nabytok taky ako sa hovori tomu ze francuzsky vidiek ale v obyvacke mame divocinu lebo muz na tom trval kolonialny styl tmave skrine a sedacka kovovy ram a vzor leopard aj koberec chcel leopard tak ale mame podlahu mramor tak naco to zakryvat som ho prehovorila,on chcel aj lovecke trofeje na steny 😀 reku ked si ich ty ulovis tak ok 😀 On mal podobne aj ked este zil doma u rodicov tam mal dokonca na zemi kozu celeho leoparda tu to dostat tak asi od piratov to maju lebo vsak leopard je chraneny a zebrovy koberec na stene mne to pripadalo creepy ale to co mame doma teraz je taky Cavalli styl skor nez nejake Afro safari
@mariuskaa to maloval můj chlap, zvětšil obrázek přes diaprojektor na zeď, obkreslil tužkou a pak vymaloval barvou.
tohle bylo včar ve zprávách, @erjona u vás se o tom mluví?
http://zpravy.idnes.cz/divky-ve-veku-15-a-16-le...
@ellise tak mna prekvapilo to, ze odleteli 😖 ... som si myslela, ze nejaka kontrola este existuje ... vsak v pase museli mat vek 😖
@ellise Ja tomuto neverim ak su te baby z Bosni len z dôvodu ze Bosna ma perfektni vztah z Tureckom a za casu vojni v BiH Turecko pomahalo bosnackim moslimom a byvali prezident Alija Izatbegovic prosil pred smrtou Erdogana aby sa staral o moslimov v Bosne.Toto je moj nazor a zas z druhej strany vsetko je mozne.
@canerko čemu nevěříš? že mladé holky se dali k islamu a jeli za něj bojovat? napsali to v dopise. No a že je pustili do letadla, možná to ve správách vysvětlili, to mi uniklo. ale pak byl rozhovor z někým z ČSA, poučí bez doprovodu od 12 roků do letadla. Možná je to v rakousku podobné. Pak byla nějaká štatistka, že takhle odejde z Evropy ročně asi 8000 ( snad jsme to nepopletla) lidí nejvíc prý z Francie.
Ale víc by k tomu měla asi erjona
@ellise http://www.krone.at/Oesterreich/Syrien_Ueber_10... - nasla som to,,, no co ti na to poviem, pre mna su neni normalne obidve,,, ☹ ☹ ☹
@ellise Ako som povedala vsetko je mozne,len hovorim ze tomu neverim ze isle na proti stranu lebo dobre viem ake su vztahy medzi Tureckom a Bosnom,a z vas vsetkych najlepsie viem ako bolo vo vojne od 1991 az po 1995.Bola som sice 11 rocna ked to zacalo ale poznam velmi dobre tematiku kto s kym a kto proti komu a zaco.Znova pisem je to len moj nazor.
@canerko zabudla som este podotknut ze one sa nedale k islamu one uz bole od narodenia moslimky ale islam v Bosne je tak tiez ako v Macedonsku alebo v Turecku,volni a nije sfanatizovany.Najviac teroristov pochadza z Afganistanu a Cecensku.Turecko oznacil len jeden a to Mehmet Ali Agca atentatom na Jana Pavla II,a ja osobne som toho papza mala velmi rada lebo to bol clovek charizmaticky.teraz sa mi paci papez Frantisek a je to Bozi clovek.benedikta som nemala rada a prepinala som ked som ho videla v televizii,jednoduho bolo nieco na nom odpudzujuce.
tie chúdence si asi radšej dobrovoľne vybrali smrť, ak neboli prinútené..
@canerko co máš pořád s tím Tureckem?
nevíme jaké byli muslimky, jestli ne jen proto že jejich otec byl muslim. Možná přišli s vlnou uprchlíků jako malé, nebose dokonce v Rakousku narodili.
Nicméně takhle zblbnout takové holky, to je na trest. Totální selhání rodiny ( i když tento věk zvládnout je někdy na palicu) a společnosti
@ellise Die nach außen hin wie viele ihrer gleichaltrigen Freundinnen geschminkte und an Buben interessierte Schülerinnen dürften sich über das Internet bzw. soziale Netzwerke radikalisiert haben.
"Es gab überhaupt keine Anzeichen für eine Radikalisierung - sonst hätten wir sofort reagiert. Sie wurden einer Gehirnwäsche unterzogen. Und mittlerweile haben wir auch eine bestimmte Organisation im Verdacht. Aber welche, das können und trauen wir uns nicht sagen - es wäre für die Mädchen und auch für uns zu gefährlich", so Verwandte der 15-jährigen Sabina S. im "Krone"-Gespräch. Bislang war der jüngste "Heilige Krieger", der von aus Österreich nach Syrien gezogen ist, 17 Jahre alt. - podla tohto co tu pisu sa nechali sfanatizovat pubertacky na internete mladymi chlapciskami,,, a pisu, ze neboli ziadne znamy radikalizacie badat na nich, inak by rodina okamzite zasiahla,,,
sorry, nie mladymi chlapciskami, len ze na Internete a v tomto clanku http://kurier.at/chronik/oesterreich/zwei-schue... zasa pisu, ze rodicia boli uplne z toho hotovi,,,
@ellise
@erjona jasně že na puberťačkách nic nepoznáš, teda všechno se ti zdá divné, ale bereš to tak že je to puberta, nad něčím mávneš rukou. namužeš tomu stát věčně za zadkem, a jen doufáš že to si do něj nahustila do těch 15, tak aspoň něco z toho v tom děcku zůstalo. protože na výchovu máš čas tak do 14 a pak děj se vůle boží.
nevíme a můžeme jen spekulovat jaký roli sehrávalo náboženství v rodině, jak se o něm mluvilo.jak rodina fungovala, jaký měla čas pro děti, nejen teď ale i předtím, jak se řešili konflikty. V tom vidím selhání rodiny.
A tady vnímám negativně právě multikulturalizmus, to že řekne jen za A) všichni jsme si rovni, není rozdíl mezi bílým a černým, každá kultura a národ má nárok na existenci, ale už jaksi neřekne za B) jaké to má negativa. A 15- letý člověk nedokáže pochopit vše co se kolem děje, a často nedokáže rozeznat co je dobré a co špatné, pro něho ho jen buď anebo, žádný kompromis

@vevesh aj talianov a latino vsak macho slovo ma spanielsky povod 😀 aj japonci su vraj macho
@ellise najlepsie je ked to muz necha na zenu ako ten moj tomu jedno kde bude dovolenkovat ja zarezervujem,vyplatim 🙄 a jemu uz len zahlasim kedy sa ide na dovolenku a tam potom plati on na revans 😀 my to mame tak podelene