icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

mawiya
22. apr 2014

@dalal no ja som happy, len keby aj ostatní boli. Ja som skôr rezignovala na hlúposť, alebo lepšie povedané, načo míňať energiu na nikam nevedúce debaty. 🙂

eva8
22. apr 2014

@mawiya nepotrebujem čítať - s pokojom, radosťou som tu nakukla. Tu je len napätie, hádka, nechcem čítať.

demo
22. apr 2014

@eva8 je zaujimave, kolko vedia zeny, ktore hlasaju ake su happy vyprodukovat hnevu a nevrazivosti.

eva8
22. apr 2014

Tu je len napätie, hádka. Kedy ste si povedalI niečo pekné? Každá chce presadiť svoju pravdu za každú cenu, urážate sa,
osočujete, Presný obraz Islamu. Čo to nevidíte? U nás doma to bolo tak, tu na fóre to isté. V škole tiež: napätie od moslimských detí!!!! - už detí!!!! a ich mamka Slovenka plná výhovoriek, alibizmov, ospravedlńovanIa. Podáš ruku, zneužijú ťa, lezú ti do zadku, odhodia ťa, prevracajú kabáty, a teraz neopisujem otca mojich detí. Moslimovia, o kt: dlhodobejšie viem mi nepotvrdilI opak a prenieslo sa to i na niektoré mamičky zmiešaných manželstiev. VeľmI ma to sklamalo, i ja som obhajovala. Vrazia ti nôž do chrbta s úsmevom na tvári. . Sú zbabelí, víťazí fyz. sila, teror, faloš. Neodsudzujem ľudí. Islam je ZLO!!! Manipulácia. Vychováva inatilné bytosti trpiace sebaľútosťou a macochizmom, zlosťou. Rozširuje sa cieľavedome, nenápadne, lepí sa ako práškový cukor. Zákerne, víťazí. Smiali ste sa kresťanom v súvislosti s "pilierami" Kresťan si môže vybrať - "dobrý", "zlý" - má slobodnú vôľu, nesie zodpovednosť. "Dobrý" muslim musí byť zlý - nemá na výber, platí absolútna poslušnosť. Miesto lásky, odpúšťania - strach, nenávisť Klobúk dole pred moslimami, kt. sa úprimne chcú integrovať (nemyslím tým šatky a bravčové mäso = just image), no keď príde na lámanie chleba... ??? !!!

"Vzorku" otca detí som vynechalaN a s vyhodnocovaním "údajov" mám skúsenosti. Niektoré ženy - rodené moslimky si vážim a mám úprimne rada. Niektoré sú úplne jednoduché, iné vzdelané a naučila som sa od nich I niečo pekné a učím to I deti, lenže to vyplývalo zo srdca, nie z islamu.

nivi
22. apr 2014

@mariuskaa tak cisto len na odlahcenie temy
rozdiel medzi i, ı je podobny ako u nas medzi i, y. oni maju rozdelene samohlasky na tvrde a makke....
ale to ich ı bez bodky sa cita skor ako take ü hrdelne.
ale to ti mohol aj muz vysvetlit :P ci on uz sa narodil v USA a po turecky nevie? to sa len tak pytam.

a podla mna si uplne v pohode mozu rozumiet aj ine kultury, ved ani tu v eu nie sme cez kopirak a uz ked porovnam mna s kamoskou tak su rodiely v tradiciach, nazoroch a pod.

okrem toho su ludia, ktory hoc aj boli vychovavani napr. na Slovensku a spoznavali svet, tak im ucarila prave ina kultura a to je jedno jedny sa zalubili do Tibetu, iny USA a pod..... :P Mam aj kamarata slovaka, blondacisko modrooky, na VS studoval dejiny a ziskal polrocny pobyt v Turecku v Ankare. potom sa aj vratil, dokoncil si VS a hajde spat do Turecka. Jednoducho mu ta krajina ucarovala. proste take pripady sa stavaju.

mawiya
22. apr 2014

@eva8 no takto, keby si si prečítala tému, ktorú som založila pred dva a pol rokom, tak by si mnohé pochopila. bola pre ženy, ako ja, ktoré majú "netradičné" manželstvá. Išlo mi v téme o to, aby sme si poradili, porozprávali, nadviazali priateľstvá. Bohužiaľ stačilo málo a diskusia sa zvrhla na osočovanie mojej osoby. Toľko k tomu, prečo sem tam reagujem 🙂. A to, že stále tie isté osoby urážajú a útočia? vieš nám ostatným je to ľúto, je to trápne a tiež sa bránime. Mne sa ale už nechce. Lebo som spokojná. hľadala som ženy s podobnými skúsenosťami a našla som len urážajúce osoby. preto teraz už reagujem len tak, ako reagujem. a hlavne s úsmevom - alebo úškerom - keď píšem odpovede pre niektoré žienky. Načo presviedčať. toto som nikdy nechcela. Ale vieš, je prirodzené sa brániť, keď ti niekto ubližuje.

aliza
22. apr 2014

@mawiya ved presne, to je to 'islamske', oko za oko, zub za zub, nezostala si nam nic dlzna, zial 😒 . Volas po respekte, ale sama ho nie si schopna. Uz v tej tvojej teme si urazala a nam nadavala, tu zase nas nazyvas husami a podobne. Jedina moja 'nadavka' na tvoju adresu bola, ze si 'naivna'., co ja za urazku nepovazujem. Takze sa najprv zamysli nad sebou, ako ty reagujes na odlisne nazory, ako ty sama urazas a utocis a potom ukazuj prstom na druhych.

vevesh
22. apr 2014

@dalal tak moj sa sprava vsade rovnako (mozno vynimka? 😎 -neviem posudit ostatnych ako a ci sa inac chovaju) ci je v EU , ci je doma...tym kde sme, sa meni iba nas vztah a cas straveny spolu...ked sme v EU mame na seba a deti 24h hodin denne, vztah je intimnejsi....ked sme u neho doma ,tak osamote sme iba po veceroch (ked mame navsetvy, kt. prenocuju, tak ani to), , resp. ked nemame navstevy (co je velmi zriedkave, kedze oni ziju iny "spolocensky" zivot ako my= nie je nic vynimocne ked ti pride na navstevu 50 ludi 😀 😀 )

mawiya
22. apr 2014

@aliza nie aliza nehovoríš pravdu. žiadne oko za oko, zub za zub. Vy urážate a my sa snažíme brániť. nie útočiť. Proti vašim atakom sú len naše odpovede. Ale prepáč, dobre vieš, že tam neboli len urážky typu "naivná" . bolo tam oveľa viac a horších vecí, boli vymazané adminom a naozaj tam boli urážky nielen na mňa ale aj môjho manžela - typu "podvodník". Je prirodzené sa brániť - opäť hovorím brániť, nie atakovať, ak teba alebo tvojho blízkeho nazývajú podvodníkom,sprostaňou a podobne. Vaše stále pochybnosti ubližujú, a ver mi, že je to veľmi nepríjemné. Našťastie mám okolo seba ľudí, ktorí nie sú útoční. Keď na teba kydajú, tak sa brániš. Priznám sa, že som už rozvážnejšia v tom, ako prijímam diskusie tu. ale...... bola som tu nová. toť sprostá som bola 🙂. Nakoniec azda už len to, že dokážem pochopiť aj teba. keby som mala ja nejakú zlú skúsenosť, tiež by som upozorňovala. Ale znovu a znovu opakujem, skús to robiť inou cestou. nie tou pochybovačnou, útočnou. Ak naozaj chceš dievčatám dať rady a pomôcť, nájdi iný spôsob, cestu a nie rozprúdiť vždy škriepky. Pekný dníček

aliza
22. apr 2014

@mawiya vies, jedno je pochybovat a druhe urazat. Ja som toho tvojho podvodnikom nenazvala, pisala som len, ze u nich nie je nic nezvycajne mat sfalsovane doklady, ani sprostanou som ta nikdy nenazvala. Ja viem, ze nase pochybnosti nie su prijemne, zazila som to, ked vsetci pochybovali a ja jedina som sa ohanala presne tym, cim ty, vsetci boli zli a neprajni a neviemaki. Pravda vysla najavo az po 5 rokoch spolocneho zivota a na to som ta chcela upozornit, aby si mala oci a usi otvorene a neverila mu vsetko, co ti rozprava, o nic ine mi neslo, len som apelovala na vacsiu opatrnost, nakolko z tvojich prispevkov bolo jasne, ze si proste zalubena a nekriticky beries vsetko, co on povie.

mawiya
22. apr 2014

@aliza mnohé používali nadávky - bohužial, je mi to teraz jedno, ale pred dva a pol rokom mi to jedno nebolo. Preto viem ako sa cíti Mária. a je mi ľúto, že si musí prejsť tými istými diskusnými príspevkami. A musíš uznať, že komentovalo mnoho žien, ktoré nikdy muslima ani nevideli. ale tvárili sa ako bohyne. takže ono je to na oboch stranách. ja dokážem pochopiť mienku tunajších ľudí - muslim musí byť zákonite zlý, ale dá sa aj opýtať slušne a nie hneď urážať. teraz zasa nehovorím na tvoju adresu. proste celé koníkovo je o urážkach a osočovaniu. a keď tak čítam, tak to nie je len v takej kontroverznej téme ako je manželstvo s muslimom. Ale aj pri diskusiách o obyčajnej nádche. smutné ale taká je realita.

namornicka
22. apr 2014

@mawiya Nepamätám si tú tvoju diskusiu o ktorej píšeš, takže sa ťa opýtam vec, ktorú si už možno niekde vysvetlila. Neviem, či si predtým ako si konvertovala žila kresťanským životom alebo si bola ateistka, v každom prípade si už bola dospelá matka detí so svojim svetonázorom, rebríčkom hodnôt a v tom duchu si viedla svoje deti. Mňa by zaujímalo, či predtým ako si "vybočila so svojej pôvodnej línie" ste sa bavili so svojim terajším partnerom aj o tom, že by si každý zachoval svoju vieru (ak ako to mnohé baby tu urobili) alebo by sa prípadne on prispôsobil tej vašej, keďže prišiel žiť do hotovej rodiny. Či by to nebolo podľa teba lepšie pre rodinu aby si ty so svojimi staršími deťmi ostala pri svojich pôvodných hodnotách a on by sa vám buď prispôsobil alebo by si praktizoval svoju vieru. Či si myslíš, že je okrem iného dobrý príklad pre deti takto zmeniť vieru, zjednodušene povedané načo to bolo dobré? Vravíš že vám to klape, je tolerantný, žije európskym spôsobom života ........ pre koho to bolo treba?

mawiya
22. apr 2014

@namornicka nie nebola som vedená kresťanským životom. bola som pokrstená ale nič viac. a konvertovať som nemusela, tak isto deti nie sú vedené v duchu islamu. Muslimovia sa môžu ženiť so ženami iného vierovyznania, pokiaľ táto ich viera je založená na svätej knihe - teda s kresťanmi, židmi a muslimami. Fúúúúú dúfam že som to dobre vysvetlila. Takže nebola som vedená k žiadnej viere, sama som verila, že nejaká vyššia moc je a Islam mi dal odpovede na moje otázky. študovala som aj kresťanstvo a tam som tieto odpovede nenašla. takže moje rozhodnutie. Takže neviem kde je problém. Som muslimka a hotovo. Bolo to treba pre mňa, ja som hľadala vieru. Deti neboli nikdy vychovávané v kresťanskom duchu - okrem Ježiška na vianoce. A áno, manžel prišiel do našej rodinky a prispôsobil sa. oslavujeme vianoce, staviame stromček, včera ma s deckami vykúpal v posteli. ale k týmto sviatkom - ktoré dodržujeme pre decká sme pridali tie moslimské.

erjona
22. apr 2014

@eva8 Nehnevaj sa Evka, ale tento tvoj posledny prispevok si trosku prestrelila, nemyslis?

canerko
22. apr 2014

@eva8 No co povedat na tvoj posledni prispevok.Zoberiem to tak ze si sa strasne ale strasne opiekla.Mislim si ze nemas celkom pravdu.Preco je Islam zlo?vysvetli mi?kde v Korane pise ze siri zlo,nevrazivost.Znova sa vratim vojne v Chorvatsku a Bosni.Bohuzial ja osobne som si vela vytrpela aj moja cela rodina.Mi sme museli opustit svoj domov,nam spalili a zdvihli do vzduhu cely nas majetok,zazili sme take hrozy.Aj ked nasa rodina prezila museli sme sa pozerat na vycinanie Srbov.Za co mozu male dety??????A vidis boli sme na hranici zivota a smrti ale aj tak sme neni zatrpknuti voci Srbom.Ne nenavidime.Zijeme znova spolu vsetci,aj ked sem tam su neake excesi z ich strany.Stale provokuju.Co se tika toho ako poniektori moslimovia ziju:piju alkohol jedia bravcove mäso a ziju nadivoko co je v islame nepripustne mne sa nepaci a premna to nije moslim a moze sa za to hambit.Ale mne je to uplne jedno,nech si zije ako chce.ja budem zodpovedat za seba a nije za cely moslimski narod.Kamaratka Slovenka bola vydata za Turka,po troch rokoch jej zomrel manzel.mal len 33.A ona sa mohla vratit naspet z Ankari,ale ona zostala zit u nich doma,dety chodia tam do skoly,a teraz sa vydala za jeho brata.U nas je normalne ked sa stane taketo nieco ze sa vdova vyda za dalsieho slobodneho brata.Co se tika toho ze moslim prijal ze jeho manzelka (katolicka) nechce konvertovat na islam,moze si pestovat svoje krestanske tradicie:tak si mislim ze je velmi tolerantni moslim a ze ten vztah naozaj moze vijst.Horsie bi bolo ked bi nedovolil.tam potom neni su kompromisi,a jedna strana trpi a to samozrejme zenska.Mozno splietam teraz viac tem v tej jednej ale sa ma bitostne dotikaju vety tipu:islam je zlo.Vsetci moslimovia su zli.Neni to tak.Vstah moze vijst len ked su obaja schopni obcas zatvorit oci,prijat kritiku toho druheho a podriadit sa ako zena muzu tak aj muz zene.Ja som vydata 11 rokov a to po troch dnoch znamosti a klape nam to a sme stastny obaja.Sme liberalni moslimovia a ziadne prikazi u nas neplatia.Dokonca mozem povedat ze manzel poslucha mna a da na moje slova.Ja som doma sef a on vo svojom podniku.Momentalne som sama uz dva mesiace z detmi,kazdy vecer mi napise spravu plnu lasky a nebolo to inac ani predtym.ked som prisla z roboty velakrat len tak bez dôvodu som nasla kvety na postely,lupienky ruzi vsade naokolo.Nasa laska je silna a mozem povedat ze mam uzasneho manzela.Toto som napisala aby ste videle ze rodene moslimky niesu potlacane,tyrane alebo neviem co.Zena drzi tri rohy v dome a muz len jeden,preto zelam vsetkym zenam vydatim za moslimov aby im to vyslo,a aby bole stastne.A zakernich a neprajnich ludi bolo aj vzdy bude.

zuzana76
22. apr 2014

@nivi Aj mne sa turecko ako krajina paci a aj jazyk

ellise
22. apr 2014

@mawiya dovolím se zeptat, odhaduji tvůj věk něco kolem 36, muslimkou si 4 -5 roků, nebyla si věřící, tak kde se vezme v dospělé 30- leté ženě potřeba hledat odpovědi na nějaké existenční otázky. Chápu to u mladých holek, které hledají své místo na světě, jsou plné pochybností, neznají život, a najdou se v nějakém náboženství, spíš ve snaze být zajímavé. Ale u dospělé, zralé, světem a životem protřelé ženy?

A ty si opravdu svého muže znala jen z internetu a než přijel na Slovensko nikdy si se sním neviděla? Ty si si troufla na život s někým úplně neznámým? Neuvěřitelné. Já bych si to nedovolila s čechem jen tak po internetu, a ty rovnou s tak odlišnou kulturou. To opravdu si byla tak lehkomyslná? ( promiň za ten výraz ale nic vystiženějšího mně nenapadlo.)
@canerko a ty si se nebála vzít si muže na celý svůj život po třídenní známosti? Co by si dělala kdyby to nevyšlo? Protože zamilovat se můžeš na první pohled, ale společný život má daleko k zamilovanosti.

Na margo války, všechny války vznikli buď kvůli rase, náboženství, nebo penězům. pro žádnou válku neexistuje omluva. To co se dělo v bývalé Juhoslávii bylo a je hrozné, ale myslím že nelze vinit jen jednu stranu. Myslím že v tomto případě platí: "kdo si bez viny, ať hodí kamenem" neznám to samozřejmě tak podrobně jako ty, ale když o válce bude mluvit kdokoliv, vždy bude špatný ten druhý. Ale do polemik se rozhodně pouštět nehodlám, už jen proto že to opravdu až tak podrobně neznám.

A co se týká islámu, nemyslím si že je to mírumilovné náboženství. Zatím mně o tom jejich činy bohužel nepřesvědčili. Ale současně si nemyslím že každý muslim je špatný, asi něco jiného je liberální evropan, a něco jiné zfanatizovaný arab. Prosím ať si islám uctívají v krajinách kde je jejich náboženstvím, ať si dodržují jeho zásady, ale prosím ať to neprosazují v Evropě. Ta má svoje hodnoty, kulturu, tradice a té bychom se měli držet.

ellise
22. apr 2014

@erjona moja, víš že existuje něco jako google překladač? a k těm policajtům v Rakousku, ani nevíš jak bych si přála aby si měla pravdu, 😀 😀 snad poprvé co přispívám 😀 😀

mawiya
22. apr 2014

@ellise opravdu jsem byla tak lehkomyselná. ale znali jsme se nekolit let 🙂 juj a teraz slovensky 🙂 nevzala som si ho za muža hneď ako prišiel na Slovensko. Za druhé, mali by sme sa pomaličky zmieriť s tým, že žijeme v inom svete ako pred 100 rokmi. ak pred 50 rokmi stačili ľuďom listy písané niekoľko mesiacov, potom sa stretli a čoskoro vzali - (príklad mojej starej mamy), tak nevidím problém, že sme sa spoznali cez internet. Je to súčasť moderného života, ja osobne si bez netu neviem predstaviť už život (platby, škola, práca........) a tak bude čoraz viacej manželstiev, priateľstiev a vzťahov založených a vzniknutých vďaka internetu. Ale to je môj názor, asi my dve žijeme na rozličných spoločenských a kultúrnych stupňoch. No a k tej prvej otázke. Ja som ti už predtým písala - pokiaľ mi pamäť siaha, že potrebu veriť som mala aj predtým, ale tak silno ma jednoducho žiadna viera nezaujala, možno aj preto, že moji rodičia patrili k tým, ktorí náboženstvom pohŕdali a vysmievali sa ľuďom chodiacim do kostola. je krásne veriť v Boha a je jedno v akom veku. je smutné vedieť, že sú medzi nami ľudia, ktorí si žijú len pre tento jeden život, deň, minútu, neveria v nič vyššie, iba na súčasný pozemský život. Ber to ako chceš. Ja neodsudzujem nikoho, je to každého vec, či veriť alebo neveriť. ja verím v Boha a je mi ľúto, že som ho našla tak neskoro.

mawiya
22. apr 2014

@ellise ešte k tvojmu poslednému príspevku. Ja som muslimka a nepresadzujem si svoje náboženstvo. Nikoho s ním neobťažujem a nikomu o ňom nerozprávam. tak prečo nemám právo žiť v európe? len preto, že je pre mňa Islam mojím vierovyznaním? obťažujem ťa tým nejako? maximálne ti odpoviem na otázky, ktoré sa pýtaš? ohrozujem ťa? alebo môj manžel? jeme z tvojho taniera, alebo žijeme pod tvojou strechou? Máme slobodu vierovyznania a ja mám právo vyznávať moje náboženstvo. To sú naozaj nevhodné názory. BTW: keď spomínaš islam v kontexte s arabmi, môj manžel nie je arab a ani nikdy nebol. Treba si naštudovať, čo je islam, kto sú arabi atď.....

aliza
22. apr 2014

@canerko som rada, ze ako moslimka si potvrdila moje slova a ze to vnimas rovnako, ze neexistuje, aby clovek, co sa nazyva moslim, jedol bravcove, zil na divoko, pil alkohol a pod., ze je to nepripustne aj u tych liberalnych. A ty si tu raz spominala, preco nechodis odhalena, myslim minisukne, vystrihy a pod...tak mi mozno ty vysvetlis, ako je to teda v islame s obliekanim, kedze prave @mawiya ako slovenska moslimka tu pisala, ze v korane a teda v islame nie su ziadne obmedzenia, co sa tyka obliekania zien a ze preto ona kludne nosi minisukne....nechcem rypat, len ma to naozaj zaujima, ci je o tom nejaka zmienka, nejaky predpis alebo je to naozaj len na kazdej zene, ako sa rozhodne.

mariuskaa
22. apr 2014

@ellise s tym "presadzovanim islamu v europe" nic ty ako jednotlivec alebo cely narod nespravi/te.
To je politika a vola politikov. Zidane bu bu bu ze europa bude moslimskou nehrozi. A politici to vedia, preto to povoluju. Kazdy kazdeho respektuje. A mne v ziadnom pripade nejake cudzie nabozenstva nevadia. Som rada, ze zijem kde zijem. Vsade je klud a moslim krestanovi podrzi dvere rovnako ako krestan moslimovi. Samozrejme, aspon v tych cilivilizovanejsich statoch US. 😎 Nikto sa ich tu neboji. Sami su rovnako zaradeni v spolocnosti ako kazdy iny.

mawiya
22. apr 2014

@aliza srdienko minisukne - uz som vysvetlila po kolená. a áno je to o presvedčení ženy, či sa bude zahaľovať alebo nie.

ellise
22. apr 2014

@mawiya špatně si mně pochopila, mně je jasné že v dnešním světe smíšená manželství a partnerství budou, mluvila jsem o islamizaci evropy, o vodění dětí ze školek do mešity, o návrhy zavedení práva šaria do evropských zákonů, náboru ve školách.... atd
pokud se kdokoliv přizpůsobí evropským zákonům a neprosazuje si svoje na úkor někoho jiného nemám problém.

já taky využívám net, objednávám, obhospodařuji svůj účet... ale abych si vybírala partnera jen přes internet tak to teda ne, mně by ani dopisy nepomohli..

ellise
22. apr 2014

@mariuskaa myslím že rozdílné chování muslimů v americe a evropě jsme už tady řešili, ale třeba @aliza ti řekne jak je to v anglii. V česku díky ne zcela dobrému sociálnímu systému muslimové zatím nejsou. teda jsou, ale převážně ti co konvertovali

mawiya
22. apr 2014

@ellise vieš u nás na Slovensku to je trošku inak ako u vás v Čechách. viem, že je tam viac muslimov a viac sa začleňujú do diania. Takže nemôžem porovnávať ani hodnotiť. u nás na Slovensku nič také nemáme. žiadne škôlky, ani mešity a podobne ako u vás v Prahe, Tepliciach, Brne a neviem kde všade. Takže možno aj chápem čo chceš povedať, ale na druhej strane mne nevadia budhisti ponúkajúci literatúru na rohu na námestí, nevadia mi jehovisti (pokiaľ sa mi netrepu do bytu dvakrát do týždňa), pretože keď sa o ich náboženstvo nezaujímam, tak si ich jednoducho nevšímam. Ak ťa ale muslimovia obmedzujú a bránia ti v tvojom bežnom živote, tak oky. ak ti ale do života nezasahujú, tak potom prečo toľká nenávisť?

ellise
22. apr 2014

@mawiya neřekla bych že je nenávidím, ale nelíbí se mi prosazování jejich náboženství. Myslím že oni ve své zemi, by něco takového také netrpěli. Či snad ano?

mawiya
22. apr 2014

@ellise ako si presadzujú svoje náboženstvo? tým, že sa niektoré ženy zahaľujú? alebo že nejedia bravčové? ja teraz nerýpem, ale naozaj chcem vedieť, ako si presadzujú náboženstvo. A na tvoju otázku, či by to znášali vo svojej krajine? neviem, ale v manželovej krajine, dokonca v jeho štvrti žijú kresťania, majú vlastný kostol, oslavujú vianoce - ostatní ich akceptujú a normálne spolu vychádzajú. dokonca jeden z jeho naj kamošov je katolík. tak neviem

ellise
22. apr 2014

@mawiya třeba kázáním v brněnské mešitě o tom jak je důležité vychovávat dítě k nenávisti ke všem kdo nemilují alláha,

myslím že mezi kázáním v mešitě a postáváním jehovistů před Billou je přece jen trochu rozdíl

mawiya
22. apr 2014

@ellise k tomuto sa vyjadriť nemôžem, pretože som tam nebola. ale ty si tam bola prítomná? v mešite? ja som muslimkou a nikto mi nikdy nepovedal, že mám nenávidieť nemuslimov. je to pre mňa naozaj divné.