Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@aliza Citis sa urazena na to co si sama napisala - to ze si napisala, "ani ze je to moj manzel" som povazovala ako ironiu po tych prispevkoch 😉
aliza @erjona prepac, ze nerozlisujem medzi kosovskymi a macedonskymi Albancami. Ani tie zeny, ktore som poznala, nehovorili, ci ich manzelia boli kosovski alebo macedon., preto to nerozdelujem.
A k mojmu mm, je to moja volba chranit si svoje sukromie. Nikto vas tu nenuti zverejnovat vase sukromie, je to len vasa volba, tak treba cakat aj reakciu. Co si ty a @mariuskaa myslite o mne, mojom mm, vztahu, mojej rodine, mna absolutne nezaujima a nebudem o tom s vami diskutovat. Mozte si tu fabulovat kolko chcete. Ja s islamom nesuhlasim a je jedno, odkial mam muza. Ja si vazim jeho, jeho rodinu, nie nabozenstvo. On to vie a respektuje to. Nie je obmedzeny, aby nevidel, aky Islam v skutocnosti je.
A k mojim detom, ja ich nebudem predsa chranit pred rasizmom, pred tym sa chranit neda...musia vediet, ze nie kazdy na nich bude mily a tolerantny....a musia aj vediet, ze preco....a zaroven musia vediet, kde ziju a respektovat danu kulturu, zvyky, tradicie....
28. sep 2013 o 16:06 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • • Pošli IP •
Tu si zasa pisala tak, ze sa da chapat, ze mas manzela... ale je to jedno, sa nejdem teraz s tebou dotahavat - nie si vydata - tak nie si, mne to neprekaza, je to tvoja osobna vec...
@erjona To, ze ty nieco pochopis ako ironiu, je tvoj problem, ja som to napisala uplne jasne, ze nie je moj manzel. A ano, volam ho muz lebo nim aj je, ale nikdy nie manzel, preto som ta uz vtedy upozornila, ze som to nikde ani nepisala.....ale tebe to proste neda a stale mas potrebu sa v tom vrtat a hladat nejaku zapletku tam, kde nie je. ESte raz sa pytam, o co ti ide?
@aliza Ano, jasne, celu noc som sa nevedela dockat, kedy si nieco o alizi precitam a rypnem do nej - ja o tomto case mam uz kavu vypitu, kde si citam na nete, co noveho a teraz mam pauzu, kym nepride navseteva - dalsia, takze nemas pravdu, bola by som reagovala uz vcera, ale sme sa stahovali a dnes som dovybalovala posledne krabice a som velmi spokojna so sebou, nemam za potreby tu do niekoho rypat - ci ty ano? Ja nepisem neprijemne nejakemu citatelovi, na taku uroven sa teda nepotrebujem znizit 😉
myslim si ze k nedorozumeniu prislo na zaklade toho ze Aliza pouzivala v minulych prispevkoch slovo muz a vacsina z nas to pochopila ako manzel... to je v podstate jedno ... ide o to ze ak zije ( vydata alebo nie) s moslimom a potom druhej kocke napise ze jej absolutne nezavidi manzela moslima hoci ho osobne nepozna, tak sa predpoklada ze ju lutuje kvoli tomu ze je moslim ??... je to velmi cudne a nedava to zmysel... preto som sa snazila tejto zahade prost na klb 😝
Dopredu upozornujem, ze moj ton NIE je ostry, len sa to neda urcit v napisanom slove. 😉
@aliza ja osobne nemam absolutne nic k tomu, ked niekto zije nadivoko.
Co ma zaraza je, ze sa pytala negativnym, posudzujucim sposobom @maria200981 ako je mozne, ze ona neni so svojim zobrata... ?!!! Plus si tam dala prekvapeneho smeja. Ty ktora sama rovnako zijes, dovolujes si posudzovat a questioned niekoho ineho? A dalej si poukazovala, ze jej priatelovi-moslimovi "piliere islamu nic nehovoria" ! Vies, doteraz sme si tu vsetky mysleli, ze ty mas asi toho "praveho" moslima, a mozno preto ta nenavist proti nim, lebo sama si s jednym nestastna! Ale asi sme sa vsetky mylili. Vidim, ze ani tvoj nedodrziava "pieliere" a asi sa sam za neho poklada nie? Lebo potom ked tvoj je tiez liberalnejsi/ok naco potom ironia, a negativizmus proti ostatnym co su so svojim moslimom stastne. Naco posudzujes ostatnych, ked sama mas to iste? ci ine? Este raz, ty sa pytas Marii, preco nie je vydata?
Absolutne nechapem, chcem chapat, ale nerozumiem ak hovoris pravdu, nerozumiem PRECO?
@dalal
@erjona
na https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partnerstvo-medzi-katolickou-a-moslimom-v-zahranici/
napisala si 19 aprila o 18:28
Tym nechcem povedat, ze ten tvoj je taky alebo onaky, zaruky nie su v ziadnom vztahu .....len ma napriklad zarazilo, ze nie ste zobrati, ked uz teda mate taku dokonalu lasku 😕
A potom na dalsiej strane 20 aprila o 17:09
Alebo ked je raz hriech zit so zenou bez manzelstva a mat s nou deti, tak sa nebudem hrat na moslima vnutorne prezivajuceho islam a pachat takito vazny 'hriech', to je naozaj vysmech, kedze to dane nabozenstvo nepripusta.
@mariuskaa , @aliza presne toto iste som sa chcela opytat, ale dnes je to tu take divoke, ze som si radsej klepla po prstoch, aby to nevyzeralo ako vyryvanie ... a hlavne, nemam tak dokonale celu tuto temu precitanu, takze som nevedela, ci moje nechapanie nie je sposobene len tym, ze nepoznam vsetky suvislosti ... a aby bolo jasne, ja nikoho neodsudzujem, ak nezije v manzelstve, len mi niektore vyjadrenia zrazu prestali sediet 😉
@maria200981 ahoj dievka. a ty si sa nepoučila z mojej sprostosti? hhhhha. vieš keď ma tu pred dva a pol rokom rozoberali, ako ma muž opustí, a ako ma využije a podobne? s týmito husami tu sa nedá normálne rozprávať. A vieš čo je najkrajšie, ich bude teraz trápiť to, že som napísala, že sú husi a nie to, že trepú sprostosti. Dúfam, že ste si sviatky užili a malý Denizko poriadne vykúpal sestričku aj mamču. Pekný večer. 🙂
@mariuskaa uvediem teda veci na pravu vieru...mne osobne nevadi, ci je niekto vydaty/zenaty alebo nie, na to som vobec nenarazala. Chcela som sa na to spytat Marii, ze preco nie su zobrati, ked su vraj tak dokonalo stastni a maju dokonca aj dieta. Ona sa o tom verejne bavit nechcela, takze dovod neviem. Pytala som sa jej kvoli tomu lebo som videla taketo vztahy a vzdy tam bol dovod, preco sa nezobrali a nie vzdy bolo vsetko s kostolnym poriadkom. Pre moslima, ci liberalneho, ci praktizujuceho je zivot mimo manzelstva hriech. A kedze maria pisala o velkej laske, tak ma to len zaujimalo, ze preco.. a my zobrati nie sme prave kvoli pruserom, ktore ten moj napachal.... A ja tu toho svojho nevystavujem na obdiv, ze akeho mam super Moslima, ako napriklad Maria, preto tie moje uvahy o manzelstve, viere, pilieroch a pod. chcela som len poukazat, ze aj ked je nejaky Moslim akoze viac europskejsi ako samotni europania, tak to nemusi byt zarukou 'dobreho' Moslima..., ja mam skusenost, ze prave taki si ziju podla vlastnych zakonov a od moralky v nasom ponimani to ma daleko. Ale zavisi od krajiny povodu, krajiny kde dotycny vyrastal, od rodiny a pod.
@aliza no nechce sa mi čítať všetko, ale viem, že @maria200981 má naozaj krásny vzťah, je to veľká láska, prešli si všeličím, ale jeho aj jej city sú ozajstné. Ty si si nevzala tvojho partnera pre prúsery? no tak ja fakt nechápem prečo máš s ním deti a prečo s ním žiješ. je to vrcholne nezodpovedné.
@mawiya ach jaj, co ja vsetko nechapem 😀, napriklad, ako si jeden zamozny, vzdelany Pakistanec najde na internete starsiu, rozvedenu zenu s detmi, zbali si caky paky aj so svadobnym oblekom a vyberie sa na svadbu so zenou, ktoru videl len cez internetovu kameru a ktora len tak, z cistej lasky prestupi na vieru, o ktorej nema ani sajn.....to je pre mna vrcholne nezodpovedne 😎.ale nastastie ja nie som ty a ty nie si ja, takze sa tym netrap a raduj sa zo svojho vztahu 😎. Ak budete takito 'stastni' aj ked ziska obcianstvo, tak sa ti tu verejne ospravedlnim za to, ze som pochybovala, dovtedy si vsak stojim na svojom nazore na vas vztah a je mi jedno, ako ma pocastujes 🙂
@aliza myslis ze ludia nemozu byt dokonale stastni ak nie su zobrati? Mas pravdu v tom, ze je neobvykle pre moslima zit mimo manzelskeho zvazku (aj ked pokial viem coraz castejsie sa to stave v Europe eg Francuzko atd)...ale my do toho nevidime a uz vobec nemozme posudzovat ci su alebo nie su statni...pokial viem tak maria200981 nikde nepisala ze jej mm je super moslim (oprav ma ak sa mylim) a z fotiek vyzeraju naozaj spokojni...a ja jej aj Mawiyi aj ostatnym dievcatam vo vztahu s cudzincom (moslim nemoslim) zelam vsetko NAJ 😵 😵 😵 Viem z osobnej skusenosti ze takyto vztah je narocnejsi a aj ked mne samotnej nevysiel vzdy ma potesi vydiet par ktoremu to klape 🙂
@dalal ale ja neposudzujem, ci su alebo nie su stastni, ani som nepisala, ze ak nie su zobrati, tak stastni nemozu byt, mne osobne sa proste nepacila ta prezentacia, ze aha, mam moslima, ktory je bravcovy rezen a ktory mi dovoli minisukne, chodi na omse a pod. pre mna to tiez nebol dokaz o stasti, resp. to nebol dokaz nicoho. Dalo sa to napisat aj inak, ale jej sposob mi proste nesadol, preto som sa pytala tie otazky.
@aliza vies ja som to pochopila inak... mne sa zdalo ze Maria je stastna so svojim Moslimom, ktory podla jej rozpravania nie je typicky Moslim; ktory jej aspon z casti prisposobil -vid
....Moj nema problem ist so mnou aspon na polnocnu a vacsie sviatky na omsu...deti mam pokrstene..a o ..nemodli sa nechodi domesity babka mu musi stale zo SR pribalit nasej slaniny a klobasy...
15. apr o 09:35
...to ale neznamena, ze prestal byt moslimom a neveri v Allaha...Moslimovia su rozni...bigotni aj liberalni...tak ako napr. krestania...liberalnych je menej ale najdu sa...
@aliza oky ešte rok 🙂 len prosím ťa, neznechucuj všetky ženy. Mária je šťastná a zjavne jej partner nepotrebuje víza na Slovensko - ale aj tak sa ti tento vzťah nezdá. Ja som zasa vydatá a ani tento vzťah sa ti nezdá. A všetko len preto, že sú to muslimovia. BTW ja som konvertovala možno z tých dôvodov, pre ktoré sa tebe znepáčila tvoja katolícka škola. ktovie 🙂. a čo ti ja viem, nejako som za tie dva a pol roka urážania dospela, neberiem si všetko k srdcu a možno naozaj len chceš dobre ženám, pretože ty si nešťastná. Možno robíš naozaj chvályhodnú vec, len možno zlým spôsobom. čert ho vie. nechápem, že sa nedokážem rozohniť ako predtým nad tvojimi príspevkami 🙂 a celkom sa tu bavím. pekný večer
@dalal pozri, nechce sa mi tu uz o tom pisat, je to stale to iste. Pre mna moslim, ktory je slaninku a klobasku, chodi na katolicke omse, deti da pokrstit a pod. nie je moslim, ani liberalny, ani nijaky a svoje dovody som tu uz myslim dostatocne vymenovala 😉. Verit si vsak moze v koho len chce, to s tym nema nic spolocne. Je to moj nazor, zrejme ovplyvneny tym, ze tych moslimov mam okolo seba viac, ako by som chcela 😀. A ci su stastni, to naozaj ja nemam ako posudit, ani ma to nezaujima.
@dalal ano chova sa inak v Kuwaite na ULICI (doma je normalny) ako sa chova ked sme na zapade? Tam sa chova tak ako by bol na medovych tyzdnoch az mi je to smiesne.Oni sa verejne tu k zenam chovaju tak nevrlo,ono prejavy lasky alebo vztahu su tu tabu ale zas nemusi sa chovat ako by ho postipal srsen.Mne to pripadne take az nechutne ze sa chova vsade inak podla toho kde je a vsimam si ze to tu robia na verejnosti vacsina.V saudskej sa nesmu za ruky drzat v Emiratoch sa nesmu na ulici bozkat mozno to vychadza z toho .

@mariuskaa je to presne tak, ako som pisala 😉.