icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

digysa
17. okt 2013

@ali08 Podme poratat kolko muzov muslimov sa konvertovalo na katolikov, ktori si zobrali slovenky......... schvalne....

ali08
17. okt 2013

@alice107 postavenie ma a v oboch krajinach,mame zazemie aj tam aj tu predtym nez zacne chodit do skoly sa rpzhodneme.pise tu vela zien ktore ziju v jednej krajine a necestuju.ja so zila aj tu ako moslimka aj tam ako moslimka a nieje to ziadny rozdiel ako si myslite,treba sa prisposobit a do sukromia ti ludia nelezu.zila som pol roka z pakistanskou rodinou ktora bola fest moslimska a to viem co hovorim v rodine mame slovenku vydatu za pakistanca ona by tu vedela popisat,kedsom bola na stazi a potom som zila z budhistickou rodinou a nebolo v tom iny rozdiel akurat meno nabozenstva.poznam aj turka moslima a t bolo 100 percentny opak a ked som pracovala v zahranici tam som mala moslimov a vseobecne vsetky nabozenstva denne aj stovky

digysa
17. okt 2013

@demo 🙂 😉

erjona
17. okt 2013

@demo Citala si moj posledny komentar? Som sa ta nieco pytala... 😉

bubulka722
17. okt 2013

@ali08 Tak ty si v podstate hovorkyňa veľkej komunity žien žijúcich s cudzincami. 😀 😀 😀 Začína ma to tu unavovať a nemám vôbec potrebu tu s tebou niečo riešiť. Já mám vystaráno a toto je len a len TVOJ problém. Dnes ho nevidíš, kiež by si ho ani nikdy nespoznala. 😉

ali08
17. okt 2013

@alice107 citala si ten link tak si to kukni pekne az do konca a pak tu nieco rozkladaj.ano dala som im kopie vsetkeho aby nebol problem a neutekala tam ku nim dat im pre istotu.vidis sama hovoris ze maju medzery, ale to su statne zakony a oni by ich mali vediet a aspon oboznamit cloveka ze robi priestupok.aj na uradoch mi nikro nic nehovoril lebo som zakon neporusila.

kuwait
17. okt 2013

@digysa zenaty so slovenkami asi nie ale viem o moslimovi sejkovi ktory tajne konvertoval po zazracnom vylieceni v Lurdoch.Uz zomrel ale aj jeho dcera konvertovala a par dalsich z ich rodiny,samozrejme drzia to v tajnosti lebo by ich tu ludia zabili

ali08
17. okt 2013

@bubulka722 veru aj vy ma tu unavujete s tym vasim obhajovanim vsetkeho.neries nik to tu nedrzi je to slobodne forum a veru zastanem si ich.

ali08
17. okt 2013

@digysa ja ich poznam dost si predstav zila som tam kde ludia nerobili rozdieli.

ali08
17. okt 2013

@kuwait poznam aj takych ale veru nik to nehovori aby ich vyse nerozoberali ze preco a tak.

digysa
17. okt 2013

@ali08 citaj co pise @kuwait

NO VIDIIIIIIIIIIIIIS.,,,..................a toto sa tu snazime vsetkym vysvetlit...........

Zabil ta niekto na Slovensku ci v Europe, lebo si sa dala konvertovat za muslimku? NIe...........mas na to pravo, je to tvoja vola.................

ALE...........ked sa muslim chce konvertovat, tak.................ma tiez na to pravo (teoreticky) ale prakticky sa moze rozlucit so zivotom.............

A preto nikdy nebudem povazovat islam za mierumilovnu vieru.

Apropo, mas velmi pekneho syna........Drz sa a davaj si na seba pozor.

alice107
17. okt 2013

@ali08 je mi jasne,ze tebe sposob zivota tych etnik a a moslimska ideologia nevadi. zatial. inak by si nebola ochotna zit s nimi nie pol roka,ani pol hodiny.
tak ako napisala dai,ak si zena ,co sa podraduje rada,tak ti taky vztah vyhovuje.

digysa
17. okt 2013

@ali08 toho syna som myslela tvojho (videla som ho na fotke) 🙂

bubulka722
17. okt 2013

@ali08 A veru zastávaj, máš na to predsa dôvody. Zbohom, ja tu končím. 😉

demo
Autor odpoveď zmazal
kuwait
17. okt 2013

@digysa nuz ja som hned pozrela ze kde si mojho syna videla 😀

alice107
17. okt 2013

@ali08 ano maju medzery a riaodne. poznam slovenky,co chceli svojho moslima dostat z sk a dostavali zle vysvetlenia,alebo uplne od veci.
takze ty sa nesmies spoliehat na to,co povie cudzinecka.ta nema kompetencie na davanie rad a uz nie v takych prripadoch ,ako je odnatie obcianstva. viem ,ze na sk bolo uz dost sk obcianstiev odnatych slovakom,pretoze prjali cudzie obcianstva. tak sa treba informovat ako to je u pravnika. aby si nezostala nebodaj bez sk obcianstva.lebo to by bola pre teba tragedia.ver mi. oni ti pracovnici nemaju casto ani tusenia o roznych zakonoch. casto nevedia ani to,co je v ich kompetencii,zial.

erjona
17. okt 2013

@demo No hladaj, nenajdes, pretoze vzdy za mojimi prispevkami je napisane, ci to mam brat ako vzorku vsetkych. Podstata ti usla pri mojich prispevkoch a to, ze ja nehadzem vsetkych do jedneho vreca. Treba citat celok mojich prispevkov a nie len vytiahnut a znegovat ich casti... Pre mna su vsetci rovni a to je podstata. Vytiahla som nejake veci, aby ste si uvedomili, ako nas vidia ludia v zahranici a to iste robia aj s moslimami, ale je jasne, ze ste to nepochopili,,,,

monka338
17. okt 2013

@erjona mne to inak nemusis pisat, hlavne ty zacni rozmyslat....

monka338
17. okt 2013

@bubulka722 ty potom do tv kamery nerev ze ti niekto zobral deti a ja si napisem to co si myslim

erjona
17. okt 2013

@monka338 Dakujem za radu, ale ked pises vseobecne, budem ti pisat, ci sa ti to paci, alebo nie. A prave preto, ze rozmyslam som ti odpovedala.... 😠

kuwait
17. okt 2013

@monka338 nuz toto je jedno velke riziko tychto vztahoch,moze aj obcan EU uniest deti ale s nim sa da dohodnut aj cez sudy no ked unesie do moslimskej krajiny tak zena deti neuvidi len ak by on chcel.Preto vela zien zostalo v manzelstve aj ked nebolo ok aby o deti neprisli,laska k detom je silnejsia ako nenavist k manzelom

demo
Autor odpoveď zmazal
monka338
17. okt 2013

@erjona ja proti nikomu nic nemam, nakolko kazdy je slobodny clovek len vam dievcata nerozumiem.... nechcem vas urazat, to v ziadnom pripade nie, nemam na to pravo, ale naozaj vas nechapem. Ak ja som krestan a zalubim sa napr. do hinduistum, nebudem ho presviedcat o svojej viere, ak na to nepride sam. Preco si dobrovolne davate zobrat pravo slobody a svojho svetonazoru? Predsa sa oberate o to, o com zeny v tychto krajinach stovky rokov snivaju??? Kludne si vezmite muslima, ak sa lubite, ved to je to nakrajsie, ale nevzdavajte sa hlavne same seba a nejakej svojej dostojnosti.... Ak som vas tym prispevkom urazila, ospavedlnujem sa, ale nevedela som to jemnejsie napisat...

bubulka722
17. okt 2013

@monka338 Toto si ako myslela, prepáč ale nerozumiem.

monka338
17. okt 2013

@kuwait ved prave to je ten kamen urazu, pretoze viem, ze vela zien, a hovorim to zo skusenosti z okolia sa nechalo opantat. Ja nehovorim, ze tie manzelstva nemozu byt stastne, kiez by boli, ale raz je niektora zena europanka a navzdy nou zostane. Ani to, ze konvertuje ju nezmeni a neverim tomu, ze si na to zvykne. Naozaj si dore zvazte, co robite, nakoko ten rozdiel kuktur je velkym sokom a myslim si, ze ak sa zena v ich kulture nenarodi, len maloktora to ustoji

erjona
17. okt 2013

@demo Ja taky pocit nemam, ale nevadi... Najmenej 15 krat som po roznych forach pisala, ze si nezastavam zlych, ale tych dobrych moslimov, X-krat som pisala, ze su pre mna vsetci rovni a nezalezi od vierovyznania, farby pleti, ci etniky. Takze ja ludi triedim podla ich charakteru, ci budu, alebo nebudu patrit do mojho okruhu priatelov a je jedno, ci je to Slovak, Cech, Madar........., alebo moslim....

bubulka722
17. okt 2013

@monka338 Ja som kresťan, môj muž tiež, žijeme na SK a obaja máme národnosť aj občianstvo slovenské. Myslím, že si mi odpovedala bez toho aby si o mne niečo vedela. Inak tvoj prvý príspevok bol prinajmenšom zvláštny...

bubulka722
17. okt 2013

@erjona Tú vysokú mieru tolerancie ti môžu všetci závidieť. Len my sme sa bavili o širších súvislostiach a budúcnosti EU zaplavenej islamom. 😉

monka338
17. okt 2013

@bubulka722 prepac mi, ale prispevok nebol zvlastny ..... bol otvoreny a uprimny. Ak s nim nesuhlasis, je to v poriadku, nemusis, len som si naozaj napisala to, co si myslim i ked si rozumnych a slusnych ludi vazim, nech pochadzaju odkialkolvek a veria comukolvek