Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona si velmi stastna, ze i napriek rozdielnemu vierovyznaniu mas krasne manzelstvo a zostala Ti sloboda vierovyznania. To si vaz a podla toho si nasla rozumneho cloveka.Len skoda, ze ich nie je viacej takych(( Mas uplnu pravdu v tom, ze v kazdej viere je nieco pekne a i zle. Len ma mrzi, ak vidim, ako lahko sa nase zeny vzdavaju vsetkeho od prace, odevu az svoju vieru...(((( a najsmutnejsie na tom je, ze my (niektori) krestania si nestojime za nasou vierou tak ako muslimovia, co je im na chvalu ☹
@bubulka722 O buductnosti EU, ti dokonca aj katolicky farari vedia vyvratit - 10 % moslimov v celej EU? Hm, tak to by museli mat deti a deti, aby nas tu zaplavili. A nezabudaj, ze zivotnym stylom v EU sa aj porodnost moslimov v EU meni a klesa, ja co poznam maju vsetci po 2 deti, ale poznam aj asi 4 rodiny zo 4 detmi, len 2 deti nahradia akurat rodicov, no a 4 deti maju ale aj katolicke rodiny. Takze sa uz tolko neobavaj, nemyslim, ze by si mala mat dovod 😉 Nik nebrani nikomu mat viacej deti.
@monka338 Ja ich ale poznam viacej a Sloveniek, tu v AT, co maju moslimov a zostalo im vierovyznanie a tiez su do 10 rokov zo svojimi manzelami, takze nie som vynimka... Ale samozrejme, ze su vynimky, ludia ktori su sfanatizovani, len moj manzel tvrdi, ze takyto, ked nutia do ineho vierovyznania, sa musia oni zodpovedat pred tym hore a ze potom by nechcel byt na ich mieste,,,,
@bubulka722 http://www.postoy.sk/krestanstvo_2050_co_pride_...
a farari nesmu klamat 😉
@bubulka722 A kto brani mat krestanom viacej deti? Su moslimovia aj tomuto na vine?
@erjona fajn článok
Mam tu svokrovcov, sa moc nedostanem k pisaniu, ledva tychto 5 stran novych som precitala.
@kuwait
- samozrejme, ze sa delia na rasy... ale tmavsia pokozka neznamena ina rasa. To som myslela, Vsak aj arabi, aj zidia, aj latinskoamericania.... a ine, aj ked su niektori z nich snedi tak sa predsa zaraduju white/Caucasian/biely v kolonke ak musia nieco vyplnit. Nie je to samostatna rasa... Rasy sa skatulkuju len 3 a to white, asian a black. Mix si pise other.
latinskoamericanie si napisu white (Hispanic ethnicity). aj ked teraz sa u usa diskutuje, ze si zalozia zvlast kolonku pre hispanic race... co bude teda dost cudne. Takze ak Alica pise (dokolecka), ze Arab (moslim) je ina rasa lebo nahodou ma iny pigment je to hlupost.
- myslela som si, ze cakas uz len par rokov, kym je syn plnolety aby si od svojho moslimskeho manzela odisla a teraz hovoris, ze planujes dochodok s nim na Sicilii? Nezabudni, ze v Taliansku su moslimovia velmi neoblubeni ako spominala @irriss Tak potom to tam budete mat tazke... A hlavne, aj ked tvoja rodina je prisposobiva vies ako sa roztrieduju ludia... ako tu na fore, v EU nie na dobrych ci prisposobiv ale podla farby pleti.
@bbubulka722 co sa tyka konvertovania. Ked niekto studuje nabozenstva, moze sa predsa zmenit nazor na problematiku. Je normalne zmenit nabozenstvo hocikedy.... podla voli...
Pre mna kazde jedno ma nieco do seba.
Tato zmena nemusi byt vzdy len na princepe profitovania, ale moze.. na SK je to na dennodennom poriadku. Hlavne okolo prijimaciek na stredne skoly. Na katolicke gymnazia sa hlasia ludia, davaju sa krstit. Ja som chodila na Evanjelicke Lyceum. Vacsina spoluziakov na zakladnej aby pokracovali na gympel na tej istej skole, sa krstili a robili si aj ten druhy krok (u katolikov birmovka), neviem si spomenut na nazov, vsetko v jeden tyzden. Zrazu vsetci evanjelici. ;o)
To ze hovoris ze @ali08 spravila chybu ze konvertovala... aku chybu? Kazdy nech si veri v co chce ak tym neublizuje druhemu. To, ze ty mas nejaky svoj osobny nazor na moslimov je tvoja vec. Ja nepoznam jedineho zleho cloveka, jedineho v okoli kde zijem, alebo z kamaratov co mam z Iranu, Turecka, Albanska. Sami vzdelani, inteligentni, ludia. Vsak kazde nabozenstvo je ok dokym nie je extremom. Ak ano, vtedy kazde jedno je nebezpecne.
@kykka ak to EU statom nevyhovuje a rozdavaju "pomoc" tymto pristahovalcom, preco to potom robia? A ked to asi vyhovuje statu, preco obyvatelia sa buria? V USA nie je ani toto, ani rodinne prispevky, ani NIC ani pre americanov ani pre pristahovalcov. A aj tak to tu celkom funguje. Vsak ani digysa nema urcite ziadne negativne skusenosti.
@irriss samozrejeme, ze by mali respektovat zakony krajiny. Ja som nikdy sa nezastavala neprisposobivych obcanov, ale prave tych normalnych ;o)
CO si myslela tym, ze na sukromnych klinikach si zohavuju svoje tela? Si myslela obriezku? To vies ze v USA je 60% obrezanych, vobec nie pre nabozenstvo ale zvacsa hygiena, az teraz poslednych mozno 10 rokov to trosku ustupuje. Automaticky ked porodis chlapca sa ta pyta lekar, ci chces aj obrezat a na druhy den po narodeni ho obrezu. Mne porodnik vysvetloval, ze on ma sice dcery ale jeho kamos porodnik ma synov, ktorych neobrezal a ze dalsich kamosov ma co obrezali, ale kedze ma dcery mi nevie povedat len to, ze on sam je obrezany. ;o) a ze teraz je to uz na ustupe, (z 80% obrezanych na 60% ;o)
Myslela som, ze nie je povolene v europe mat na verejnosti nabozenske symboly v statnych uradoch, skolach... v praci to som myslela. Tu kde zijem, tu si kazdy nosi co chce a nikomu to nevadi. ;o) Tento zakon, o tom som ani nevedela, ze v EU to tak je, to som sa dozvedela tu na na MK a potom googlovala dovody, lebo chcela pochopit obe strany.
@alice je sice pekne, ze sa povazujes za europanku, ale pre Nemecko alebo ine krajiny EU sme stale vychodny blok.... stale sme byvali komunisti, byvala komunisticka krajina, chudoba... je pekne, ze si myslis o sebe nieco ine. Na zaciatku 90 rokoch co bolo popisane po celom rakusku? "Slovaci nekradnite" V EU je to hrozna ,mienka, co sa tyka predsudkom voci slovakom a zadubenosti a aj SK pristahovalcov nemaju v laske. Asi nikoho. Asi ako slovaci maju predsudky voci inym krajinam. ;o) ktore nepoznaju alebo ak maju zlu skusenost je automaticky kazdy zly.
V USA je akcent skor pozitivum. Nikto ma este niejako nediskriminoval ze som cudzinka (lebo skoro vsetci su), Vysoku skolu mi uznali z ING, mam Master v USA bez problemov, praca vsetko rovnake podmienky ako AMerican. "V High End luxury sales" mat akcent je este aj vyhodou oproti americanom. Presne ako pise @digysa byt cudzincom v usa je pozitivne, a skor su ludia zvedavi, preco sme sa rozdelili, take otazky dostavam a na stravu, ekonomiku.
Si uplne vedla co sa tyka ze bohati ludia nemigruju. Kamos pracoval pre Saudi Arabia krala, a princov vzdy ked tu boli chodili nonstop sem ubytovani v Waldorf Astoria, chodili kazde 3 mesiace na 3 mesiace hore dole. (kym v 2011 nezomrel) Cele poschodia mali taka delegacia ako "coming to america" film s Eddie Murphy 100 ludi, kazdy komornik dalsich 5 asistentov. Preco to hovorim, zili tu tak 6 mesiacov v roku. Kazdy rok. Velmi sa im tu pacilo. (a vies aki moslimi boli? ;o))))) velmi rozne "nemravne" poziadavky a dopyt mali.)
Kedze ty si zo super krajiny ako Slovensko, ake boli tvoje dovody? Hovoris, ze ekonomicke nie, a vidis odisla si aj tak.
Vela znamych prisli studovat ozenili sa a ostali. Vela zahranicnych pride na SK studovat, alebo dovolenka a tiez sa pozenia a ostanu na SK, zena slovenka nechce opustit rodinu, ostanu na sk. Vela pristahovalcov chce zmenu su dobrodruhovia. 20 clenov mojej rodiny emigrovalo do USA v 1900's vtedy sa tu chodilo za robotou a ostali tu. Vtedy urcite tie dovody boli ekonomicke. ALe napriklad blizsia rodina v 1970's emigrovali pre im nehodiaci sa politicky system na SK. Tiez chodil od roku 1990 na SK kazdych 5 rokov, tahalo ho to domov, a vzdy po 3-4 sa vratil naspat do usa... viac krat hore dole. Dovody su rozne. A moj manzel nie je moslim, ako vzdy chces zabrdnut, len pochadza z moslimskej krajiny. Moje dieta vyrasta ako neveriaci, ale myslim si ze viera v nieco je potrebna pre zivot, a za 2 tyzdne v nedelu planujem ist do kostola s nim. Maju tam nedelnu besiedku (sunday school), chcem aby mal nejake zazitky a tam hovoria o bohu. Celkom sa mi paci ta predstava, muz je samozrejme ok, tiez hovori, ze verit v nieco "tam hore" je dobre. Na to aby som sa zastala moslimov, budhistov, zidov (resp. cernochov, ciganov, asiatov) ze su dobri slusni ludia, nemusim byt moslimka, budhistka, zidovka, cernoska, ciganka a asiatka. V inej teme som sa zastala gayov a uz sa ma niekto pytal ci som lesba. Neuveritelne. 😕
Inak ty inu ako extremisticky moslimsku rodinu nepoznas.. alebo neuznavas ze moze existovat. Mam kamosku z Iranu, vystrihy a suknicky, silny makeup, jej mama tu prave bola 60 rocna zena, suknicky nad kolena... normalne mi je az trapne tu to pisat ako nejaky extrem lebo viem, ze je to uplne normalne nikto sa nepohorsuje, ze aka je to moslimka (ani neviem ci je, alebo ci vyrastala tak, ludi tu vacsinou nezaujima kto je akej vieri) len pre teba je to extrem, lebo si sa s tym este nestretla.
Co sa tyka @ali08 a ci stratila alebo nestratila SK obcianstvo, a k tomu, ako vas tesi jej dokazat ze ano. A najradsej by ste boli aby to SK uricte stratila.
Ze uz nie je slovenka.. ;o) Ja mam US obcianstvo. Ja si nemyslim, ze som stratila SK. Na Sk cestujem SK pasom, do US americkym, kedze som obcianka, nemusim vyplnat estu. Ak mi vyprsi SK tak si predlzim SK pas.. Nikomu som nic nedavala neposielala. Moj syn je v procese na SK pas aj ked je US obcan. Preco by nemala prijat Iranske obcianstvo, ked jej dali pas, a zila tam a zjednodusilo by to vsetko na uradoch... atd.. Co je na tom? OK, teraz citam @letasi takze stale som SK obcianka.. jedine, ze trvam na tom, ze sa ho chcem vzdat ho stratim, ze kedze som uz US obcianka tak SK nechcem... ale ja chcem, takze mam dualne.
@erjona moj kolega ma len dvojcata ale postihnute lebo ich ma so sesternicou ,planuje 6 deti 😉 ...radost zo zivota ...v 37 rokoch vyzera na 50 chudak
@mariuskaa ja to tvrdim furt ze su to prasaci 😉 Saudi,kuwaitania,emiratci najvacsi zo vsetkych a mentalita???POKRYVENA PENIAZMI! Vychovani sluzkami,mamky tie sluzky pred ocami deti biju,MUCIA aj zavrazdia,mamky sa chodia kurvit a beru zo sebou deti na sex zatahy a tie deti to vidia.Co myslis ze z nich vyrasta???Okrem toho sa venuju okultizmu,ciernej magii a to si hovoria moslimi.Vsetko co robia je haram trestatelny smrtou ale budu ykrikovat aki su oni moslimi a ze neveriaci su kufir,spiny,harami.A co oni hadam su ini?Kde je ten kamen ktory hodim niekomu do hlavy aby zdechol podla sharie za to co robi????Ked im to pripomeniem tak len oci vyplestuju ale ked pride na kafirov tak zabit ich neveriacich psov!Pretvarka ,farizejstvo cely ich svet! A ako slopu a droguju vsetci.Vraj tu v Kuwaite do tisic ludi kazdy rok umrie na predavkovanie!Drogy su pre nich Haram a beru ich ale bravcove by do huby nedal.Drogy-trest smrti.jest bravcove-priestupok a ustne pokarhanie.Podla sharie.Dobre co???? Iranky tu robia kurvy aj syrcanky,libanonky,jordanky a jasne silny make up aj ked tu nechodia v mini.Keby ste vedeli ako tieto staty ziju co sa tu deje SODOMA GOMORA je suvix oproti tomu a robia sa naoko nabozni,vsetko klam.nas budu odsudzovat a sami su najvacsi hriesnici
@happyfrog80 To je jeho hlupost - ja to hlupostou volam, postihnute deti sa bohuzial v dnesnej dobe casto rodia a na pricine su podmienky v dnesnej dobe. Napriklad v krajine mojho manzela si nesmu vziat chlapi ani len susedu - to jest az od stvrteho domu nejaku nevestu vybrat - preco to hovorim. Je to obrazne povedane, ze maju prisny zakaz si brat niekoho z rodiny, pretoze oni sesternice a bratrancov povazuju za sestry a bratov a to doslova. Takze to s moslimskov vierov nema nic spolocne, ale s kulturov nejakeho naroda....
@mariuskaa ja dochodok na Sicilii?Preboha nie 😀 ja chcem na Rivieru,co mam robit ked sa na nas nalepil?On sa ako som pisala v EU chova normalne to len tu je s nim problem,tu by som s nim nechcela zit ale ked sa vytrepe za nami co mu zabuchnem pred nosom dvierka od lietadla???Ktovie ako to este bude moznosti je viac no tu teda zostat nechcem ak sa bude v EU chovat ako clovek tak moze ist s name.v Taliansku ked vidia ze je muz kuwaitan tak sa idu poserkat,maju utkvelu predstavu ze mu padaju zlate mince z vacku,nuz vyzera ako vyzera ale obleceni chodi tak ze je jasne ze chudobny emigrant nieje,v Taliansku mam praveze problem ze ked vytasi kuwaitsku visa kartu tak sa nanho predavacky zacnu lepit to vo Francuzsku nie,takze ked uz s nim tak do Francie tam ho nikto nechce )))
@bubulka722 dakujem
@erjona Tak tu v Perzskom zalive teda sa beru na 99 % najblizsii bratranci a je to teda vidiet dost ta degeneracia.Pred par rokmi tu dokonca zaviedli povinne geneticke testovanie snubencov a vo vacsine im sobas neodporucili pre geneticke zatazenie ale aj tak mnohi sa vzali lebo podla koranu sobas s pribuznou nieje haram,teda dolezity je pre nich Koran a nie vedecke poznatky 😅 Je to des,kazda matka tu ma aspon jedno zdegenerovane decko ,niektore maju vsetky deti postihnute.A taketo deti potom zenia vydavaju..Down syndrome ludia si beru zdravych a maju DS vsetky deti potom.Mojho muza bosorka mamka ho chcela ozenit s down syndrome sestranicou!!!! Potom sa cudujme ze preco mu aj slovenka bola dobra ! Lepsie ako DS manzelka 😨 A co myslite???Ta DS sa vydala za jeho bratranca.9 !!!! DS deti maju a on umrel tento rok 41 rokov mal na infarct ! Trafil ho slak z deti a manzelky!
@mariuskaa ale ved NATIONAL BANK OF KUWAIT Infinity 🙂 card, tak hadam v tom taliansku vedia citat
pozri si tu ako tie karty vyzeraju www.nbk.com
@bubulka722 Tento clanok presne opisuje, co som hore pisala, ze porodnost sa prisposobuje - respektive moslimovia maju v EU ovela menej deti a horna hranica v 2050 sa odhaduje na 20%, dolna, ze zostane 10% moslimov. Takze preto som hovorila, ze by museli mat ovela väcsiu porodnost ako maju... A ked si clanok citala do konca, tak si videla aj dovod, preco sa Europa odkrestancuje, to nema nic spolocne s moslimami. Jednoducho ludia sa odvracaju od viery z uplne inych dovodov.... 😉
@erjona je to povolene ved tu sa islamisti bili z emirom kvoli tym testom ze Koran to nezakazuje tak svetska moc to zakazat nemoze,preto bol nuteny emir urobit kompromis ze testovat ano ale podla vysledkov manzelstvo nezakazat ale odporucit paru aby sa nebrali a nechat to na ich rozhodnuti
@kuwait Ale ani biblia to nezakazuje, to neznamena, co nie je zakazane, je povolene... To iste plati o korane. Co tym chcem povedat. Ja poznam tuto problematiku, spociva v tom, ze chceli, aby majetok ostal v rodine, preto zacali s manzelskymi vztahmi v okruhu rodiny, len to naozaj nema nic spolocne s vierou, to som tym chcela povedat... 🙂

@monka338 No ale preco pises vseobecne? Citala si moje prispevky? Ja mam moslima uz 13 rokov a nie som moslimkov, lebo to tak necitim, jednoducho tomu neverim, moj muz sa ma nikdy nesnazil presviedcat a nutit na jeho vieru. Tak potom? Ked to ine dievcence tak citia, ano toto je to prave pre mna, tak nech sa paci. Nechapem, preco je to vami odcudzovane. Je to ich slobodna vola, nekonvertuju predsa s nozom na krku. Kazda jedna, co tu pisala, pisala, ze je to ich rozhodnutie, lebo chceli. Ja neposudzujem ziadnu vieru, lebo v kazdej sa najde, co mi nie je po voli, nemam na to pravo, aspon ja to takto citim.... Nech si kazdi veri comu chce, to je moj nazor... 😉