icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

celasapremenim
23. apr 2014

@aliza ako skoro povazuju dieta za zenu, vhodnu k intimnemu pomeru? ...v akom jej veku?

celasapremenim
23. apr 2014

dala by som vsetkym zenam do povedomia:
http://jurajpolacek.blog.sme.sk/c/308762/Postav...

kuwait
23. apr 2014

@aliza v Kuwaite niektore mlade kuwaitanky nosia mini sukne nieje ich vela ale nosia ale vela ich nosi leginy ale take ze cely rozkrok vidno,nezakryju to svetrom ako sa bezne s leginami nosi,a mnohe maju strasnu nadvahu a ten obtiahnuty rozkrok to je hrozne ako stehna prasiatka. V korane nieje absolutne presne vysvetlene co maju nosit tam je len napisane aby si svoje zavoje pritiahli k telu,to sa da vysvetlit vselijako,potom prisli rozni vykladaci koranu a ti si to zacali vysvetlovat a kazat po svojom,sufisti mali iny volnejs vyklad po nich prisli wahabisti so striktnymi pravidlami ze vraj zene moze byt vidiet len tvar a ruky po zapastie a niektori z toho urobili celotelovy zavoj,face off a na rukach cierne rukavice,teda zene nevidno z tela absolutne nic.Koran sa da vysvetlit ako sa to cloveku hodi.

dalal
23. apr 2014

@ demo to je sice uplna pravda ale nic to nemeni na fakte ze v islamskom state/ statoch sa nemusi/ nemuselo chodit v burkach...a podla mna viera len malo suvisi so sposobom obliekania a pod... vidis arabky moslimky v europe menia oblecenie a pritom ostavaju hlboko veriace moslimky!
A rovnako papez A Borgia bol sice papez ale spravanim mal daleko od praveho krestana hoci aj nosil oblecko ako sa patri...

demo
23. apr 2014

@dalal lenze kto ake oblecenie nosi ma v zasade nezaujima - i ked dost to vypoveda o celkovej klime v krajine. Viz ten Iran, 60 roky minisukne, volebne prava zien, o desatrocie neskor celkom ina situacia - teokratizmus ako vysity. Mna zaujimaju ludske prava v islamskych krajinach. A tie su v katastrofalnom stave. Minisukne, to ci je alebo nie je niekto pravy moslim - to mi je suma fuk. Co na islamskej kulture kritizujem jej krutost a nespravodlivost. V naväznosti na to, nevidim rada, ked sa taketo prvky udomacnuju aj v Europe - co sa zial udomacnuju.

buducamama
23. apr 2014

Nespravodlivost, to je presne to, co mi je na moslimoch proti srsti. Ale myslim taku tu prirodzenu spravodlivost, to u nich nebadam. Mna by zaujimalo, ako by poriesili zopar ludi v ich krajine, keby si chceli postavit v ich dedinke kostolik alebo by chceli, aby ich dieta jedlo v skole v ramci zdravej vyzivy bravcove. No neviem neviem...Tu ta tolerancia zrazu neplati? V Europe ano?
@celasapremenim-dost radikalne a odsudzujuco napisane, ale su tam bohuzial stopy skutocnosti. V niektorych oblastiach je pristup k zenam isto az takyto zly. Zaujali ma vety o sexualite, dost ma zamrazilo, lebo mi to pripomina toho manzela znamej-snad ju len neberie len ako vaginu a maso, brrr. Bohvie co sa kde docital a cim mu hlavu poplietli od mala.

kuwait
23. apr 2014

@aliza to co za luzu si tam do tej Britanie napustali?V Kuwaite je stanoveny mimimalny vek nevesty aj zenicha 15 rokov a kto ma sex s mladsou tak sa to povazuje za statutory rape ale boli islamisti ktori chceli zakon zmenit aby neuvadzal najnizsi mozny vek nevesty ale im to v parlamente nepreslo.V Jemene, v Saudskej su detske nevesty ale tie cisla niesu nejak obrovske.V Uk sa to zrejme tyka hlavne Pakistancov???

aliza
23. apr 2014

@dalal no, ja ta len chcem vyviest z omylu, arabky, ktore chodia v bikinkach po europskych plaziach alebo v minisukniach a s vystrihom, rozhodne nie su hlboko veriace! asi si nemala moznost spoznat hlboko veriacu Moslimku, ze?

aliza
23. apr 2014

@kuwait v UK je to taka hruza, ze si to nevies ani predstavit 😒, dokonca stale robia zenske obriezky, moslimski lekari...tu je najvacsia spodina, co odtial prichadza, ti najzaostalejsi moslimovia, ktori ziju ako v stredoveku a sa rozrastaju svetelnou rychlostou 😠.

kuwait
23. apr 2014

@aliza preco si ich tam anglicania napustali?aky maju z nich osoh?Nechapem to 😖

aliza
23. apr 2014

@kuwait a vies preco? lebo sa nezenia medzi sebou, britski moslimovia,a le nosia si polovicky z pakistanu, indie a podobne, zaostale, nevzdelane zeny, ktore sa nechaju znasilnovat a oplodnovat a jedine, co vedia, je varit, rodit a nosit deti na hodiny koranu. Citat to nevie, pocitat, ani len cas nepoznaju 😕, proste hruza, az sa ti chce plakat. Vela tych zien nema rada svojho muza a niektore ani deti, robia to len preto, ze inu volbu nemaju a je jedno, kolko maju rokov a ako vyzeraju. Poznam aj 38-40rocne, ktore sem doviezli a aj napriek veku rodia jedno dieta za druhym. Len problem je, ze vacsinou ti britski moslimovia vedu paralelne zivoty, maju milenky a podobne, kedze s takou 'luzou', ako si napisala, nemoze byt ziaden stastny, najma ak vyrastal v UK.

aliza
23. apr 2014

@kuwait ako pisem, dovolili im priviest manzelky/manzelov a to bola ta chyba. Uz to teraz myslim obmedzili, ze partner, ktory si chce sem doviest partnera, musi preukazat urcity rocny zarobok a pod. Predtym si benefitovi luzri brali este vacsich luzrov z domovskych krajin, narobili kopec deti, tiez luzrov na benefitoch a tak dokola, tam to zacalo a vymklo sa to spod kontroly.

kuwait
23. apr 2014

@aliza ale na zaciatku to bolo ako?Preco vobec Anglicania pripustili ich emigraciu?Ci a tam je to tak ze to boli ich kolonie ako vo Francuzsku teraz maju cernochov a arabov zo severnej afriky?Tam ale im taketo veci nepovoluju a ti moslimovia su tam povacsine nie az tak nabozensky zalozeni.Aj ked najdu sa aj tam fanatici hlavne ta generacia emigrantov co tam prisla nedavno

alice107
23. apr 2014

ja som si az teraz po case precitala debatu , co pokracuje. no, ako som sa docitala, ta maria co je taka stastna v manzelstve ani manzela nema. ked bude vydata ze moslima, potom a zpozna , co to je manzelstvo s moslimom.

@aliza tvoje prispevky su ozaj trefne apises co poznas so zivota v islamskej komunite.a keby si napisla aj vsetko, co si zazila vmanzelstve/samozrejme chapem , tvoju ochenu sukromia/ tak by zeny co ozaj chu pochopit, pochopili, za vztah smuzom z inej kultury je ozaj vlastne nemozny.len pr zatvoreni oci je mozne sniekym takym koexixstovat. je zbytocne ale niekdy sa snazit presvedcit toho, kto neche vidiet realitu. kazdej konvertistke zijucej na sk by som dopriala poznat zivot ozajtnej moslimskej zeny v moslimskej krajine.potom aby az videla, o com islam je.
videla som takych zien par. ato,aky sok to pre ne bol ,netreba hadam ani pisat.
tu si maloktora chce priznat, ze islam je predovsetkym ideologia. je to sytem autokraticky, potlacajuci ludske prava.
@demo a preto stvojim prispevkom ,kde to uvadzas plne suhlasim.

ide predovsetkym o to, ze islam sa miesa do kazdodenneho zivota moslimov. a to prikazmi,zakazmi, krututymi trestami za porusennie. nerespektuje OSOBNOST cloveka aZAKLADNE LUDSKE PRAVA.
vychovava s tych moslimov otrokov. a mentalita narodov v moslimskych krajinach prispieva k vychove krutosti a nerespektovaniu inych osobnosti.
a o tom to cele je. ze europske pravo a islamske pravco, europska a kultura a islamska kultura, zvyky a nazory na zicvot si DIAMETRALNE ODLISNE.
a preto aj manzelstva takto zmiesane nemaju sancu na uspech.
zeny v moslimskych krjinam nemaju ziadne,alebo velmi osekane prava. ato si maloktora ´´konvertistka´´ che prznat. inak by musela priznat, ze tym,ze sa stava MOSLIMSKOU: sa ssava nerovnopravnou, podriadenou bytostou , ktorej prava su bud okresane,alebo ani ziadne.
je mi smiesne,ked sa taka europanka snazi tvvarit, ze prave presla na humanne nabozenstvo. 😀
ako moze byt statna europanka, ked ma smuzom rozdielnu vychovu, nahlad na zivotne hodnoty. nemaju si vlastne co povedat. nerozumeju si.
to nech mi netvrdi ani jedna taka, ze jej zivotnym cielom bolo zit nie podla eu zasad a maralaky a vychovy/aku jej vstepili jej rodicia a prstredie kde vyrastala/, a paci sa jej autokraticky rezim zivota.ak ano, to musela v zicvote zazit vela krutosti.
a ie, ktore neprestupili na islam, ich dilema v manzelstve je rovnaka. nerozumeju si s muzmi. ako by aj mohli?

to, ze nejake arabky zufalo chcu zit ako europnky/preto sa aj snazia v eu tak obliekat / len svedci o fakte, ze ich zivot v islame je neznesitelny a ony to tak aj pocituju.
tak ako moze byt nejaka europanky statna,ked jej okresu jej prava, ktore mala predtym ako krestanka ci prste len europanky bez vyznania?
no taku by som ozaj chcela vidiet. 😀

dalal
23. apr 2014

@aliza ty mas svet rozdeleny na cierny a biely... dobry moslim je ten co nosi burku a neje bravcove a inak nestoji za nic... moja najlepsia kamaratka je veriaca moslimka ktora zaroven stiha byt komunistkou, bojovnickou proti zenskym obriezkam a lekarkou...tak nepochybuj ze hlboko veriacich moslimov poznam... ona ani na chvilu nepochybuje zeby Allah neexistoval! A seba samu povazuje za dobru Moslimku aj ked zavoj nenosi a nosi velke vystrihy 😀
Ja nechapem ale ako osoba ako ty s takou velkou nenavistou k islamu a moslimom mozes zit v krajine plnej moslimov a jedneho takeho volat muzom... to mi teda pripada chore a scestne... ovela viac ako zit s moslimom ktoreho lubi Mawiya 😝 😀 😀 😀

canerko
23. apr 2014

@alice107 Neviem ci ti mam dat LIKE alebo UNLIKE ale ma zaraza fakt ze osoba ktora vystudovala pravo takto skaredo pise svojim rodnim jazykom.Presla som si tvoj posledny post asi tri krat a priznam sa ze som nepochopila any meke fnj s toho co pisatel chcel povedat.Mat chybu v jednej,dve vete tak OK,ale takto zhovädit Slovensky jazyk,NO COMENT.

demo
23. apr 2014

@alice107 pises: "ako moze byt stastna europanka, ked ma smuzom rozdielnu vychovu....." -- no ako asi. Staci ze u neho najde to, co nenasla nikde inde. Staci ze je na nu dobry, ze jej postrazi deti. znova sa potvrdzuje co som pisala davnejsie, konvertitkami (a teda zenami ktore sa dobrovolne vrhu do absolutne protizenskeho nabozenstva) sa mozu stat iba zeny, ktorych zivot stal pred tym osudovym stretnutim uplne za h.... Bol tak velmi zly, ze kludne obetuju nejake abstraktne zenske prava (ktore beztak ani nepostrehli).

dalal
23. apr 2014

@alice 107 ach jo... tak ako je tisice moslimiek ktore by chceli zit europskym sposobom zivota tak je tisice taky h ktore su happy s tym ako ziju.. tolko o neznesitelnosti... ale podla mna je uz drzost pisat ze niekto si nema co povedat alebo si nerozumie s manzelom ked zjavne to nie je pravda..ohanas sa zakonmi a pravidlami a pritom sama nemas ani za naprstok slusnosti taktu a spatnej vazby... pokial viem Tvoj manzel nie je moslim ( ake stastie pre teba 😀 ) tak celkom nerozumiem preco to robis... precitaj si nadpis tohto fora... nie je to bojovnici proti islamu spojme sa!!!!

demo
23. apr 2014

@dalal a tvoj manzelje moslim? myslim ze nie. Takze? Co tu robis? 😉 Tato tema sa tyka KAZDEJ zeny.

kuwait
23. apr 2014

@alice107 nie ze zivot v islame je pre ne neznesitelny ale ze na cely islam curaju z vysoka ,nie kazdy kto sa moslim narodil tu vieru vyznava ,mnohi sa len hraju ze su veriaci ale niesu a pretio napriklad tu im nikto nebrani aby zadok v leginach vsetkym otrcali.Ja si nemyslim ze by 50 rocna tlsta europanka bola schpona si obliect takto obtiahnute saty ako ony 😀 alebo chlapi ved dobry moslim ma mat dlhu bradu siahajucu az na hrud a oholene vlasy na jezka a kolki ani fuzy nemaju a vlasy maju po plecia,uzivaju drogy robia vsetko co by pravy moslim nemal ,uzivaju si,robia si co chcu.Jedine v Saudskej arabii plati dress code a jedine tam beha po uliciach mravnostna policia,inde si robia co chcu a ziju si tak volne a tak si uzivaju ze europanovy by sa oci prevracali,vsak ti ludia tu ziju zvratene ako za cias Caligulu 😀 tieto zenske tu su tak nemoralne a zvratene nic nezostali dlzne muzom.

dalal
23. apr 2014

@ alize a btw UK ma co chcelo... odplatu za roky utlaca svojich kolonii... za to ze domacich poobliekali do bielych rukaviciek a nechali sa od nich obsluhovat! Tak im treba... a Tebe by som poradila any si zobrala deticky a opustila moslima, zanechala krajinu plnu neznesitelnych primitivnych moslimskych diablov a prestahovala sa naspat na SR plne blondavych Arijcov! 🙄

aliza
23. apr 2014

@dalal dobry moslim je ten, kto si vazi ucenie islamu a nasleduje ho. Ako tu canerko napisala, moslimovia, ktori zaklady islamu porusuju, nie su povazovani za moslimov. Pre teba ako europanku je to jedno, ci moslimka je bravcove alebo nie, ci nosi minisuknu alebo nie, ale ver, ze pre uprimne veriacich Moslimov to jedno nie je ani nahodou. Lebo su aj uprimne veriaci a pritom nie su radikalni a ani nemusia nosit burky a podobne, kedze to viera striktne nevyzaduje. Ja nemam nenavist k Islamu ako takemu, tiez moja naj kamoska je moslimka, mne ide o zaostalost a neprisposobivost moslimov tu v UK. O mojom vztahu nevies nic, tak si odpusti svoje komentare o tom, co je chore a co nie.

dalal
23. apr 2014

@ demo nemala by sa tykat...zeny ktore su xenofobne a nevedia slusne diskutovat by si mali zalozit svoje forum.. 😠

aliza
23. apr 2014

@dalal a povazujem za absolutne nevhodne, aby si mi radila, co mam robit 😕. Nezijes moj zivot, tak to neries. Aj napriek vsetkemu som spokojna a stastna a predstav si, na SK by som nesla zit za nic na svete 😎. My sa len potrebujeme vystahovat z tejto stvrte a mozno casom aj z tohto mesta, ktore je samotnymi anlgicanmi nazyvane ako 'foreign country'.

buducamama
23. apr 2014

@canerko - ja som uplne presne pochopila, o com pise. Je pravda, ze nepise velkymi pismenami, ale nemala som absolutne ziadny problem s citanim, praveze celkom prehladne sa mi to zda😀 To pri tebe sa chytam za hlavu, pises vsade makke i a v slove detY dat tvrde Y sa nepodari hocikomu. Vsetko makko vyslovujuce je s makkym i.