icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

aliza
23. apr 2014

@mawiya precitaj si tu tvoju temu od zaciatku 😉

mawiya
23. apr 2014

@erjona ja oky a neuveríš stále vydatá za muslima 🙂. ale teraz normálne. trošku fofry v práci, nové vedenie, našťastie si ma obľúbilo, takže narozdiel od ostatných 50% zamestnancov ostávam 🙂. jediný problém čo teraz máme je mucov zub, bo nie a nie prestať bolieť, napriek čisteniu. doky nechce vytrhnúť, bo vraj taký pekný chrup ešte nevidel a škoda je ho ničiť. tak sa trápime 🙂 Neviem čo by chlapi robili, keby mali rodiť. 🙂. a inak pomaličky hľadáme dovču na leto, vychovávame našich pubošov (asi najťažšia vec, bo počúvať rap a tie kecyyyyyyyyyyy). no a popri tom relaxujem tri dni na koníku 🙂 a stále neverím, koľko zloby je v ľuďoch. a ty ako moja?

mawiya
23. apr 2014

@aliza a čo si sa ty zbláznila? mám dosť čítať tutok vaše príspevky. mám predsa aj nejakú inú prácu, tak som ti napísala, že ak som ja naozaj JA prvá začala (čomu neverím) tak sorry. Ale zasa pokračovateliek bolo neúrekom. 🙂 😀 😀 😀

aliza
23. apr 2014

@mawiya nuz, ked ta stale niekto obvinuje z toho, ze nenavidis, urazas, pohrdas a nedoprajes, tak ver, ze ten cas som si ja nasla, aby som presla aspon prve strany tej temy.....nemusis nic citat, ja viem, ako som reagovala na tvoje prispevky a co som pisala a aj ked sa tie tvoje musketierky snazia urobit zo mna zatrpknutu, nestastnu chuderku, co doplatila na vztah s moslimom a preto nikomu nedopraje, tak ja viem, ze to nie je pravda...ale ako sa hovori, kto chce psa bit, palicu si najde 😖

celasapremenim
23. apr 2014

@erjona akoze ked ty tu spomenies dva pripady "stastneho travajuceho zvazku" tak to ma byt pre niekoho priklad, preco sa nebat ist do uplne proti nasim predstavam formovaneho prostredia vychovou 🙂 my mame tiez rodinu, co podrzi a nemusim mat ani turka ani moslima

dalal
23. apr 2014

@erjona haha prave naopak... zakazane ovocie najlepsie chuti...

zuzkaanicka
23. apr 2014

@celasapremenim ja myslim, ze @erjona tymi prikladmi len chcela poukazat na to, ze aj taketo manzelstva maju sancu byt uspesne 😉

celasapremenim
23. apr 2014

aha, ale isto, ratam tri zo sto a spytajte sa potom v tych troch manzelstvach tej zeny, ked uz bude po menopauze, ci by sa radsej, ked si to tak zosumarizuje, nerozhodla inak
no, nechcela by som byt niekoho maso a zit s nim s tym, ze pre neho vlastne manzelstvo nic neznamena 🙂 prajem vam priblizne taky zivot, aky si vytvorite

dalal
23. apr 2014

@celasapremenim priklad prispevku o ktorom hovorim... Ty si sa bola pozriet v takej rodine? alebo hovoris z vlastnej skusenosti? alebo dalsia dobre mienena rada 😀

alice107
23. apr 2014

@mariuskaa ty sa havne nauc akcepetovat nazor inych ludi. presne takto sa prejavuje ideologia islamu. ako ty sa prejavujes. predpisovanie, co ma kto povedat a ako.
takze v prvom rade ty sa nauc demokratickym principom dialogu. potom mozeme podebatovat. inak to nema vyznam.nebudem strac ayt cas s agresivnym, nevychovanym pisatelom.
uz som pisala a nemam na tom co menit, ze turci mozu amaju aj arabske korene. a podla toho maju potom aj mentalitu.
ale tebe to nestaci tusim napisat raz.
takze v tomto sa tiez nezhodneme.
takze ja som si svoj nazor vyslovila, stojim si za nim a nemam dovod ho menit len preto, ze tysa agresivnym sposobom v prispevku toho dozadujes. pekny vecer. 8-
ak by si pokracovala dalej podobnym stylom debaty, tak ta budem igorovat. uz som to viackrat u teba musela takto riesit. na taketo sposoby plati len toto.
😎

celasapremenim
23. apr 2014

iba jednu taku poznam, uz su na dochodku manzelia a zili na slovensku, preto to ani nespominam, lebo to je velmi mala vzorka, ale poznam pripady medializovane, kde to dopadlo velmi zle a bolo ich viac, ako my popocitame tu, s ktorymi sme sa skutocne stretli a to ratam tretinu z vasich hore ako vymyslenu na posilnenie temy, lebo vam neverim ani nos medzi ocami 🙂

a jednoducho zdravy rozum a dostupne informacie nepustia

zuzkaanicka
23. apr 2014

@alice107 ked jednym prstom ukazujes na niekoho, ze je napr. agresivny, tak tie zvysne prsty ukazuju na Teba 😉

dalal
23. apr 2014

@erjona haha hahahaaaa 😀 😀 😀

maria200981
23. apr 2014

Ak by sa tu naslo par zien ktore su nestastne a manzel ich tyra preislamuje proti jej voli...potom by som to brala...a vtedy by bola vymena nazorov rovnocenna...zatial sa tu bavime so zenami kt. maju doma slovaka....vase domienky...ani jedna znas nesiri ze islam je naj ...(narozdiel od vas...mi to tu ptipada ako protiislamska propaganda...) ..ani ja som nezahlasila ze mam naj idealnejsi vztah , napisala som ze mam super chlapa a ze som spokojna...kazda ktota tu napisala si chcela len zastat vlastny vztah a napisat svoju skusenost na danu temu... Najdi te nam take zeny ktore naozaj ziju zle a radi sa od nich mozno poucime...

erjona
23. apr 2014

@demo Len som citila potrebu odpovedat, kedze mam aj ja manzela moslima 😉

erjona
23. apr 2014

@zita19 Vies kolko to da roboty taku statistiku vymyslet 😀

erjona
23. apr 2014

@aliza vobec som nemyslela na mawyiu (ak si myslela na mna - toho musketiera ) - ale vseobecne... zalubeny clovek na rady nedava, ale riadi sa srdcom 😉 Tak som to myslela,,, takze dobre mienene / nemienene rady si daju akurat tak za klobuk 😉
A mawyiinu temu som citala celu, od zaciatku do konca, pozri na laiky od prvej strany.... Najprv od nej povytahovali info, no a potom to zacalo - zobral si ju za papiere, potom, ze je chudobny, ked vsetko vyvratila, tak sa tam preberali jeho urcite sfalsovane diplomi, ked aj to dokazala vyvratit, tak sa preberalo, ako staro vyzera, no a podobne urazky,,,,takze ano, mam ju precitanu, nepamätam sa ale, kto co pisal, len obsah diskusie,,,, takze pokial by som nepozrela, zasa nemozem napisat, ze ty si to a to povedala,,,,

dalal
23. apr 2014

@celasapremenim dakujem... ja sa za svoj zivot nemozem hanbit... priemerne 1 za tyzden zachranim aspon jednu osobu od smrti u nas na ICU, staram sa aby moji pacienti boli dobre lieceni a bez bolesti... snazim sa ludi respektovat bez ohladu na narodnost.. ci nabozenstvo....mam ohromnu rodinku ktoru mam rada a nedam na nu dopustit a som finance dobre zabezpecena tak nepotrebujem hladat financne zabezpecenie u bohateho araba...mozem sa spytat ake ty mas osobne skusenosti s islamom/ zmiesanymi manzelstvami?

zita19
23. apr 2014

@alice107 citujem: "ty sa havne nauc akcepetovat nazor inych ludi". Plati tato veta aj pre teba?

demo
23. apr 2014

@mariuskaa alica pouziva vyraz orient korektne. Kde si prisla na to, ze Orient je iba juhovychodna Azia? Nie je to pravda. Orient = Vychod, je to cast sveta z pohladu Europanov. Cize v prvom rade blizky vychod a arabsky svet. Poznas Orient Expres? Tak ten premaval z Pariza do Istanbulu. Cize ci chces, alebo nechces aj Turci su orientalci. Je to pekne pomenovanie, ma realny obsah a je v nom aj kus romantiky.

erjona
23. apr 2014

@mawiya to vazne? fuhha,,, super 😀 😀 😀 😀 Ale teraz vazne 😀 Predstav si, aj ja a este stale spokojna s tym mojim moslimom 😀 My sme mali fofry - sme sa stahovali, ale uz je vsetko na poriadku, mala bola dnes prvy den v novej skole - dokonca sa dostala do triedy s umeleckym zameranim, co som veeeelmi stastna, lebo dievca ma vazne talent, inak vsetko po starom 😀

erjona
23. apr 2014

@celasapremenim No tak ja som to na margo tvojho prispevku spomenula, kedze ani ona nechcela mat zatka moslima, nepisala som ti priklady a samozrejme, ze ti napisem o sebe, sak kazdy za seba,,, no a dievceniec je tu teda neurekom, co im to manzelstvo vyslo, treba sa trosku do temy zacitat... 😝 😝 😝

erjona
23. apr 2014

@dalal Ved to 😀 Keby mne na zaciatku mojho vztahu zacal rozpravat ako "mozno" dopadnem, tak by som to ani len necitala a nie sa tym este zatazovala a je dobre, ze som bola taka, inak by som nemala mojho moslima 😀

erjona
23. apr 2014

@celasapremenim Jaj, tak ked niekto napise 14 rokov, tak to rychlo radsej prehodis na menopauzu? Myslim, ze uz po roku vie dievca s kym zije, nemyslis? Nemusi ani na menopauzu cakat... 🙂

dalal
23. apr 2014

@aliza vies ty tu kriticky hodnotis moslimov, zahalovanie a pod... nevsimas si napr spravanie sloveniek... ako je mozne ze za 20 rokov sme si ziskali taku povest aku mame.... lahke devy ktore su schopne vsetkeho za peniaze.... vsetko co tu spominas o moslimoch si oni myslia o nas... ze sme chudobni primitivi ktori kradnu, zeny sa predavaju a vseobecne skoda ze nas pustili do europy... mne osobne napr odmietli vizum do Bahrajnu ked som isla s CK Bubo- kedze sme boli 3 zeny ( 2 mlade a jedna 50 tnicka) a jeden muz.. + sprievodkyna..vysvetlili nam ze sme lahke devy a ujo je pasak... a ta 50 rocna zena skoro zinfarktovala ze si o nej niekto mysli ze je... 😀 😀 :

aliza
23. apr 2014

@erjona len zial, kritika sa zniesla najma na moju adresu aj za tuto temu. Ale uz to nemienim tu rozoberat, nemam komu co vysvetlovat a sa dokolecka obhajovat. Mawiyi som napisala vsetko, co som k nej mala a stale si na tom stojim. Ak nechcela tolko odkryvat zo svojho vztahu, tak nemusela, nikto ju predsa nenutil, ci? A mne nic nevyvratila, zial, okrem tych diplomov, za tie som sa ospravedlnila, ale ostatne nie. Nemala ani zakladne info o jeho zotrvani v EU, takze zial, mna nepresvedcila o jeho uprimnom zamere, i ked, lubit ju moze, to nespochybnujem, ale je tam aj to 'ale'..... to vsak neznamena, ze jej neprajem, aby bola stastna, prajem a velmi a preto som radila opatrnost a preverovanie si veci, nic viac. nevidim na tom nic zle.

dalal
23. apr 2014

mozno by sme si mali pozametat najskor pred vlastnym prahom....

dalal
23. apr 2014
https://www.youtube.com/watch?v=DSVBwn9KTxU

pre zaujimavost... pekna palestinska pesnicka na spestrenie vecera....
Zvečerilo sa, cudzinec
A otvorili sa rany
Oko, zadrž slzu
Nad milovaným, ktorý ma opustil a odišiel

Odcestuj a zober ma so sebou
Na raňajky mám len byliny
Vydržím hlad
Ale nevydržím odlúčenie

aliza
23. apr 2014

@dalal nie, oni si to myslia o vsetkych nemoslimoch, nielen o slovenkach, ci si myslis, ze nejake britky, ci nemky su ine, ako slovenky? oni nas nemaju radi prave preto, ze chodime oblecene, ako chodime, ze mame vztahy pred manzelstvom, ci zijeme spolu bez a podobne. To nie je o dievcatach, co idu po peniazoch, to je o europskom sposobe zivota, ktori oni nepovazuju za spravny, tak ako my neschvalujeme ten ich. A rovnako, ak nie horsie ziju naprikald aj mlade britky. Za to prave moslimovia su tu chudobni, zaostali, bez vzdelania a ziju ako nasa mensina, na prispevkoch v tych svojich spinavych stvrtiach, deti bose, spinave behaju po ulici bez dozoru a pod. tak fakt neviem, kto ma o nas taky nazor, aky prezentujes, ktori moslimovia su na tom tak dobre, ze europanov povazuju za primitivnych a chudobnych, ved vsetky tie miliony moslimov, co su v eu, sem prisli prave kvoli chudobe a prisli zo zaostalych krajin.

erjona
23. apr 2014

@aliza No mna presvedcila, pretoze, keby ju chcel manzel za papiere, nerobil by predsa moslimsku svadbu a nebral by si ju za pravoplatnu manzelku podla koranu, vsetko ako ma byt... 😉 A mawayia sa ti ospravedlnila, kuk hore 😉