Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
:D:D:D ani nos medzi ocami ti neuverim o arabovi, ci moslimovi, ci turkovi :D
@kuwait si seres do huby trochu, ked nema vyznam a reagujes :D ale nedivim sa, to ja sa tu zahadzujem v tejto diskusii, takze koncim 🙂
@erjona nuz ale take babky co tie tomu rozumeju co o nich nejaki arabi hovoria 😀 na tu co sa cela premenila z jedneho nicku dod ruheho nema vyznam reagovat,ktovie v akom sloji sa ona hnaca ked si musi chodit udriet na net.SPOKOJNY CLOVEK NELOZI PO NETE A NEURAZA BEZDOVODNE DRUHYCH LUDI !
@celasapremenim no co muz ta zmlatil a deti ti uskrtil?Mala si sa k nemu chovat slusne 😀 😀 😀 ked mi neveris o moslimoch co mas doma emigranta a ked dostal papiere tak ta skopal ako zver?Tvoj problem,mala si si lepsie vybrat
@celasapremenim no, z deraveho duba len sova vyleti 😝
cafte baby. Hlasim sa po dlhsom case. citam vas ale nejak nestiham vypisovat a tiez pravdupovediac sa mi ani nechce reagovat. Niekedy mi az zlc vrie, ked sa su zjavi nejaka zabrdacka a pise somariny grrrrr
@erjona to faaaakt s tymi kontrolami? Tak ja este ked boli hranice, som bola kontrolovana dva krat. Raz na rakuskych hraniciach tak, ze som musela cele auto vybalit. Povykladala som, pozreli sa na mna ako na debila a povedali, ze mozem ist. No dakujem. A raz v nemecku pri Passau nemecka dialnicna policia ale ti sa len pytali kam ide a co tam chcem a bolo vybavene. Inak nikdy som nemala problem. A ani s tym, ze by ma niekto povazoval za k....len preto, ze som Slovenka.
Ono asi aj zalezi v akej spolocnosti sa pohybujes a s akymi ludmi sa aj sukromne stykas. Ja som nejak po baroch nelozila, pocas vysky obcas tu v Mnichove na didzinu ale tam chodili vsetci a ako som zacala robit, tak to uz vobec nie nejaku strednu ci nizsiu vrstvu nevyhladavam. Mam par kamosiek aj moslimiek zo "starych" cias aj cistokrvnych Nemcov ale nikdy nikto ani len nenaznacil, ze SK baby maju taku povest. Ludia, medzi ktorymi sa my pohybujeme, sa ani nepytaju odkial kto pochadza. Je im to srdecne jedno. Co sa tyka biznisu uz vobec nie. V sukromi, ked niekoho noveho spoznas, tak to nie je prioritna otazka. Po case, podla toho ako sa ten kontakt vyvinie, pride aj na viac privatne veci rec ale inak to tu nikoho nezaujima.
@kuwait ....no co muz ta zmlatil a deti ti uskrtil?Mala si sa k nemu chovat slusne emoticon emoticon emoticon ked mi neveris o moslimoch co mas doma emigranta a ked dostal papiere tak ta skopal ako zver?Tvoj problem,mala si si lepsie vybrat
na toto ti mozem napisat, ze hadam si len nemyslis, ze ma nejaka arabska kurvicka, co vie ludi akurat tak kastovat okolo seba a v zivote dokazala jedine rozkrocit nohy pre "lepsiu buducnost", moze urazit 🙂
@celasapremenim dievca pre boha ty si odkial prisla? To mas aky slovnik? Nenachadzam slov. Ked uz chces silou-mocou niekoho urazat, tak ti poviem, to sa da aj slusnejsie.
@yanni 🙂 ty si objektivita sama pozeram
@celasapremenim mozno si to nepochopila, ale to s tym deravym dubom bolo o Tebe a Tvoje dalsie prispevky ma v tom iba utvrdzuju 😝
@zuzkaanicka co, nasla si sa aj ty v predposlednom mojom prispevku, ked mi vypisujes? ...to mi je luto
nebojte sa kocky, necham vas tak, urcite si mate o com popismenkovat ...:D:D:D
@celasapremenim A Ty si sa v com nasla? ... ved si precitaj, co tu vypisujes ... ak nevies slusne komunikovat, tak by si radsej mala drzat prsty na uzde 😝
@mariuskaa ty ma z niecoho obvinujes? na tvojom mieste by som si dala pozor na falosne obvinenia....nie som si vedoma, ze by som niekoho diskriminovala, ak ty ano, tak to nahlas adminovi, nech to presetri. To, ze nie si spokojna s tym, ako admini pracuju je tvoj problem, si tu dobrovolne a ked sa ti nepaci, nemusis prispievat. To mi bolo povedane, ked isteho casu som nesuhlasila s ich postupmi. Ty tu nie si v pozicii, aby si ludi obvinovala. A nerob si iluzie, aj na zahranicnych forach su hanlive prispevky na adresu inych narodov, ci nabozenstiev a nie su mazane, len ty vsetko posudzujes podla USA, kde myslim zijes, ale tu v Europe je to o dost inak, aj situacia je podstatne ina, co sa tyka socialneho systemu a zivota moslimov, takze ty posudzujes len na zaklade vlastneho nazoru a na zaklade prostredia, v ktorom zijes, to znamena, ze si maximalne neobjektivna a preto nie je vhodne, aby si ukazovala prstom a hrala sa tu na mravokarcu, ci policajta. Ja som len opisala situaciu, aku mame tu v UK s moslimami, to ni eje predsa hanenie rasy, ci nabozenstva. To ked niekto napise, ze nasa mensina zije v osade, deti behaju hole, bose, spinave, bez vzdelania, ze rodia jedno dieta za druhym, je diskriminacia? alebo ze veriaci moslim nema jest bravcove a zit mimo manzelstva? co z tohto bola podla teba diskriminacne? ze neverim, ze nejaky pakistanec sa prisiel ozenit len zo samej lasky? to je hanenie naroda? naozaj by som bola rada, keby si odpovedala, kde konkretne som porusila pravidla a kde som diskriminovala. Obvinit niekoho z diskriminacie a rasizmu je velmi vazna vec....
@aliza Inak dnes sme mali na kurze prednasajucu zijucu dlhe roky v Anglicku a bavili sme sa na temu nabozenstva - len ona mala celkovy pohlad na rozne kulury, videla to inak ako ty - ona vravela o RESPEKTE ludi k sebe a RESPEKTOVANI nabozenstiev a je to tam uplne normalne, ze je tolko kultur pokope,,, tak neviem, ale akosi jej pohlad bol diametralne odlisny od tvojho vnimania - to len pre zaujimavost, bola som uplne zvedava, co porozprava,,,, 😉
@celasapremenim ty mas teda uroven... cas aby si sa cela premenila!😜😁😁😁
@aliza myslim ze sa trochu mylis... ty popisujes svoju skusenost z UK a Mariuska z USA... takze ked ona je maximalne neobjektivna aj ty si??? Myslim si ze obe pisete z vlastnej skusenost a to je dobre lebo mame informacie z prvej ruky... vies ja si myslim ze ak mas niekoho rada a vazis si ho tak ho budes obranovat proti kazdemu... cim vacsia kritika tym vacsia obrana... predstav si keby tebe niekto napisal ze si stara a ze tvoj manzel si ta zobral len kvoli papierom lebo neexistuje iny dovod na svadbu!
a mozem sa spytat kde v uk byvas a ako si sa ocitla v stvrti plnej zaostalych moslimov.. predpoklad ze z rozvojovych krajin ako banglades? ja som byvala v uk dlhe roky, na roznych miestach a zle skusenosti som nemala... vzdy som si pozistovala aka je to stvrt pred tym ako som sa nastahovala... to mas asi bad luck😔
@erjona no ja som myslela, ze to myslis vseobecne. Ja neviem, kde ta kto povazoval za SK k...Zijem v DE 15 rokov ale mne sa to este nikdy nestalo. Ani len naznakom. tak ja akoze neviem. Ani od ludi, ci uz znamych alebo neznamych, kolegov, ludi novospoznanych atd. Ani nik ani len nahodou nemal taku narazku. Moj muz ani nevie, ze o SK dievcatach taketo nieco vo svete koluje. A to precestoval fakt uz kus sveta. Aj toho moslimskeho. Ameriku, o Europe ani nehovorim. Toto ti moze len taky povedat, co sa sam v takej "spolocnosti" pohybuje. Mam vlastny Freundeskreis a spoznala som aj vela ludi cez muza a nikto nikdy nemal narazku alebo sa na mna nejak cudne pozeral. Svet sa meni a co sa rozpravalo pred vstupom SK do EU uz az tak neplati. Baby z celeho vychodneho bloku sa mali len ku..., hladat si bohatych chlapov a vydavat sa za nich, len aby sa dostali na zapad...toto od vzdelaneho, rozhladeneho a inteligentneho "Zapadniara" nikdy pocut nebudes.
Muz ma kolegu a uz aj kamosa v Saudi, tiez Nemca, ten ma priatelku Cesku. V Saudi je vela Cesiek aj Sloveniek, robia ako sestricky v nemocnici a su velmi uznavane. A nik o nich nehovori, ze su k..., lebo su tej a tej narodnosti.
Ono je to vsetko len Klischee. V kazdom narode najdes aj takych aj takych. ale zovseobecnovat je pod moju uroven.
Je tu jedna nova tema, ze chlap robi karieru a zenska sa citi trapne lebo je len domaca putka. A jedna babenka napisala, ze taki su SK muzi. Pridu domov z roboty a nechaju sa obsluhovat. A zenska skace. Slovenska zena ja "odsudena" byt zienkou domacou. Ze to je slovenska natura. Prdlajz. Ako su muzi lenivi, tak su aj pracoviti a ako najdes slovenske zeny putky, tak najdes aj vzdelane, pracujuce na vysokych poziciach atd. To nema so slovenskou naturou nic spolocne. A presne tak isto o tych bordelich. Lahke zeny najdes aj polky, nemky, rusky, juhoamerickanky atd.
@mariuskaa ---- pre europanov bol "orient" kedysi aj middle east oznacovany ale nespravne -----
akoze nespravne? kto to tvrdi? mariuskaa? to, ze sa v USA momentalne vyrazy orient a orientalci pouzivaju v trocha zuzenom vyzname (ktory je mimochodom kontroverzny a zavana rasizmom 😀 ) neznamena, ze nema dalsie ovela starsie vyznamy. Nespravne by bolo,keby niekto tvrdil, ze orient je island napriklad. Orient je blizky a daleky vychod, juhovychodna azia, severna afrika atd. vobec nema vyznam sa o to sporit, pretoze je to nezpochybnitelny fakt.
@yanni neviem yanni mozno v DE je to ine alebo tebe ako osobe to nikto priamo nepovie... ale je to pravda... vid moj prispevok vyssie ked mi bolo zamietnute vizum do jednej z krajin middle east ked som cestovala s cestovnou kancelariou.( a to som lekarka a vsetci v tej skupinke mali VS vzdelanie).... a je fakt ze po celej europe a middle east najdes dievcata z eastern europe .. popri cestach a v v. domoch... smutne ale pravdive...
@mariuskaa ty si posadnuta tym, ze vsetko, co sa ti nepaci oznacis, ze je komunisticke. A samozrejme tym, ze v zahranici je vsetko super a nekomunisticke. Ze na americkych strankach si nikto nedovoli nikoho diskriminovat?? Dobra blbost. Uz len teraz som asi 10 minut prezerala americke fora, lebo som chcela pochopit v akom vyzname sa tam u vas pouziva slovo orient/orientalec a narazila som na velmi nepekne prispevky: azijcania protestovali, biely americania (zrejme bieli, neviem) nakladali 😀. Milujem tvoju absolutnu ignoranciu pravdy. Ale je celkom dobre mozne, ze sa ti vdaka tomuto daru zije lepsie ako inym.
@yanni tak aj ja ta trosku vyvediem z omylu 😀 praveze v de (aj medzi vzdelanymi) koluje, ze sk su pekne a akurat tak do postele.. 😒 preco? pretoze je tu zasa vela "masaznych salonov", kde aktualne pobrali vela novych "sil" z SK ☹ ☹ a co si moslimovia myslia o vychodnych babach??....volaju ich monika - to je v preklade auto na ciernych znackach = rozumej kupit moze hocikto a velmi lacno a este sa niektori "povozi" na vizach (sice to uz velmi neplati lebo drtiva vacsina ziskala europske pasy...) 😎
a este jedna vec, to co rozprava @kuwait, ze si moslimky (zijuce v ich krajinach) myslia, ze europanky sa v robote zdieraju, je pravda...takisto v mojom okruhu zeny len cumia, ze ako 40+ hodin odpracovat a k tomu deti, domacnost a co. - ze preco si to europanky nechaju...oni to neberu ako nezavislost ale ako otrocinu a zdieranie 😎
@dalal no moze byt. Ja fakt neviem. Ja som nikdy nemala pocit, ze by tu Slovenky boli zaskatulkovane.
A o tych vizach, zial to je diskriminacne. velmi smutne. Z dovodu, ze moj muz pracuje v Saudi som dost v middle east. Ale neviem ako to je cestovat tam ako Slovenka, kedze mam nemecky pas. Mam sice aj slovensky, ale ten nepouzivam. Len hadam vyuzijem na Kubu. Tam Slovaci vizum nepotrebuju ale Nemci ano ;-DDDDDD (to len tak na odlahcenie situacie a trosku pousmiatie 😉)
@vevesh tak to zase vedia len ti, co do takych "masaznych salonov" chodia. Ved vravim, zalezi od toho, medzi akymi ludmi sa pohybujes a s kym sa stretavas. V nasom sukromnom a pracovnom okoli vsetci vedia (aj muzovi kolegovia, s ktorymi mame aj priatelsky vztah)odkial pochadzam, ale podobne narazky nikdy neboli. Mozno keby som bola len nejaka "z ulice", zacalo by, ze mam chlapa len koli prachom, ci obcianstvu, lepsiemu zivotu. Poviem ti pravdu, mala som taketo myslienky, ked som spoznala mojho muza, ze ako ma prijme jeho rodina, kedze schlachtici a k tomu uspesni, no co si budeme hovorit. Ale od prveho stretnutia, prveho momentu nebol problem. Svokrovci ma vybozkavali, svagrovci super. Nebol dovod mi nieco vycitat. Obcianstvo mam z dovodu povodu, job mam tiez, uspesna som bola uz pretym, zarabam dobre, inteligencia mi teiz nechyba, slusne spravat sa viem tiez atd. Ludia su to vzdelani, otvoreni svetu, vela cestuju, cize maju vlastny pohlad na vec. Ono ide aj o to ako sa dokazes "predat", ako vystupujes... Aj inteligentne zeny mozu uplne zlyhat. KEd nemas pevnu volu a chut na sebe pracovat, tak ti nepomoze ani ta inteligencia.
Tie co robia v takychto "sluzbach" bud nemaju dostatocne vzdelanie sa niekde uplatnit, neovladaju jazyk alebo jednoducho nechcu. Chcu len zarabat (kopu) prachov a hned. A tam to maju hned. Myslis, ze mne sa vodilo vzdy takto dobre? Ja som sa tiez musela od piky vypracovat. Nik mi nic nedal. Pocas studia som bola prakticky bez penazi. To co som zarobila som aj minula. Na nic extra, len na zivobytie. Po studiu uspory samozrejme ziadne. Isty cas som byvala este v podnajme(WG), aby som si z prvych vyplat aspon na kauciu nasporila, inak by som vlastny byt (aj ked vtedy zur Miete) nikdy nemala. Ja som nesla za vidinou penazi. Bez prace nie su kolace. A ked mas slusnu pracu, tak si na tie kolace musis trosku pockat.
@dalal ano, pisem z vlastnej skusenosti a som si toho vedoma, preto som vzdy napisala, ze u nas v UK, negeneralizovala som ako mariuskaa a takisto tu nikoho neobvinujem z tak zavaznych veci, ako ona.
A k tomu byvaniu, aj si niekde nejaky dom vlastnila, ci si len chodila z najmu do podnajmu? je rozdiel rentovat a je rozdiel kupit. Boli sme novi v krajine a nepoznali sme stvrte, resp. tu u nas su uz vsetky stvrte take, vsade su socialne odkazani, ci moslimovia, ci bieli anglicania, ci ine narody. Momentalne pracujeme na tom, aby sme so co najskor odstahovali.

@celasapremenim a preco by si platil europanku ked ma jednu doma, ty si zas jeden taky nick troll co chodi po diskusiach a kompenzuje si svoj vlastny posrany zivot urazanim druhych 😀 na teba nema vyznam reagovat