Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@angel31 a dala by si sa odhovorit, kym si bola po usi zamilovana?
Precitaj si knihu arabsky svet...blablaa...pisala to autorka ktora chcela zaujat a jasne nebude pisat o nudnom stastnom zivote v arabskej ci zmiesanej rodine...
Ze je nevedomost u nas to je pravda...vela z nas si myslia ze moslim je rasa....neda sa porovnat islamske nabozenstvo v Egypte, Turecku, Irane....atd....vsade su ine tradicie zvyky, a aj stat sa vsade na nabozenstvo pozera inac, vade sa nabozenstvo preziva inac.... Mam priatela z Istanbulu,,,naucila som sa tam vela...a vo vela veciach ich obdivujem...nie som tyrana , niesom zanedbavana, niesom tam ani Tava🙂 nezahalujem sa...polka v turecku si zije svoj zivot a i ked su moslimovia nabozenstvo ma svoje miesto asi tam kde ho mame mi....v pohode
nie vsade to tak je...a kazdy je iny....ale som v kontakte zo slovenkami v Istanbule ci v Antaliyi a su psokojne...ziju tam uz roky a manzelstvo im pekne funguje
nesudme...
@zeleny_cajik Ja som mala asi inú výchovu. V Martine kde žijem študovali počas mojej puberty chalani z Líbie a bála som sa ich ako čert svätenej vody. Nebola som žiadna zakríknutá baba , ale to bolo pre mňa TABU, hoci blondínky boli pre nich magnet.
Okrem toho ženatý bolo druhé TABU. A nikdy som sa neuspokojila s informáciami iba od chlapa. Musela som mať možnosť preklepnúť si dotyčného . Inak mám ani paranoju.
Minulý rok sa rozviedla sestra a ja som o švagrovi vypátrala všetko. Asi diagnóza🙂
@maria200981 Turecko je úplne iná káva. Máme priateľa Turka , čo žije v Žiline.
@maria200981 Turci a Arabi nie su to iste 😉 Moj svagor je Turek a na Arabov nenajde pekne slovo 🙂 A mimochodom, v ich vztahu ustupil on, na Vianoce maze pekne na polnocnu 😀
Ahojte .. mna najviac zaraza ako moze niekto napisat ako ojoj moslim je najhorsie a podobne ... BOZE SPAMATAJTE SA !
Ako mozte hadzat kazdeho do jedneho vreca ??? Ja som mala slovaka bol krestan tadaa zlomil mi nos a spraval sa kumne ako k poslednej handre .. A pritom bol z velmi slusnej rodiny a jeho mamina bola na kazdej omsi co sa v dedine konala ! Teraz zijem s MOSLIMOM moze si hovorit kazdy co chce poviem uprimne moja rodina z toho nadsena nebola .. cim viac budete proti tomu vztahu tym viac sa to dievca do toho bude tlacit !! Ja som s mojim priatelom stastna , vo february mame svadbu .. netvrdim ze rozdiely v kulturach niesu ale predsa ocom je vztah ? o porozumeni a kompromisoch ! Je uplne jedno ci je to moslim alebo katolik , pravoslavny alebo jehovista .. ked ma srdce a rozum na mieste a ONI DVAJA SI ROZUMEJU ostatnych je figu do toho !!!!!
@lulka12
@zeleny_cajik baby resne to pisem...nieje moslim ako moslim....tu sa o tom nevie
@lulka12 Ja ťa chápem... ja by som do multi-kulti vzťahu nešla, nevzdala by som sa svojich tradicii, nabozenstva ani kultury. Tu nejde o to, či je ten človek zlý či dobrý... ani o predsudky. Aj manželstvá dorbých ľudá z rovnakej kultúry sa rozpadávajú pre "neprekonateľné rozdiely", ako to nazývajú v Hollywoode.
Úplne odlišné predstavy o partnerstve, výchove, spoločenskom živote (najmä manželky) a pod. (a v tomto prípade je to umocnené silným náboženským vplyvom)..... sú veci, ktoré ľudia v záchvate hormónov totálne podcenia a vôbec neriešia, kým nie je neskoro.
A ženatý muž by mal byť tabu stále... 😉
Ja mam nato taky nazor pokial je katolicka nikdy si s moslimom rozumiet nebude. Podla toho aky je moslim ak je prisny a dodrziava svoju vieru prisne tak podla toho aj zije. Porovnavat araba s turkom je uplny blud pretoze oni niesu v moslimskej viere tak proti zenam ako arabi. Ktory ich maju skoro zanic. Najhorsie je to v dedinach a v krajinach kde sa prisne dodrziava ich nabozenstvo.
Dievčatá pridala som si do profilu aj foto, aby som nebola za anonymnú potvoru.
@lule3 myslim si ze sa trocha mylis lebo ak je katolicka a on moslim tak kde budu mat svatbu a v akej viere budu vychovava deti a kde ich pokrstia???? Ak ma ona pevnu vieru ako sa dohodnu?
Ja ziji a jsem vdana za muslima uz 12 roku,a jsem stastna.Je to ten nej manzel a otec ktereho si umim predstavit.Nikdo nemuze rict ,ze vsichni muslimove jsou spatni a vsichni katolici dobri.Jde o charakter a kdyz se nekdo zblbne do bescharakteroveho a bezcitneho cloveka tak je jedno jake narodnosti je.Kazdy musi vedet co chce a co jsou jeho priority.my se navzajem tolerujeme,ja s nim slavim jeho svatky a on se mnou zase ty nase,na vanoce jde se mnou na pulnocni a vubec mu to nevadi.I jeho rodina akceptuje a uznava i mou viru.Cekali jsme na dite 10let a on se mnou podnikal vsechny navstevy CAr on byl vzdycky ten kdo mi dodaval silu a podrzel me.A i kdyz mame holcicku tak ji miluje na devse .Podle me je jedno jake narodnosti a nebo vyznani clovek je,ale zalezi na charakteru.
@gabikastorinska .. My budeme mat svadbu na urade .. A dievca co je velmi krestansky zalozene nema sancu sa dat dokopy s inou vierou 🙂 A hovorila som o kompromisoch ! Ak mi niekto povie ze ma vztah bez hadok alebo ze ma dokonaly vztah bez najmensej chybicky asi sa len pousmejem ... ! My sme sa na vsetkom dopredu dohodli podla kompromisov .. napriklad uvediem len jeden z milionov prikladov oni neoslavuju Vianoce nikdy ho ktomu neprinutim a ani nechcem ale len preto ze sa respektujeme somnou pojde k mojej rodine a sadne snami za jeden stol , rozbali darceky atd ... a tak isto riesime ich sviatky ..
@alka221len aby sa nestalo to ze bude prosit na kolenach svoju rodinu a tetu aby jej pomohli vratit sa spat. Lebo aj to sa moze stat.....
@evicka1971 Určite si nemyslím ,že to nie je možné ale určite skôr vzácne. Veľmi záleží aj od vzdelania a vplyvu rodiny, lebo ten môže byť v arabskom svete oveľa silnejší.
Rozhodne gratulujem k šťastnému životu a krásnej dcérke. / Nám sa narodila Po 14. rokoch ,tak viem ako to poteší/
Ak to môžeš napísať , žiješ v Európe , alebo v domovine manžela.
@lule3 suhlasim ale ona vravi ze je katolicka. A deti? Akej viere budu vychovavane? co ak jeho rodina bude trvat natom aby boli moslimskej viery?
@lulka12 Ne zijeme ve Svycarsku.
@gabikastorinska aj ja som katolicka a on moslim 🙂 .. Deti sme sa dohodli ze sa rozhodnu sami ale mena budu mat Albanske .. A jeho rodina sa nam do vztahu nemiesa .. nikto by sa nemal miesat do vztahu dvoch dospelych ludi 🙂
Moslimovia su taky isty ludia ako hocikto iny .. Moja rodina sa donas velmi miesa aj miesala a nakoniec si myslim ze aj tak to dopadne ..
@evicka1971 Tak ťa vítam v diskusii. Čo ťa tak rozčúlilo na téme? Čítala si celú diskusiu , alebo len úvodný príspevok?
Ak si čítala všetko, už by si mala byť v obraze.
@lulka12 ze sa nehanbis ani trochu 🤐 keby ti zalezalo na tvojej neteri tak jej zavolas, spytas sa ako sa ma a povies jej, ze sa o nu bojis, neter by to urcite pochopila a mozno ti aj vysvetlila preco kona ako kona.
Pokial sa len obavas, ze si dievca vyrobi pruser, z ktoreho ju budes ty tahat- kto ti to preboha kaze? Taktiez si mohla znovu sa jej ozvat a povedat jej coho sa obavas a ze ju nemienis tahat z problemov.
Ale nie, namiesto toho zalozis na verejnom fore temu a a zivot tej holky je tu skumany a posudzovany zhora zdola - stavim sa, ze ona o tom ani nevie ako ju tu pranierujes! Asi by bola velmi nadsena, keby si toto precitala! Bez jej vedomia take nieco spravit!
Ty sa len potrebujes na niekom odbavovat! Sudit ineho aby si nemusela riesit a vidiet vlastne chyby a posudzovat svoj zivot! Ze s vekom prichadzaju skusenosti? To mozno, ale rozum na stare kolena este nikto nedostal!
@lule3 si katolicka ale o viere nevies nic a poviem ti preco tvoje deti niesu pokrstene a to je zaklad kazdej viery. To by si mala vediet. Tvoje deti ziju s dedicnym hriechom a moze sa stat ze sa ani nikdy pokrstit nedauju. Ak mas veriacich rodicou musi ich to velmi boliet.

@lulka12 ja kazdopadne stojim pri tebe , nech hovori kto chce.....
zavolaj ju nabok a porozpravaj sa snou osobne nie pred vsetkymi.....
sa jej spytaj ze ches byt v telke????
to je hrozne to miesanie narodov :((((((