icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

zeleny_cajik
6. dec 2012

@lule3 Tu nikto nepíše, že moslim je horší ako kresťan alebo naopak 😉 ale pri takto zmiešanom manželstve je proste viac rizikových faktorov, ktoré neradno podceniť 😉

dedenini
6. dec 2012

@lulka12 nechapem co ma naivita spolocne s tym ze chce ostat v zahranici.... a ked nic..tak aj ked to ma doma take, tak co je natom zle ze chce ostat v zahranici??

evicka1971
6. dec 2012

@lulka12 Me nerozcililo nic ,jen nemam rada kdyz nekdo haze lidi do jedneho pytle.Ty spatne zkusenosti maji totiz podle meho ty zeny ktere se bezhlave zamiluji a vubec je nezajima co je to za cloveka,jake ma vlastnosti a vubec si nevsimaji malickosti ktere uz v zacatku vztahu ti muzou mnoho napovedet o tom danem cloveku.

zeleny_cajik
6. dec 2012

@evicka1971 Dobre sa to číta, ale žiaľ, takýto ideálny scenár nie je pravidlom 🙂 Želám ďalších veľa veľa šťastných rokov, kiež by to takto fungovalo v každom zmiešanom manželstve. A odkiaľ je manžel?

lulka12
autor
6. dec 2012

@jo111 PÍŠEŠ O SVOJICH POHNÚTKACH PREČO PRISPIEVAŠ DO TEJTO DISKUSIE🙂 SOM RADA ŽE SI TAKÁ SEBAKRITICKÁ🙂

lule3
6. dec 2012

@gabikastorinska ano niesu pokrstene lebo ich este nemam len sa chystame 🙂 a ani pokrstene nebudu kedze nebudu katolici 🙂 Iba dalsi clovek co odsudzuje to co nepozna 🙂

maminuska
6. dec 2012

@lulka12 zrejme som trafila kliniec po hlave. 😒. Ak ti je bližšia košeľa ako kabát , neviem prečo teda riešiš neter.

angel31
6. dec 2012

@zeleny_cajik keby som si bola ista ze ma nemiluje tak ano... nebol by posledny co by mal podravos astalas vistas... 🙂

jo111
6. dec 2012

@lulka12 prosim ta ked nemas odpoved aspon nepis bludy...

gabikastorinska
6. dec 2012

@lule3 no vidis zaprela si svoju vieru tym co si teraz napisala. Ak by si bola veriaca nikdy by si to nedovolila aby tvoje deti neboli pokrstene. Uz si sa mu podvolila aj jeho rodine.

ivia123
6. dec 2012

@lulka12 ha -ha -ha dobre som sa zasmiala 😀 😀 😀 😀 😝 😝 😝 😝 😝

evicka1971
6. dec 2012

@zeleny_cajik Ja netvrdim ze je to pravidlem,ale kdyz si vybiram partnera tak musim mit oci a hlavne mozek otevreny a ne se bezhlave zamilovat a potom brecet.Muj manzel je z Kosova.A uz kdyz jsme s polu chodili tak jsem se zajimala o rodinu,chtela poznat co nejvic lidi z jeho rodiny,zkoumala reakce i jeho i jeho rodiny parkrat jsem ho i zkousela.Treba jsem si z nim pred rodici vymenila hlasiteji nazory a cekala na reakce a kdyz nebyly zadne negativni a nebyl na me zly ,ale zkousel se mnou diskutovat tak jsem vedela ze jsem pro neho opravdu partnerka a ne kus hadru.Tak samo i s vyberem jmena pro nasi dceru vubec nikdo nenamital ze ma Ceske jmeno.Proste podle me to je o tom kolik si nechas libit,tolik dostanes.

zeleny_cajik
6. dec 2012

@evicka1971 no ved presne to som pisala predtym... Informovanost a spravne ocakavania 🙂

lule3
6. dec 2012

@zeleny_cajik ale niektori sa tak vyjadruju .. nemam rada ked niekto sudi niekoho koho nepozna .. kazdy clovek je iny nezalezi na narodnosti alebo na vierovyznani ..

lulka12
autor
6. dec 2012

@maminuska Diskusia je od slova diskutovať. Všetky názory si ľudia tvoria na základe diskusií , skúsenosti atď. Klábosí sa tu o všeličom.

Stretajú sa tu rôzne názory a ešte neznamená ,že podľa príspevkov si niekto napíše návod ako bude riešiť niaky problém.
Ak niekoho trápi problém ,že píšem o niekom bez jeho vedomia, tak ruku na srdce "Naozaj sa zaujímate len o seba a o nikoho iného"

Veď už len prečo sa tu niekto vyjadruje, keď je to také odsúdenia hodné písať o neteri.

Čo ak nepíšem o neteri, ale o dcére, alebo sestre . Veď ani nevieš koľko diskusií tu je upravených , aby človek nepísal o sebe všetko.
Zjavne len niekto potrebuje svoju zlú náladu prejaviť ostrou pripomienkou aj tam kde nmá čo povedať, len aby sa odventiloval .

lule3
6. dec 2012

@gabikastorinska nemam co zapierat nikdy som nevyrastala v striktnej nabozenskej rodine kedze moja mama je krestanka a otec pravoslavny .. 🙂

lulka12
autor
6. dec 2012

@jo111 Ako vieš už vopred čo Ti treba napísať

evicka1971
6. dec 2012

@zeleny_cajik Tak tak,moje slova.Ja mam tady taky kamaradku ,ktera si zacla s muslimem,ona byly zamilovana a videla jenom to ,ze je atraktivni,ma penize a jine veci ji nezajimali.Mlatil ji uz pred svadbou,byl ji neverny ale ji to nevadilo,hlavne ze ma vedle sebe vystavni kousek.Pak otehotnela vzali se a za rok od neho utekla a prisla ke me z brekem ,jaka je chuderka a ze uz nikdy nechce nic mit z hnusnyma muslimama.Ale to ze to neni o muslim nemuslim,ale o cloveku a jeji naivite uz ju nenapadlo.

kmkke
6. dec 2012

@lulka12 Nečítala som všetky príspevky, tak neviem či to bolo spomenuté, ale nemusí byť moslim. V Egypte žije 7 % kresťanov, možno natrafila práve na takého 🙂 (Inak ja som presne na dovolenke v 2002 na takého natrafila a najlepšia sranda bola keď ma prišiel v nedeľu ráno o 5 zobudiť - pracoval na hotely v ktorom som bývala - že je čas ísť do kostola 🙂)))) )

nalla
6. dec 2012

nechce sa mi čítať celú diskusiu, prvá strana mi stačila na to, aby som pochopila o čom to tu asi je ....

nerozumiem jednej veci - prečo tu toľko z vás napísalo vety typu "emá právo sa do nej starať", alebo "nči ťa do toho nie je", atď.....

je to, preboha, jej TETA !!!! Veľmi blízka rodina, a zrejme ju má rada , tak má o ňu strach
Nikde nenapísala, že ju ide odhovárať (a aj keby, tak čo ??), jednoducho chcela vaše/naše skúsenosti so spolužitia s moslimom.
Povedzme si úprimne dievčatá, strach tejto ženy je opodstatnený, keby sa moja NETER rozhodla ostať s Moslimom v Egypte, asi by ma tiež NIEČO DO TOHO BOLO, a starala by som sa, pretože by som o ňu mala strach.
To ste tu všetky tak zaslepné, alebo neskúsené, že sa nedokážete vcítiť do tak jednoduchej situácie?
Keby Vaše dcéry ostali v Egypte s Moslimom, a trvali na tom, že tam s ním chcú žiť, tak by ma zaujímalo, koľké z vás by ste sa k tomu postavili tak, že vás do toho nič nie je, a nebudete sa starať , lebo predsa dievča je dospelé a svojprávne.

Aj dospelí a svojprávni ľudia robia chyby a v zamilovanosti o to väčšie. Jednducho, táto pani je obozretná, vidí veci z iného uhla pohľadu ako zamilovaná neter, a má strach ako toto s ňou dopadne.

maminuska
6. dec 2012

@lulka12 ty nie si priama, ale vyslovene agresívna v diskusii.
Je jedno o kom píšeš, riešiš problém niekoho len z vlastného strachu aby jeho rozhodnutia , ktoré sa tebe nepozdávaju , neuložili tvoje rodine záväzky o ktoré nestojíš.

Ty nemáš strach o neter( sestru , dcérusi vyber ), ale o seba.

nalla
6. dec 2012

a ešte k tým rečiam o tom, že aká je táto pani vlastne hnusná, lebo si dovolila bez vedomia neteri o nej na verejnom fóre písať ..... položím jednu rečnícku otázku: Vaši manželia/matky/svokry/sestry/švagriné/... o ktorých sa tu toľko píšu sťažnosti a pod.... tí všetci sú o tom informovaní ? 😀

jo111
6. dec 2012

@lulka12 ja koncim, ty na moje prispevky pises same bludy, asi sa tazko argumentuje. Mna zarazilo len, ze tvoja neter, o ktorej nevies ako zije a nestretla si sa s jej terajsim priatelom, a hned vynasas sudy a uz aj vies ako to skonci cele. Znova hovorim, keby ti na tom naozaj tak zalezalo ako pises, tak riesis to na fore PO! rozhovore pripadne navsteve tvojej netere. Lebo ty si nenapisala o radu na problem, tam este ziaden problem nie je! A pokial mas zle tusenie, to, ze to tu rozoberas neteri nepomoze, ved ona chudera ani netusi, ze jej teta toto vystraja. S nou sa musis rozpravat, nie ju tu rozoberat.
Pokial rozhovor nepomoze a tebe sa crta problem, prosim do fora. Ale toto je nanajvys sproste, prepac.
Baby tu prispievaju do for o problemoch s rodinnymi prislusnikmi, sama prispievam, ale nie bez toho aby som konkretny problem riesila s danou osobou! A ked to nejde tak idem po radu alebo sa vyrozpravat.
Mlatit a obmezovat zenu moze ako slovak tak moslim. To je naozaj o charaktere ako pisali baby, a to nielen o charaktere muza ale aj zeny. Lebo ony vidia, len si to nechcu priznat, ze ten clovek je debil. Nikto sa nezmeni mavnutim carovneho prutika zo dna na den. Nabozenstvo s tym ma pramalo spolocne, len niektori ludia ho tahaju do takeho extremu, ze sa nestiham cudovat, vid gabikastorinska

lulka12
autor
6. dec 2012

@nalla Ahoj Nella kukla som si profil, a nechcela som veriť ,že máš len 23 rokov a rozumný názor na moju tému. Mám 24 ročného syna/, tak aj mama ti môžem byť. /Ďakujem ,že ma chápeš, lebo podpory som veľa nezožala.

Našlo sa pár fajn dievčat , ale skôr bol názor ,že čo sa starám. Zaujímavé je ,že to píšu v diskusnom fóre , kde sa píše o CUDZÍCH PROBLÉMOCH. Tak načo tu teda píšu, keď sa do nikoho nestarajú ..... 🙂

jo111
6. dec 2012

@nalla ano moja svokra je o vsetkom informovana a moj snubenec vie, ze ak ju nemam raz ovalit panvickou po hlave tak musim niekde vypustit paru- anonymne mi to pride este celkom fer vzhladom na to, ze ona na mna kydala od orveho dna za mojim chrbtom kazdemu koho stretla.
Ja som to riesila s nou najprv a dost dlho, vyse dvoch rokov. Holt, ako hovorim na stare kolena este nikto rozum nedostal, to by ho musel mat uz za mlada.

lulka12
autor
6. dec 2012

@nalla Presne toto som chcela povedať.....🙂

lulka12
autor
6. dec 2012

@maminuska určite sa nemýliš.....🙂

nalla
6. dec 2012

@jo111 v poriadku. Jedna z mála...ale silno pochybujem, že všetky tie ženské čo sa tu vyplakávajú, že nevedia čo majú robiť so svokrou, lebo pre pokoj duše v rodine (wtf???) jej nemôžu nič povedať, vopred informovali svokrušu o tom, že ju prepierajú na tomto fóre. Btw, až také anonymné to tu zas nie je, väčšina tu má fotku, zverejnené meno, meno muža, mená detí, mesto v ktorom žijú... nie je problém pri troche šťastia zistiť o koho ide... 🙂 svokruše by sa asi netešili 😀

danielitka26
6. dec 2012

katolicka - moslim je vztah o kompromisoch, nieje moslim ako moslim zalezi od narodosti, a je na dotycnej do akej hlbky si da regulovat svoj zivot, aj ked v manzelstve sa mu urcite podriadi, ved chlap ma byt hlava rodiny.
moja vlastna skusenost trosku som sklapla co len mne prospelo a som spokojna nadmieru, nemenila by som.
a nikde nieje napisane ako to tu pisala jedna dotycna ze pri moslimovi musis nosit kopftuch- satka na hlave, to bolo kedysi dnes je ina doba....takze dobre raaano

lule3
6. dec 2012

@lulka12 Myslim ze ste sa pytali na nazor 🙂 Tak vam ho ludia dali .. kolko ludi tolko nazorov 🙂
Ja viem ake to je ked sa do vas rodina stara .. skuste sa snou porozpravat nie ju odhovarat tym to bude horsie..
Myslim ze oceni Vas zaujem ak nebude kriticka a nebudete na nu robit bububu a hlavne na nu nechodte so story typom ina mentalita .. zalubene dievca to nepochopi a hlavne nie vtedy ked si rozumeju .. Mozno nakoniec vy sama zistite ze je to fajn chlap a keby nebol bude mat prisebe rodinu ktora prinej stoji ..ale ked ju budete bombardovat tak vam utecie (nemyslim doslova) a ked vas bude potrebovat uz len z hrdosti zeny nepovie ..