icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

yanni
24. apr 2014

@erjona noooo to je jedna objednavka. Ono to malo vsetko aj s naucenim a nainstalovanim trvat tri roky ale kedze Arabi maju na vsetko cas, tak to trva uz sedem rokov. Firma ich uz ma plne zuby. Povedali, ze toto este dokoncia a so Saudi uz nechcu mat nic. Furt to len natahuju. Uz saudi aj penale platili. Muz tam bol 4roky, potom sa vratil a letel raz za mesiac na tyzden. Ked tam nie je, tak sa len "vyvaluju". Cize sa rozhodli, ze ide zase na jeden rok a skusi to tam trosku pod natlakom posunut dopredu. Ine projekty ktore ma funguju bez problemov a v casovom limite len Arabi maju furt nejaky problem. A este to ich nabozestvo. Furt sa musia modlit, tam je taka slavnost, tam hentaka, stale sa im musi prisposobovat, oficialne nemaju ziadne sviatky a predsa v tie ich dni nepridu do roboty . Najhorsi zakaznik.

dalal
24. apr 2014

@alice107 a poslednu vec... nezovseobecnuj lenivost arabov... su usilovni aj lenivi... eg kuwajtski lekari maju stipendia z najlepsich usa a europskych univerzit a su spickovi lekari... mam stastie poznat dvoch a su naozaj super... oproti eg Sudanskym ktori su katastrofa... takze tvoje zovseobecnovanie a teoreticke traktaty nemaju realny podklad... najskor osobne spoznaj/ zazi a potom komentuj... vety typu bolo mi povedane neobstoja!

dalal
24. apr 2014

@buducamama nechcela som ta nastvat to vobec nie...ja mam SR rada a raz sa domov vratim lenze to neznamena ze nevidim chyby..ja sama sa vzdy snazim sirit dobre meno SR vo svete, vsade ho vychvalujem a pod.. a tesim sa ze si si vsimla ubudanie netolerantnosti...tak by to malo byt 🙂

alice107
24. apr 2014

@dalal znovu to iste. pozri na svoj prispevok. skutocne tak velmi sa citis menejcena, ze potrebujes silou-mocou pisat konfoontacne prispevky?
ja sa ti cudujem. takto nic nedosiahnes.

ine mi nezostava, len ta ignorovat. a to navdy. pretoze tebe nastaci slusne ta poziadat ,aby si ma neobtazovala podobne ladenymi prispevkami. nedokazes sa kontrolovat.

zuzkaanicka
24. apr 2014

@alice107 Ty si priam studnica mudrosti a mravnosti 😅

dalal
24. apr 2014

@alice107 menejcenna sa necitim dakujem za opytanie 😀 😀 😀 a konfrontujes ty vid svoje traktaty...a kontrolovat sa naozaj nedokazem to mas pravdu... musim na tvoje prispevky zareagovat tak ako ty reagujes na prispevky inych... takze kym budes vyryvat ja budem kontrovat... sorry 😀 😀 ; 😝

dalal
24. apr 2014

To mam za to ze mi chybala 😀

zuzkaanicka
24. apr 2014

@dalal ja len neviem, ako si si dovolila napisat, ze sa necitis menejcenna, ked Ta ona tak osacovala 😅 ... ved ona to isto vie lepsie ako Ty 😝 😅

dalal
24. apr 2014

@zuzkaanicka ja to asi neprezijem ked ma bude ignorovat.. mam slabe srdce 😀 😀 😀 pomooooc

zuzkaanicka
24. apr 2014

@dalal no, nebudem tajit, aj ja jej ignoraciu tazko prezivam 😝 😅 ... ale Ty mas vyhodu, si lekarka, tak si pomozes 😉

dalal
24. apr 2014

@zuzkaanicka robim si srandu ale v skutocnost niektore jej vyroky su na zaplakanie...a ty kde byvas ak sa smiem spytat? A tiez zijes v mixovanom manzelstve?

dalal
24. apr 2014

idem sa ucit lebo kvoli Alici prepadnem na skuske a bude po srande... pekny vecer zienky a vela popiste nech mam vecer co citat... 🙂

zuzkaanicka
24. apr 2014

@dalal ja som v CR, manzelstvo mam len tak jemne mixnute (manzel je Moravak) ... ja si tiez uz z madam slachticnej robim srandu 😝 ... ale stale ma zaraza, ze sa niekto tvari, ze je napr. katolik a uplne kludne tu pusta rasisticke prispevky ... a teda zaraza ma to nielen u katolikov ... ja nechapem, ako vzdelany clovek moze takto premyslat 😝

yanni
24. apr 2014

Juuuuj pisete ako dive.
Ja uz som stihla urobit aj fajront a aj 10km zabehat, , vyvetrat si hlavu, dnes som viac konovala ako robila 😀 😕

vevesh
24. apr 2014

@zuzkaanicka
zabudla si este na sorbonne studovana a za nemca vydana- ale to asi vsetko vysvetluje😉

zuzkaanicka
24. apr 2014

@vevesh no, nezabudla 😅 ... ale az tak detailne som ju nechcela opisat 😅 ... nech si precvici zavity pri citani 😅

vevesh
24. apr 2014

@zuzkaanicka no myslim, ze ona take nieco nepouziva na citanie....ale tvorba traktatov jej ide 😀

zuzkaanicka
24. apr 2014

@vevesh tie sa daju mozno tvorit aj ctrl+c, ctrl+v 😝 ... len ten zdroj by som chcela vidiet 😀

mawiya
24. apr 2014

baby ja z vás zdochnem. som sa tu narehotala. 😀

dalal
24. apr 2014

@mariuskaa akurat som si chcela kuknut to video na ktore si dala link vcera... a zevraj v mojej krajine je zablokovane... to co tam bolo... nechcem si ani predstavit 😀 😀 😀 😳😳😳

vevesh
24. apr 2014

@zuzkaanicka to vies ctrl+c a ctrl+v sa nazyva aj plagiatorstvo a ako pravnicka by si take nedovolila 😎 a dalsia vec je, ze jej traktaty nesu prvky originality (myslim, ze taku druhu nenajdes) 😝 😅

erjona
24. apr 2014

@dalal
@zuzkaanicka

Tak, ani dnes nemame odpoved 😀 No, hadam zajtra 😀

zuzkaanicka
24. apr 2014

@vevesh veru, nastastie druhu taku nenajdes 😝 😅 ... ale ja myslim, ze ona ma svoj originalny subor a z neho kopiruje ... mne by sa teda nechcelo neustale pisat to iste a este vzdy aj zbytocne dlhe ... storakym sposobom mozes jedno povedat, ale u nej plati, ze co mozes napisat jednou vetou, da sa aj 20-timi vetami 😝 😀
@erjona ale ved cely vecer pred nami, este Ti mozno odpise, nezufaj 😝 😀

dalal
24. apr 2014

@erjona @zuzkaanicka @vevesh na Sorbonne sa take urcite nenaucila... myslim plagiatorstvo 😀 a este nie je vsetkym dnom koniec... dum spiro spero😁😁😁

erjona
24. apr 2014

@yanni Nuz, tak nech si Nemci neberu objednavky od Arabov a budu mat pokoj... A k tomu ich nabozenstvu, ani ty nejdes do roboty, ked su Vianoce, Velka noc a podobne, nie? Tak co ti potom vadi na tom, ze oni zostanu doma,,, a tych sviatkov teda nemaju az tak vela,, aby to stalo za spomenutie a ver mi, ked si Arabi pisknu a daju objednavku, firma tvojho muza bude skakat podla ich pesnicky,,,ci sa to tebe paci, alebo nie,,,,

canerko
24. apr 2014

@ellise Ja som si manzela vybrala sama.Mne on bol len predstaveny ako aj ja nemu.Ja som zila v Chorvatsku a on na Slovensku.Nikto mi ho nenanutil.Tri dni sme sa stretavali a za tri dni sme o sebe cedeli vsetko.ON mi musel povedat vsetko o sebe ako aj ja jemu o sebe,ked bi som mu nieco zatajila alebo on mne tak je nase manzelstvo zrusene.Cize mozeme sa rozviest ak zistime o sebe neake skutocnosti ktore sme jeden druhom zatajili.(pripadne nemanzelske dieta,panenstvo,drogy,alhohol,lahke mravy atd).Pred mojim manzelom som mala ponuku na sobas ktoru som odmietla nakolko ten chlap nechcel aby sme sa stretli a porozpravali az do sobasu,potom som zistila ze chcel ziskat chorv.obcianstvo a nije preto ze ma videl na neakej svadbe a ze som sa mu pacila.On chcel vizum za lepsi zivot.Ja som v Chorvatsku podnikala,nebola som ziadna chudera a uzdrziavala som rodinu,vyskolovala brata a sestru a pomahala matke a otcovi.Matka nikdy nebola zamestnana kvoly zdravotnim prekazkam a otec sa po vojne nesmel nikde zamestnat lebo ako pripadnik specialnej jednotky musel bit stale pripraveny na pripadnu akciu.Medzi muzom a mnou islo skutocne o lasku na prvy pohlad.Ja som nemala potrebu narazit si neakeho bohateho moslima a on nepotreboval papiere na lepsi zivot lebo aj sam pohadza z bohatsej rodiny.Ucili sme sa jeden o druhom a spoznavali sa za pochodu.Pre priklad:jeho neter mala chlapa,chodili spolu asi dva roky a potom sa zobrali,po piatich rokoch manzelstva jej povedal ze sa chce co najrychlejsie rozviest lebo ze si nasiel lepsiu zenu.Moja teta utiekla svojmu manzelovi taktiez asi po tyzdnovej znamosti a su manzelia uz 28 rokov a nikto nikdy ich nevidel pohadanih,vsetko si vyriesia v spalni.Samozrejme aj ja sa z manzelom pochitim aj sa pohadame ale nikdy sme nesli pohadany spat.On je taky ze sa radsej zoberie a odide von a ked sa ukludni tak sa vrati aj z kiticou kvetov,cokoladou alebo neakou malickostou.Mozno som mala jednoducho stastie a ako som uz povedala nelutujem any jednu sekundu naseho spol.zivota a mam doma naozaj mileho,romantickeho a milujuceho muza.

erjona
24. apr 2014

@zuzkaanicka No ved po pol roku, aj teba ten optimizmus prejde 😀

zuzkaanicka
24. apr 2014

@erjona 😀 myslis? 😀

erjona
24. apr 2014

@dalal Ona si zvoli myslienku, dnes napisem o rozdielnej kulture a potom ju krasne rozvedie na pol konikovskej stranke, na konci uz sama nevie, co chcela povedat povodne 😀

dalal
24. apr 2014

@canerko 🙂 👍👍👍👍👍👍👍pekne.. laska na prvy pohlad ktora vysla... mas stastie velke... tak nech vam to navzdy vydrzi ❤❤❤❤❤