Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@slniecko77 Tak ti poviem, maju ramadan a veru plnohodnotne pracuju ako kazdy iny,,, neviem, kde chodis na tieto teorie,,, ja som tiez mala turkynu v kancli kolegynu a tiez pracovala zaroven somnou, dokonca si ani pauzu radsej nedala, aby nas nevidela jest, v manzelovej praci to tiez neni inak, veru Rakusaci neberu ohlad na ramadan, robota musi byt hotova,,,
@erjona ale tu si maju cez ich sviatky aspon moznost si zobrat dovolenku. V saudi krestania nie. Ked robia priamo pre arabov uz vobec nie. Muzovi kolegovia sa dohodnu medzi sebou kedze nie su zamestnancami arabov. Cast ide domov k rodinam, ti co tam ostavaju bud dobrovolne alebo ziju tam na ten potrebny cas aj ich rodiny, ti makaju. Arabom je srdecne jedno ci su vianoce alebo nie. Ale na druhej strane, ked ti maju tie svoje sviatky ostanu doma ale pre zahranicnych spolupracovnikov ich sviatok neplati a zase musia makat. Ved to uz pochop. Mne je to jedno ale tu ide o princip. Tu sa maju moslimovia az prilis dobre.
@erjona anoobmedzilo..riesilt ov JEHO pracovni..chcem vidiet moslimovu reakciu keby sa do jeho pracovne prisiel modlit zid...tu ide o obojstrannu toleranciu, nie len toleranciu nas voci moslimom..
@dalal vies v UK sa take nenosi 😉 tolerancia nadovsetko, ale to zrejme nechapes..a mohol by byt obvineny z netolerancie k moslimom..Europa na svoju toleranciu raz zajde ☹
A nepotrebujem si nic kompenzovat, mam osobne skusenosti..
@slniecko77 u nas v nemocnici pracuju pocas ramadanu plnohodnotne... nikdy som nepocula niekoho sa stazovat alebo ulievat kvoli Ramadanu...sluzia 24 a vsetko ...a pocuj myslim ze tu nikdo nespominal ze Arabi su anjeli bez kridel bez chybicky...maju zle aj dobre kvality ako my ostatni...az na to ze islam je u nich na prvom mieste... tomu podriaduju vsetko.. nam sa to tazko chape lebo boli vychovavni celkom inak.. to je vsjo 🙂
@dalal to viem 😉 ale miesto odkial kobercekuju je Alahovi uplne ukradnute 😉 na Mekku sa da otocit aj v aute, kuchynke, pivnici, na parkovisku..v hocijakom kute sveta..mylim sa??
@erjona ja nechodim nikam na svoje teorie, tak to funguje v UK..tak ma nepresvedcaj o niecom o com nemas ani paru..Rakusko az take tolerantne nie je 😉 asi vdakabohu pre nich 🙂
@slniecko77 to co za typkov v tej praci mate?!?! 😕 😕 😕 ako taku drzovku som este nevidela a to sa pohybujem v tej spolocnosti...inak ani v nemecku, ani vo francuzsku ci inych krajinach neben ohlad na ich sviatky, modlenie zalezi oder ustretovosti vedenia -aj v ich domacich krajinach
Je to jej zivot jej vec nahaj to tak a staraj sa o seba :D
@slniecko77 nie, nie je to jedno. miesto na modlenie musi byt ciste. Cize ani Auto,ani pivnica a ani kuchyna ci chodba nie je priatelna...
čo som komu ??? :O
@slniecko77 ukamenovat ju nechcel snad nikdo...ale dovol nam nesuhlasit s niektorymi jej nazormi.. 🙄
s koho nazormi
@slniecko77 no podla mojich skusenosti ludia si dovolia len to, co im ty dovolis ...a anglicania len vdaka ich tolerantnosti dokazali udrzat si 400 rokov Kolonie..
@vevesh no vlastnom aute by si v cistote, ale udrzovat mohol? 🙂
Jasne, ze som hodila extrem, len som chcela poukazat na TOLERANCIU, ale bohuzial len jednostrannu..vzdy zo strany europanov k moslimom, velmi zriedka opacne ☹ 😠
čo tu riešite blbosti pre vas by malo byt hlavne dieta a vasa najblisia rodina nie toto odporucim vam chodte si lahnut a tak :D pocitac vidrzi aj bez vas :D
@slniecko77 aj vtedy boli strasne tolerantni ked vyuzivali svoje kolonie ?? kto druhemu jamu kope sam do nej spadne...ale mas pravdu ze su extremne tolerantni...
@dalal na to mam svoj nazor..ale skus to konzultovat s britskou vladou, kralovnou..proste s niekym kto v tom "mal/ma" prsty 😀 aj ked zijuceho ucastnika zrejme nenajdes..mne tieto otazky neklad..ja sa mozem len domnievat a mat svoj nazor 😉

@slniecko77 nie je to jedno...musia byt natoceni na Meccu ...len pre zaujimavost.. 😝