icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kuwait
27. apr 2014

@zuzkaanicka ja som tiez arabskej kuchyni neprisla na chut 😖 V Spanielsku raz v Barcelone sme objavili restauraciu kde mali ze wiener sniclu a zemiakovy salat ja ze hura a oni dali do salatu zelene olivy a sniclu vysmazili v olivovom oleji,ja som myslela ze padnem,to bolo nieco strasne ta chut 😀

kuwait
27. apr 2014

@dalal no nieje to celkom tak ja som to tu nemala rada od prveho dna co som tu a neprisla som tu tomu na chut,more ,palmy to jedine tu zboznujem inak je to tu vsetko moc weird na moj vkus

zuzkaanicka
27. apr 2014

@kuwait vidis, a moja mala dcera by bola mozno spokojna, ona je olivozrut 😀

kuwait
27. apr 2014

@zuzkaanicka no vidis kazdy mame ine chute

erjona
27. apr 2014

@dalal neolutoval, myslim, ze z nebicka ako sa na nas pozera, je spokojny so svojim rozhodnutim ...

dalal
27. apr 2014

@zuzana76 vidis turecke som este neskusila...coze toast s chipsami ...ale minule jedna irka utoastovala toast natrela maslom a pokrajala na to banan...rozotrela a prikrila ho zhora druhym toastom..enjoy..

zuzkaanicka
27. apr 2014

@dalal 😝 (k tomu toustu)

dalal
27. apr 2014

@zuzkaanicka 🤐 🤐 🤐 😀

zuzana76
27. apr 2014

@dalal ano , normalne si dat toast a medzi to len chipsy 😝

turecka kuchyna mnaaaaaaaaam

famozne jedlo je toto, nie je sice az tak zdrave ako ine jedla, ale famozne

http://en.wikipedia.org/wiki/Etli_ekmek

erjona
27. apr 2014

@kuwait Tak to mam potom stastie, my frcime na SVK kuchyne, ked chceme jest albansky, ideme na obed k svokre, este aj rohliky jeme zo SVK - vzdy kupim stovku a ludia po mne kukaju, jak keby sa blizil hladomor a tresku najdes u nas v chladnicke vzdy 😀

dalal
27. apr 2014

@zuzana76 jej to vyzera dobre...to je vlastne podobne arbskemu jedlu : Manakish, also manaqish, manaeesh or manakeesh or in singular form man'ousheh (Arabic: مناقيش‎ manāqīsh; sometimes called معجنات mu‘ajjanāt 'pastry') is a popular Levantine food consisting of dough topped with thyme, cheese, or ground meat..

ja ked si na toto spomeniem slintam...to je posypane tymianon a ten ma taku zvlastnu ale dobru chut..

erjona
27. apr 2014

@dalal to je nejaky chlieb specialny,,, vyzera to zaujimavo 😀

zuzkaanicka
27. apr 2014

@dalal normalne som sa musela ist najest 😅

dalal
27. apr 2014

@erjona 100 rozkov ??? 😀 😀 😀 😀 fiha jo je iny odbyt... a mm nevari nejake turecke specialitky..alebo tie take turecke makke cukriky...Turkish delight sa to tu vola

zuzana76
27. apr 2014

@dalal http://www.sbs.com.au/food/recipes/dried-eggpla...

alebo toto, ja celkovo mozem jedla s baklazanom, ryza, koreniny, myslim, ze asi aj indicka kuchyna by mi chutila, ale to by som toho musela viac ochutnat

ja akurát peciem zemiaky s tymianom, criene korenie a k tomu bude miesany salat - rajciny, paprika viacerých farieb, cibulka, redkovka a mame veceru, zajtra si urobim zase turecky recept - baklazan zapeceny s platkami citrona, cesnaku a cibule, mnam

dalal
27. apr 2014

@erjona to je take zapecene cesto skorenim...mozes si to dat s masom alebo syrom haloumi...

dalal
27. apr 2014

@zuzkaanicka vsak hovorim dobre ze som po obede.. 😀

zuzana76
27. apr 2014

@dalal turkish delight mi nechutil, to je muka zmiesana z pistáciami, pripadne inými orieskami a nejakou zelatinou, ako par kuskov sa da zjest, ale na mna je to take nijake, sladkosti celkovo v turecku nic moc, ale ja nie som na sladke, jedine jedno co mi aj celkom chutilo bolo kunefe

http://turkishdesserts.net/kunefe_dessert.htm

len na mna velmi mastne, skoro to az v masti plavalo, ale jeditelne

zuzkaanicka
27. apr 2014

@kuwait ako je to vlastne s potravinami, si schopna tam nieco aj slovenske uvarit? ... alebo mas problem so surovinami?

dalal
27. apr 2014

@zuzana76 indicka kuchyna je super tiez...ale v restikach varia inak ako indovia doma...indovia doma varia take stiplave ze ani ja som to uz nemohla vychutnat.. a oni v pohode ani nemrknu 😀

zuzana76
27. apr 2014

@dalal ano to mas pravdu, celkovo jedla v restauraciach a najma v zahranicnych restauraciach aj pod nazvom, ze indicka kuchyna su uz take ine, take akoby internacionalizovane

erjona
27. apr 2014

@dalal hej, 10 necham vonku a 90 ich zamrazim a potom vyberam von podla potreby 😀

dalal
27. apr 2014

@zuzana76 myslis ze to bola mast? oni to zvyknu polievat takym ruzovym sladkym sirupom..moja ucitelka arabstiny to raz napiekla a doniesla na hodinu...zevraj na tom robila 6 hodin 😀 😀 😀 a my sme to s prepacenim zozrali za pat minut take to bolo dobre 😀 😀 😀

erjona
27. apr 2014

@dalal Nieco podobne som jedla v Kosove,,, oni to pecu na kamenoch vonku,,, prvy krat som to videla, bola som soknuta a v kuchyni keramicky sporak pouzivaju len na zohrievanie - som si nepomyslela, ze sa da olko roznych jedal na kameni opiect 😀

zuzana76
27. apr 2014

@dalal ano, asi to bol sirup, teda urcite to bol sirup, ale tym ze to bolo vyprazane , ten vrch taky zapeceny a este poliate tym sirupom, tak to bolo take tazke, proste ako nas vyprazany syr na sladko a poliaty este sladkym sirupom, mne to chutilo, ale nedokazal som zjest cely kusok, lebo to bolo dost velke a straaaasne syte, ale dobreee

vevesh
27. apr 2014

ja ani nemam problem s cim varia ale co a ako...kazdy den ryza s masom a polievko-omackou...no po istom case je toho dost... 😎

dalal
27. apr 2014

@vevesh co je polievko- omacka? 😕 je kurdska strava podobna arabskej?

dalal
27. apr 2014

@zuzkaanicka @kuwait ha ja si myslim ze kuwait nemusi doma varit... urcite ma nejaku dobru kucharku co jej povari a ona moze pekne relaxovat... 😀 😝

kuwait
28. apr 2014

@dalal ja mam restauraciu s profi kucharmi ale som ich musela dost veci ja ucit co pre seba chcem uvarit 😀 a suroviny to vobec len sladku paprika a sol a cierne korenie nic ine tu nemaju na slovensku kuchynu ,ja si veci dovazam zo zahranicia ale aj tak to chuti trochu inak lebo cerstve maso to co ja tak lubim sa doviest neda,teda dalo by sa z Bahrajnu ale Saudi nam to par krat vyhodili do kosa ked to na hranici nasli a v lietadle sa to pridusilo 😀(vo velkom import tohoto masa sa neda iba mnozstvo pre vlastnu spotrebu) ale ine veci sa daju doniest.Ja sama robim zmrazene veci z dovozu to chuti lepsie ako co mi tito egyptania uvaria,ja neviem co s tym porobia vsak im pripravim vsetky ingrediencie a chuti to tak inak,ci si oni tam nepridaju nejake ich korenie ze by aj im chutilo 😕 som si ista ze tam jedia lebo strasne pribrali odkedy tam robia. 😀

kuwait
28. apr 2014

@vevesh no toto je hnus tie ich quzi varena ryza a na tom kus baraniny,baranina je najhnusnejsie maso cely dom smrdi ked to varis,ked sa najes tak aj hovienko strasne smrdi a potom ked sa potis tak aj ty smrdis priserne 😀 toto maso nikdy!!! ani keby bol hladomor,ja ryzu vseobecne nemam rada a oni to jedia uplne kazdy den svojho zivota 😕 .Ryza ma 2 krat Tolko kalorii ako zemiaky tak sa potom cudujme preco su tak tlsty 😀 jedine co nieje take zle je kuracie biryani ale je to tazke to by som nedokazala jest kazdy den