icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

alice107
29. apr 2014

@dalal ako ty vies, ze tie zeny co si vymenovala maju stastne manzelstva?
nic nepopisali konkretne , z coho by sa to dalo usudit.
a je rozdiel ak uzatvori manzeletvo par z rovnakymi nahladmi na zovot, rovnakej mentality akultury, as taky par, ktory ma toto uplne opacne,
tam percento uspecnosti velmi rychlo klesa az na nulu.a o tom to cele je.

a co sa tyka kuwait, tak ty si asi necitala jej prispevky . ja ano.jasne svoj postoj k nemu uviedla.
takze ak pochybujes, taks a jej spytaj .mozno ti napise pravdu.a hlavne, precitaj si jej vyjadrenia na tomto a podobnych forach. tam poznas pravdu.
ona zostava, lebo s a nedokaze sama zivit . uz to skusila,a bola neuspesna.tak sa k tomu muzovi naspät vratila.cojej aj teraz j v jej veku zostava? nema vzdelanie,pracu, nebude mat dochodok a nebude dedit nic, co by ju mohlo zivit/saria./ tak co je ozaj zostava? citaj toto forum pozoir ne do minulosti trosku a pochopis.
takze ty nemas tie prave info, p preto tvoj postoj je aky je. 😉

alice107
29. apr 2014

@dalal a ako si prisla na to, ze mi jeto na smiech?tie zeny hoci su casto agresivne odo mna dostavaju pomoc.
mneje za tie roky skor na smiech ale uz konanie tych zien,ze zahmlievaju a klamu
ale lutovat nelutujem ani jednu.kazda je dospela ,ako si napisala.teda za seba zodpovedna.

dalal
29. apr 2014

@alice107 podla tvojej teorie by potom na slovensku bolo 100% stastnych manzelstiev kedze ludia maju rovnaku kulturu a mentalitu...a je jasne ze to tak nie je .. 🙂 a tvrdit ze % uspesnosti zmesanych manzelstiev je 0 (alebo sa blizi k 0)..je podla mna velmi zvelicene...a mysim si ze spomenute dievcata maju stastne manzelstva a su happy..je to vidno z ich prispevkov (plne respektu, a pohody), precitaj si poriadne a uver ked chvalia...nie je Pravda len kritika a hanenie...
jasne ze su mnohe slovenky v nestastych zmiesanych manzelstvach o tom nepochybujem...tak ako mnoho sloveniek v nestastnych manzelstvach so slovakom... zivot je tazky (pre niekoho viac a pre niekoho menej)..

a ku Kuwait..ona je inteligentna a silna zena (ha ved prezila v KW 20 rokov)...ma restauraciu a som si ista ze by aj bez manzela nezahynula od hladu...zvolila si zivot aky chcela a dosledky si nesie sama...ty nemas pravo ju kritizovat za jej zivotnu volbu...

dalal
29. apr 2014

to bude zajtra rano Bengal az sa @kuwait zobudi... 😀 😀 😀 😀

alice107
29. apr 2014

@dalal mas nejaky dovod na takyto prispevok? 😕

alice107
29. apr 2014

@dalal pretoze aj ked je pisatelka co si spominala hruba v prejave, /co som aj napislala dnes/, tak obcas pisala ako sa veci maju.obvinujes ju, ze uplne strati kontolu nad svojim chovanim? 😕
nechapem dovod tvojho prispevku. skutocne nie.akoby ty si mala zaujem na tom, /ked uz stracas argumenty/ sa tu debatovalo hrubo ci agresivne.

dalal
29. apr 2014

@alice107 haha nic take len mam predstavu na to ako bude reagovat na Tvoje prispevky...neber to osobne! 🙂 To mal byt vtip! 🙂

dalal
29. apr 2014

@alice107 na odlahcenie atmosfery vies? Ja mam rada ked sa ludia smeju, a je veselo...vidim privela opacnych situacii tak sa to snazim zneutralizovat...

dalal
29. apr 2014

@alice107 a zaujem na hrubu diskusiu teda vobec nemam...ignorujem ked mi nadavaju do psychiatrickych diagnoz 😀 😀 😀 co narobis ...nebudem niekoho vychovavat..nato maju rodicov 😝 😝 😝

dalal
29. apr 2014

@zita19 vies ja poznam stastne manzelstva... ked ti taki starki idu a drzia sa za ruky... ❤ a ja len ticho zavidim...alebo ked u nas na icu ti starka sedi pri posteli dedka a pozera sa na neho a stale sa mu prihovara aj ked on nepocuje...

kuwait
30. apr 2014

@alice107 TY chuderka ja sa nedokazem sama zivit?Ja mam vlastny business s 12 zamestnancami a za mesiac zarobim viac ako ty za 5 rokov 😀 aj to som tu pisala aj tebe osobne aj to ze mam peniaze usetrene a ty si ani nevedela ako je to s otvorenim konta v krajine kde covek nema adresu 😖 videla som ja ako zavidis ked som pisala co mam 😀 a preto si ma zacala zhadzovat z cistej zavisti ktora srsi z kazdej tvoje tyrady a do Eu som chcela ist kvoli adrese pre dalsi business ktory som chcela registrovat vo francuzsku ale SKUTOCNY PRAVNIK mi poradil aby som to urobila v tax raji v MONACU 😀 ty si tu len sprostosti placala ziadne logicke rady.Nestaci ti ze ta vyhadzuju z kazdeho fora ty chudera?Ze ti tu vsetky nadavaju???To ta tesi ty uboziacka?Chod najdi si chlapa aby si po veceroch nemusela travit na nete vypisovanim sprostosti 😀

kuwait
30. apr 2014

@alice107 prestan uz opakovat pribehy ktore si vycitala z netu,aj ini maju net a citali to 😀 Ja som ti dokonca o ednej hovorila a teraz tu o tej co ma bedoona pises?Jej problem ako sa vydala a nie tvoj tu o nej teraz pisat.Ja osobne som inak vyberala podla prestize svojho muza a jeho rodiny,ja mam taky nazor ze ked uz do pekla tak na zlatom koci .Nemas pravo tu zhadzovat baby ktore sa vydali za chudobnych arabov,bola to ich volba,ja ich tiez nechapem ale budem tu o tom vypisovat?Ty musis mat ozaj mizerny zivot a ako pises o detoch v inych diskusiach tak ty bud deti nemas alebo nieco s nimi nieje v poriadku,si plna nenavisti.Zato ze tvoje manzelstvo nevyslo,ano sme tu vsetci presvedceni ze ty muza doma nemas zato tu nemusis otravovat ostatne zeny.Daj si Valium a vypni PC.

mariuskaa
30. apr 2014

@dalal práve som to išla napísať.
Presne ona všade pise, ze im chce pomôcť. Ale opak je pravdou.

kuwait
30. apr 2014

Alice cerpa pribehy z exil.sk,nanicmama a co ja vie coho este,to co tu vypisovala som citala na tych strankach aj ja 😀 traaaaaaaaaaaaaapna si Alice 😀 nanicmama je stranka kde si zeny vedu blog,o to trapnejsie ze to tu teraz vytahuje a zhadzuje .Podla mna to dievca sa ani slovenkou necitilo byt,bola z madarskej mensiny tak rebelovala chcela zo Slovenska prec.Citala som od nej tiez blog kde pisala ako ju madarku vraj slovaci sikanovali ako tuzila odist zo Slovenska,tak taketo pripady tu vytahujes?Ma co chcela,uz nemusi zit na Slovensku medzi sikanujucimi slovakmi.Je na zene koho si vyberie aj zo slovakom maju slovenky peklo,staci citat konik a zo zapadniarom v dnesnej dobe sa slovenka musi bat ze pride o deti.Ci to aj nieje tvoj pripad ,ty pises z vlastnej skusenosti ako si ty pochodila na sude.vzali ti dieta muz odisiel,pretoze v takomto zmysle si sa vyadrila v teme o Boorovcoch aj tej kde svokra chce babatko do starostlivosti.Ty myslis ze vzdy automaticky ti dieta vezmu lebo tebe vzali.Vobec nezvazujes okolnosti.Ktovie kto bol tvoj muz?Ci aj nie nejaky moslimsky utecenec ked furt omielas len toto dokola.Kazdy vecer si musis vybijat na nich zlost,toto nieje pisanie zeny ktora vidi moslimov len na ulici.
Co sa tyka mentality ani europania niesu rovnaki,ja cestujem po EU dost kazdy narod je niecim iny ani len ti europania niesu rovnaki a macho teda su,neprijimaju nazory ci rady od zeny ,ja ked som toto videla tak veru som zmenila nazor aj na toho svojho pretoze on je nastastie povahovo makky ,a to ja potrebujem,chlapa ktory mi nieje autoritou ale pre ktoreho som autoritou ja.Ale ty pretoze v Eu to tak nieje si to vysvetlujes zrejme tak ze on je nejaky chudak 😀 nie on si vie aj zarevat v praci na nemcov,indov ked treba ale doa chce mat klud,v praci je on manazer vestko rozhodovanie je na jeho hlave a doma chce aby zena vsetko riadila a rozhodovala,nechce sa mu este aj doma ,dost ma toho v praci.Ten tvoj muz musel byt strasne dominantny ked ine nepoznas a len o tom furt pises. 😀 A vobec naco sa tu otravovat pisanim ti nieco 😀 ty troll

kuwait
Odpoveď bola odstránená
zuzkaanicka
30. apr 2014

@alice107 Ty sa asi velmi nemas rada, ked sa pravidelne, dobrovolne a verejne takto strapnujes 😝 ... skus si precitat tie svoje traktaty ... nemas tam sice vulgarizmy (to Ta chvalim), ale jednak tie prispevky nemaju ani hlavu, ani patu, su napisane prisernym pravopisom (zaujalo ma slovicko skovat-spisovne je schovat, skovat pouzivaju stare tetky na dedine 😝 ) a hlavne z nich srsi velka nenavist k ludom a k zivotu vobec ... Ty ma sice ignorujes, ale ja si myslim, ze citas aj to, o com tvrdis, ze to ignorujes, tak pevne verim, ze sa aspon na chvilu v tom chrleni zastavis a zamyslis.

yanni
30. apr 2014

dobre ranko zenulky. Jeeezisi kriste, dva dni tu clovek nie je a uz milion stran popisanych.
"Kamoska" zase prispela? No ja sa radsej ani vyjadrovat nejdem.
Inak ja nechapem, ano su ludia, ktoi nemozu spavat, ale tak, ze cele noci vypisovat na nete ako nasa "kamoska? Tak ja v noci radsej spim. A ked nemoze spat, tak robim to, co som cez den nestihla grrrr

kuwait
30. apr 2014

@zuzkaanicka ja som mala dost ako Alice pisala tej zene po porazke,to bolo tak surove bezcitne a navyse pravne irelevantne.Zena ak je hospitalizovana s tazkym zdravotnym stavom nieje toto klasifikovane ako nedbale opustenie dietata ako jej to Alice tvrdila.Mnoho zien je hospitalizovanych a o ich deti sa v tom case staraju pribuzni toto nieje dovod na odobratie dietata.Ona zrejme citala v cas.sk den predtym ako narkomanke a alkoholicke odobrali dieta a uz hned to isla pravne aplikovat na uplne iny pripad 😖 alebo ako vypisovala o tych Boorovcoch,nieco strasne

zuzkaanicka
30. apr 2014

@kuwait citala som obe temy a aj mnohe dalsie, kde ona prispela 😖 ... je to smutne, nechcela by som mat taky negativny pohlad na zivot. Bohuzial, toto sa velmi neda ani liecit.

nivi
30. apr 2014

mna by celkom zaujimalo co je pre Alice107 adekvatny dokaz, ze je manzelstvo funkcne a stastne.

dalal
30. apr 2014

@nivi slovak so slovenkou 😀

nivi
30. apr 2014

@dalal no ale to neni dokaz 😀 navyse po tom co tu citam na MK o vztahoch tak mam pocit, ze slovenky su na tom horsie 😝

a zas ona tvrdi, ze ma super manzelstvo s nemcom. ako chudak chlap mat toto doma, radsej idem na cestu okolo sveta

zuzkaanicka
30. apr 2014

@nivi vies, Alica chce od @dalal dokaz, ze tie manzelstva su stastne ... ona tvrdi, ze su nestastne a dala nejaky dokaz? 😕 ... jej dokaz je to, ze si to ona mysli, lebo ona ...

A myslis, ze jej manzel existuje?

nivi
30. apr 2014

@zuzkaanicka no ved prave. ona este nikomu nic nedokazala, iba to, ze je schopna napisat litanie o nicom.
ale po nas dokaz chce. ale aky? cokolvek napises, je klamstvo, zahmlievanie a neviem co este pisala.... pretoze ona je nieze poloboh co vsetko vie ona je priamo tym bohom asi.

zuzkaanicka
30. apr 2014

@nivi ja si ani dost dobre neviem predstavit, ako by sa cez nejake forum, ako je MK, dalo dokazat, ze manzelstvo je stastne 😕 ... otazny je vobec pojem stastne manzelstvo ... kazdy clovek vidi stastie inak ... ale toto nemoze pochopit clovek, ktory zije iba tym, co precita v nejakych farebnych knihach a casopisoch 😝

dalal
30. apr 2014

@zuzkaanicka co tym myslis farebnych? cierno-bielych! 😀

nivi
30. apr 2014

@dalal no ved poznas 😀
cernoch hovori:
Keď som sa narodil, bol som čierny. Keď som vyrástol, bol som čierny. Keď je mi zima, som čierny. Keď sa spálim, som čierny. Keď je mi zle, som skoročierny. Až raz umriem, zase budem čierny. A ty ? Keď si sa narodil, bol si ružový. Vyrástol si, a si biely. Keď je ti zima, si modrý. Spáliš sa a si červený. Je ti zle a budeš zelený. A až umrieš, budeš fialový. A ty hovoríš o mne, že ja som farebný ?

nivi
30. apr 2014

@nivi to len tak na odlahcenie temy. mne je uplne jedno akej farby pleti je clovek. stale je clovekom.

dalal
30. apr 2014

@nivi haha dobre... to malo byt na tie farebne knihy co spominala @ zuzkaanicka 😀

vevesh
30. apr 2014

no tak narychlo som sa zamyslela.....v najblizsom okruhu poznam 13 zmiesanych manzelstiev. z toho 9 funkcnych (spolu su 10r.,11r., 42r.,45r., 41r.,25r.,16r.,8r.,3r.) a 5 stroskotalo (po12r.,po5r.,po9r., po3r.,8r.).....
a poznam 3 manzelstva slovak- nemec (stroskotali vsetky tri - jedo po 6r., druhe po13r. a tretie po 25r.)

a co z toho vyplvyva..?..ze slovo NIKDY sa v tejto problematike NEDA POUZIVAT...

tak ako nepoznam vsetky manzelstva slovak-nemec, nemozem na zaklade "skusenosti" znamych skonstatovat, ze spojenie slovak-nemec nevyjde (pretoze su urcite vynimky, ale za to, ze JA ich nepoznam, neznamena, ze neexistuju...)

..tazka logika zrana... 😎