Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@dalal farebne knihy-to su u mna take ... hmmm ... ako to napisat a nikoho neurazit 😅 ... s velmi farebnymi obalmi a take menej narocne 😖 ... aj cervena kniznica sa do toho da zaratat 😝
@vevesh takto podobne som sa to Alici uz snazila vysvetlit, ale vies, ja nezijem s moslimom, tak nemam skusenosti ... keby som zila, tak som neobjektivna 😝 ... ani z voza, ani na voz, bohuzial 😝
@kuwait k tebe len tolko, ze ak chces so mnou debatovat, prosim nauc sa to podat kultivovane. uz som ti to pisala.
ale chapem, ze to asi nedokazes. a nedokazes prjat, ze som poukazala na rozpory v tom, co pises. pretoze keby si ozaj /a to pr zachovani uplnej anonymity svojej osobnosti/ napisla aozaj pravdu, tak by z toho vyslo ,ako je to stebou v realite. a ako to dopada s podobnymi europankami
mala som dojem na zaciatku debat, ze prave toto chces.
lebo ty nie si jedina, ktora zamlcaiava/aj ked sa snazi podat nejake fakty/ co zamlciava velmi dolezite okolnosti.a ktore keby vysli najavo, tak by sa veci javili este v horsom svetle pre nu a pre zmiesane manzelstva ako je to pre zamlcani istych okolnosti
ty si na tom exile podala presny obraz o tom ako si zila v podruci muza a ako si trpela. ked uz tu odhalujjes sama to forum . :-
ako som to citala neskor, tak som chapala aj tvoje dovody. pretoze som vedela realne,ako je to ,ak zena bez vzdelania, praxee, zazemia vo svojej krajine chce sa vratit po rokoch od takeho muza z takej krajiny a kultury.
ty nemusis prikraslovat nic. to ,ze ty podnikas v restavracnych sluzbach ako´´spolocnik´´ ako si aj napisala tvoju situaciu do budcnosti nijak nezlepsi zial. pretoze zijes vkrajine, kde zena nema rovnocenne prava ako muz.a to vo vsetkych sferach.
ja ta vlasne chapem. viem, ze sa boris s VELKYMI PROBLEMAMI : chapala som tvoju situiaciu a vidim ju realisticky.
mimochodom, preco si nezalozila vyrobny podnik, sluzby sofistikovane/na zaklade tvojho nejakeho povolania ci vzdelania? no preto, ze jednak ziadne nemas/ato je fakt bez urazky/, jednak ozaj kuwait toho vela nevyraba, a jednak ozaj arabi maju aj v eu ´´ restavracne sluzby´´. to je ich specialita.
teda hovorim o malych zivnostnikoch.
. stale sa tocis v kruhu.
presne ako ine zeny, co si nechu priznat realitu ,ked sa to tyka ich konkretne.
ty dobe vies, kto ta zena co som o nej pisla je. 😉a ze to nebolo z exilu.ale z dennej tlace. niekdy treba davat pozor na to, co o sebe uverejnime aj v deniku. ;-
takze dobre vies, ze je to pravda
mna aby na koniec celej tejto debaty zyujimalo, ci poznas nejaku slovenku v kuwaite ci inej moslimskej krajine ci v eu, ktora by mala ozaj dobre manzelstvo.
nie ako ty, ako tie zeny, co som popislala.
ja myslim,ze uz niet co pisat dalej o tebe .
ak ty chces predstierat nadalej, ze tvoj ma inu mentalitu ako ini rabi, ze je ´´iny´´. ze sa mas dobre, kludne to dalej predsieraj.
kto precita hoci len tieto fora tu, vidia ko to je v realite.
je mozne, ze na zaklade tvojich skeslenych info/aj ked si pisala, ze taky dojem si nechcela vyvolat u podobnych zien/ sa niektore budu nazdavat, ze moze byt niekto z tych muzov ´´iny´´. ak nebudu pozorne citat.
ale to je uz na nich .na kazdej jednej. atak ako ty si nevedea, doc koho ides, tak aj mohe podobne zeny.
a tak ako ty,aj ony nakoniec zial poznaju, ze uz by NIKDY araba ci ineho´´farebeneho´´akos i sa vyjadrila nechceli
ty si sa vyjadrila/a ja ti to verim/ ze keby si bola vedela na zaciatku, ze tvoj aku mamentalitu,ako sa pretvaruje, tak sa za neho nikdy nevydas.
tymto myslim uz nieto co dodat.
napriek tvojej hrubosti /co je tvoj znak chovania sa /, urcitej gresivite /co pripisujem aj tvojej situacii/ bolo podnetne s tebou debatovat.
pretoze sa tu prebrali otazky, ktore len maloktora manzelka moslima muza inej mentality bola ochotna otvorit
mas moj obdiv, ze si to na verejnosti aj tak dokazala. ci tu, ci inde na nete.aj ked skreslene.
a chapem tvoju snahu o iste skeslovanie reality. videnie obnazena pravdy vastneho zivota v tvojej situacii nie je lahke prjat.
ver mi, ze ti rozumiem.,take zeny ja stretavam v praxi.a kazda to nesie po svojom.akazday presne povedala to co ty.uz NIKDY viac muza z inej rasy a mentality ci kultury.
rada by som za tie roky pocut opak po rokoch menzelstva nejakej podobnej europanky.ale ani jedna , hoci ako ty roky ziju v takom vztahu/ak sa tomu vztah da hovorit, ty vies , preco, nejdem tu odkryvat detaily/toto NIKDY nevyjadrila.
takze pravda bude prva aleternativa. statistika nepusti.
tymto pokladam takuto nasu debatu za uzatvrenu.naco stale debatovat v kruhu?
ja mam rada fakty . a tie hovoria jasnou recou v nepropech podobnych vztahov.
@alice107 No a to je presne to, aj ja mam rada fakty a ty si tvoj prispevok podlozila novinarskymi kacickami a ziadnymi faktami,,, kde ich mas, lebo v tom pripade, to tvoje ja si myslim, nie je ziaden fakt a je to v tomto pripade irelevantne 😉
A dalsia vec, v jednom prispevku spomenut niekomu, viacejkrat, ze nema vzdelanie je teda uz nad moju akceptovatelnost, je to podla mna povysenecke a nechutne,,, Nauc sa spravne komunikovat, lebo to ocividne nevies,,, priam provokujes... A to, ze nema vdelanie, tiez nie je pravda, lebo zacala studovat medicinu, takze minimalne stredoskolske vzdelanie ma ukoncene a je opovazlivost tvrdit, ze ziadne nema,,,
@alice107 vies co moja ty by si skakala od radosti keby si mohla zit ako ja a ty si to velmi dobre uvedomujes tak sa tu nehraj 😀 akeze ja uz tu mam problemy?Z jednou zenskou co rada robi cary -mary a ja ju vzdy za to strestam uz to beriem ako zabavu ,niektori ludia su nepoucitelni ti a moja svokra 😀 ty sa tu vzdy strapnis a mojej svokre sa to zle vzdy vrati 😀 MOJ MUZ JE ANJEL OPROTI TOMU CO TU TY STVARAS,ten clovek na mna v zivote ani hlas nezvysil ani mi nepovedal kriveho slova,zato ty uplne cudzia figurka z netu ma tu osocujes kazdy den.Daj sa liecit 😀 Ak sa uz dakde neliecis........... 😀 😉
@erjona ja som aspon medicinu studovala ale ona nema ani zakladne vzdelanie,ziadna pravnicka,chora zena ktora si vytvorila niekolko virtualnych zivotov a tym chce unikat od svojho zleho skutocneho zivota,tazkej choroby,rozpadnuteho manzelstva s emigrantom moslimom.Preto tu akoze zeny varuje pretoze sama mala chlapa ktory si ju pre papiere vzal a ked papiere dostal nechal ju.Ona opisuje svoj vlastny zivot ale nie z pozicie trpitelky (nie v tomto nicku) ale z pozicie akoze pravnicky ale info dostavala sama od pravnika ked sa sama rozvadzala.Je absolutne nemyslitelne aby pravnicka pisala tymto stylom a travila dni a vecery na nete s vynimkou ked je v nemocnici!!!!!!!!!!!!!!!! Keby tu o sebe pisala pravdu,nevymyslala si pribehy ,neurazala druhe zeny,aj by sme ju polutovali ale takto????
@erjona pocuvaj a ty ako mozes citat moje myslienky na dialku? 😀 😀 vsak presne to som si pomyslela.. to naozaj nie je prispevok zeny na urovni... vyslovene provokativny a zly😞... neviem z akej pozicie si toto moze dovolit ku kuwait najma ak ju osobne nepozna... ach jaj co narobis... 😝
a uz mi nelez do mozgu pls 😀 😀 😀
Inak baby, aky ste mali dnes den? Ja som unavena, ako pes... mam za sebou 4 hodinovu skusku z angliny cambridge certificate - A2 (hihi) kazdy sme nejak zacinali a nic sa mi nechce,,, 😀
@alice107 prosim Ta, sadni na zadok, a nauc sa pravopis ... take ako restauracia a restauracne sluzby by si uz mohla zvladnut ... nepise sa tam v ale u ... a hlavne uz nepis stale to iste a este aj zbytocne dlhe ... to, co si pisala @kuwait, to by sa dalo zhrnut do dvoch viet ... pis, ked si kludna, nech to ma hlavu a patu ... jo, a kludne ma ignoruj 😅
@erjona tak dufam, ze skusku si urobila a coskoro budeme gratulovat 😉
@kuwait mna fascinuje, ze ona vie lepsie ako Ty, ake mas manzelstvo 😕 ... ja myslim, ze by si sa mala obetovat a pozvat ju, nech ten Tvoj tazky zivot pride odsledovat 😀 ... ja viem, bola by to isto velka obet, ale ja by som Ti potom upiekla bravcovinku, urobila domaci knedlik a dobru kapusticku 😅
@zuzkaanicka ta by sa na 100 % zacala na muza lepit 😀
@zuzkaanicka Buduci tyzden mi zaslu certifikat,,, ono alebo spravis v tej urovni skusku, na aky kurz si chodila, alebo sa moze stat, ze sa vysplhas o uroven vysie,,,, alebo nizsie 😀 Ale A1 urcite nie, tam ti pomali staci Hi - povedat, tak dufam, ze som minimalne A2 dala 😀 😀 😀
@kuwait a myslis, ze by ju chcel? 😝 😀 ... a ved hadam nejaku mucholapku doma mas😀
@zuzkaanicka Aj mna odignorovala a pritom nebol moj prispevok provokacny, ani napadavy, dokonca aj rady nad zlato som jej poskytla a vdaky nikde 😀
@kuwair prezradis nam ten nick. Prosim? Inak ja Alickine romany uuz ani necitam. Mne je to strasne dlhe. To je ako tie retazove maily. V poslednej dobe ani nie tak maily ale posielaju mi to kamosky cez whatsapp. Jednoducho to uz necima. Nemam na to cas. Radsej si teraz urobim fajront. Muz priletel dnes zo Saudi a pokym vyzdvihne deti, este si ho chcem uzit ;-DDDDDD PPotom uz nebude cas. A na vieked sa ohlasili svokrovci. Ze vraj na predlzeny vikend grrrrr No so straaaasne nadsena....
@erjona za dobrotu na zobrotu 😀
No, tie jej litanie by sa dali nazvat aj publikacny prujem 😝
@zuzkaanicka Veru a sama je pravnicka - ako to o sebe tvrdi a vie - ze rady su velmi drahe 😀
@zuzkaanicka Aj publikacny propadak 😀
@kuwait a aj ja som zvedava na ten druhy nick ... kludne mi napis do IP 🙂
@zuzkaanicka to urcite nie vsak ten nemohol vystat ani moje fesandy kamaratky 😀
@erjona no, hlavne tie jej rady su hrozne drahe ... hlavne hrozne 😝
@zuzkaanicka Tak za jej rady by som nezaplatila ani cent 😀
@erjona myslim, ze nie si jedina 😀

@dalal 😀 jaj to mi uniklo