Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@kuwait nieee.. v gucii sa k tebe budu chovat milo, ale v galerii alebo karstadte uz nie (to je jedno ci si turista alebo nie.. 😉 ) preotze skusila by to predavacka v gucci na teba blbo pozriet, moze si hladat novu robotu, kdezto v inych obchodoch im to je jedno... 😉 a nesuhlasim...tieto znacky su zname medzi ludmi, ktori maju veela penazi (prave preto sa otvaraju iba na znamost resp. kreditku), kdezto gucci, versace a tak su vseobecne zname navrharske znacky.. - a v nemecku si ich mozu dovolit aj normalni ludia (priemerny mesacny plat nemca je cca. 5000eur) 😉
@demo Tak dnes som uz bola ako super zena a expeertka otitulovana, normalne neviem, cim som si takuto poctu zasluzila,,, "dakujem za komplimenty"... Vedela som, ze nebude dlho trvat a prsteky ta budu svrbet, aby si mi odpovedala... Je jasne, ze niekto s titulom na vysokej pozicii nemoze rovnako zarabat, ako niekto, co tento titul nema, cize moj prispevok bol viacmenej humorny,,, Co uz ale humorne nie je, ze ludia si casto nemozu dovolit pracovat - nemozu dovolit, pretoze vydavky na druzinu su casto vyssie ako vyplatu, ktoru dostanu a tym padom rodina sa zadlzuje a to len preto, ze sa snazia nieco mat a ist do tej prace,,,, manualne prace su velmi nizko ohodnotene a ludia nestihaju pokryvat ich vydavky,,, pozrela si sa na problematiku aj z tejto stranky? Skolka pre dieta a druzina stoji 250 eur na mesiac,,, pri 3-4 detoch je to uz 1000... a zarobi 800-1200 eur v cistom,,, kde su este ine poziadavky deti,,, kde su ucty, kde su vydavky do skoly a vydavky na cestovne,,, treba sa aj z tejto stranky na toto pozriet,,,, 😖 😖 😖 Takze ano, mnohokrat rodiny volia alternativu, ze zena zostane pri detoch, pretoze by inak nevedeli vyzit,,,,
@vevesh ale ved nikto ti nebude platit velke sumy za neznamu znacku,tam sa plati za tu znacku ze je znama aj keby to Versace bolo smejd meno predava,nezname veci nemaju cenu ,takto potajme sa drogy predavaju maskovane ako obchody s niecim inym a preto ti otvoria len vtedy ked s tebou maju dohovoreny obchod.To je znama vec 😉
t priemerny mesacny plat nemeckej rodiny si myslela lebo inzinier zaraba okolo 3500 eur,to viem podla tych nemcov ktori robia tu,kolko zarabali doma.
@demo bola tu spomenuta aj krestanska krv,,, a nie raz,,, je to az velmi vytrhnute z kontextu, aby si vedela posudit, ci to je rasisticky utok,,, uz len z vety, ze co by si robila, keby mali tvoje deti moslimsku krv - toto spojenie sa pouziva ( a ani canerko ) ho nepouzila nespravne - keby bol tvoj partner moslim a deticky by si mala s moslimom,,, takze ja tam teda ziadnu rasisticku poznamku nevidim, prave naopak, chcela upozornit na to, ako sa rasisticky niektore vyjadruju o moslimoch, ako by boli z nejakej inej planety,,,,
@kuwait praveze budu platit, pretoze mas tzv. "luxusne znacky" - to su znacky, kt. su zname iba v istych kruhoch (prave kvoli prestiznosti a nedosiahnutelnosti normalneho obyvatelstva...) 😉 v nemecku gucci a prada, luis vuitton su renome znacky, ale dovolit si ich moze veeelmi vela ludi (nie ako na SK iba 0,5 precent..)
o tom, kto a co je ochotny zaplatit a preco si to kupi...je ina vec...
len tak bdw. tam drogy nepredavaju...10-50 m od policajnej stanice v mnichove ani nahodou... 😅 😎 nevylucujem ,ze take "zbozi" mozno dostat v inych butikoch v inych castiach...ale tam veru nie... 😅
@kuwait nie, normalny priemerny plat v okoli mnichova je 4500(predavacka-zena-nemka - muzi minimalne 5-7000eur) - je dolezite, aby to boli rodeni nemci, ostatni zarabaju menej (v suc. celkovy priemer v nemecku je 2700eur - pristahovalci maju plat v priemere cca. 1400eur, putzfrau 600-800eur),
napr. znamy domovnik ma 11 000eur, lekari nejdu pod 8-9 000 eur, zubari cca. 16 000+
aaale pozor, v nemecku je vysoke danove zatazenie...napr. chlap ma plat 8 000, zena 5200, z vacsieho platu sa zaplati minimalna dan a z ten mensi plat ma 70-80%(!!!) danove zatazenie...
@vevesh nepoznam tu zenu ktora by bola ochotna platit za nieco co nieje svetova znacka obrovske peniaze 😉 to je utopia,plati sa znacka.A pri 5000 eur platu si bezny clovek tieto veci kupit nemmoze kde len kabelky niektore stoja aj vyse 3000 eur,saty 3000 aj 10 tisic eur,prave to Versace,Dior,Gucci to su obrovske sumy pre ludi co ziju z vyplaty.Tam ked bohaty nemec nekupi tak iba turista a preto su k nim mili.Myslis ze by sa niekto chvalil ze si kupil topanky od neznameho sevca za 10000 eur?Vysmiali by ho ,Topanky z krokodila moze mat od Cavalli a je to Cavalli nie nejaku remeselnik co to na kolene sil,prestiz je v znacke a nie vo veci ako takej
@kuwait nejdem a nechcem sa hadat...ale ja poznam takych ludi, a hlavne v mnichove si aj normalni ludia kupuju tieto znacky (pretoze chcu mat tu znacku, aj ked obetuju znacnu cast platu/platov..)..to, ze v tvojom okoli tak lipnu na tychto znackach, neznamena, ze ini musia mat rovnake priority pri nakupoch... 😉
@vevesh tu mas list priemernych platov v Nemecku
http://www.worldsalaries.org/germany.shtml
nuz podla mna hlupak investuje do bezcennej veci 😉
@kuwait lenze to nemozes tak pauslane povedat v nemecku - zdanenie platu je zavisle od danovej triedy, rodiny, deti, zdrav. poistenia, dochodku, atd. 😉
priklad sam bez deti, zarobi 8000, na ruku dostane cca. 6000
chlap zenaty dostane 6700
chlap s detmi 6800 (+ ked robi manzelka 5200, na ruku dostane 3000-1900) - normalna priemerna rodina
a to som neratala tie dalsie varianty... 😎
@vevesh ty si ako priklad uviedla plat manazera ale kto je obycajny zamestnanec a tych je vacsina ti zarabaju ovela menej.Ta tabulka nieje celonarodny priemer platov ale info o platoch podla povolania.A to ako vidim sedi aj dnes chemicki inzineri ktori sem prisli pracovat mali doma 3500 eur a ta tabulka to potvrdzuje.
@kuwait nepochopila si..su profesie, kde si nemci nepustia pristahovalcov napr. taki piloti,ucitelia (tam nie su skereslene hodnoty)..
ale pri ostatnych su sefovia nemci a ostani mix, zvacsa vacsina pristahovali...tak napr.
IT su skoro vsetci auslanderi, takisto letusky mas vacsinu auslanderov...a napr. taky pekar, automechanik, elektrikar - su vyhradne v rukach cudzincov, pristahovalcov (sefovia v tychto odvetviach su nemci..) - preto su tie platy skreslene...
sa pozri aj tu na fore, kolko zarabaju urcite rodiny z nemecka.. niekt. maju rodinny rozpocet 2000eur, niektore 12 000 pri tom istom povolani, len rozdiel je v narodnosti muza.. 😎
@vevesh zalezi od toho ci ten clovek je len obycajny pracovnik alebo je superviser,manazer,riaditel,sekcny sef,lekar,pravnik.Preto nemaju vsetci rovnake platy,podla pozicie v praci,obycajny inzinier nema plat ako supervisor inzinier a supervisor inzinier nema plat ako rmanazer.Auslanderi pracuju za minimalnu mzdu tak je to vsade.ale si uvedom ze tie platy su orientacne pre profesie vykonavajuce,ak teda obycajny inzinier ma v tabulke 3500 tak je to tak,kedze tu pracuju nemci ktori takyto plat doma mali pred prichodom do Kuwaitu.
@kuwait ja to vsetko chapem, lenze ty nezijes a nezarabas v nemecku....
nadriadeny je VZDY nemec..takze logicky ma vysoky plat...pod nim su nemci s nizzsim platom a pristahovalci s oveeela nizsim platom - tu nejde o minimalnu mzdu, ale ze mas takuuu velkuu priepast medzi platmi, aj ked pracujes na tej istej pozicii z rovnakou odbornostou , ale plat smiesny v porovnani co dostane nemec z dovodu inej narodnosti...(a ked to vsetko dokopy zratas vyjde ti taky priemer....) - napr. v dansku mas samozrejme menej ale iba cca. o 5 %, tu je to rozdiel aj 60-70 %...
to je aj dovod, preco chcu laviciari zaviest v de minimalnu mzdu (lebo ta tu neexistuje..)
@vevesh Ten zakon by sa tam veru zisiel - preco by mal mat nemec za rovnaku pracu dvojnasobny plat,,,,len vela sa tym nezmeni, jedine, ze ich nebudu platit pod cenu,,,,v AT tento zakon maju, ale podnikatelia platia svojim ovela vyssie platy ako cudzincom s rovnakou kvalifikaciou,,, keby mohli, tak ani minimalnu mzdu im nedaju,,,,

@vevesh nuz tam kde vedia ze sa jedna o turistov tam sa k nim chovaju pekne,arabi kupuju hlavne kvoli znacke a musi to na tych veciach byt vidiet Gucci,Prada,Dior,LV,Versace oni ti nebudu kupovat v nejakych neznamych obchodoch veci bez znacky za velky peniaz,preco by to robili,to tak mozno drogy si kupia dakde v ulicke niekde 😉 skryte.Moj muz naopak sokoval nemocov ked im zacal hovorit o ich fasistickej historii oni mali take sklamanie,smutok v tvary az mu to prislo trapne.
Nam sa napriklad stalo v Monacu ze muz blbo zaparkoval a prisiel k nemu policajt a taky bol nepriatelsky a pyta sa odkial ste?A muz z Kuwaitu,aha ok tak mohol by ste prosim vas laskavo zaparkovat trisku tuto dalej?Taka zmena chovania po vysloveni slovicka Kuwait 😀