icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

demo
11. máj 2014

@erjona samozrejme ze som ho podporila, lebo ideologie, ktore potlacaju zakladne slobody povazujem za zlo.

erjona
11. máj 2014

@canerko Mysleli sme na to iste 😀

demo
11. máj 2014

@erjona ved si ich vyhladajte, tie udajne provokacne komentare.

demo
11. máj 2014

@canerko no poznam iba jedneho original nacistu (nech je mu zem lahka) a aj tak viem, ze nacizmus je zlo. nepotrebujem osobne skusenosti s nejakymi moslimami, aby som vedela, o com je to nabozenstvo.

canerko
11. máj 2014

@demo no prekopiruj to sem a nezabudni aj tu happyfrog 80

erjona
11. máj 2014

@demo Ja som ich citala,,, ja ich nepotrebujem vyhladavat,,, ja len ci sa nam s nimi nepochvalis,,,

demo
11. máj 2014

@canerko prekopiruj si to sem sama, nebudem sa kutrat v inej teme.

tomiholjubavi
11. máj 2014

Bože dievčata, ze vas to este bavi 243 stran tu obtacat to iste zo vsetkych uhlov, hadat sa a urazat 😕 ...no tak niektore maju muzov moslimov a su s nimi spokojne...a niektore mali zlych muzov moslimov, boli nespokojne a rozviedli sa...naco z toho robit taku rozpravu...ved aj tak sa statisticky rozpadne kazde druhe manzelstvo bez ohladu na vieru ...

erjona
11. máj 2014

@demo Ako tebe osobne moslimovia potlacaju tvoju slobodu, vies mi podat vysvetlenie????

erjona
11. máj 2014

@tomiholjubavi No tohoto nazoru som aj ja,,, ale podaktore akosi nemaju chut prestat obtacat,,,,

canerko
11. máj 2014

@demo utek skutek.Ja viem naspamet co som kde pisala a ak niekoho zauima moze ist na temu:Kamaratka je tehotna z moslimom.je to len 6 stran.

demo
11. máj 2014

@erjona mne nijako, vdaka bohu. lenze vies, mna ako "rasistku" trapi aj nesloboda a utrpenie zien a deti neeuropskeho povodu. ja totiz rozdiely nerobim. nespravedlnost neznasam, nech sa deje na ktoromkolvek kontinente a ktoremukolvek cloveku - bez rozdielu farby pleti ci nabozenskeho vyznania. dokonca trpiace deti podporujem. a nezaujima ma aku maju plet.

erjona
11. máj 2014

@demo No tak v tom pripade sme dve... co to tak vidime,,,len s tym rozdielom, ze ked nieco robia urcity ludia, nepoviem, ze to robia vsetci,,,,a presne o toto mi ide,,,

ellise
11. máj 2014

@erjona ten link co si mi hodila odkazuje na obrázek který mas ty v PC, já jsem žádnou stránku statut. Vrax nenašla ale už se nemusíš obtěžovat , já si díky vám tady udělala hezky obrázek jak u muslimech tak o jejich privrzencich , a samozvanych obhájcich. díky vám jsem názor nezměnila , spíše jsem se v něm utvrdila. Měla jsem tady vybrány hezky článek o islamofobii od syřanky, ale proč? Stejně když ma někdo jiný názor tak je automaticky pasování za všechno možné . Jinak speciálně pro tebe jsem našla i čast knihy o které jsem se bavili, ale ty by si stejně měla pochybnosti.... Takže proč?

canerko
11. máj 2014

@demo No vidis teraz som ti dala like.ked bisi takto pisala aj v tej inej diskusii tak bi sme sa vyhli nedorozumeniu a ja bi som ta neotitulovala.Teraz si sa vyjadrila ako normalna zena,citliva a ja si to vazim.Samozrejme ked je niekto presvedcen ze jeho nazor je ten spravny a nikoho ineho to sa mi nepaci,lebo to neznamena ze je naozaj spravny.Doteraz u teba tak nebolo.Like.

tomiholjubavi
11. máj 2014

@demo nepoznam osobne @erjona ani jej muza, ale verim, ze jej je tazko citat take vyjavy, ako tu davaju niektore diskutujuce. lebo vacsinou si tu zeny pod pojmom islam predstavuju vselijakych šarijátistov a dzihadistov ...ale pritom napr. bosanski moslimovia, alebo albanski su uplni pohodaci. normalni prijemni ludia, su europskej mentality a kilometre vzdialeni od toho co pozname z medii... podla mna ziadne nabozenstvo nemoze byt zlo, pretoze kazde jedno ma vo svojich zakladoch lasku, toleranciu, duchovny rozvoj...iba extremisti a zadubenci ho robia zlym..bez ohladu na vieru (vid co sme my katolici pachali...upalovanie tisicov a tisicov zien ako bosoriek...toto chcel Ježiš? to chcela naša viera? ...nie, ale chceli to typy ako torquemada a podobni zakomplexovani fanatici...)
@ellise
tak by som si dovolila pozmenit slogan na - Ludstvo je zlo :(

erjona
11. máj 2014

@ellise Je to nascanovane vyhlasenie rady, ktore som musela stiahnut, predtym ako som si to chcela precitat, takze si to najdi na googli, neviem to sem pripnut, kedze je to nemozne z technickeho hladiska,,,

Ten obrazok si kazda samozrejme vysvetlime po svojom, ze?

No a co sa tyka toho autora, co pise clanky uz len z principu nemam rada, lebo sa prakticky nevenuje nicomu inemu, len tej svojej nenavisti voci moslimom - tu knihu som hladala, napisal vela knih - a daju sa stiahnut na oficialnych strankach zdarma, ale prave tato tam nie je oficialne prezentovana, preco asi? Lebo sa s nou moslimske komunity nestotoznuju,,, Nemysli si zasa o mne, ze sa nemam zaujem na obe strany informovat,,, mam, ale nie za zamerom niekoho nenavidiet a skatulkovat,,,,

mariuskaa
11. máj 2014

@ellise
Eva tymto vyrokom bola diskriminacna.
Comu nerozumies?
Nie nie je to najhorsi, alebo najdiskriminacnejsi vyrok na tomto fore. (na inych sa "nechyta") ale o tom neskor napisem.
Rozhodne diskriminacna bola .
Islamofóbia je moderná forma rasizmu a xenofóbie motivovaná neodôvodneným strachom, nedôverou a nenávisťou voči Moslimom a islamu. Islamofóbia sa tiež prejavuje prostredníctvom intolerancie, diskriminácie, nerovnakým zaobchádzaním, predsudkami, stereotypmi, nepriateľstvom a nepriaznivým verejným diskurzom. Na rozdiel od klasického rasizmu a xenofóbie, islamofóbia je založená hlavne na stigmatizácii náboženstva – islamu a jeho nasledovníkov – Moslimov. Prejavuje sa najmä označovaním všetkých Moslimov (ktorých je na svete 1 miliarda) za teroristov, bezpečnostnú hrozbu, prípadne paušalizáciou určitých odnoží islamu rozšírených len v určitých regiónoch (wahabizmus, salafizmus, radikálni duchovní) na všetkých Moslimov.
viac tu:
http://www.aktuality.sk/clanok/181344/islamofob...

eva8
11. máj 2014

@erjona
@mariuskaa
vďaka za vysvetlenie, človek sa učí celý život

eva8
11. máj 2014

@ellise naozaj ďakujem

eva8
11. máj 2014

@demo Najväčšiu skúsenosť mám s arabmi. Oni sú experti v prekrúcaní faktov, vyberajú čo im pasuje a protirečia si. Oni sú „rasisti“ i voči sebe, nedoprajú, závidia si navzájom, utopia sa v lyžičke vody, ak si nie sú blízky ... akoby mali i vlastný „zákon veta“, ktorým sa riadia len oni, iný názor neprichádza ani len v úvahu. Moslimky sú vychovávané k prirodzenej pokore, no na nemoslimské partnerky moslimov akoby sa lepila tá „nepokora“ voči okoliu... neviem to definovať.... Nechcem súdiť,všetci sme nejakí, i s kladmi, i so zápormi.

eva8
11. máj 2014

I u vás sa dnes slávil deň matiek?

dalal
11. máj 2014

@demo co si ty vlastne za cloveka... jedina ideologis ktoru zjavne uznavas je ta americka... neustale tu podryvas a vyvolavas nevrazivost... ludia sa tu slusne a na urovni bavia a prides ty a je zle.. ak sa nevies slusne spravat tak sa to najskor nauc predtym ako sa tu prejavis... ja si teda vyprosim prejavy typu vid vyssie!!! nemas partnera moslima ani uzitocne ci informativne prispevky tak naco sem lezies neustale???

dalal
11. máj 2014

@eva8 nechces sudit.... a preco je cely tvoj prispevok jedno velke negativum arabskej povahy? ja v nom ziadne klasy nevidim..

tomiholjubavi
11. máj 2014

@eva8 u nas nie...lebo ja mam mamu daleko, muzikova mama uz zomrela a ja este nou nie som ☹

eva8
11. máj 2014

@tomiholjubavi ☹ mne jednu dobu tvrdili, že detičky budú u mňa zázrak a mám zázraky dve... 🙂 Zázraky sa dejú

eva8
11. máj 2014

@dalal píšem osobné skúsenosti. Otca detí z toho vynechávam, to furt opakujem, aby sa niekomu nezdalo, že píšem len na základe nášho nevydareného manželstva.

kuwait
12. máj 2014

@mariuskaa ma Harvard odisiel tam studovat ked zacala invasia do Kuwaitu,predtym studoval tu,nechvalil si profesori sami egyptania,len na humanintych prednasali aj zapadniari.On mi hovoril ze na Harvard maju nejaku tajnu spolocnost nejak to nevysvetoval ja som si myslela ze nejaka loza ako slobodomurari nieco take a tot pred par dnami citam ze satanisti tam maju svoj klub 😕 takze syna tam urcite studovat neposlem.Co sa o tom hovori v Amerike?

mariuskaa
12. máj 2014

@eva8 ja som ok.
Len som chcela ellise vysvetlit. Aka je spojitosť medzi diskrimináciou-rasizmom-náboženskou diskrimináciou.
Vsetko ruka v rukáve.
Den matiek je tu veľký sviatok.