Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@fidka79 nielen zeny sa bicuju a kamenuju,to je vseobecny trest za smylstvo(nie znasilnenie proste sex z rozkose) aj pre muzov aj ked v Saudskej sa skor stina hlava ako kamenuje v muzovom pripade tak ci tak je to trest smrti,aj za odpadlictvo od islamu je v niektorych krajinach trest smrti pre muzov aj zeny rovnako. Ak sa smylstva dopusti slobodny par zbicuju ich,ak su zenati/vydate popravia ich.V Irane sa to praktizuje,v Saudskej len vo vynimocnych pripadoch .No a muzi maju tiez predpisane co si mozu a co nie obliect ako mozu mat upravene vlasy,bradu fuzy,nielen zenam je nakazany sposob upravy, aj muzom.Tam ide o celonarodnu opresiu nielen voci zenam.Kto Koran cital zistil ze je to presny manual ako zit co jest ako sa obliekat ako sa upravovat pre obe pohlavia vela restrikcii,toto mozes hento nemozes a nie vseci sa toho drzia,takych co ziju ako vystrihnuti z koranu som videla v celom GCC tak 10 % populacie
@erjona prosim ta, uz prestan s tym pravym moslimom, ja som nikde nepisala, ze ten moj je pravy moslim...je rodeny moslim, nic viac. Rozhodol sa nezit podla Islamu a ma na to svoje dovody. A ziadnym Moslimom sa nenazyva. Nie, on mi nedal ziadne pravo na nic, 13 rokov medzi moslimami mi dalo pravo sa vyjadrovat. ale nie takymi, ako mas ty naokolo, ale tymi pravymi z islamskych krajin, nie rodenymi v europe. tak ako ty tu komentujes uplne vsetko a vsetko hned spochybnujes a pritom nevies ani po anglicky, aby si si veci o tom precitala, tak aj ja mam pravo sa vyjadrovat....ci sa ti to paci alebo nie.
Saria sudy su povolene, to znamena, ze moslimovia sa nimi riadia v osobnych sporoch. V tom clanku sa pisalo, ze boli vydane usmernenia pre britskych pravnikov, ako postupovat pri zavetiach-dedicskom konani pri moslimoch. A specialne tuto vetu si daj prelozit:
to je aj pre @vevesh:
The Law Society, which represents solicitors in England and Wales, has written a guide on Sharia succession rules that will be used in British courts.
Cize ano, saria (co sa tyka dedicskeho konania) bude sucast britskej legislativy. To je len zaciatok, dnes je to dedicske konanie, zajtra nieco ine...
@demo radikala poznas aj podla upravy a oblecenia,oholena HlAVA VLASY MAX 1 CM,KRATKE ZASTRIHNUTE FUZY,DLHA NEUPRAVENA BRADA AZ PO HRUD A KRATKE NOHAVICE NAD CLENKY.Tato sa liberal nikdy nevymodi.A ten co sa takto vymodi ten sa drzi koranu vo vsetkom.Tu napriklad zakazali vojakom a policajtom dle brady a ti co neposluchli zbavili ich funkcie a zavreli,pretoze nechcu fundamenalistov v statnej sprave
@aliza
problem v GB je, ze nema ustavu...preto je system otvoreny a mozu pridavat sudcovia podla svojvole (a tam je problem zakopany, pretoze v kazdej inej krajine mas ustavu a zakony, kt. sa riadis - GB ma tzv. precedencne pravo...) to, ze si toto rozhodnutie pustili ako "sariu" prvok je ich vlastna benevolntnost...
v ostatnych statoch to nehrozi, kedze sa riadia platnou ustavou, kt. v kazdej krajinie ma prvy riadok ochranu prav jedinca... (aj na SK mozes vylucit z testamentu koho chces a nerobi sa problem...)
Predstavitel sharia sudov v UK:
'Our cases have easily more than tripled over the past three to five years," says Sheikh al-Haddad.
''On average, every month we can deal with anything from 200 to 300 cases. A few years ago it was just a small fraction of that.
''Muslims are becoming more aligned with their faith and more aware of what we are offering them,'' he explained.
cize pocty narastaju, rozhodne nejde o nejaku hrstku radikalov, ale o beznych moslimov, ktori sa coraz viac zacinaju upinat na tradicny Islam a nie naopak..., ziadne prisposobovanie sa zial nekona.
@aliza ta posledna veta ma najviac dostala....moslimovia nachadzaju coraz viac cestu k svojej viere a uvedomuju si coraz viac, co im MY PONUKAME...ako toto je problem predstavitelov GB, ze nezasiahnu a nechaju takyto spolok (obciansky!!) zasahovat do legislativnej zlozky krajiny...
@aliza a preto mas v pravo na odvolanie...(kdezto v sarii nie..), a oni to beru tak, ze ked niekto zomrie (moslim) bez testamentu, tak sa bude riadit sariou (proste urc. ludia budu vyluceni z majetkoveho konanie) ALE mas moznost taketo konanie napadnut (a to je rozdiel oproti povodnej sarii...)
@demo nie...ako som uz povedala, nikto tu nie je zastancom sharie prava (to nechapem odkial ste to vsetky nabrali...)
ja len som vysvetlovala, ze system GB to umoznil, pretoze neexistuje ustava, pravo je precedencne, a tie spolky (kt. sa tu vsetci ohanaju) nie su oficialne legislativne a pravomocne, v sudnictve GB maju ukotvene, ze sudca musi konat v sulade ochrany prav jednotlivca (samozrejme je to ustno-moralna podmienka - ale keby sudca konal inak, moze velmi lahko prist o mandat sudcu)
tie spolky su obcianske (tento kokr. charitativny!) a vytvaraju si svojvolu mimo zakon - a ked to GB akceptuje, je to problem predstavitelov (ja som totiz toho nazoru, ze kazdy skusa hranice, kam az moze zajst a tie anglicke su velmi volne nastavene - jednoducho ti "experti" vyuzili, ze nie je pisomne danna ustava...)
@demo suhlasim s tym, co si napisala, ale
Ad1, - ja za to nemozem, ze urcite moslimske skupiny sa riesia medzi sebou podla prava, kt. sa mozno ani v ich originalnom state neuplatnuje!
Ad.2, - taketo "charitativne obcianske" spolky by som rovno ako cinitel zakazala, kedze podnecuju nerovnopravnost ludi a pod. (co aj ine krajiny napr. nemecko, dansko, etc. robia) -preto je to problem verejnych cinitelov
- ja neodsudzujem len nemoslimov ale aj moslimov, kt. sa tohoto drzia..(lenze som za osvetu v ramci nabozenstva, pretoze vo velmi vela pripadoch je na vine pri takomto konani nizka intelektovo-kulturna vyzralost urcitych individui/rodin a nie nabozenstvo samotne...)