Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@maca_p haha zevraj cinska lepsia ako libanonska???? to neverim... prid sem zoberiem ta a budes sa oblizovat....indicku aj ja zboznujem len sa z nej hrozne pribera 😀
a mas celkom pravdu o tom poriadku... oni su holt zvyknuti na ine a malickosti tohto typu im absolutne nevadia... ale musim povedat ze moslimski chlapci z gulfu mali vzdy doma dokonaly poriadok.. kupelky vydrhnute.. vsade cisto.. oni su extremne cistotni... na seba velmi dbaju... nestane sa nikdy zeby si citila ze smrdia, ani po nocnej ako na sr... sa mi viackrat stalo ze asistenti na lf poriadne pachli... a este dobre varia.. vsetkych co som poznala!
@maca_p no nepovedz mi ze v usa alebo uk najviac trestnych cinov pachaju moslimovia... to ti teda neverim! u nas sa nekamenuje lebo to nie je tradicia... tak ako neni tradiciou obrezavat... lenze zasa kde obrezavaju zeny? v chodobnej afrike... takze s islamom to ma malo spolocne.. ako potom vysvetlis ze v gulfe neobrezavaju???
@maca_p Nechcela si mi nahodou hodit statistiky vsetkych moslimov? Na svete mas jednu a pol miliardy moslimov skoro,,, kolko krajin z nich, respektive kolko obyvatelov zije podla sarije, ked uz chces taketo statistiky,,, v kolkych krajinach je toto povolene? Preco zovseobecnujes? Hadzes tam aj liberalne krajiny, ktorych je podstatne viacej ako so sarijou,,,
K tej obriezke, to nema s koranom nic spolocne, nic,,, to vychadza z tradicie a obriezka na zenach uz je skoro vsade zakazana,, ked sem hodis taketo info, tak sa vopred informuj, este v Afrike ju vykonavaju, ale nie len moslimovia, aj ine nabozenstva, to nema nic spolocne s vierou!!! 😝 😝
@dalal obrezava sa aj v izraeli, obrezavaju aj metodisti. obrezava sa aj zo zdravotnych dovodov.
a akej viery je väcsina afroamericanov? pol na pol moslimovia a pokrestanceni, reformovani neviem aki cernosi.
zenska obriezka sa vykovava iba u moslimskych africanov.
este, ze to tych krestanskych nenapadlo 😕
@dalal Ved aj ja citam, ze moslimovia maju bordel,,, no neviem, ja som cistotna ale moslimka, to je jedno kam idem ma schova do vacku a pri tom je u mna vzdy vsetko na svojom mieste, upratane, no oni zvesavaju zaclony kazdy tyzden, vsetko peru, vzdy to u nich vonia ako by prave robili generalku 😀
@maca_p Ano? A to mas odkial? Ze zenske obriezky v Afrike sa nepraktizuju u krestanov? Ved oni ju zaviedli do kultury, tym, ze si pokrestancili pohanov a dovolili im to zaviest v krestanskej komunite!!!
Islám sice ženskou obřízku nezavedl, ale kupodivu ji ani nezakázal, ačkoli spoustu jiných pohanských tradic, ba dokonce i věcí naprosto běžných, jako třeba pití alkoholu, zakázal a na dobytých územích prakticky vymýtil. Proč za celá staletí nadvlády nad částí Afriky nevymýtil obřízku? Asi proto, že mu toto ponižování a mučení žen až tak nevadilo. Ostatně ani křesťanům příliš nevadí – v mnoha afrických zemích je ženská obřízka mezi křesťany stejně běžná jako mezi muslimy a pohany, dokonce v některých zemích existuje paradoxní situace, kdy křesťanské komunity v jednom kmeni obřízku praktikují, zatímco muslimské komunity v kmeni jiném nikoli.
Stejně tak jsem neslyšela nic o tom, že by se ŘKC nějak výrazně zasazovala proti barbarství zvanému „ženská obřízka“ – ačkoli zrovna ŘKC by tady na její praktikovatele mohla klidně použít „metr“ zvaný exkomunikace. Přesto to nedělá. Pročpak asi?
tetka wikipwdija povedala ze sa praktizuje aj v moslimskych,aj v krestamskych aj v zidovskych rodinach a ze ne suvisi z nabozenstvom
@erjona Oblasti praktikovania[upraviť | upraviť zdroj]
Rozšírenie ženskej obriezky v Afrike
Ženská obriezka je dnes praktikovaná najmä v afrických krajinách. Je bežná v páse, ktorý sa tiahne od Senegalu v západnej Afrike po Somálsko na východnom pobreží, rovnako tak ako v páse od Egypta na severe po Tanzániu na juhu. V týchto oblastiach sa odhaduje, že tento zákrok podstúpilo viac ako 95 % všetkých žien. Je tiež praktikovaná niektorými skupinami na Arabskom polostrove, hlavne v Jemene (20 %). Vo väčšine moslimských krajinách (okrem niektorých v subsaharskej Afrike) sa tento zákrok nepraktikuje.
Aj keď je infibulácia vykonávaná africkými moslimami, vie sa, že sa vyskytuje aj na Blízkom východe. Tu je to však viac držané v tajnosti, na rozdiel od niektorých častí Afriky, kde je vykonávaná relatívne otvorene. Tieto praktiky sa čiastočne vyskytujú v severnej Saudskej Arábii, severnom Jordánsku a Iraku. Existujú nepriame dôkazy, ktoré predpokladajú prítomnosť obriezky v Sýrii, západnom Iráne a medzi beduínmi v Izraeli. V Ománe niekoľko málo komunít stále praktikuje ženskú obriezku, napriek tomu experti veria, že počet obrezaných dievčat je nízky a každým rokom klesá. V SAE a tiež v Saudskej Arábii je praktikovaná najmä medzi cudzími robotníkmi z východnej Afriky alebo údolia Nílu.
V Egypte je ženská obriezka od júna 2008 zakázaná zákonom.
somalsko, egypt, tanzania, jordansko, saudska arabia.... no cisto nemoslimske krajiny.... 😉
@maca_p Zvyk alebo náboženská povinnosť
Väčšina Afričanov, ktorí praktizujú ženskú obriezku, verí, že sa takto podrobujú vôli predkov. Muži si často nechcú brať za manželky neobrezané ženy. Pretože manželstvo je doteraz pre ženu vo väčšine afrických krajín jedinou možnou kariérou, operácie pokračujú. "Žiadny poriadny člen kmeňa Kikuju by ani nepomyslel na to, aby si vzal neobrezanú ženu," vyhlásil Jomo Kenyatta, uctievaný kenský vodca.
Bežne sa obriezka chápe ako niečo, čo je pre dievča pozitívne, očisťujúce, normálne, skrášľuje ženu a uspokojuje manžela. Neobriezka sa všeobecne dáva do súvisu so sexuálnym a hriešnym správaním, je to stav neatraktívny, nečistý, neženský a poškodzuje povesť dievčaťa.
V Etiópii a v niektorých častiach Nigérie sa ako dôvod excízie uvádza hypertrofia klitorisu. Na tomto základe katolícka
cirkev schvaľovala mutiláciu genitálií u detí svojich konvertitov už od 18. storočia, keď pápež vyslal do Etiópie svoju lekársku misiu. Misia uznala takúto prax za
"potrebnú". U etiópskych kresťanov a v Egypte u Koptov bola obriezka hlboko zakorenená. Treba pripomenúť, že kresťanskí misionári ju vo veľkej väčšine schvaľovali alebo tolerovali.
Väčšina islamských autorít sa zhoduje v tom, že islam obriezku u žien nevyžaduje. Ani Korán, ani sunna sa o nej nezmieňujú. Moslimovia tento zvyk prevzali pravdepodobne preto, že sa spája s čistotou ženy. Afro-arabská islamská kultúra meria tak vysoko cenenú hodnotu, akou je v tejto kultúre česť rodiny, cnosťou svojich žien. Ženy sa tu považujú za promiskuitné, nespútané a morálne slabé stvorenia, ktorým nie je možné zveriť rodinnú česť. Túto česť má zaručiť infibulácia, ktorá má u dievčat znížiť sexuálnu citlivosť a vášeň.
No co? Je to tradicia, alebo to prikazuje viera,,, ???
Sexi moderátorku STV stiahli kvôli statusu: Okradol ma smradľavý cigáň, chcela by ho zastreliť?!
Pošlite nám tip
Kristína Kormúthová má problém
Kristína Kormúthová má problém
včera o 06:25
BRATISLAVA- Moderátorka športového spravodajstva STV Kristína Kormúthová si poriadne zavarila. Po medializácii jej statusu na Facebooku sa ju rozhodli nadriadení z obrazovky stiahnuť a hrozí jej, že o prácu príde. Čo napísala?
Tvár športu Kormúthová sa nelichotivo vyjadrila na adresu Rómov. Zrejme si už dobudúcna poriadne rozmyslí, čo na svoj profil na sociálnej sieti napíše. Do problémov ju dostal práve veľmi šťavnato opísaný nočný zážitok so zlodejom v jej dome.
Po tom, čo ju viacerí označili za rasistku a začali ju kritzovať za jej prístup, si moderátorka sypala popol na hlavu. Status vymazala a Rómom sa spravedlnila. „Vzniknutá situácia ma úprimne mrzí, toto konanie sa nezlučuje s mojím osobným presvedčením a pohľadom na menšiny. Participujem na mnohých charitatívnych projektoch spojených s podporou menšín. Úprimne sa ospravedlňujem za toto unáhlené vyjadrenie, ktoré vzniklo v afekte a nezlučuje sa s mojím osobným presvedčením,“ dodala v oficiálnom stanovisku Kormúthová. Ani to jej však už nepomohlo.
Co hovorite na tento druh rasizmu alebo rasovu neznasanlivost???
@maca_p Tradicia a nabozenstvo su 2 rozdielne veci!!! Neslovickuj sa tu, pretoze si uplne vedla,,, keby boli velkonocne sviatky u nas brane na zaklade podkladu biblii, tak by sme ich oslavovali vsetci rovnako, ale neoslavujeme, lebo to vy chadza z tradicii pohanskych sviatkov,,, v USA hladaju zakopane vajicka, v AT nosi velkonocny zajac vajica a u nas si ich chlapi vypolievaju... chapes ten rozdiel???
No a kde si na to prisla, ze ja som moslimka???
S cistim svedomim ti mozem povedat, ze moj syn nie je obrezany,,,, 😉 😉 😉
@maca_p je rozdiel medzi muzskou a zenskou obriezkou tak sem prosim neplet izrael a metodistov... aj z lekarskeho hladiska sa muzska obriezka doporucuje... ani nemas pravdu o tom ze to vykonavaju len moslimi.. praktizuje sa v egypte koptami a beta israelmi ( zidia) v etiopii.. a tak isto niektorymi kmenmi v afrike ktore nie su ani moslimi alebo krestania... takze vidis viac ako nabozenstvo je to spojene s geografickou polohou statu.. a este ti poviem ze daleko viac ako muzi vykonavaju obriezku na svojich dcerach matky...ako hovori vikipedia :
It is supported by both women and men in countries that practise it, particularly by the women, who see it as a source of honour and authority, and an essential part of raising a daughter well.[14]
@canerko jasne, on nemal na stravu, nemal na ubytovanie, nemal na cestu, tak si musel nasetrit kradezou odkvapovevej rury za neviem kolko eur. on by jej tu sumu urcite vratil 😉
a vsetci sa ospravedlnime dotycnemu ciganovi, lebo romovia su az od roku tusim 1974, ked mali nejake zasadanie a tam si vymysleli nazov romovia, ze musel kradnut a vlastne, ze sme sa mu mali poskladat na to, kde on stradal, ze nic to, ze sa mu skladame z odvodov, ked si dotycny pride po socialnu podporu 😲
ona blba slepica, co sa kvoli nadprimerne intelektom vyspelemu jedincovi nechala pripravit o robotu. taketo vyjadrenia mohla vyhlasit akurat v hornom vyplachu, kedze tam nefunguje ani dedinsky rozhlas a asi ani FB...
@dalal to ze zidia obrezavaju, mi nehovoris novinku.
kazdopadne, kazdy jedinec by sa mal rozhodnut sam. je jedno, ci je to zena, ci muz.
to ze, dievcensku obriezku vykonavaju zeny neznamena, ze ju nevymysleli muzi 😉
a co by zena neurobila pre muza?
ked hovoris autorite, neznamena to byt podraidena muzovi? alebo to o spravnej vychove dcery.. na obraz koho? na obraz uboheho dievcata, alebo na obraz buducej zeny podriadenej muzovi, ktora by mohla objavit sexualitu vlastneho tela?
@maca_p a vsak uboha erjona nie je moslimka...zasa to schytala 😀 😀 😀
myslim ze dievca nedaju a ked daju chlapcov dobre urobia!
N Engl J Med. May 4, 2009.
Male Circumcision for the Prevention of HSV-2 and HPV Infections and Syphilis
Aaron A.R. Tobian, M.D., Ph.D,1 David Serwadda, M.Med., M.P.H,6 Thomas C. Quinn, M.D., M.Sc,2,8 Godfrey Kigozi, M.B., Ch.B., M.P.H,7 Patti E. Gravitt, Ph.D,3 Oliver Laeyendecker, M.S., M.B.A,2,8 Blake Charvat, M.Sc,4,* Victor Ssempijja, B.Stat,7 Melissa Riedesel, M.P.H,8 Amy E. Oliver, B.A,2 Rebecca G. Nowak, M.P.H,3 Lawrence H. Moulton, Ph.D,5 Michael Z. Chen, M.Sc,4 Steven J. Reynolds, M.D., M.P.H,2,8 Maria J. Wawer, M.D., M.H.Sc,4 and Ronald H. Gray, M.D., M.Sc.4
BACKGROUND
Male circumcision significantly reduced the incidence of human immunodeficiency virus (HIV) infection among men in three clinical trials. We assessed the efficacy of male circumcision for the prevention of herpes simplex virus type 2 (HSV-2) and human papillomavirus (HPV) infections and syphilis in HIV-negative adolescent boys and men.
METHODS
We enrolled 5534 HIV-negative, uncircumcised male subjects between the ages of 15 and 49 years in two trials of male circumcision for the prevention of HIV and other sexually transmitted infections. Of these subjects, 3393 (61.3%) were HSV-2–seronegative at enrollment. Of the seronegative subjects, 1684 had been randomly assigned to undergo immediate circumcision (intervention group) and 1709 to undergo circumcision after 24 months (control group). At baseline and at 6, 12, and 24 months, we tested subjects for HSV-2 and HIV infection and syphilis, along with performing physical examinations and conducting interviews. In addition, we evaluated a subgroup of subjects for HPV infection at baseline and at 24 months.
RESULTS
At 24 months, the cumulative probability of HSV-2 seroconversion was 7.8% in the intervention group and 10.3% in the control group (adjusted hazard ratio in the intervention group, 0.72; 95% confidence interval [CI], 0.56 to 0.92; P = 0.008). The prevalence of high-risk HPV genotypes was 18.0% in the intervention group and 27.9% in the control group (adjusted risk ratio, 0.65; 95% CI, 0.46 to 0.90; P = 0.009). However, no significant difference between the two study groups was observed in the incidence of syphilis (adjusted hazard ratio, 1.10; 95% CI, 0.75 to 1.65; P = 0.44).
CONCLUSIONS
In addition to decreasing the incidence of HIV infection, male circumcision significantly reduced the incidence of HSV-2 infection and the prevalence of HPV infection, findings that underscore the potential public health benefits of the procedure
tu je nedavna studia v New England journal of medicine ktory je jeden z najprestiznejsich medicinskych casopisov na svete...vyhody muzskej obriezky
to len my na slovensku sme zapacnici, nic nove necitame, vo vsetkom novom vidime nejaky podfuk, nejdeme s dobou...
@dalal Je to zdrave,,, z hygienickych dovodov sa to odporuca,, no my sme boli s malym uz 3 krat u lekarky, lebo sa mu neda stahovat predkozka, len uplne malicko to ide a dostali sme kremiky, co figu zaberaju, takze naposledy nam povedala, ze musia spravit chirurgicky zakrok,,, takze sa tomu nevyhneme,,, jednoducho je to potrebne zo zdravotnych dovodov ☹ ☹ ☹ ☹

@erjona posli mi link na nejaku ukamenovanu slovenku na verejnosti. taky, kde aspon 4 muzi do zeny hadzali kamene. 🙄 🙄 🙄
to ze sa deju vrazdy na slovensku som nikdy nepopierala, ani sa to neda. ale nie su spachane takymto ritualnym sposobom, ze uz aj podozrenie zo smilstva dava dovod pachat moslimom tieto zverske ciny. alebo ani raz som nepocula na slovensku o obriezke zeny. ty ano?
kde su teraz tie tvoje statistiky?
co do vrazd, tak sme na tom na slovensku pomerne dobre, ked porovnavas krajiny ako USA, UK, DEU co do pachania nasilnej trestnej cinnosti cudzincov-pristahovalcov.
otvor si indipendent day, the mirror, the sun a porovnaj ho s pravdou, novym casom, kolko kde a akych vrazd a hlavne ake narodnostne mensiny ho pachaju