icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

vevesh
19. máj 2014

kedze tresku ,vlassky alebo zemiakovy salat a co. si robim doma sama, tak u mna boduje akurat tak po prichode na Sk mila, mata a piknik z tuby 😵 😵 😵

erjona
19. máj 2014

@dalal Tu, vo Viedni je fabrika Manner 😀

vevesh
19. máj 2014

@dalal po slovensky neapolitanky... 😀

dalal
19. máj 2014

@erjona no vsak vravim arostokratka... ja zboznujem margotku... a kakaove slize... dukatove buchticky...
granatir... cerstve ovocie z nasej zahrady... a vlastne vsetko.. dokonca aj omacky ktore som nemala rada ( rajcinova, chrenova, tekvicova) teraz zboznujem... ak je niekto priebercivy treba ho poslat do irska!
mama frajera mojej sestry- irska farmarka vo svojom zivote je iba 2 jedla- moriaka alebo pecene kura so zemiakmi... a nikdy ale vobec nikdy neje ovocie alebo cerstvu zeleninu... vraj jej to nerobi dobre na zaludok 😲 😀 😲

erjona
19. máj 2014

@dalal No neviem, ci by mi uz usami neliezlo to mäso, ale su ludia, co su vyslovene len mäsovy 😀 😀 😀
Ked je dobre spravena tekvicova polievka, tak mne ho veru neni treba 😀 😀 😀

erjona
19. máj 2014

@vevesh Schnitten znie vznesenejsie a hned lepsie chutia 😀

eva8
19. máj 2014

@dalal nakazil i obrezaný napriek štatistikám

dalal
19. máj 2014

@eva8 bohuzial nic nie je dokonale... ale signifikantne znizuje riziko nakazy.

eva8
19. máj 2014

@dalal študuješ v Irsku? V Belfaste je predajňa Great Moravia so slov. a čes. potravinami, keď by si šla okolo
🙂 Prosím, poradiš dobrú učebnicu Arabčtiny? Ďakujem

ellise
19. máj 2014

@dalal na co si se mně ptala? nějak mi to uteklo. já jsem se tady taky několikrát zeptala a nedostalo se mi odpovědí, tak o někdy chodí

ellise
19. máj 2014

@dalal ale hned se ti omlouvám, že to nebude hned, dnes dělám na zítra velký dort, a zítra odpoledne vezu kluka na fotbal, tam to asi taky bude na chvilku 🙂

alice107
19. máj 2014

@maca_p pacia sa mi tvoje objektivne prispevky k teme. kazdy realne uvazujuci europan vie, ze to, co si napisala,
je realna pravda. 8-

dalal
19. máj 2014

@ellise neva... to nebolo nic dolezite... uzite si oslavu

dalal
19. máj 2014

@eva8 nestudujem, ja tu v dubline pracujem...
my pouzivame tuto ucebnicu - 1 a 2 pre pokrocilejsich

dalal
19. máj 2014

@eva8 aj tu u nas je sr obchod... len je dost drahy a neni okolo lahke parkovanie takze moc nechodim...

dalal
19. máj 2014

@alice107 objektivne prispevky???? uz by myslim mohla prestat... tie prispevky su tak objektivne ako ja som anglicka kralovna... ze ta toto este bavi

dalal
19. máj 2014

@eva8 k tej knizke je aj cd tak mozes pocuvat rozhovory a tak.. a potom k nim su este zvlast prirucky na gramatiku, pisanie a pod... ja mam hrozne bela knih len velmi nestiham lebo vela sluzim nocnych... ale uz viem pisat, citat a jednoduchu konverzaciu viest... ty sa ucis?

ellise
19. máj 2014

@dalal žádná oslava, ale dort na kšeft, majitel naší firmy má 60

maca_p
19. máj 2014

@kuwait to som este nespomenula londynsky brixton, cernosska stvrt, kde mi dal cernoch po papuli 😀 .
jaj a chodila som tam do posilky a furt ma ocumovali chlapci z balkanu. oni na mne videli tie moje vychodoeuropske crty a vedeli, ze na original anglicanku nemaju 😎 .

ja zjem vsetko a vsade okrem drziek, tlacenky a spenatoveho privarku a tlsteho mäsa 😉

maca_p
19. máj 2014

@dalal tvoje su urcite objektivnejsie 😉 o tom niet pochyb

erjona
19. máj 2014

@maca_p Sak co by sa ti balkanci nepozreli,,, po anglicankach nepozeraju, lebo slovenky su krajsie, tak to ber ako kompliment 😉 😉 😉

maca_p
19. máj 2014

@erjona sak ale klofnut anglicanku znamena mat papííííre 😀
co sme sa stretavali v jazykovke, tak chalani z gambie sa veruze zenili s anglicankami.
no ale na slovensku mame momentalne boom, slovenky si z lasky beru nigerijcov po internetovej znamosti 😉

erjona
19. máj 2014

@maca_p To ti teda neviem povedat, lebo tuto otazku musel riesit ten moj balkanec, ci nejde na odbyt kvoli papierom v tom case, kedze robil vizum on mne,,, ja nepoznam nikoho, co ma manzela z nigerie, tak sa ti neviem k tomu vyjadrit 😀 😀 😀

maca_p
19. máj 2014

@erjona vidis to, aj to sa stava, ze kocka z vychdneho bloku sa zamiluje do balkanca 😉 . dufam, ze nielen kvoli papíírom. tak nech vam to klape tak ako doposial 🙂 😉

erjona
19. máj 2014

@maca_p Dakujem (ten prispevok predtym bola ironia 😉 )a jasne, ze nie,,, sme uz 14 rokov zobrati,,,mame 2 krasne deticky,,, myslim, ze ta zamilovanost bola obojstranna, inak by svadba nebola,,, no a mne sa balkanske typy pacia, takze to bol uplne moj typ - moj muzicek je totizto velmi pohladny 😀

maca_p
19. máj 2014

@erjona
v globale mne nevadia multikulturalne manzelstva. je mi jedno, ci je to moslim, amis, alebo svedok jehovov.
ale je potrebne, aby neskor partneri ratali s nejakym tym kulturno-nabozensko-spolocenskym zadrhelom, ktory moze byt a casto byva problemom.
ja osobne by som do takehoto zväzku nesla. za tie roky som si uzila multi-kulti a vytvorila svoj pohlad na vec. 😉

erjona
19. máj 2014

@maca_p Zadrhel mozes mat aj s rovnakou kulturou, pokial mas manzela, ktory rad len poruca, ze ano, to by sme nemali 50 percentnu rozvodovost,,, moj nazor,,, ja som rada, ze som sla do takeho vztahu, nelutujem ani minutku,,, 😉

No a nas kociek z vychodneho bloku je dost, to by si sa cudovala, co ma manzelov albancov, mame sukromnu skupinu na FB - a to su neni dievcence co sa vydali pred mesiacom, ale maju niekolkorocne vztahy ako ja,,,, 😉

dalal
19. máj 2014

@maca_p mozem sa spytat preco ti dal cernoch po papuli ... ? len tak zo zaujimavosti... ja zijem roky v zahranici... chodim do roznych stvrti... vyhladavam rozne mensinove obchody eg india pakistan v minulost aj cernoske a nikdy som sa so ziadnym nasilim voci mne nestretla...nehovorim ale vobec ze sa to nemoze stat... len by ma zaujimali priciny

maca_p
19. máj 2014

@erjona tiez mam zopar kamosiek, co sa ako operky povydavali ci za turkov, aj za cernocha, aj za macedonca. ale aj slovenka za cecha.
podla mna rozdiel je v tom, ze so slovakom, cechom, anglicanom sa rovedies v tom lepsom pripade kvoli detom fungujete aspon na komunikativnej urovni, v horsom, len si pred dverami posuniete deti. u moslimskej kultury ti chlap robi nadalej problemy.

erjona
19. máj 2014

@maca_p Jaj a Slovak ti nerobi nadalej problemy? Zacitaj sa trosku do tychto tem tu na MK 😉 Moslim ti robi problemy? Nuz pre nich znamenaju deti vsetko,, su rodinne silno zalozeni a toto si musi uvedomit kazde dievca, co ide do vztahu, to neni Slovak, ze sa rozvede a viacej nepozna ani ex a ani o deti sa nestara,,,, cest vynimkam,,, 😖 😖 😖

Idem si lahnut, prajem dobru noc .....