icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

maca_p
19. máj 2014

@dalal isla som nocakom a cernoch isiel bez listka do busu. sofer zastavil a nechcel sa pohnut dalej. nik z celeho busu mu nic nepovedal, len ja, aby si vytiahol listok a ukazal ho soferovi. a tak neukazal, ale ale pred tym ako vyskocil z busu, tak mi svacol. uplne bezne dvorenie cernocha v brixtone zene 😀 . tak ta facka menej bolela ako to be stabbed to death, co byvalo za vikendovej noci uplne bezne a kazdovikendove.

maca_p
19. máj 2014

@erjona no a prave popisujes ten problem.... ze pre nich deti znameneaju vsetko. viac ako zena, viac ako komunikacia. deti, deti, potom dlho nic, potom opät deti a potom mozno kdesi je aj niekto iny. a ano, to dobre spominas, ze si to musi uvedomit kazde jedno dievca, co ma ruzove okuliare zalozene na nose.

ano, mas pravdu, je tu plny konik manzelskych problemov. len kazde manzelstvo je diferenciovane tym, ako su partneri schopni spolupracovat po rozvode/rozchode. a to bez vynimky narodnosti a rasy ludi

dalal
19. máj 2014

@maca_p aha ty si inak odvazna sa do toho miesat... a o tych vztahoch mas pravdu.. treba si naskor nastudovat, ziskat informacie, pred tym ako sa niekto vrhne do takeho vztahu... lenze to je aj chyba sloveniek... vies co myslim

maca_p
19. máj 2014

@dalal nikdy som nepatrila k mlciacej väcsine 😕

kuwait
20. máj 2014

@eva8 Preco sa chces ucit vseobecnu arabcinu?Kazda arabska krajina ma iny dialect a alzirci ti hovoria dost inak ak hovoria svojim narecim tak ti je arabcina nanic.Specializuj sa na dialect tej krajiny ktorej arabcinu potrebujes vediet.

erjona
20. máj 2014

@maca_p No nemusis prekrucat moje slova,,,, ja som to vobec v tvojom duchu nenapisala, nie je vobec pravda, ze moslimovia nelubia svoje zeny, nemas ziadneho za manzela, tak to nevies posudit,,,, ja ano, tak prosim ta, ked uz nevies, co napisat, aspon nepis veci, co nie su pravdive 😠 😠 😠 😠

eva8
20. máj 2014

@dalal Ďakujem, popozerám sa po niečom podobnom pre začiatočníkov . Ja som kedysi dávno trošku rozumela, minimum slovíčok používala, niečo i dokázala prečítať. Potom som "zanevrela", teraz by som sa chcela k tomu vrátiť.

dalal
20. máj 2014

@eva8 ta prva cast je pre uplnych zaciatocnikov... zacina sa s abecedou a pekne postupne prechadza cez gramatiku.. je to modern standard arabic co sa pouziva v tv napr al jazeere a dohovoris sa s nou vsade lebo kazdy bude rozumiet... ty si na sr? samej sa to tazko uci najlepsie s nativnym spikerom.. moja ucka je z libanonu veeeelmi mila osobka... btw krestanka ( alebo skor ateistka) 😀

eva8
20. máj 2014

@kuwait vychádzam z toho, že keď som ovládala ruštinu a rozumela česky, vedela som sa dohovoriť v slovanských krajinách. Keď ovládam základ, "klasiku", viem si jazyk trochu "prispôsobiť", aby som porozumela. V alžírI som sa trošku vedela "orientovať" na základe chabých znalostí francúžštiny a pár slovíčok myslím zo saudskeho dialektu (bola to prefotená stará skriptová učebnica) Možno som vedľa, Napr: latinčina je mŕtvy jazyk, no stal sa "východiskom" iných

eva8
20. máj 2014

@dalal pokúsim sa k nej dopracovať. Naozaj vďaka. Idem uložIť malého. Dobrú noc 🙂

ellise
20. máj 2014

@dalal toť pro tebe, aby si věděla jak jsme včera, v neděli a v sobotu trávila odpoledne

miss_stanya
20. máj 2014

@lulka12 mna by zaujimalo, ako tento pribeh skoncil....pises, ze by ta potesilo, keby niekto napisal, ze zije s muzom z Egypta. je to uz tradicne na nekonecnu diskusiu (nemam cas citat vsetky prispevky), ale ano, zijem s muzom z Egypta, zijem dokonca v Egypte a v Egypte som si zalozila aj rodinu. Tiez by som to necakala a ani neplanovala. A mimochodom, nestazujem si.....

erjona
20. máj 2014

@ellise vtipna torta,,, super praca 😀 😀 😀 😀

dalal
20. máj 2014

@ellise ty to je ohromne... take cosi som este nevidela... a zahryzol si sefko? 😀 😀 😀

dalal
20. máj 2014

@eva8 niet zaco.. da sa to objednat na amazone... inak zevraj alzirska je najtazsia a najnezrozumitelnejsia... fu to je dlhe slovo... dobru noc prajem vsetkym dievcatam aj ja.. 🌛🌜🌙

jozefinka111
21. máj 2014

Vidim ze sa tu totalne rozobera vztah s moslimom.. no dievcatka.. aj mne kadekto tu.. a kadekde inde huckal do hlavy kadeco..🙂 proste bud zena do tej rieky vstupi ze si nebude nastojcivo vzdy dupkat po svojom lebo ide o inu kulturu.. ale rovnak ani nebude povolna vo svojich hodnotach... poviem len tolko som vo vztahu s tunisanom.. a som jedna stastna, vyrovnana, lubena, podporovana, chcena a hlavne neutlacana zena.... kto nezazil nemoze sudit z filmu knih a podobnych veci.. je to vzdy o VLASTNOM prezivani .... 🙂

kuwait
21. máj 2014

@eva8 tak v pri alzirskej arabcine to neplati najdi si ucebnicu alzirskeho dialektu

erjona
21. máj 2014

@jozefinka111 Ako keby si mna s tym mojim moslimom opisovala 😀 😀 😀 😀

kuwait
21. máj 2014

@eva8 tu sa mozes naucit alzirsku arabcinu
http://www.algeriaarabic.com/

kuwait
21. máj 2014

Teda pokial nehovoru alzirskou berberstinou alebo darija

jozefinka111
21. máj 2014

@erjona ...jooj som taka rada ze niesom sama :D 🙂

dalal
21. máj 2014
dalal
21. máj 2014

http://zpravy.idnes.cz/halik-vyzval-muslimy-ods...

"Apel na súdánskou vládu je možný. Pana profesora si vážíme a jeho výzvu podporujeme," uvedl Alrawi.

Je přesvědčený, že trest v Súdánu padl podle nejortodoxnějšího výkladu. "Takový výklad odporuje dalším zásadám islámu, které říkají, že nebude docházet k žádnému donucování k náboženství," dodal Alrawi s tím, že v Súdánu použitý výklad není jediný možný.

"Doufám ale, že v Sudánu tuto věc vyřeší jinak, protože obecně zastávám názor, že tresty jsou určeny pro ty, kteří například ve válce změní víru během minuty, využijí toho pokrytectví a zaútočí na muslimy," dodal Alrawi. Podle něj není běžné trestání za konvertování k jiné víře. "V životopise proroka Mohameda je případ, kdy se člověk třikrát svěřil prorokovi, že chce opustit islám a to se také stalo a prorok proti němu nenařídil žádný trest. Nikdo po něm ani nepatrál," dodal.

erjona
21. máj 2014

@jozefinka111 😀 😀 😀

jozefinka111
21. máj 2014

Jednej veci trochu nerozumiem..preco vzdy ked jedna o bitie zeny, ci vrazdu, hned ludia maju namysli ze je to urcite za tym moslim a islam. Tak ako su tie zle skusenosti s moslimom tak su aj tie dobre..a tie dobre, ktore by cloveka otvorili voci ludom ineho vierovyznania a mozno tym aj obohatili...toto nikoho nezaujima ..kebyze som mala pocitat kolkokrat bil moj nejeden sused zenu v mojom rodnom meste tak sa nedopocitam.. my slovaci .. zakrpateni, uzavreti a nevrazivi ludia voci vsetkemu co sa vymyka slovenskemu standardu.. ale sak nech..radsej nech ma ludia oznacia za hlupu slovenku ktora je s arabom, ale doma dostanem pusu z moslimskych pier..ako to ze by ludia na mna sice neukazovali lebo by som mala slovaka ci europana ale doma by som mala zivot peklo ...asi tolko 🙂 🙂

kuwait
21. máj 2014

@dalal a ja som toto dala do toho druheho fora 😀

erjona
21. máj 2014

@dalal Zacinas tu rucat kartickovu pyramidu, postavenu na svete zlovesnych moslimov 😅 😅 😅

kuwait
21. máj 2014

Teraz si uvedomujem ze ten moj link je po cesky tomu alice rozumiet nebude 😨

erjona
21. máj 2014

@kuwait 😀 😀 😀 😀 Hadam si ho necha prelozit 😝 😝 😝

kuwait
21. máj 2014

@erjona ona je leniva ani ho neotvori 😀 a stale si bude pisat svoje pribehy od admina z exilu 😀