Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@ellise Preco som vztahovacna a neobjektivna? Ze tu spomeniem aj pozitiva, co sa tyka moslimov, podla toho usudzujes, ze som vztahovacna a neobjektivna. Tak ja ti poviem, co ty samozrejme vediet nemozes, kedze nezijes v krajine, kde by si sa bezne s moslimami stretavala, nepoznas osobne moslimske rodiny a nevies to tak posudit ako ja, moslimov poznas len z novin a medii, hlavne co citas su protimoslimske bloky a myslis si, ze toto je jedina pravda. Neni, vyvediem ta z omylu. V skole, pri zapise, dostates papier a zahlasis si menü pre dieta,,, je tam na vyber vegetarianska strava, dalej deti co maju najake alergie musia udat, aby tomu dietatu neposkodili na zdravy, dalsia kategoria su deti bez obmädzeni nejakych potravin, no a poslednou kategoriou su deti, ktore nejedia nejake veci kvoli viere, nepatria sem len moslimske deti, ale aj zidovske a indicke deti,,, atd. Kazdy piatok deti nedostanu nic, co sa tyka mäsa, pretoze to ma zasa spolocne s krestanskou vierou a tradiciou. Ja som bola na X rodicovskych a ani jeden s moslimov sa neohlasil, ze ci je to halal mäso,,, halloo? Toto je predstierane hlupakmi, ktori hladaju senzacie, ale v praxi to tak nefunguje a to nehovorim o svojom manzelstve, ale o tom co vidim sama.... O nenavisti moslimov co sa tyka europanov, som sem uz studiu hodila a nik z vas sa tu o tom nevyjadril, taktiez sarija v EU sa tu rozoberala uz na 5 stranach,,,,
@erjona no oni na Slovensku a v Cechach maju z moslimov najvacsiu hrozu ked ich tam zije len par a prakticky len hrstka natrvalo a ani im nehrozi ze by sa im tam moslimovia usadili vo velkom pocte,pre nich su tie 2 krajiny len prestupna stanica na vysnivany bohaty zapad,vsak na Slovensku je zivotna uroven ako v Jordansku ,teda nic po com by arabaci tuzili
@kuwait ako male dieta reagujes. 😀 ja sa nemusism odstahovat nikde. ja som v eu doma. na rozdiel od teba.
ty zijes v autokratickom rezime a este k tomu v islmskom state s arabom manzelom.
predtym si zila v komunistickom rezime na sk.
a nic medzi tym si nezazila.
takze sa necudujem, ze nemas ani ponatia o rozdieloch medzi demokratickym a totalitnym rezimom.
prosim ta, naco pises take prispevky a este mne? 😕
len v jednom mas pravdu , komunisticky rezim ci islamska ideologia maju iste totalitne prvky rovnake .
potom uz len zalezi na tom, akej
mentality su obyvatelia danych rezimov.
@demo oni neutekaju pred neslobodou islamu oni utekaju zo zlych ekonomickych podmienok,kvoli peniazom a lepsiemu financnemu prosperovaniu utekaju a preto sa svojej viery drzia lebo od nej neutiekli,to si mali Eu komisari uvedomit pred cim moslimi utekaju, pred biedou,takze v EU hladaju financne vyhody ale svoj sposob zivota zmenit nemienia len sumu na vyplatnej paske.Oni ked ich vo velkom do Eu pustali si mysleli co?Ze ti hned zahodia svoj sposob zivota a zacnu zit ako europania?Velka chyba!Ved ani my co zijeme v moslimskych krajinach nezijeme ako domaci a nielen ti cudzinc co tu pracuju ale aj zeny a muzi ktori sa tu s domacimi ozenili.Ano aj muzi vela americanov,anglicanov je zenatych s kuwaitankami.(formalne na paieri konvertovali na slam aby si kuwaitanky mohli vziat ale vacsina su to ateisti,zopar mormonov)Proste nikto nevykopne zo svoje mysle svoje rodne korene preto ze zacal zit niekde inde.S tymto treba ratat!
@alice107 ja som v EU doma ty debilka.Som slovenska obcianka rovnako ako ty 😀 Islam a komunizmus je v podstate to iste ale v islame aspon clove moze cestovat po svete,podnikat ,zbohatnut a v komunizme mozes len driet cely zivot ,nezarobit na nic poriadne zivorit a cestovat tak do Moskvy a k Balatonu 😀
@alice107 chod povedat sestre nech ti da valium zjavne ti uz ranna davka vyprchala 😀 Ty si bud blazon alebo si plateny troll na vyrenie diskusie lebo kolko teba tu uz pourazali,zosmiesnili a furt sem chodis,to len tak nebude, 😀 Ja tipujem ze si blazon to vyjadrovanie ako z 19.storocia.creeeeeeepy!
@demo Ano, koho myslis? Praviciarov, ved ti si zakladaju celu kampan na nenavisti proti cudzincom,, dopriala by som ti v 1. bezirku si ist popocuvat kampan pana Strachu a vypocut si nie len agresivnu politiku proti moslimom, ale aj proti Slovakom - ako my Slovenky robime len prostitutky a nasi Slovaci kradnu o dusu... prajem ti viel Spaß dabei 😉
akoze my slovaci nemame co vyskakovat na moslimov,nas na zapade tiez beru nie moc dobre v Rakusku,Nemecku je to tusim najhorsie hadzu nas do rovnakeho vreca s ostatnymi emigrantmi aj moslimskymi.Zato pred moslimami z bohatych krajin padaju na zadok,ja som bola uplne v soku ked vo Viedni moj muz zle zaparkoval(to on robi furt a vsade v kazdej svetovej metropole)a prisli k nam policajti ze Obcianske preukazi,tak ja som vystrcila svoj slovensky pas,no kysly xicht na mna hodil ako toto a na muza ci ma papiere xichtom jak hrom nanho pozrel,muz vytiahol kuwaitsky pas a uz to islo,usmev,vludne upozornenie ze tu radsej aby neparkoval a radil mu kde najlepsie je zaparkovat.Ani pokutu mu nedal.Reku power of money at it`s best!Podobna situacia sa stala v Monacu ,v Londyne kde ukazal kuwaitsky pas vsade sa isli z neho pototo a slovak radsej aby ani pas neukazoval.
@kuwait Ja som sa najviac rehotala, ked pred Slovakom otvorili pracovny trh v EU a Rakusania naplaseni pri hraniciach hromadne predavali svoje domy,,, takze pri hraniciach su vlastnici skoro sami Slovak domov,,, svagrina mi byva v jednom mestecku pri SVK hraniciach a ta sa len smiala ,,,, musim povedat, ze ten dom kupila za babku,, kvoli rakuskej panike... 😀 😀 😀
@kuwait ja ti napisem naposledy ´´ polopate ´´ a uprimne. tvojim chovanim a hrubostou len dokazujes, ze nie si pre mna partnerom na na urovni. stale viac a viac do tej hrubosti sklzavas.
takze aj prispevky ktore by mali istu davku realizmu stylom a sposObom tvojho vyjadrovania stracaju na hodnote .
takze vlastne su pre mna NEZAUJIMAVE .
takze sa s tebou lucim . nestojis mi uz ani za precitanie tvojich dalsich prispevkov. 😎
@alice107 vdaka bohu ze pre psychopata niesom partnerom na urovni 😀 ty si sa tu uz Tolko strapnila ze ta vsetky berieme ako klauna modreho konika ty Sorbona 😀 co slovo to loz a vymysel s ludmi ako ty sa nikto nebavi slusne si si nevsimla ako si z teba tu vsetky robime srandu?Ak by si bola psychicky OK tak sem v zivote nepachnes po prvych urazkach.Tvoje chovane je mix blazna,masochistu a idiota.Druhy raz tu neopisuj adminom vymyslene pribehy z exil.sk a nevydavaj ich za skusenosti z tvojej praxe.Je to na smiech.Vevesh ti tu dobre napisala slovenske VS niesu v Nemecku uznane akurat tak zachody by si so SK VS v Nemecku mohla pucovat a nie pravnicku robit.A ako to vyzera na Sorbonne nemas ani sajnu ,sami arab,cernoch sikmooky student.Ako vyzera Pariz tiez nevies,do kazdeho sa obuvas urazas,nielen arabov si zhadzovala aj cypercanov,chorvatov len seba nie ty chudera.Je nechutne citat tvoje zvasty vypadni odtialto !!!
@ellise v nemecku a belgicku to takisto nie je (cr, sk, pl,madarsko, pobaltske staty, finsko, svedsko, dansko, malta, taliansko a pod. tiez nie...)...takze by som to obmedzila iba na anglicko - a tiez suhlasim s @erjona, ze su si sami na vine...kazdy si dovoli tolko, kolku mu ty povolis, resp. ako je spolocnostou akceptovane..... 😎
@kuwait chybu pri imigrácii spravili, lebo im verili, resp. nedomysleli dôsledky, či mysleli len na zisk.... Najhoršie je, že keď hoci obyčajná baba (napr. ja) vyjadrí obavu, svoj názor, je inými nazývaná rasistkou (ty si ma nenazvala)... K elisinym príspevkom tiež boli výhrady - ani ona nemôže rozmýšľať?
i ty si potvrdila, že si tú vieru nesú so sebou, len niektoré si to nevedia pripustiť.
Podľa mňa Islam a komunizmus nie je to isté
@eva8 Evka, kde som ja pisala o prijimani ich zakonov? Ved prijat cudzinca a menit legislativu su 2 veci,,, ja som pisala o napomahani integrovat sa, ja nie som za zmenu legislativy,,, nechapem, preco sa ma na to vobec pytas, ved ja som nikde nepisala pozitivne o zavadzani sarije v UK do legislativy...a ano, kto nechce prijat cudzincov vo svojej krajine je rasista,,,, to ako si myslis, ze ty si bola domaca v UK, aj ty si bola cudzinka, oni nerozlisuju medzi krajinami 3 sveta a tebou, akurat, ze mas povolenie pracovat a ten mimo EU si toto povolenie musi vybavit.... takze ta rasisticka nenavist by bola prezentovana aj voci tebe a tvojim detom, ako by sa ti to pacilo? ,,,
Ja som sa ta pytala, preco sa ucis arabstinu, nechces mi odpovedat? Zaujal ma tvoj zaujem o tento jazyk 😀

presne o tom to je, o ideologii islamu . kto toto nepochopi ci nechce chapat, tak je zbytocna kazda debata s nim
@demo .
a zial, moslimovia aj ked ziju v demokratickych krajinach/europa ci usa/ , ich ideologicky pohlad na zivotne hodnoty je presne podla islamu. inak by neboli moslimovia.nemohli by nimi byt. priecilo by sa imuz len pomyslenie na to, ze aj formalne su moslimovia. pretoze tato ideologia je zalozena na potlacani ludskych prav a slobod jednotlivca, na rodovej nerovnosti.
takze z toho vychadza, ze ci uz v rezime autokratickom ci demokratickom ,kto je moslim, tak ma zmyslanie ideologie islamu.
lebo ideologia islamu je ideologiou autokratizmu.