icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

dalal
27. máj 2014

@kuwait mne sa teda zda ze amici sa hraju na svetovych policajtov... minule ukazovali dokument na discovery ako vo vietname vyvrazdovali cele dediny a potom tam nechavali ciapky s hviezdickami aby to padlo na druhu stranu.. a tym sa chvalil nejaky us colonel ako boli prefikani a ako im to vsetko preslo..

kuwait
27. máj 2014

@dalal keby nemal ropu Saddam by ho nebol napadol 😉 Jediny dovod preco Saddam Kuwait napadol bola ropa ,mal pocit ze malicky stat s par vojakmi sa ubranit nemoze a ked videl ako mu zapad pomaha s Iranom tak si myslel ze zapad je na jeho strane a nikto Kuwaitu nepomoze.Hlupak arogantni,nepocital s tym ze Jabir obetuje miliardy na to aby dotiahol US army a oslobodil Kuwait a potom zvysenim ceny ropy si tie peniaze vratil .Sikovny chlapec.A jeho brat Sabah detto tomu sa podarilo Saddama poslat do vecnych lovist 😀 .........moc penazi je neskutocna ak ich mas je po tvojom.

dalal
27. máj 2014

@kuwait velka pravda.... moc penazi a ziadna demokracia ktorou sa ohanaju.. tomu veria len naivni

kuwait
27. máj 2014

@dalal ale ved to bolo v minulom storoci v 60-70 rokoch ale co sa deje teraz je vsetko pod taktovkou vladcov z GCC a ich penazi aj Obama robi to co mu oni povedia.

demo
27. máj 2014

@dalal ako píše kuwait - politika. To s tými ciapkami je trik hodný bystrého starovekého dobyvatela 😀 Vidíš, ľudia sa k takýmto trikom uchylovali vždy. A zďaleka to nie je americká specialita.

dalal
27. máj 2014

@kuwait ty by si mohla sem dat nejake fotos z toho tvojho kw.. nech vidime ako sa tam mas.... domy, nemocnice, mally a pod... co povies?

demo
27. máj 2014

@dalal chcela by si tam ísť, čo? 😉

dalal
27. máj 2014

aj ine babizne.. kurdistan, iran a podobne... nech vidime nieco nove

dalal
27. máj 2014

@demo pravdaze pozriet sa...vidiet nieco nove... europu som skoro celu prechodila takze nie len o middle east sa zaujimam neboj 😝

kuwait
27. máj 2014

@dalal ja som sem dala nejake fotky do albumu,do nemocnic nechodim takze to fotit nebudem z Avenues ti mozem dat z domov z ulice sem nejake fotky dat mozem

vevesh
27. máj 2014

@kuwait nie, prave konflikty zmiernuju narast ceny ropy- keby ich nebolo, cena by bola v skutocnosti o hodne vyssia- a ja som pisala o sucasnych oficialnych zmluvach Pre usa a co. na vyvoz ropy, nie o ciernom obchode..
😎

kuwait
27. máj 2014

@vevesh prave naopak 😉 oni dokonca naschval konflikty vyvolavaju aby potom zvysili cenu ropy.Ved si pozri ako postupne cena ropy rastla a co tomu predchadzalo.sucastna cena za barel je 103$ pred 15-20 rokmi bola 33-38$ postupne to stupalo az na terajsiu hranicu a cena ropy dole nejde.Moj muz je v ropnom businesse ten ovlada presne cifry.

demo
27. máj 2014

@vevesh tak neviem, nejako to nesledujem, ale vzdy ked su konflikty hlasia v TV, ze ceny ropy sa zvysuju.

kuwait
27. máj 2014

takze brent per barel je teraz dokonca 110 $ ako mi muz hovori takze to narastlo 7 $ odkedy som to naposledy sledovala pred par dnami 😲 Vraj cena vyskocila hore kvoli nepokojom na Ukrajine a teraz po volbach ked sa predpoklada ukludnenie situacie klesla o 7 $.

kuwait
27. máj 2014

@demo absolutne spravne

dalal
27. máj 2014

@kuwait co by som dala za slnko, teplo a teple more... ty sa maaaaaaaaas... preco u nas stale prsi? ☹ ☹ : ☹

kuwait
27. máj 2014

@dalal no ale my uz mame na obed 48 stupnov 😅

dalal
27. máj 2014

oman... ten sa mi paci najviac..

dalal
27. máj 2014

@kuwait vzdy lepsie ako cely rok 10 s dazdom... brrr

kuwait
27. máj 2014

@dalal tam som nebola tam je to vraj este take ako za starych casov

kuwait
27. máj 2014

@dalal no pre nas to pocase je sok ked prideme z 50 stupnov do Amsterdamu a je 14 tak sa trasieme od zimy teple spodne pradlo kabaty,nemozme sa tyzden prisposobit tej zime,to tiez nieje prijemne a potom ked ideme do Kuwaitu z takej zimy tak tu zas sok z toho tepla.

dalal
27. máj 2014

@kuwait hej... pokoj a pohoda... ziadne mrakodrapy... nikto ta nenahana aby si si daco kupila alebo za nieco zaplatila... ludia su vonku vecer... bezpecny kutik sveta... a more teplucke a cistucke🚣

kuwait
27. máj 2014

@dalal no ani tu ta nikto nenahana aby si si nieco kupila more sice pekne aj palmy ale cistucke nie,ja mam rada mrakodrapy a vystavbu,mne sa to tu nezdalo pred 20 rokmi ked tu maximalne 8 poschodaki a vily boli,take dedinske mi to pripadalo,teraz to tu uz vyrastlo do krasy,ja som skor taky city clovek nesputana priroda nejak moc ma nelaka.

ellise
27. máj 2014

@vevesh kdyby konflikty snižovali cenu ropu, tak barel stojí 10 dolarů

dalal
27. máj 2014

@kuwait hej myslela som skor egypt al tunis... ja mam zasa radsej ticho.. vecer v stane na pusti...

vevesh
27. máj 2014

@ellise ja som nikdy nepovedala, zeby konflikty cenu ropy znizovali... 😕 😕 len raste pomalsie...

ellise
27. máj 2014

@erjona, já chápu že článek je v češtině a že třeba nerozumíš, ale kde se píše o zániku islamu jako náboženství. Píše o politické síle, přečti si to ještě jednou.

ellise
27. máj 2014

@vevesh máš pravdu, neřekla 🙂

vevesh
27. máj 2014

@kuwait skus si polozit len taku otazku: konflikty su vyvolavane usa a co.- aky uzitok by z tohto mali,ak by sa cena ropy po konfliktoch len zvysovala? Nemyslis, ze keby to platilo, tak by uz davno nehasili to, co ich nepali??? 😉

erjona
27. máj 2014

@ellise Ci islam ako politicka sila, alebo islam je v podstate jedno, moje dalsie vety boli dolezite, co sa tyka tvojho clanku, proste tam islo o nieco ine a to si dohnat lacne pracovne sily,,, vid prispevok predtym, co som ti napisala,,,

Ellise, ja umim cist a velkolepe psat i kdyz je to v cestine... 😉