icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

dalal
28. máj 2014

@erjona co ty vies moznoze prave mali tak sa bezia rozviest 😀 😀 😔 😀

erjona
28. máj 2014

@dalal Inak nesmieme ani na mormonov zabudnut, tam sa tiez udrzuje polygamia a nikto sa nad tym nepozastavuje, len s tym rozdielom, ze vsetky manzelky tvrdo pracuju, aby to tej rodine financne vyslo a u moslimov sedia zeny doma a nechaju muza pracovat,,, 😖 😖

dalal
28. máj 2014

@erjona 👍👍👍

erjona
28. máj 2014

@kuwait No tak to mas pravdu, nase zlatokopky sa maju od nich co ucit 😀 😀 😀

Inak kolko krat si to aj ten chlap vymysli, kedze nechce byt s vybratou partnerkou a ked sa ti niekto hnusi, tak instrument dole nefunguje,,, moj nazor,,, potom to riesia matky, ako si pisala, nechaju chlapcov, nech si sami vyberu,,, 😀 😀 😀

erjona
28. máj 2014

@dalal Jaj,,, no asi nesplnal ich poziadavky, sak mat dobreho chlapa v posteli, je velmi dolezity aspekt v manzelstve 😀 😀 😀 😀

kuwait
28. máj 2014

@erjona oni ale vela raz ako dovod na druhy den povedia ze nebola panna,preto rozvod a to je potom pre dievca hrozna ostuda,nikto nedosvedci ci je to pravda alebo nie.Zas taka zenichova pomsta to je krute

erjona
28. máj 2014

@kuwait Jasne, ze normalne to neni a ani v poriadku,,, ale mnohokrat mozu prave rodicia a matky, ked ich nutia do takychto manzelstiev,,, ale ako som spominala, moslimovia nie su jedini , kde sa toto v dnesnej dobe deje,,,, 😖 😖 😖

zuzitko74
28. máj 2014

@erjona To by si sa pozerala, že nikto sa nepozastavuje, veď žijú v krajine kde je polygamia trestná, neviem ako si to tí maníci vedia tak utajiť, že im to prechádza.

erjona
28. máj 2014

@zuzitko74 Ved su v najvyssich sferach politiky, tito "manici", ja ich nazvem mormonami,,, ziju v krajine, kde je to tresne a nik ich zato netresta, no skusil by to tam nejaky moslim urobit, by si videla to haloo, co by s nim dorobili,,,, 😉

kuwait
28. máj 2014

aky krasny chlap bol ten Richard ☹
http://www.cas.sk/clanok/282658/prve-rande-bolo...

mala_hobitka
28. máj 2014

@lulka12 Ja chapem o co ide, tiez som z rodiny kde sa nemlci pre "klud v rodine". Zacat zit s moslim je zlozite ale stahovat sa prec za nim je naozaj nebezpecne. Tvoja neter chce ist co najdalej len preto ze doma je to tazke. Moja kamaratka kvoli problemom v rodine odisla do UK. Bola nachylna na vlozenie dovery do kazdeho kto bol na mu zlaty. A tak si prezila pocas dvoch rokov dva rozchody a tvrdy budicek z priatelstva. Nastastie v SVK komunite. Ked sa vratila, zoznamili sme sa a myslim ze moja drza uprimnost jej cas od casu pomohla vo viac veciach. Tvoja neter je na tom podobne. Zufalo (podvedome) bude chciet teplo domova bez rozmyslu. A to je nebezpecne. Vyslovene kritizovat ju nemozno ale som si ista ze to ani nechces. Mozes jej povedat, ze musi si davat pozor ale ze veris jej usudku. Tym ju upozornis na to co si myslis ale vlozis doveru do jej ruk takze nebude mat potrebu robit hluposti len aby dokazala ze bude po jej. Laskava rada nadovsetky poucovania. 🙂

mala_hobitka
28. máj 2014

a inak. Osobne som s moslimom nechodila ale v raz sme sedeli vo vacsej particke kde jeden chalan prizval aj svojho spoluziaka moslima myslim ze z Pakistanu. A to by som nebola ja keby som nevyuzila prilezitost sa vypytovat :D. Mily bol, na zeny pozeral normalne, aj so mnou sa bavil uplne v pohode. Ani konzervativny nebol - vraj krestanku by si mohol zobrat aj zidovku len deti by boli automaticky moslimovia. Ale vraj opacne sa to neda lebo keby si moslimka vzala krestana, tak by deti boli krestanmi a to je zle. Po skole (medicina) sa vrati domov a necha mamu ako je zvykom aby mu vybrala nevestu. On vie ze mu vybere len tu najlepsiu atd. A mne to ukazalo ze rodinny zivot s moslimom aj ked je "v pohode clovek" je diametralne odlisny od naseho. U nas zena caka o muza ze prvorada bude ona a to aj za cenu ze sa jej zastane pred rodinou ked treba (a samozrejme je to spravne, nemyslim nejaku intriganku). Tam je vladne svokra v ramci domacnosti. Bodka. Mna by slahlo aj keby takato svokricka mala byt anjelom. Takze zit s moslimom je aj o podriadeni sa rodine. A aj ked to chcete prezit mozete narazit na prisernu svokru, alebo priserny charakter chlapa alebo samovrazednu kombinaciu tychto moznosti. Dakujem pekne. Zostavam u chlapa co si vazi svoju rodinu ale vie si ma zastat. Aspon zatial :D

erjona
28. máj 2014

@mala_hobitka Zaujimave, ze negativne pribehy, ktore sa tu objavia prinesu dievcence, co sa prave zaregistrovali 😀 😀 😀
Takze vyvediem ta z omylu, ja mam moslima, svokra mi do nicoho nefrfle, moj manzel si rodinu vazi a miluje nadovsetko, neviem, kde beries take hluposti, ze moslimovia si rodiny nevazia, prave u moslimov je rodinne puto velmi silne, slovaci sa s nimi ani porovnavat nemozu, sice nebolo treba, ale keby bolo treba manzel jednoznacne stoji za mnou a do manzelstva si nenecha hovorit, ja vazne neviem, kde na taketo scifi chodite dievcence 😝 😝 😝

vevesh
28. máj 2014

@mala_hobitka
ad a, ..a ze zeny su ponizovane v moslimskej kulture... 😀 😎
ad b, ...nemas pravdu, ze svokra ma hlavne slovo a muz sa nezastane svojej rodiny....slovo svokry je dolezite (tak ako na sk, v niektorych pripadoch vacsie), ALE nie smerodatne (samozrejme existuju vynimky, kt. potvrdzuju pravidlo - tak ako aj na SK) 😉

ellise
28. máj 2014

ale i kdyby byla rozvodovost v muslimských zemí menší, je to přece logické, když si představíš jaké jsou nejčastější důvody k rozvodu.
alkoholizmus - muslimové nepijí, tak to asi problém nebude
nevěra - ženy jsou vychovávaný k tomu že mohou být další manželkou, takže věrnost asi taky nehraje roli
domácí násilí - platí totéž co v předchozím bodě
rozdílnost povah - u smluvených sňatků porozumění není důležité...

když mu jedna žena leze na nervy ( což je dost často) tak holt jde za druhou, nebo za třetí 🙂 takže nejčastější důvody jsou vyčerpány, tak bych se ani nedivila kdyby fakt ta rozvodovost byla menší.
I když i se statistikou se dá čarovat, přidáš Pišvancovu konstantu a máš co potřebuješ.

tomiholjubavi
28. máj 2014

@ellise pozri, ja som sa rozviedla a moj 1. muž nepil, nebol neverny, nikdy ma nezbil (aj ked vela nechybalo) ale nedotkol sa ma a mali sme podobne zaujmy...nebol moslim a bol to chuj...

su moslimske krajiny, kde nie je zakon šarijatu..napr. naš sused bosniak ma len jednu ženu, žije s nou uz hadam 40 rokov a nemohol by mat druhu ženu ani keby chcel...

a inak...len take podotknutie - ked slovenskeho, alebo ceskeho muza omrzi žena, ide za milenkou, alebo za druhou, alebo za tretiou...takto aspon moslimka vie, s kym dalsim sa jej muž peleši a nemusi sa bat ze dostane filcky..

erjona
28. máj 2014

@tomiholjubavi 😀 😀 😀

erjona
28. máj 2014

@tomiholjubavi A co ty na to, ze moslimovia nemaju radi svoje rodiny ???

@ellise - Ty ma stale viacej prekvapujes, ako krasne vies vlastne z pozitivnej veci urobit negativum, neuveritelne,,,,

tomiholjubavi
28. máj 2014

@erjona su muzi, ktori nemaju radi svoje rodiny a su vyslovene rodinne typy..na nabozenstve nezalezi...tu ide vyslovene od jedinca k jedincovi...ale celkovo vo vychodnych kutlurach este lpnu na tradiciach a rodinnom zivote...ale fakt ako kto..a muž, ktory miluje svoju ženu, nema miesto v srdci pre žiadnu druhu, či mu to zakony dovoluju, alebo nie... tak ako slovensky muz nema milenky, ked ma oči len pre tu svoju 🙂
co ja poznam nejake moslimske rodiny, tak nikto nema dve ženy...a mam kamošku čo sa vydala za pakistanca, poznala som jedneho človeka z iraku, mam znamu z azerbajdžanu, poznam veeela balkanskych moslimov a nejakych turkov a všetci maju rad radom jednu ženu a ich otcovia maju jednu ženu a dedovia tiež....

erjona
28. máj 2014

@tomiholjubavi Ved prave, napisat, ze moslimovia nemaju radi svoje rodiny je totalna fraska a uz si myslim, ze niekore nevedia od dobroty, co by popisali,,,, 😒 😒 😒

tomiholjubavi
28. máj 2014

@erjona možno niektori ani nemaju..ale taketo generalizovanie je ozaj nemiestne... 😖

erjona
28. máj 2014

@tomiholjubavi samozrejme, je to na jedincovi , aky cit si k tej svojej rodine vyvinie,,,,, 😉

dalal
28. máj 2014

@erjona ten prispevok od @ellise bol prehnane zjednoduseny a pri dnesnych financnych narokoch zien v middle east by muzi nemali sancu dve nieto uz 3 rodiny uzivit... oni maju aj ine typy sobasov- prechodne ale to je ina kapitola... tak ako vsade aj tam su niektori promiskuitni a niektori verni... to nezalezi od nabozenstva ale od toho ci si nasiel svoju druhu polovicu.. ako erjona nie ? ❤

erjona
28. máj 2014

@dalal Aj ja si myslim, ze to je o jedincoch a to, este k tomu moslimovia nemaju neduhy ako alkoholizmus, samozrejme toto percento rozvodovosti znizuje,,, 😀

mariuskaa
28. máj 2014

@erjona Ty si šiši.
Našla som si práve 76 upozornení.
A komentov na fotky. ;;)))))

erjona
28. máj 2014

@mariuskaa Hehe,,, taketo myslienky proti rasizmu treba laikami podporit 😀 😀 😀 😀

kuwait
29. máj 2014

veru moslimovia alkoholici su aj narkomani,alkohol sa sem pasuje a je to super biznis flaska whiskey red lebel 150 $ a ked je eid tak aj 300$ tu je dokonca hotline alcoholics anonymous a drog addicts anonymous a kolko ich tu rocne umrie na predavkovanie 😒 a zaujem o rodinu?nuz ani by som nepovedala kedze ti chlapi doma skoro nikdy niesu.nemam pocit ze by arabi z Gulfu boli nejak strasne rodinne zalozeni a zeny vobec nie,preto je tu tolko rozvodov lebo ti ludia zaujem o rodinu nemaju.Ked tu vidim tie zenske okolo nej kopa deti ale ani sa ich nedotkne vobec nic ako by nebula ich matka vsetko sluzka robi,ona len tak kraca pomimo ako keby ani neptarila k nim a deti vobec niesu k nej ako k matke a chlapi napodobne.Kolko tu deti rocne zahynie voli nedbalosti rodicov 😖 ja som tiez pocula ako sa hovori u nas o tom ze arabi miluju svoje rodiny no presvedcila som sa skor o opaku,v tejto casti sveta muzi beru rodinu a deti ako nutne bremeno,mozno ti chudobni arabi,mosimi ktori nemaju nic len tu rodinu sa na nu viac upinaju,tu to tak nieje,maju peniaze na zabavu tak sa radsej bavia jak muzi tak zeny a deti su na sluzkach.

kuwait
29. máj 2014

ak si chete overit v Kuwaite alcoholic anonymous tel.cislo 0096599641389 a narcotics anonymous te.cislo 0096594087800
takze je jasne ze je to tu velky problem ked zriadili help linku 😖

erjona
29. máj 2014

@kuwait Z hepl linky ci pomoze vyliecit sa z alkoholizmu,,, silne pochybujem, na to Vam tam treba kliniky,,, nie linky....ty vidis, ako sa spravaju vonku, nemozes predsa vidiet do ich srdca, ci lubia, alebo nelubia svoje deti, manzelky,, moj manzel je vyslovene rodinny typ, dalsich priatelov ktorych navsevujeme, taktiez, takze sa neda globalizovat, nemyslim si, ze peniaze pokazia puto k detom, ty tvojho syna predsa milujes a tvoj muz tiez,,, takze neglobalizuj, nehadz tam aj seba 😒 😒 😒