Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
článek k zamyšlení, v souvislosti s výsledky eurovoleb
http://mazal.blog.idnes.cz/c/411563/Evropske-el...
@maca_p v korane sa nic proti obliekaniu kapucne nehovori takze to nosit mozu 😀 aj ked sa tam hovori ze by sa nemali obliekat do nicoho co nosia neveriaci ale aj ti neveriaci kedysi nosily nocne kosele ktore vyzeraju ako ich dishdasha a panna maria bola presne oblecena tak ako moslimky v abayi a mnisky sa v Taliansku tiez obliekaju tak ako tunajsie islamistky....
@canerko Vsak ani moj muz nema taku dlhu bradisko a kratke vlasy,on sice nosi kratke goatie ako ten saudan/iranec(to je vnuk saudskeho krala Faisala a je tiez polovicny iranec ten na tej fotke) ale vlasy ma take dlhsie,mne sa to tak paci na chlapovi tak sa podla toho upravuje,tak ako tato fotka aj syn sa takto upravuje ale on ma uplne dlhe vlasy.
http://zpravy.idnes.cz/zenska-obrizka-v-somalsk...
este nieco k zenskej obriezke ocami moslimov
@dalal ja radsej takeho co sa o seba stara a nie ze ho ja musim nahanat ako v pripade tych mojich 2 chlapov,ja som si ich upravila k obrazu aky sa mi paci lebo kebyze to na nich necham tak jeden by bol ako pirat a druhy ako bezdomovec 😀
Ja som im vybrala image aj oblecenie nemozem to vobec na nich nechat,to by bola hruza by som asi chodila s nimi kanalmi
co hovorite na toto?
Pri takej vysokej hodnote ženy je pochopiteľné, prečo rodina až prehnane dbá o zachovanie panenstva svojej dospievajúcej dcéry a prečo sú také časté vraždy dievčat, podozrivých z kontaktov s mužmi. Otec a bratia musia predsa všetkým dokázať, že ich „tovar“ je najvyššej hodnoty. Okrem toho v prípade znásilnenia sa v islamských krajinách nikdy nehľadá násilník – muž, ale sa zabíja znásilnená žena. Pre všetkých je totiž jasné, že to ona ho vyprovokovala – preto ona musí byť potrestaná, nie on. Len na okraj dodám, že Korán dovoľuje mužovi nebiť ženu, ak je pokorná a vo všetkom ho poslúcha.
A napokon musíme vedieť, ako islam vníma vzťah medzi mužom moslimom a ženou nemoslimkou. Po prvé, len takýto vzťah je dovolený – niet ani reči o vzťahu medzi ženou moslimkou a „neveriacim“ mužom. Moslim má právo oženiť sa s nemoslimkou a dokonca dovoliť jej neprijať islam, ale aj tak je ním a islamským právom braná ako moslimka: má právo ju podvádzať, má právo zobrať si iné ženy, má právo vyhnať ju alebo ju opäť prijať, rozhoduje o osude ich spoločných detí. Jej názor sa ani v jednej z týchto oblastí neberie do úvahy. A ak by sa rozhodla ostať pri svojom náboženstve, tak nesmie ani nič dediť z majetku svojho manžela po jeho smrti.
Musíme vedieť aj to, že moslim nemá povinnosť zachovávať sexuálnu čistotu. Islamské právo je v tejto oblasti veľmi prispôsobivé, dovoľuje manželstvá na krátku dobu – napríklad na mesiac, týždeň, či dokonca len na jednu noc. Potom nasleduje legálny rozvod – a hriech ani nebol. A navyše vo vzťahoch s neveriacimi zaväzujú dodatočné pravidlá, ktoré sa nám zdajú natoľko barbarské, že je až ťažko uveriť v ich existenciu. Avšak jednoznačne vyplývajú z pojmu din al-fitra („biologické“ náboženstvo). V zmysle tohto pojmu je islam odovzdávaný aj... sexuálnou cestou! Moslim prostredníctvom pohlavného styku s nemoslimkou robí z nej „nositeľku islamu“! Pri takomto prístupe každá kopulácia s nemoslimkou nadobúda misijný význam – dokonca aj vtedy, ak je to prostitútka, ktorá za to berie peniaze. Chvályhodné je aj znásilnenie nemoslimky, jej zvedenie alebo hoci aj nahovorenie na „posteľné hry“. V susedských vzťahoch medzi kresťanmi a moslimami v takých štátoch, ako je Sýria, Turecko alebo Irak (v ktorých ešte žijú početné kresťanské komunity), existuje prvok tvrdošijne prehliadaný všetkými médiami: znásilňovanie kresťaniek. Toto je v moslimskej mentalite zakorenené tak hlboko, že moslimská žena priam pohŕda svojím mužom, ak sa nevyznamenal znásilnením aspoň jednej „neveriacej“...
@maca_p Jura Janosika? 😀 Ten nemal bradu ale copiky ano 😀 ,a k tomu dalsiemu,nastastie ze nie vsetci moslimovia zmyslaju takto,dlha brada-velky problem,
Judaizmus a Krestanstvo ma v sebe tiez dost hovadin co sa postavenia zien v rodine a manzelstva tyka,staci citat Bibliu a hned je nam jasne skade Koran kopiroval
@maca_p to si odkial zbrala ten traktat.. 😕 😕 😕 a v iraku sa tvrdo odsudzuje za znasilnenie zeny AKEHOKOLVEK VIEROVYZNANIA....a donedavna ani s krestanmi problemy ludia nemali - az po r. 2003 vznikli okrem inych... 🙄 🙄
len taky uryvok:
Several years ago the KRG (=Kurdish regional government) passed a law banning violence against women, including genital mutilation (FGM) and putting “honor killings” at the same level as murder.
@dalal mna zaujala skor ta diskusia.....a presvedcila ma o niecom, o com uz davno viem.... drviva vacsina ludi ma problem citat s porozumenim!!! 🤐 nejak sa im tie nervove drahy skomolili ci co... 😅
v clanku jasne stoji, ze je to kulturna a teritorialna zalezitost (a nie moslimska, i ked zopar ich to praktikuje) - a vsetci sa tam vzrusuju nad islamom (z ktoreho to podla nich ma pochadzat - i ked je tam jasne napisane, ze obriezka je starsia ako samotne nabozenstvo....) NO COMMENT🙄 🙄 🙄 )
@vevesh fajn, dievcenske mrzacenie sa prevazne vykonava v oblasti s moslimskou vierou. dajme priklad somalsko 98% islamistov, 2% ine nabozenstvo.
tak na pomer obyvatelstva, kolko inych zmrzaci svoje dievcata? http://cestovanie.aktuality.sk/clanok/278/somal...
ked neberieme do uvahy % pomer, tak preco islamisticky duchovni nezacnu s osvetou, bojom, zakazom, zakonmi a toto mrzacenie nezakazu????
nebudem rozoberat % pomer obyvatelstva v inych africkych krajinach, bolo by to hadam podobne 😲 . na zaplakanie....
@maca_p tak fajn...znova ti tu dam ten odkaz... (je to oficialna stranka proti tomuto zvyku..)
http://www.fgmnetwork.org/intro/world.php
a pozri sa kolko len moslimskych krajin tam je... 😠 😠 😠 v skratke povedane ide o zvyk vykonavany na AFRICKOM KONTINENTE...cize teritorialne a kulturne sireny zvyk, kt. nema s nabozenstvom nic spolocne..co je aj v clanku od @dalal napisane... 😉
zase to citanie s porozumenim.. 😎
a hore som ti napisala vynatok z irackej ustavy....v preklade - zenska obriezka je trestny cin, kt. sa berie a sudi ako vrazda..!!
zenska obriezka sa robila davno predtym nez vymysleli krestanstvo a islam.Uz za cias Faraonov sa zenska obriezka robila .A ti ludia verili vo vsetkych moznych bohov ale nie v Allaha ktory vtedy este nebol vynajdeny 😅
historia zenskej obriezky
http://news.discovery.com/human/female-genital-...
no...tak aj my slovaci sme vraj neprisposobivi a my to vycitame moslimom a ciganom 😀
http://vas.cas.sk/clanok/9858/kontroverzny-doku...

@erjona keď ti JE TO TAK TRI PÄT CO SI MYSLI alice, načo čítaš jej príspevok, kt. ani nie je pre teba?