icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kuwait
31. máj 2014

@mariuskaa ja tiez sledujem ze zapadniari ked su na dovolenke tak uplne ako chudaci,zvlast nemci ti dovolenkuju s tymi karavanmi aby usetrili za hotel,vo Francuzsku na Riviere v Taliansku stovky nemeckych karavanov brazdi ulice,to nieje znak luxusu prave naopak.Alebo v drahych butikoch zriedka vidis nemca alebo rakusaka ti sa tlacia vo fastfoodoch v kempingoch.Bohati turisti v Europe su rusi a arabi ,ti kupuju,ti sa vyvazaju v drahych pozicanych autach alebo svojich ktore si z domu doviezli,Ferrari,Lambo,Bentley,RR a nie karavan ako nemci co jedia z alobalu 😀 ale budu sa nemcuri na slovakov vyvysovat pritom vedla ostatnych su rovnake nuly.Ja som veru v Nemecku ani Rakusku brutalne bohatstvo nevidela,take ako v Londyne alebo Monacu alebo niektorych miestach USA.

kuwait
31. máj 2014
dalal
31. máj 2014

@maca_p hovorila som o syrii.. ty skaces z temy na temu len aby si ukazala na hrozy... v syrii nikdy doteraz nemali problemy medzi roznymi nabozenstvsmi ci etnikami!

kuwait
31. máj 2014

@dalal neviem ako to bolo v Syrii ale syrsky moslimovia mi tu nepripadaju natolko balisticki voci nemoslimom ako niektori miestni beduini.Oni v Syrii ziju aj alawiti a druzi. Bashar Assad je alawita,ine odnoze islamu ako wahabisticky islam Saudskej arabie maju dominantu v Syrii,asi preto.Wahabisti su neznasanlivi.

dalal
31. máj 2014

@kuwait presne ako vravis... syrski moslimovia boli a su velmi umierneni... teraz prave im tam imigruju radikalovia ktorym sa nepaci spoluzitie s krestanmi, zacali nasilne konvertovat krestanov a pod.. to aspon ukazuje ako je islam roznorody...

vevesh
31. máj 2014

@mariuskaa no ked zistili, ze muz je kurd.... 🤐 🤐 🤐
prehladali nam auto do srubky o pol druhej v noci na dialnici (namatkova kontrola, no ked muz povedal nieco po kurdsky, uz to malo rychly spad...), dve hodiny som stala na dialnici s dvoma malymi revajucimi detmi.. 😠 😠 🤐 a auto bolo na nemeckych znackach...ze hladaju pkk 🙄 🙄
a nie je to celkom tak, ako to napisal tvoj muz...turecko zatato vyhlasuje, ze turecki kurdi, su vlastne turci (len oni o tom nevedia 😅 ) - a pri tom je jazykovedcami dokazane, ze kurdi a turci pochadzaju uplne s inych jazykovych skupin, cize defacto su uplne ine narody...

na vychode turecka bohuzial velmi vela rodin vyzeraju ako cigani (niektori aj su, pretoze aj tu sa nachdaza tato skupina, takisto mas kocovnych ciganov aj v iraku alebo irane...), ale ludia tu nepovedia ani slovo po kurdsky lebo sa boja, aby sa im nieco horsie nestalo.. (napr. ze ti nabehne vojsko a zbura ti dom, znasilni zeny, muzov odvlecu a potom si ze vraj bola PKK 😝 - to sa stalo totiz mnohym rodinam, preto utekaju odtial resp. zatajuju svoj povod..) - a to su aj dovody preco zeny idu k pkk - ony hovoria, ze radsej nech maju znicene zivoty vlastnou volou a bojuju aspon za svoju krajinu, ako ked nevinne bude znasilnena tureckymi vojakmi, rodinu zavlecu a majetok zhrabu (a ze pomahali PKK..)

vevesh
31. máj 2014

@mariuskaa tu mas trosku vynatok z videa o zenskej casti pkk

https://www.youtube.com/watch?v=iGUsFsklFc8

a dalsie dobre video je women of ararat- len je vo francuzstine s holandskym prekladom a kurdskym dialektom 😀 - je to o 6 zenach, preco sa pridali k pkk... 😎

https://www.youtube.com/watch?v=HCgM7jNiW2I
vevesh
31. máj 2014

@mariuskaa @canerko
podla statistik sa kurdske obyvatelstvo v sucasnosti odhaduje na 42-45 milionov...(roztrusenych vdaka politike..) 🤐
pre porovnanie - keby mali vlastny stat- tak poctom obyvatelstva by boli na cca. 26 priecke zo 194 statov 😎

kuwait
31. máj 2014
mariuskaa
31. máj 2014

@kuwait tuto reklamu si videla. ?
To by asi v Kuwaite ťažko odvysielali.
Aston Martin
pre-owned car commercial

kuwait
31. máj 2014

@mariuskaa no a co tym ale chcu povedat?Ked mas ojazdeny Aston tak mi vlez....? 😀 a ta ich veta....

canerko
31. máj 2014
https://www.youtube.com/watch?v=gmbtjzULMIA

pozerala som dnes toto video v ktorom Dr.Zakir Naik rozprava o tom preco moslimovia neveria v Jezisa ako syna bozieho,o obriezke,alkohole a vlastne vsetko podlozil citatmi ako dokazmi toho z Biblije a Koranu.kto rozumije anglicky a ma chut pozriet nech sa paci.

canerko
31. máj 2014

/

https://www.youtube.com/watch?v=gmbtjzULMIA

dalsie video preco ak je islam najlepsia religia preco je najviac teroristov prave v moslimskich statoch.

mariuskaa
31. máj 2014

@kuwait nie nepochopila si? 😎
Aj pri takejto "babe/zene" s takouto postavou ti nevadi, ze si nebol prvy... dolezite, ze je teraz tvoja.
ak mas Aston Martin tak tiez... dolezite, ze ho mas.
(reklama je na ojazdene auto, teraz nespekuluj, ci je to pravda, alebo by to platilo na teba)

kuwait
31. máj 2014

@mariuskaa no ale ta baba az taka krasna nieje,ryska,nohy nie prilis dlhe,to tam mali aspon nejaku krasavicu dat a spredu 😀 pekne prsa vyvalit a nie rit ukazovat 😀 no ale tak oni asi tak ze pouzity aston tak tomu je aj obycajna baba dobra 😀

mariuskaa
31. máj 2014

@kuwait no nemyslim si, ze je obycajna, a ani to co tym chceli, som napisala vyssie.
Ok, tak podla teba nie je az taka ako pre muzov.
;o)
Ale viem, ze to kolovalo na nete/fb/twitter.

kuwait
31. máj 2014

@mariuskaa no ale nezda sa ti ked to tak vezmes ze je to blba reklama na auto?Baba s holou ritou 😅

kuwait
31. máj 2014

@mariuskaa teraz som si vsimla ze je tam chyba ma byt pre owned a nie pre owed 😀

demo
31. máj 2014

@kuwait už som videla aj billboardy s holou ženou a boli to reklamy na kotle, dlazdice alebo dokonca obchod s valivymi loziskami 🙂. Toto je aspoň vtipne. Veď auto je pojazdný penis, ale plynový kotol....

kuwait
1. jún 2014

mne sa pacia take reklamy ked si poviem wooooooooooooow 🙂 a nie ked to vo mne vyvola 😕 😨 😅 🤐 toto

mariuskaa
1. jún 2014

@kuwait hlad ta prebudil?
Rozmýšľam od určitej hodiny prestať jesť (ako ty) viem ze som kedysi čítala, ze stará vondrackova to robi.

mariuskaa
1. jún 2014

@kuwait reklama mala byt provokácia, co by to aj v Kuwaite povolili. Co vieme odpoved. ;)) ale aj tak

kuwait
1. jún 2014

@mariuskaa ja tak praktizujem do tej 3-4 sa normalne najem a potom az rano a ked chcem chudnut tak namiesto 2000 kalorii zjem okolo 1400-1500 a to tiez jem vsetko ale male porcie aby sa to voslo do toho poctu kalorii.Ja ked zjem nieco pred spanim tak zarucene priberiem preto robim takto

kuwait
1. jún 2014

toto robievam ale ja peciem karmonadlu s kostou a kapustu bielu dusenu
http://www.slovakcooking.com/2011/recipes/meat-...

kuwait
1. jún 2014

Ja neviem preco vsetci pecu bravcove stehno a krkovicku ked z bravcovej karmonadle je to maso najchutnejsie a nieje vobec mastne,ja aj snicle robim z karmonadle

kuwait
1. jún 2014

karmonadla=pork loin 😀 neviem ako sa tomu na Slovensku bezne hovori,my sme to doma volali karmonadla

ellise
1. jún 2014

@kuwait že by plecko? nebo karé?

kuwait
1. jún 2014

@ellise kare to je to pekne chude maso na chrbtovej kosti

ellise
1. jún 2014

@kuwait to si myslela? pork loin je panenka, ale z toho jen řízky, ale na pečení je to škoda

kuwait
1. jún 2014

@ellise radsej sem dam foto taketo ale ja to peciem s kostou ma to stavnatu chut potom lebo to maso nieje mastne
http://allrecipes.com/Recipe/Roasted-Pork-Loin/