Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@dalal ukoncujem jednoducho lebo linku som sa nedockala.Chcem tak vela???Ked uz je pravnicka preco svoje zistenia,vedomosti a ine skutocnosti nepodklada dokazmi,paragrafmi?Co sme v materskej skolke????Ako deti na ihrisku!!!Ja som nadobudla dojem ze je ona zarita rasistka a nad vsetkym co neni urodzene ohrna nosom,to fuj,to fuj.Neviem ci neni nahodou Kotlebov prislusnik:vsetko co neni slovenske treba vykynozit.Co na tom ze tu ziju aj slusni moslimovia ktori odvadzaju dane tomuto statu,zarabaju slusne a snazia sa zit normalne.Furt bude omielat dookola ako je manzelstvo odsudzene na propast a vsetci sme isti.No tak ukoncujem debatu lebo ja si s takym clovekom nemam co povedat. 😠
@alice107 ja viem, ze casto normalni radovi pravnici nemaju ani potuchy ako to v sudnictve chodi, co sa tyka persomalu. Podobne ako Volk si myslia, ze vsetci su Beame. Mylia sa, na sudoch mas aj zamestnancov na normalne zmluvy. Ale to je tu vlastne jedno. Ja sa len cudujem, ze ty, co si taka zebehnuta, ze nevies, ze sudcovia su statni uradnici 😕 Taky pojem, ze sudny uradnik neexistuje. Ale to je tiez jedno. Ja som len rada, ze tuto robotu uz nemusim robit, netrepem domov Akty a nemusim o pripadoch aj snivat. a kauzy neexistuju, to pocujes na Sk, kauza taka, kauza onaka. V DE mas pripady (Fälle alebo Verfahren). Ale to by si mala ako pravnicka vediet. rodinne pravo a podobne aj trestne je nevdacny job. Aspon na sude. Namakas sa jak kon a ci mas tazky pripad alebo nie, dostavas stale rovnaky plat. Radovy pravnik si moze zapytat aj hodinovy honorar, uz roky sa nemusi ist podla RVG aj ked je to stale zauzivane. Ja som rada, ze som sa z AG dostala na OLG a aj sa podari, tak do konca mojej kariery mozno aj na Ministerium. mam este nejakych 30 rokov pred sebou 😠
Dalsia ved, 90% rozvodov je viac-menej bezproblemovych. mas velmi malo Terminov co trvaju pol dna. Pred Scheidungstermin sa vsetko prerokuva pisomne. Zdlhavejsie pripady su, ked sa jedna o cudzincov, zmiesane manzelstva, manzelstva, kde siaha aj rodinne pravo ineho statu, ked sa natahuju o majetok alebo deti alebo aj o oboje. ale vsetkemu sa da pomoct, casto navrhujeme po vypocuti (pisomnom), tieto veci abtrennen. Najskor rozvod a potom sa nech sa aj do krvy hadaju a omajetok atd. Jedent aky pripad mam zivo v pamäti. Rozvedeni uz boli ale 8 rokov sa natahovali o majetok. Ked som z rodinneho odchadzala, este to nebolo uzavrete. Ale toto je ina pesnicka. ja som myslela cisty rozvod. Ten vo väcsine pripadov prebehne v jednom termine a za 1-2 hodky nemas co robit.A napisem to este takto, zo vsetkych rozvodov je tych moslim-nemoslim minimalne. Sudca si pripady nevybera, tie jednoducho dostane podla Aktenzeichen. Nik sa ma nepytal, ci sa mi to paci alebo nie. Jednoducho do dostanes uz ako hotove Akty na stol a musis to zobrat. No tie ako pravnik v Kanzlei, ten moze Mndanta aj odmietnut.Ja som mala za dva roky na rodinom jeden jediny podobny rozvod. a aj to boli obaja tureckej narodnosti a ona nakoniec ziados o rozvod stiahla. a jednu Scheinehe, co sa dokazat neda, ona bola ale Ruska. A este ona bola Nemka, pochadzala z Macedonska a s tureckymi korenmi, on Macedonsky Albanec. Ona moslimsku vieru nejak nevyznavala, on ano ale nie az tak prisne. Mali syna, natahovali sa on, nakoniec skonci u jeho rodicov v macedonsku. a co viem, je tam doteraz. Majetok nejaky extra nemali, rozvodove konanie trvalo od podania ziadosti po termin rozvodu pol roka. Jednoducho bleskovka.
Ako som uz povedala, tych zdlhavych pripadov je minimum. Ono sa to da vsetko tak "urobit" aby aj navonok tazky pripad zdlhavy vobec nebol.
@alice107 inak este jedna otazocka. nechcem sa ti nejako miesat do sukromia, ale neda mi. Preco si taka zatrpknuta, negativna, stale len vsetko zle, nic pekne, ci humorne som od tepa necitala. Ved zivot je tak krasny. Preco si tak negativne naladena proti moslimom? Niekto ti nieco osobne urobil? Ja sa sice s mnakymi nazormi, postojmi, cinmi, rozmyslanim Moslimov nestotoznujem, ale to je ich vec, Zi a nechaj zit. Neh si robia co chcu. Ked sa nejaka baba chce vydat za Moslima, prosim. Moze im to klapa, nemusi im to klapat. Co sa mna tyka, ja by som s MOslimom zit nemohla, jedno aky by bol tolerantny. Ja viem, ze ich nabozentvo, vychova, rodinne zmyslanie atd. raz predsa prevysi. A to ja jednoducho neznesiem. Ja mam velku hubu, milujem svoju slobodu, milujem seba, svoje volne neovplyvnitelne zmyslanie. Teiz nemusim tei ich rodinne oslavy, stretavky, väcsinou velke svadby atd. Masy ludi nemam rada. Hodiny sedie bok po boku aj s ludmi, ktorych nemusim.
Aleak toto vsetko niekto chce, sa mu to paci atd. nech to ma. Ja mam svoj nazor, svoju hlavu a mne sa obmedzovanie aj v najmensej miere nepaci. Tiez som mala s par Moslimami ostru vymenu nazorov ale nebudem nikdy pausalne tvrdit ze su vsetci....... a ze zmiesane manzelstva su odsudene na zanik.
@yanni neviem či sa mi to len zdá ale neodporujes si v druhej časti posledného príspevku?
Lebo ty by si moslima nemohla ...(všetky dôvody čo si uviedla sú práve stereotypy)
Asi ako "práva moslimka" na obrázkoch vyššie by nemala jesť rebierka 🙂))))))))).
Na druhej strane ... Tvoja posledná veta... nechceš "paušalizovať" a niektorým to klapat môže.
Myslím si, že niektoré kocky tu čo sú vydáte za moslimov su tiež dosť "papulnate" alebo ešte silnejšie osobnosti ako ich manželia.
Inak sorry za 3 fotky
Ja som to vyberala cez iPhone a len jednu Som išla postnut. Ale asi som neodfajkla tie ďalšie dve.
@mariuskaa nie neodporujem si. Ci su to podla teby stereotypy alebo nie, ja poznam osobne dost takych,a to su pre mna dovody, pre ktore by som s moslimom zit nemohla. Dve uuuuupne odlisne kultury, zvyky. Hlavne ta kultura a zvyky. co sa tej viery tyka tak ani s krestanom, krory tu svoju vieru aj prilis vyznava, stale sa ohanam bohom atd., tak to tiez nie je moja partia. A ti poviem, takych je tiez vela.
Ale ako som uz napisala, nech si robi kazdy ako chce. Ja si poviem svoj nazor, ale nikomu nikoho vyhovarat nebudem. Kazdy je dospely, ma svoj rozum, a pokym nejaky dolezity zivotny krok urobi, mal by popremyslat a poinformovat sa. A to nemyslim len vstup do manzelstva s clovekom z uplne odlisnej kultury.
Ja proti viere nemam nic. Ale pre mna su hranice odtial potial. Ale ako vravim, nejde len o vieru. Ked su sadnu, tak preco nie. Stastny moze byt aj zeleny s cervenym. Uz do bodky neplati, rovny rovneho si hlada. Ale stale sa to praktizuje.
@mariuskaa sorry rebierka som prehliadla 😀 Nejde predsa o toto. To by asi robili poza chrbat. Ide o to, ze vela moslimiek, hlavne zijuci v zapadnom svede, maju dve tvare. Poznam viac takch. Aj moja marocka kamoska. Pozname sa 13 rokov, poznam a navstevujem jej rodinu, pozyvaju ma na ich oslavy, na ktore samozrejme väcsinou nechodim. Ale nejde o to. Ide o to, ze v mojej spolocnosti sa sprava inak ako v jej komunite. Viem o nej toho tolko ako nik iny z jej rodiny. Jej vlastna matka by ju nespoznala, keby vedela co ta uz povystrajala.
To je rozdiel, ze vela zatajuju. O mne vedia rodicia vsetko, aj ked uz 15 rokov byvam v DE. Tak isto svokrovci. Poznaju moje nazory, aka som. S jeje sestrou si v pohode dame kaficko ale pred stretkom ma nezabudne upozornit BY SOM NIC NEPOVEDALA, ABY SOM SA NEPRERIEKLA. Tiez som toho nazoru a aj mi to sama potvrdila, ze ma ma za najmilsiu kamosku nie len preto, ze sme si fakt sadli ale aj preto, ze nepatrim do jej "sveta" (vies ako to myslim). Arabi v Mnichove su ako jedna velka rodina. Aj ked rodove nie, ale nejak sa vsetci poznaju. Niekto ju uz spozna, a podava sa to. Ako u nas, jedna babka povedala. Ale ona potom tazko vyvrati, ze to tak nebolo. Aj u nas susedia nabonzuju atd. Ale kazdemu normalnemu je u ri... ci ako dvadsatrocna fajcila, pila alkohol, jedla rebierka alebo sexovala nevydata. V jej rodine a okoli by uz bol ohen na streche.
A toto su rozdiely. Ja mozem s mojou rodinou a aj s rodinou mojho muza hovorit otvorene. A to bolo vzdy tak. NAsim som nemusela nikdy nic zatajovat.
@yanni Ja osobne nepochopim zeny, ako tu raakusacky, ze dotiahnu dcery v 15. gynekologovi a daju im pre istotu predpisat antikoncepciu,,, miesto toho, aby im vysvetlili, ze na toho praveho sa ma cakat a nie vsetko skusat, co pride pod ruku,,, toto nemam od mojho moslima, ale ja osobne ako krestanka som bola v tomto duchu vychovavana,,, su vynimky aj u moslimiek, ze behaju od jedneho chlapa k druhemu, ale ta prevazna cast to nerobi, osobne som s takou moslimkou v danovej kancelarii pracovala a absolutne nemala problem s tym, ze nevyskusala v posteli desat chlapov za jeden strik, co im kupia ako jej rakuske rovesnicky,,, dokonca spominala, ze jedna je vylucne zatazena na zenatych chlapov,,, preto sa pytam, kde je moralka dnesnej mladeze,,, ??? vidim niekoho 20 minut a uz s nim mam pomer??? Toto je ta sloboda, ktoru prezentujes? Ja nevravim, ked mau mladi vazny vztah, ale nie taketo veci stvarat,,, tak mne osobne je to milsia ta moslimska mravnost ako vediet, ze z mojej dcery by mal byt nejaky madrac pre chlapov,,, hnusne povedane, ale ja som bola takto vychovavana a nevidim na tom nic zle!!! 😕 😕 😕 😕
http://www.aktuality.sk/clanok/254480/top-5-hro...
Okrem islamskych fanatikov a ich praktik bohuzial existuju aj taketo pripady ale o nich sa nehovori.
@erjona ja nepochopim zasa svadby maloletych a dohotnute manzelske zväzky v zidovskej, moslimskej ale aj v hinduistickej spolocnosti. dohodnute manzelstva su aj u krestanov, nebudeme si nahovarat, ze nie, ked predstavi jedna rodina druhej rodine svoje potomstvo.
iste to musi byt nadherny zväzok manzelsky, ked pakistanec zijuci v europe odide na 3 tyzdne do pakistanu a hej sa hoj sa, stretne tam dievca snov. do konca pladtosti spiatocnej letenky maju aj zasnuby, aj svadbu a uz sa aj ziada na homeoffice o zlucenie rodiny.... takto podobny je aj weading traveling u zidov, smer izrael. na slovensku sa jedna prevazne o vietnamsku komunitu.
ale ved v pohode, rodiny sa s tym pekne vysporiadaju, financné zaväzky sa vyrovnaju, family business sa posilni, tak vsetko je vlastne v poradecku 😉
a o nic nejde, len o kulturu...
a nie nepodporujem ani HAK business, ani promiskuitne chovanie.
a nie, rakusanky nie su o nic horsie, ako moslimky, zidovky, katolicky..... 😝
a trocha off topic, vcera bol zaujimavy film, madam de du... nepamätam si cele to meno, tam sa francuzka slachta sobasila kvoli borovicovym lesom 😉 a dokonca vrazdila. strasne nieco....
@erjona ty si mnou myslenu slobodu prejavu, slobodu rozhodovania, co sa vyucim, kam pojdem, ci pojdem sama alebo musim mat doprovod brata, otca, muza, slobodu vybratia si manzela sama atd. zvrtla hned na sex. To je ina tema. Tato tema je o vychove a vysvetlovani. Casto je toto v rodinach, jedno akeho vyznania ci bez vyznania, tabu. To je ako dietatu stale nieco zakazovat. To zakazane, ci to o com sa nehovorilo, si niekde skor ci neskor nahradia.
@erjona a este nieco, dceru sice nemam, ale co nie je , moze byt. A preco by mala byt moja dcera horsia ako tvoja? Len preto, ze nebude moslimka? Budem ju vvychovavat tak ako vychovavam aj chalanov, jej vysvetlovat co sa ma a co nie, co je v mojich ociach dobre a co zle a sex u nas tabu nie je a ani nebude. Primerane veku.
A neviem ako si na to prisla, ze so za HAK, za prostituciu, promiskuitny sposob zivotaLen preto, ze som odisla mlada do zahranicia? Ja som neodisla si hladat muza a kur.... sa. Pekne krasne som studovala, pracovala a na postele som nemala cas. A v 20. som neostala ani tehotna ani sa nevydavala. A ani som nevystriedala kopu chlapov. Mam pomaly 40 rokov, roky jedneho a toho isteho chlapa a male deti.
@yanni Ale ja som o tebe nikde nenapisala, ze si spavala kde s kym... nechapem tvoj prispevok teraz,,, o co bude moja dcera lepsia ako tvoja, lebo tvoja je katolicka? To si nemyslela vazne tuto otazku, ci? Neviem o co bude moja nemoslimka dcera (inac) lepsia ako ta tvoja,, myslim, ze sa to neda merat, zavisi od povahy deti a vychovu deti,, nikto nejde ale spochybnovat tvoje materske schopnosti.. Ja som nic nezvrhla na sex... ty si pisala o slobode a ja som si dovolila reagovat na to,, ze mladí v EU maju slobody az, az a ako to potom vyzera... ??? Toto bolo tym myslene,,, 😉
Ja som myslela na moj prispevok, zacala som, ze nepochopim,, ty si tiez zacala tvoj prispevok, ze nepochopis,, tak som ti napisala, ze sme dve co nechapeme,,, ja som ti neprikyvla na tvoj prispevok,,, a ano nepochopim ist s 15 rocnym deckom ku gynekologovi a dat mu vstupenku na pohlavny zivot tymto.,, co je akoze zvlastne na tomto, ze s tym nesuhlasim?
@erjona čo sa týka "cudnosti" moslimov, bola by si prekvapená...zakázané ovocie najviac chutí, preto sú niekedy ako utrhnutí z reťaze mimo domova.... ale presne ako yanni napísala "nepovedz to"... U nich platí - zjednodušene povedané, ak nepovieme, neudialo sa to, resp. nepovedať celú pravdu. To vo všetkom. Oni nemôžu slobodne prejaviť svoju identitu. Možno je niečo i verejným tajomstvom, no nahlas sa to vysloviť nemôže... Čo sa týka mojich skúseností, najlepšie a bez mihnutia oka vedia klamať práve moslimovia.
Je to krásne sa otvorene, úprimne porozprávať, však každý robí niekedy chyby...
Čo sa týka vysvetľovania sexu, majú pre chlapcov rôzne praktiky, najlepšie vizuálnu skúsenosť (niekedy i praktickú) v dosť mladom veku (dosť menej ako 15r.), niekedy sa tí chlapci i zľaknú, nechápu...
Ja mám strach, či otec dovolí dcére nemoslimského partnera...
@erjona veru ani ja... mam inac podobnu skusenost... 17 rocna kocka prisla s ak. apendicitidou na sal... tu v irsku ak nemas 18 mas automaticky doprovod 1 rodica na op. salu.. tak sa pytam ci uziva nejake lieky.. a mamicka hned vypali ze antikoncepciu... tak na operacku s jednoduchym vykonom sa boji ist sama a HAK v tomto veku uzivat je OK.. mne sa to teda zdalo divne 😕 😨
@dalal Ja som osobne oci otvarala a pochytili sme sa s kamoskou rakusackou kvoli tejto teme,,, lebo mi vravi, ze mam velmi peknu dceru a ze za nou budu chlapci stat v rade,,, ja jej vravim, ze zavisi, ake hodnoty jej predneses,,, ona mi na to : (inak ma 10 rocnu dceru), ze ked bude mat 15, tak idu gynekologovi predpisat antikoncepciu, aby jej nahodou neotehotnela nechcene,,, takto rozmyslat, pri 10 rocnom dievcatku, ja som jej povedala, ze podla mojej vychovy to normalne neni, ako rozmysla, tak sa aj trosku urazila, ale vyhovorit sa jej to nedalo, inak by sme sa asi pohadali a to riadne,, je to jej dieta, nech si robi co chce, ale mne sa zdaju taketo praktiky cudne,,, 🙄 🙄 🙄

@canerko ako ukoncujec? 😀 nedozvedela si sa od nej vela veci- napr ze si krestanka, ktora sa podriadila celkom muzovi a pretoze ho nepoznas tak je vase manzelstvo odsudene na zanik?? 😀 😀 😀
aspon usetris za vesticu 😀 😀