Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@molnija1985 suhlasim s tvojim nahladom. prave ta rozdielna mentalita, podporena este rozdielnymi nahladmi na zivot a zivotne hodnoty v takych zmiesanych vztahoch prinasa len problemy.a taktiez detom, , ktore pochadzaju z takychto vztahov ich miesany povod len komplikuje zivot.
ten ,kto toto nechce prjat alebo pochopit ,zatvara oci pred jasnou skutocnostou. 😎
@demo toto je v celom zapadnom demokratickom svete zial. 😝
v de v niektorych statnych skolach nevidis skoro bieleho ziaka.a spravanie tych moslimskych deti v mohych pripadoch zodpoveda ich moslimskej vychove. 😝
ked sa prejdes popred taku skolu, tak tam vidis´´tmavych´´ chlapcov, co pokrikuju na bielu spoluziacku/ak nejaka tam nahodou musi chodit podla spadovej oblasti do skoly/ ze je pobehlica, , ak tam chodi nejaky ´´biely chlapec, tak sa mu vyhrazaju nozom, vyvolavaju sarvatky.hotovy bejrut. 😝
niektore skoly , ktore pripravuju na urcite povolania su vysadne domenou ´´tmavych´´ studentov. piju tam pivo, fajcia. hoci je tam tabulka, zakazane facit a pit pivo. na spoluziacky, co su nezahalene satkami pokrikuju vulgarnosti. treba este väcieho radikalizmu`? 😕
@dalal já netvrdím že je to typické jen pro muslimy, odsuzuji to u všech a taky jsem to tam napsala. S jedním s malým rozdílem, se státy kde máme podepsané mezinárodní smlouvy je pravděpodobné že až je najdou, děti se vrátí, a únosce odsoudí. Existuje tato možnost i v případě že je otec unese někam do SAE, Iránu? Žádné přímluvy, OSN, nezmůžou často nic. V tomto kontextu mi přijde nepatřičné vysvětlovat něco takového. Je jedno jaké jsou pohnutky toho člověka, pro mně je to nepřípustné.
@ellise Ja neviem, ale rakusacke sa syn z Danska ani po 3-4 rokoch, uz neviem presne, este nevratil, ani z talianska sa dieta nedostalo domov,, problem je v legislative,, v rakusku sud rozodol v prospech matky a v dansku v prospech otca a dotahuju sa a syn zostava v dansku, nema sancu ho preniest cez hranice,,,
@alice107 Pri com trpia deti v zmiesanych manzelstvach, sak aj ty mas zmiesane, tak asi tie tvoje trpia a riadne pri takejto zenskej,,, laskavo si neobtieraj usta o nase deti a nechaj si tie tvoje zadubene rasisticke poznamky doma na dobru noc pre muzicka a tvoje deticky, uprimne ich lutujem pri takej matke ako si ty,,, ,a nasim detom daj POKOJ 😠 😠 😠
@ellise ešte som dlžná odpoveď
Momentálne nejde o vplyv otca na dcéru, ona už má vlastný rozum. Z uplakaného dievčatka sa stala po odchode otca so spoločnej domácnosti sebavedomá veselá tínedžerka so statočne prevracajúcimi očami keď jej niečo vravím, s bežnou odpoveďou „o chvíľu“ keď od nej niečo žiadam , a ktorá napriek tomu, že má „mamku z doby ľadovej“ jej dokonca pred spolužiakmi dokáže dať i pusu... Tu ide o praktiky otca, zmeny jeho názorov, urobí všetko pre jeho moslimskú česť, aj proti zdravému rozumu. Tu vôbec nejde o tajný sobáš či trucovanie dieťaťa v puberte, keď by som chcela nadľahčiť situáciu – tu ide o nevhodné trucovanie dospelého. A hlavne o dôsledky, reakciu otca ... ako alice napísala: „zial uz vzdy bude visiet hrozba, ze z pomsty, urazenej jesitnosti... im inak ublizi. aj ked ste rozvedeni“... Ja musím vyberať zo zlého to lepšie. A čo mám z toho, že bude ich otec sedieť v base, keď dieťa bude mať skazený život? Preto som začala nad tým dumať, lebo narážky už sú (Ramadan, chlapci, partner len moslim...) a verte, nie sú to úsmevné poznámky...
Ale musím napísať, že napriek všetkému je nám fajn, žijeme bežný život s radosťami i starosťami. kt. prináša.
@alice107 deti sú formálne moslimovia, lebo „musia“ byť – ich otec. Nie je ich náboženstvo nikde oficiálne uvedené. Nejedia bravčové výrobky – lebo som to sľúbila ich otcovi. Odňať deti mi nemôže, vziať áno, dobrovoľne asi ťažko, no má svoje metódy... Nemám strach, že by im vnútil ideológiu Islamu, zažili a videli toho dosť mám strach, že ich bude nútiť dodržiavať praktiky, oni navonok povedia áno, aby bol kľud a urobia si po svojom, naučia sa klamať najprv otcovi, uvidia kladný účinok, potom začnú klamať mne, okoliu a stanú sa z nich notorickí klamári.... Čo sa týka tej hrozby, máme podobné zmýšľanie.
Inak, všeobecne, zdá sa mi dosť povrchné zameriavať sa na konzum bravčového mäsa a šatky (zakrytie tváre – to už je o inom), toto sa iba vidí a následne rozoberá... podstata je ideológia, v nej ja vidím strach, nie pohodu, odtiaľ sa odvíja i hovorenie nepravdy, či polopravdy, zmätok v duši a agresivita... Poznala som i šťastné, či ambiciózne moslimky.
🤐
@ellise tak ty mas asi stastie prevelke... lebo ja ti poviem ze ja osobne som vela laskavych lekarov na sr nepoznala... agresivnych/ namyslenych/ arogantnych plno... jasne ze su aj vynimky ale je ich malo... a vrchol bol ze moj vlastny kolega ktory operoval sestru, z rovnakej nemocnice, s ktorym som predtym vela raz robila na sale si za zakrok vypytal uplatok... etika lekarov na SR je nulova...
toto su veci ktore by sa mali na SR riesit a nie ci sem zavita sarija alebo nie... ked riaditel vseobecnej zdrav. poistovne zaraba viac ako prezident... lenze ludom na slovensku je to zrejme jedno... maju dolezitejsie problemy... vyhanat moslimov
@eva8 Evicka, nie u kazdeho, to ze ty si mala smolu na takeho idiota, neznamena, ze teraz kazdy je a moj manzel nenavidi polopravdy a klamstva, vychovavame v tomto duchu aj deti, vzdy je mensie zlo povedat pravdu a prizna sa ako klamat a my by sme im na to prisli, to nase deti velmi dobre vedia, takze by som aj tebe takuto vychovnu taktiku odporucila,,, a podla toho sa drzi aj moj manzel, takze bolo by dobre, keby sme sa upriamili na konkretne priklady a nie zovseobecnovali,,, lebo jej vyjadrenie, ze deti su nestastne v zmiesanych manzelstvach su hnusne klamstva a provokovanie,,, ja mam stastne deti a nemenili by ani otca a ani maminu,,, tak nech si rozobera vztahy nemca so slovenkou a nasim detom da laskavo pokoj,,,, 😠 😠 😠 😠
@eva8 neznám tvoji situaci a taky chování otce dětí... jen jsem ti chtěla říct, že postupným dospíváním naberou tvé děti odvahu projevit svůj vlastní názor, až něco zažijí, udělají si vlastní názor, a nebudou muset lhát... řeknou pravdu... o mnoho horší by bylo kdyby otec vyrůstal s nimi, tam ten vliv by byl mnohem větší..... z vlastní zkušenosti vím, že děti můžeš vychovávat tak do 12 let, pak už děti žijí z toho co si do nich za tu dobu nalila. A potom toho už moc nezmůžeš.... Ty máš jediný úkol, podporovat v nich jejich sebevědomí, aby dokázali stát na vlastních nohách, aby se nebáli mít svůj vlastní názor a stát si za ním,....aby dokázali říct co si myslí, a nemuseli lhát.
@dalal asi mám fakt štěstí, ... víš v každém případě jde o peníze.... pro lékaře je asi zajímavé tady pracovat, jsou nejspíš lépe ohodnoceni než na SR.... tipuji že ty si taky odešla do Irska kvůli penězům, nebo kvůli příležitostem... proč si nezůstala pracovat na SR, aby si změnila chování lékařů, aby si šla příkladem a ukázala jak se mají chovat , aby si poukazovala na nešvary ve slovenském zdravotnictví?
@ellise nie vobec som nesla kvoli peniazom aj ked to znie cudne... ja nemam velke financne naroky takze to nebolo o peniazoch... isla som kvoli pristupu k skoleniu v ramci mojho odboru... zacala som pracovat na are v cr ( bruntal) kde bolo fakt super velmi mili ludia pohodicka), lenze zakratko som dostala ponuku do velkej fakultnej nemocnice v bratislave a to bol sok... na oddeleni bola hierarchia... niektore kolegyne sa spravali akoby sme my mladi boli otrokmi.. zaucanie ziadne ... na jisk-u si sa mohla dostat na zaklade vztahu k primarovi... a ja som vzdy chcela byt dobry lekar... a nie stravit mladost bojom s veternymi mlynmi... kedze nas ktorym to vadilo bolo malo... ostatni drzali hubu a krok... myslis ze som bola ticho? vobec nie... a tym som si celkom zarubala cestu... ja som studovala cast vs v zahranici tak som vedela aka moze byt postgradualna vyucba inde...
@eva8 Naco vobec deti vychovavas v duchu islamu?Preco nejedia bravcove ked ziju na Slovensku?Ty sama ich oddelujes od ostatnych slovakov.Naco?Ved oni hadam nepojdu raz zit do Alzirska?Vychovavaj ich tak aby dobre zapadki na Slovensku,,tvoj EX na Slovensku nieje nic ani obcianstvo nema a ty prisposobujes vychovu deti nejakemu cuudzincovi?Ako sa potom budu citit medzi slovakmi???Jasne ze maju z toho v hlave hokej a raz budu radsej vyhladavat spolocenstvo moslimov ako slovakov lebo s tymi budu mat viac spolocne a odtial je len krocik k tomu ze sa raz sami rozhodnu odist.A tvoja dcera ako moslimka za koho sa vyda?Moze len za moslima a kde ho vezme?Nebojis ssa ze moze dopadnut ako ty?Toho co sa najviac bojis sa moze stat prave poreto ze si aj po rozvode nechala doma vladnut otcovho ducha
Moj syn ma 20 a muz ho ramadanovat nikdy nenahovaral a muz ten sy vybera Ramadan na dovolenku aby mal dovodod sa tiez nepostit lebo moslim ak cesttuje tak dodrziavat post nemusi,zato je v case ramadanu v kuwaite doslova exodus idu na dovolenky do zahranicia aby nemuseli drzat ramadan
@yanni Alice pise tak ako je to na Slovensku,ludia sa musia skryvat,(obliekat sa nevystredne,ziadne drahe veci,sperky aby ich nahodou niekto neprepadol a pravnici su na Slovensku strielani mafiou)keby zila naozaj na zapade tak by vedela ze tam je zivot iny ako na divokom Slovakistane
@erjona o tvojom manželovi som nepísala, o mojom ex som písala, a ty nie prvýkrát ho nazývaš idiotom. Ubezpečujem ťa, že je inteligentný, kde je tá tvoja tolerancia k ľuďom, ktorí vyznávajú a praktizujú iné náboženstvo? Si veľmi vzťahovačná, píšem môj názor na ideológiu, nie na tvojho manžela. Ste mi sympatickí. a pripomenula si mi časy môjho štúdia, čo ma tak príjemne pohladilo. 🙂
Ešte k tým linkom z UK. Prečo tomu nezabránili mierumilovní moslimovia?
@eva8 No mila Evicka, ja nie som vztahovacna, a vies velmi dobre, ako som to myslela,,, nie po inteligencnej stranke,,, ale podla toho ako sa sprava a prepac, ze som sa postavila na tvoju stranu, uistujem ta, viacej sa to nestane, aby som ta nahodou neurazala ... a preco si myslis, ze sa mam hrat na tolerantnu,,, kazda tolerancia ma hranice,,, ja som to tu 100 krat povedala, ze si nezastavam tych, co si to nezasluzia, ale tych co si to zasluzia,,, a poprostim ta, nechytaj sa slovicok,,, akosi to mate v laske tu vsetky, a reagovala som na tvoju vseobecnu poznamku,,, nie na tvojho ex - ten bol len mimo spomenuty..." Inak, všeobecne, zdá sa mi dosť povrchné zameriavať sa na konzum bravčového mäsa a šatky (zakrytie tváre – to už je o inom), toto sa iba vidí a následne rozoberá... podstata je ideológia, v nej ja vidím strach, nie pohodu, odtiaľ sa odvíja i hovorenie nepravdy, či polopravdy, zmätok v duši a agresivita..." toto su tvoje slova, na ktore som reagovala,,,
Na linky ti nepoviem nic, zasadne neverim vsetkemu, co je v novinach a ani som ich neotvorila po pravde povedane,,, ale ani ty si sa na nasu Alicku nevyjadrila,,, ja si svoje deti urazat nenecham od takeho povrchneho cloveka, tvoje moze, ked si to nechas, a ocividne si to nechavas, no to je tvoja vec,,,,ale ja si take veci nenecham pacit pani velkomoznej !!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

@nivi Tam to bolo si myslim skorej emocionalne, ako dezert za 3 eura 😀 Hlavne bola zvedava, ako sa zije v AT 😀