icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
13. jún 2014

@tomiholjubavi To dokaze len bezcitna osoba,,, 😠

erjona
13. jún 2014

@slniecko77 Toto, sme tu uz na 15 stran rozoberali, neviem, ci si bola pri tom,,, ale GB si je sama na vine,,, len nechapem, co s tym mate vy,,, sak vy nie ste Britky,,, ked to zacnu robit na Slovensku, nech sa paci,, ale dookola spominat GB,,, uz mi to pripada trosku smiesne,,, 😉

aliza
13. jún 2014

@erjona @erjona aha, takze podla teba je normalne komentovat nieco, co si ani necitala? 😕, apriori si to zavrhla, ze tomu neveris... hmmm....a mimochodom, preco si ich vlastne necitala? na zaklade coho si ty vytvaras nazor? na zaklade toho tvojho super muza doma? to ti naozaj nedochadza, ze svet sa netoci podla toho, ako vy dvaja doma zijete? ja ti neberiem, ze mas dobreho muza a ze si s nim stastna, ja ti to dokonca prajem, ale opakujem, to nie je Islam, ten islam, podla ktoreho ziju miliony po celom svete. Vy to mate riadne prisposobene, od povodneho islamu vzdialene na mile, co je v podstate ok, nemam nic proti tomu, ale nemozes ludi presviedcat, ze vsetci tak ziju, dokonca v krajinach, v ktorych si nikdy nezila. Ak toto nechapes, tak mas zrejme naozaj nejaky problem, inak si to neviem vysvetlit.

erjona
13. jún 2014

@aliza Nauc sa citat text s porozumenim a nemusis sa namahat s pisanim prispevku, len tolko k tomu,,, ok 😉

aliza
13. jún 2014

@erjona a k tomu vhupnutiu...o com tocis? 😕 kam som vhupla, kto si ma zavolal na pomoc? mas paranoju? otvorila som kona a na boku sa mi zobrazili temy, medzi nimi aj tato a jej posledny prispevok, tak som len nakukla, ze o com sa tu teraz bavite...a kedze sa spominalo nieco, co sa ma tyka, o com pocuvam kazde rano v radiu, tak som sa vyjadrila. mas s tym nejaky problem? ci sa ta mam nabuduce najprv opytat, ci mozem reagovat?

ellise
13. jún 2014

@erjona to máš tak, každý věříme něčemu jinému, někdo BBC, někdo Reteurs.... každá jedna dáváme linky na články které nás zaujali, ty taky pokud se nemýlím, máš svoje zdroje, kterým veříš..... nikdo je tady nezpochybňoval, ale když sem něco dá demo, eva, nebo kdokoliv jiný kdo má jiný názor než ty tak ty si jak čertík z krabičky, ničemu nevěříš, všechny média lžou (kromě těch tvých oblíbených), všechno je úplně jinak....tak pokud chceš abychom respektovali ty tvoje linky, tak by se měla ty druhé taky.
já třeba má ráda i dnes, a docela mne zaujal tento člověk a nemění to ani fakt že je muslim

http://berrezouga.blog.idnes.cz/c/408276/Muslim...

Nejsem jediná která si myslí že si vztahovačná, tady padla jediná věta a ty si si to okamžitě vztáhla na sebe, tady se nabrýzgalo na Slováky docela dost, a byli to tvrzení silnějšího kalibru a nikdo tady neřádil jak ty.

aliza
13. jún 2014

@erjona ze dookola spominame Britaniu, ti pripada smiesne...a to, ze tu stale tocis len o tom svojom a podla toho posudzujes cely svet, ti smiesne nepripada? ci len ty mas narok na skusenosti a nazor a my nie? ty tiez nezijes na SK, tiez tu stale opisujes skusenosti z rakuska, co je normalne, kedze tam zijes, ako je normalne, ze my piseme o UK, kedze tu zijeme. Chapes, ci zase nie?

slniecko77
13. jún 2014

@erjona ty citas co pises? Britania moze za to, ze moslimovia zneuzivaju ich dobrotu - toleranciu?? 😅 To je najjednoduchsie hodit vinu na druhu stranu, GB chce poskytnut pomocnu ruku, plnohodnotny zivot pre vsetkych a oni - moslimovia to zneuzivaju a je to chyba GB???? Ja neverim vlastnym ociam, mas skutocne zvlastny pohlad na svet. To akoby si ty napr. pozicala niekomu peniaze a pomohla mu a on by ta za to napr. zbil a ja by som povedala, ze ty si za to mozes, lebo mas slachetne srdce a chcela si pomoct 😅 fakt divne zmyslanie...ale co cakat od niekoho kto nepripusti ani minimalnu vinu na moslimskej strane..aby bolo jasne, nie vsetci moslimovia su rovnaki, nehadzem ich do jedneho vreca..
A spominame GB pretoze tu zijeme a tyka sa to aj nas! A boli by sme neradi keby sa to rozsirilo aj do nasich krajin..a ci budem spominat GB alebo jie nechaj na mojom rozhodnuti laskavo 😉 pisem co vidim a zijem.
@aliza neda mi len suhlasit s tvojim prispevkom..

dalal
13. jún 2014

@slniecko77 smutne a strasidelne ... brrrr....to je iny prejav xenofobie.... ale vobec sa necudujem vzhladom na tvoj povod... a to je rozdiel medzi urovnou naroda anglickeho a slovenskeho...

dalal
13. jún 2014

@eva8 myslim ze teraz si trafila vedla... erjona sa snazila ta podporit a vyjadrenie na adresu tvojho EX bolo v suvislosti s jeho spravanim sa k tebe... zda sa mi ze aj ty si niekedy plna rozporov... na jednej strane popisujes jeho krute zaobchadzanie smerom k tebe a detom na strane druhej ked sa niekto vyjadri kriticky na jeho adresu tak sa ti to nepaci... vies dobre ze niektore tvoje vyroky boli trosku silne...

slniecko77
13. jún 2014

@dalal ja sa za svoj povod nehanbim 😉 a rada robis urychlene zavery, vsak? Ak sa nemylim, mas rovnaky povod 😉
A zase odpoved uplne mimo...ci je v poriadku, ze niekto opakovane pouziva cudzi office na modlenie? Nech je akehokolvek vierovyznania..

slniecko77
13. jún 2014

@dalal pre vysvetlenie..brrr bolo myslene na to co sa deje v Birmighame, napr. aj v tych vyssie zmienenych skolach...nie na urcite nabozenstvo alebo rasu...nuz, citas medzi riadkami a prisposobujes si vsetko ako sa ti hodi, ale odpoved k veci nedas...hm.

demo
13. jún 2014

@dalal kde prosim ta citas tu xenofobiu? Ale nic, ani neodpovedaj, dobru noc 🙂

dalal
13. jún 2014

@aliza a co konkretne vidis kazdodenne v tom Birmighame? Lebo ja som teda zila v UK kopu rokov, robila som s moslimami roznych krajin a okrem toho ze poniektori boli dost lenivi nemala som s nimi zle skusenosti... umyvali sa , dbali o zakladnu hygienu co je niekedy problem aj na SR, neohovarali a nepaktovali na pracovisku... a ze sa 3x po 5 minutach pomodlili mi az tak nevadilo... co konkretne vadi tebe?

erjona
13. jún 2014

@aliza Len s tym rozdielom, ze ja tu zijem a netrapia ma pristahovalci,,, ved aj ja som pristahovalec,,, tak ako ty si,, tak nech uzavru hranice,, poslu domov vsetkych, co nie su povodom tej krajiny, cize aj teba na SVK a budeme kazdi doma,,, co si myslis, ze len ty mas pravo sa pohybovat po svete a ostatni nie, respektive moslimovia,,,, ked sa ti tak moslimovia strasne nepacia, tak nech sa paci, vrat sa na Slovensko, a nemusis tak staaasne trpiet ich pritomnost.. co si sa uz davno neodstahovala,,, ked mas taku alergiu na nich a zijes v ich komunite,,, 😠 Kde som ti napisala, ze nemas narok na vyjadrenie,,, dnes mate vsetky znacne problemy s citanim, len v tom ja vam uz nepomozem, poprosila by som ma tym nezatazovat, ale poriadne si text precitat a potom mi odpisovat,,, 😝

maca_p
13. jún 2014

@erjona v GB to zacalo, ide to cez francuzko, nemecko, rakusko a ochvilu to mame tu.
btw. ktora z vas by ste sa teraz prestahovala napr. do mosulu?
http://www.cas.sk/clanok/284386/ministerstvo-za...
http://www.cas.sk/clanok/284248/v-iraku-pretrva...
http://www.cas.sk/clanok/284239/islamisticki-vz...

dalal
13. jún 2014

nebudem toto adresovat na nikoho konkretneho... ale ako ma manzelka moslima s ktorym je stastna reagovat na neustale kritizovanie a podrivanie zo strany niektorych tu pritomnych??? s nadhladom a usmevom??? 😠 😠 😠 a dokedy ma akoze drzat ten nadhlad? dokial jej nenarastie svatoziara???

erjona
13. jún 2014

@ellise No ty si jak certik z krabicky v poslednej dobe, sa citas a uvedomujes si, ako na mna v poslednej dobe reagujes,,, napises, len aby si si mohla sturchnut,,, ja na teba nereagujem, tvoje clanky nekomentujem, stale si to ty, co si prides podpichnut a ja som vztahovacna,,, jasne, vsetky protimoslimske bojovnicky si to tu myslite, a mne je to po pravde tak tri pät,,, nazor na media som napisala, ty si neprispievala este tusim, a pisem to aj o rok neskor a co,,, ja som ho nezmenila,,, je to moj nazor a hotovo, ci sa ti to paci,, alebo nie, menit ho kvoli tebe nejdem,,,

dalal
13. jún 2014

@aliza kde kedy erjona tvrdila ze vsetci moslimovia su mierumilovni ktori sa vsetci do jedneho spravaju ako jej manzel????

erjona
13. jún 2014

@slniecko77 Precitaj si co sa tu ohaldne toho pisalo, naozaj sa mi to nechce na 20 stran zasa opakovat,,, ja som to len skratila, pochopis, ked precitas 😉

vevesh
13. jún 2014

@maca_p bdw...ked uz odhliadnem od toho aky relevantny zdroj je novy cas....co vies o tom mosule ty???a co to ma z birminghamom a co.. spolocne??? 😕 😕

erjona
13. jún 2014

@dalal 😀 😀 😀 😀 😀

maca_p
13. jún 2014

@vevesh
pre teba link z BBC, ked je *NC nedoveryhodny.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27834462

ako sa hovori, vsetko so vsetkym suvisi. mne sa vobec nepaci napor islamistov. ci je to v birme a ci v iraku.

erjona
13. jún 2014

@dalal Ja ti tiez neviem moja,,, ale vsimas,,, dnes je piatok trinasteho a nejako im to pomotalo schopnost citania,, neverim vlastnym ociam, ako si cudne vysvetluju jasne napisany text 😀

PS - ja sa urcite za toto do neba dostanem 😀

dalal
13. jún 2014

@slniecko77 ty sa mozno nehanbis za svoj povod... ja sa zato hanbim ze som z naroda z ktoreho pochadzas ty... osoba ktora hodnoti ludi na zaklade vierovyznania. ... ktora hadze ludi do jedneho vreca a hodnoti ich ako odpad len na zaklade prislusnosti k islamu... na svete su miliony moslimov ktori tvrdo pracuju a maju rovnake problemy ako my..... a nenavidiet vsetkych ako celok je ubohost najvyssieho kalibru... ja sa teda velmi hanbim za teba, alizu , elisu a podobne osoby s rovnakym zmyslanim...

ps ked moslim nemal osobitnu miestnost na modlenie ktore je takou dolezitou sucastou zivota a nasiel si kanc tvojho mm... to je strasna skusenost... ubohy mm... to je naozaj hrozne a musime tomu venovat najmenej tisic stran na konovi... keby tvoj manzel mal ´´ballś´ a povedal mu svoj nazor miesto toho aby so tu roky vyplakavala bolo by to lepsie... aspon by ukazal tym idiockym anglicanom ako sa maju spravat k mensinam... ze jo?

aliza
13. jún 2014

@dalal precitaj si temu spatne, nemienim to tu vsetko znovu opisovat.....a robit s niekym je ine, ako zit medzi nimi..., ti, o ktorych sa tu bavime, totizto nepracuju, takze si s takymi zrejme do kontaktu ani neprisla.Bavime sa o Birmnighame, ak si tu priamo niekolko rokov nezila, tak nema vyznam o tom diskutovat. Birmingham ma naozaj vazny problem, uvedomuju si to aj samotni anglicania, ale uz je neskoro cokolvek robit. Len mesit je vyse 200 a pribudaju....v nasej stvrti je na kazdej ulici nejake islamske centrum, madrasa...su stvrte, kde nemoslima ani nenajdes (mozno tak poliakov) a takych stvrti je niekolko....ono by to ani nevadilo, keby sa snazili zaradit....ale tito ludia su prave ti neprisposobivi, neucia sa jazyk, nepodporuju deti v uceni, namiesto toho ich kazdy den po skole oblecu do tych ich habitov a sikuju ich na hodiny koranu...ked idem s detmi zo skoly, tak tieto deti tiahnu ulicami....desiatky deti, co denne vidim v nasej stvrti....ale do skoly si ulohu neurobia (ucila som na miestnej zakladnej skole), mam susedov moslimov, na benefitoch, ale namiesto prace vyucuju v dome koran...za peniaze prave tych, ktorych povazuju za skazenych....a takychto su tu statisice, na benefitoch, bez prace, bez vzdelania, ale deti plny dom, min.5. A su aj spinavi, zial. V predchadzajucej skole, kde dcera chodila, par zufalych rodicov poslalo hygienu na kontrolu a ti to uzavreli tak, ze nie skola je spinava, ale deti...ze nemaju zakladne hygienicke navyky..., deti uz narodene v UK. ...fakt by sa dalo popisat, ale naco...zase ma tu niekto obvini zo sirenia rasovej a naboz. neznasanlivosti a pod.

vevesh
13. jún 2014

@maca_p ako ja nepopieram, ze je tam konflikt....len ten, kto je za tym a preco, je na inu debatu...a este stale som nepochopila ten suvis s vymenovanymi krajinami... 😕 😕

dalal
13. jún 2014

@slniecko77

Vies, len Birmigham je jedine mesto v UK kde uz viac moslimov ako anglicanov ci inych nabozenstiev..smutne a stradidelne...brrrr.

ja citat viem dost dobre a nemusim medzi riadkami!

vevesh
13. jún 2014

@maca_p a este bbc a ani cnn a co. nie su velmi super zdroje, kedze v tom maju prsty...vsakze.. 😎

dalal
13. jún 2014

@maca_p a kde tu niekto na konovi tvrdil ze podporuje radikalnych moslimov? ja alebo erjona alebo kto???? ja celkom nechapem vyznam linkov na ciny radikalov ktori vyvolavaju vojny alebo nejakych maniakov unasajucich decka... myslis ze my to podporujeme??? tak preco nam tu neustale podobne linky predkladate???