Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@vevesh iba nepopieras, to je dost malo.
ja som sa pytala, ze ktora z vas by sa tam bola ochotna prestahovat v tejto chvili.
a nie tu vypsovat ruzove ody na islam z rakuska, z irska, z nemecka.
cize ktora z vas by isla dobrovolne, ochotne si zit moslimsky sen in medias res na blizky vychod?
@dalal nehnevaj sa, to co tu vypichujes s tym modlenim, tak to je uplne od veci. ked ma predavacka za pokladnou na slovensku v nedelu potrebu sa v case velkej omse modlit, myslis, ze sa moze modlit?
aj moslimsky veriaci by si mal uvedomit, ze pocas pracovnych hodin by sa mal vzdat tohto modlenia. myslim, ze by mu to nijako dusevne neublizilo.
alebo myslis si, ze kazdy moslim - doktor operater v case modlitby odlozi sklapel, prejde z operacky do nesterilnej miestnosti a ide sa modlit?
nechapem taketo obhajovanie. ak to robi v krajine svojho povodu okej, ale ak to robi v europe, alebo kdekolvek inde, tak je to prejav drzosti a neucty voci krajine, ktora ho prijala pod svoje terajsie miesto pobytu.
@dalal si absolutne nic nepochopila...
Moj manzel je mozno tolerantnejsi ako ty..tak si odpusti hlupe komentare na jeho adresu..to, ze niekto nema speci miestnost na modlenie, nemusi vyuzivat pracovny priestor kolegu. A ja to nepotrebujem rozoberat na 15 stranach, ty si sa pytala ci sa to zopakovalo..len som ti odpovedala.
Ty nepatris k slovenskemu narodu? Mne je zase smutno z ludi, ktoei sa hanbia za svoj povod..
Opakujem sa, mne moslimovia ako taki nevadia, pokial nezasahuju do mojich prav, ale vidim co sa v UK deje, a kedze tu nezijes tak prosim ta nefabuluj..a hlavne neurazaj! Na to si expert.. 😝
@eva8 evi, uz to ,ze si slubila nezmyselne podriadenie sa nejakej ideologii v stravovani deti je zle. ze si slubila otcovi ,ze deti nikdy nebudu jest bravcove pokladas za rozumne uvazovanie dospelej zeny a matky? prepac mi,poznas ma, pisem to co si myslim. a pisem otvorene a uprimne. nie je to nic osobne,ale relisticke konstatovanie.
stravovanie zalozene na ideolgii je nezmysel a tyranie dietata podla eu noriem.
vies, aj v bravcovom mäse je dolezity vitamin b1. takze akzde rozumne stravovanie je zaklad dobrej vyzivy
to hadam nemusime ani pisat. tak prdco im ak im to mäso chuti anemaju dietu nedoprajhes vyvazenu stravu? lebo ich otec podla jeho zvratenej ideologie si to nezela? to kde sme?
keby boli chore, mali dietu, . ale ze si dala slovo k nejakej ideologii? to nemyslis vazne toto hadam. 😕
to,ze nedodrzis a nedas slovo na taky nezmysel nie je nevychovne. sa ti cudujem,ze si vobec dala na takyto nezmysel svoje slovo.
to dobre, ze si nedala slovo aj na to, ze ju vydate za nejakeho pribuzneho z otcovej strany. ci bude nosit na sk abaju.
VIEM; ZE SI UVEDOMUJES NEBEZPECENSTVO ZLEHO VPYVU ICH OTCA :
ale akoby si robila komopromis. toto ano, z ideologie, toto nie.
tak bud su tvoje deti europania s myslenim a konanim a vychovou tomu prisluchajucou,alebo nie su.
vies aky zmätok vnasas do ich zi zivotov? co ak mim to mäso chuti? to v skole poviedia,ze su moslimovia, tak mäso nejedia? lebo allah a ich otec je proti? toto je nevychovne. zakazy na zaklade ideologie.
evi, si inteligentna zena. tak ma prekvapuje v tomto tvoje konanie. to naozaj. ty nechapes, co tym detom robis ?
a co ked bude tvoj ex pozadovat dohodeny sobas a teraz uz pozaduje aj dodrziavanie ramadanu? nedaj im pit? ci pojdes dohadovat sobas? ci ako? lebo si to mozno slubila?
som normalne prekvapena . 😕
@aliza mas pravdu ze v birmighame som nezila ani sa nestykam s podobnymi ludmi... vzdy som si poriadne preverila stvrt v ktorej som byvala... nielen z hladiska chudobnych nevzdelanych moslimov, ale aj chudobnych nevzdelanych anglicanov, irov, poliakov a inych narodnosti... tak ako u nas na sr existuju ciganske stvrte tak zjavne tam existuju stvrte plne nevzdelanych chudobnych ludi... lenze to nie je specificke pre moslimov ale spojene s chudobou... keby sa chudoba a nevzdelanost odstranila odstranili by sa podla mna z velkej casti podobne problemy.. tak ako v iraqu... neustale boje prameniace z obrovskej chudoby... ty madam si taku nevies ani predstavit... ako chces aby tito ludia boli ini ked nic ine nepoznaju... preco sa neprestahujes do lepsi h stvrti ked sa ti nepaci... ved v uk aj v samotnom burme existuju oblasti kde zije aj stredna al vyssia vrstva s tvojou urovnou vzdelania a pod..
@dalal zase si si vypichla len to co ti vyhovuje..co si neokopirovala aj to co je vyssie napisane...ja sa nepotrebujem pred tebou obhajovat, na to si maly pan...mne naskakuju zimomriavky po tele co si dovoluju moslimovia v statnych skolach, co ucia ich deti..z toho mi je brrrrr, z toho ide strach..
Ja ked som si "dovolila" napisat, ze niektori moslimovia su lenivi, si ma sla takmer ukrizovat, ale ked to napises ty uz je to v poriadku..
@maca_p vidis a to je prejav nevedomosti.... ty si nevies ani predstavit aku ulohu ma islam v zivote moslima.. od detstva su vedeni k tomu aby sa 5x denne modlili... a ked pridu do europy maju to proste pevne zakodovane.... je to pre nich potreba tak ako jest alebo pit... my si to nevieme prestavit kedze uloha nabozenstva tu je podstatne ina... ja to nehodnotim len konstatujem fakt... takze hej ked moslim ma potrebu sa modlit a ma prave 5 min casu tak to bude robit 5x denne... aj lekari to robia... v irskych nemocniciach sa im vyclenila miestnost aby nemuseli zobronit tak ako ten chudak v slnieckovej story... na druhu stranu robia nadcasy, neodchadzaju ked im padla ale ked skoncia pracu a pod...panuje tu obojstranny respekt... a nikdo tu nikdy nespomenul slovo sarija...
@slniecko77 pochopila som celkom presne.... a nehanbim sa za svoj povod len za fakt ze sr je plna xenofobnych ludi tvojho typu.
Dievcence, vedeli ste, ze schvalili novu EU normu ala Alice ? 😀 😀 😀 😀
"stravovanie zalozene na ideolgii je nezmysel a tyranie dietata podla eu noriem." - cize moslimske dieta neje svinske mäso a uz je tyrane podla EU noriem, panecku, este, uz som zaspavala pri scane, ale tato novinka ma riadne prebrala 😀
@dalal neurazaj! Netusim ci si natolko nechapajuca, alebo ti to treba zopakovat minimalne tri krat 😅
@aliza a k tomu som ako prisla...kde som sa ja vyjdrovala pre/proti kohokolvek pri problematike GB?? 😕 😕 uz som viac krat pisala, ze sa nebudem vyjadrovat k niecomu, co nepoznam... 😎 😎 ..takze nebudem tu vyskakovat (a ani som nevyskakovala) ani na teba a ani na erjonu alebo kohokolvek ineho.... 😔
@slniecko77 keby bol tvoj manzel tolerantny tak by si sa adi nevzrusovala uz asi 3 mesiace nad uvedenym cinom.... kedze ti ho vobec spomenul znamena ze ho nastvala... a to nie je prejav tolerancie... ja si teda toleranciu predstavujem inak.
a urazky nie su urazky.... iba reakcie na tvoje vyroky typu strasne brrrr
@dalal ale preto nemusi obmedzovat niekoho ineho! Ked sa chce modlit 5x do dna nech sa modli, ale nech neobmedzuje niekoho ineho. Ci oni mozu, ale ked to druhej strane zda zvlastne uz je xenofobicky????? Zvlastny meter 😅 co tak pozriet na to viac objektivne?
@dalal nechaj si tu svoju nevedomost pre niekoho ineho. odisiel ti kolega moslim z operacky v case modlitby?? pochybujem... zastavil strojvodca vlaku - moslim vlak, aby sa mohol pomodlit? rpsote dopely clovek si musi uvedomit, ze nie vo vsetkom moze trvat na svojich zvykoch.
a eraz mi povedz, preco sa teda hrnu do europy, ked maju zakodovanych 5x denne bez vynimky a vedia, ze to moze sposobovat problem?
su zamestnania, ktore sa nekoncia teraz padla nielen pre moslimov, ale aj pre nas nemoslimov, cize nie su v tomto nicim vynimocni.
@dalal on to spomenul mimochodom...a ja nie som povinna ho pred tebou obhajovat..ja som len uviedla priklad, ze moslim moze a ty musis...kto nechce pochopit nepochopi 😅 ked par z gas tu na nich pelo oslavne ody, viem, ze sa ti nepaci ked niekto ukaze aj druhu stranu mince..to je uz hned xenofobicky 😝
ja teda s uzasom citam, ze niekto vobec popiera, ze moslimovia v eu si narokuju prava, ktore im neprisluchaju a nerespektuju nasu kulturu.
este miestnost na modlenie pocas pracovnej doby by chceli? 😝
v de kazdy rok je problem na kupaliskach , kde je väcsia populacia ludi z inych kultur a etnik. musi tam pre agresivne, nerespektujuce zakony a nariadenia chovanie tych ´´navstevnikov ´´ zasahovat policia a zatvara kupaliska. pretoze ostraha je uz bezmocna. 😝
takze este niekto bude tu pisat, aki moslimovia tolerantni ci slusni ci nekonfliktni. tak europan uz ani do toho bazena nevkroci pomaly. lebo sa boji tych ´´tolerantnych´´ etnik.
a toto je vo vsetkych eu statoch takto , kde sa nachadza podobna populacia . aje jednom ci je to de, ci francuzko, ci anglicko. ide len o mieru a hustotu tej populacie a z toho plynuce problemy s nou.
moze sa niekto cudovat, ze taketo ´´mensiny´´ na svojom uzemi uz europania nechu a su negativne voci nim naladeni.?
tie etnika si za to mozu same. a nie krajina, ktora tym chudobnym pristahovalcom stedro otvorila dvere dokoran a poskytuje im vyhody demokratickeho sposobu zivota. na svoju skodu, samozrejme.
@maca_p co si ludia normalni neuvedomuju v EU a pomimo...aj ked je nejaky vojensky konflikt normalny lud = plebs normalne zije, t.j. chodi do prace, obchodu, na navstevy, proste zivot ide dalej....na ulicu sa nechodi jedine ak je priama strelba a na tvojej ulici resp. priamom okoli... 😎
a nie je to take strasne zatial....kedze zatial ide o to, ci sa podari vyprovokovat nejaky ten konflikt... 😎

@erjona kuk do zrkadla... mozno ti ta svatoziara uz rastie.. 😀 😀 😀