icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
14. jún 2014

@slniecko77 Nema, lebo ti na ziadne pozitivum reagovat nechces,,, 😉

erjona
14. jún 2014

@slniecko77 Som nevedela, ze mas vyhradne pravo na Europu,, len ty,, a nik iny,,, sa uvdomujes, co pises? A ty si ta tolerantna osoba, ako o sebe pises?

ellise
14. jún 2014

@erjona ty si se tady pohádala s kde kým, s kuwait, alicu nemůžeš ani cítit, s evou jste se jednu dobu neshodli, taky na tvoje příspěvky reagovali negativně ale s dalal jste se obuli jen do mně, na tebe reaguje negativně více lidí, ale to vychází ze samotného předmětu diskuse. A že přispívám jen občas nemá nic společného s vyrýváním, ale s tím že můj život není jen o koňovi, pracuji týdně 5x tolik co ty, mám své zájmy a koníčky. To jen na vysvětlenou.
Ale fajn, pokud máš dojem že na tebe reaguji podrážděně, respektuji to a nebudu tak činit.

ellise
14. jún 2014

@slniecko77 víš, když už i muslim uzná že muslimové v ČR se nechovají slušně.......

erjona
14. jún 2014

@ellise Alicu nemoze citit viacej ludi, tak to nevstahuj len na mna a samozrejme, s kym som sa hadala? Ja diskutujem, nehadam sa,,, to je rozdiel a kto je tu stale ponizovany a prebera sa tu jeho inteligencia nakoniec, no moja, nie? Ked je niekto doslovne zaryty a netolerantny, co mu mam prikyvovat, aby som sa nahodou nedostala do konfrontacii, to urcite nie,,, ja mam tiez niekedy viacej a niekedy menej casu,, to je normalne,, necham to uz tak,,, peace 😀 😀 😀

erjona
14. jún 2014

@ellise Aj moj manzel uzna, ze tych par Albancov na SVK, co sa hraju na mafianov, ze nie su normalni, ono je len problem, ze sa stale len na tu malu ciastku upriamuje a na ten zvysok, ktori pracuju, slusne ziju, maju svoje rodiny, tych tu nik nespomenie,, to je korenom urazu si myslim,, lebo keby sa diskusia vyvazila a dokazali sa priznat pozitiva, tak by to tu inak prebiehalo,,, 😉

erjona
14. jún 2014

@dalal Ved prave,,, ale to asi citas medzi riadkami 😉

slniecko77
14. jún 2014

@ellise asi bude xenofobny 😉 😀

ellise
14. jún 2014

@slniecko77 jak jinak po 17 letech v ČR..... jen tak mimo tému dnes jsem se bavila tímto

slniecko77
14. jún 2014

@ellise krasna 😵 ja tieto veci obdivujem, kedze som lavoruka 😀 sikulka si...

ellise
14. jún 2014

@slniecko77 děkuji za pochvalu,... no já taky nejsem nic extra šikovná, kdyby si viděla ty včely, zblízka, tak se budeš smát 😀 😀

dalal
14. jún 2014

@ellise nie ellise dalal nezije s moslimom dokonca ani neni moslimka a v skutocnosti je proti akemukolvek nabozenstvu lebo verim ze zotrocuje ludi a v jeho mene bolo a stale je zabijanych nespocetne mnozstvo ludi... ani nie je islamofilka lebo ak by si si pozorne citala moje prispevky tak by si nasla nespocetne mnozstvo prispevkov pranierujucich moslimov napr nadradenost bohatych moslimiek a pod.... kolko krat sme verejne vyhlasili nesuhlas so sarijou, radikalnym islamom a podobne... a este viac krat vyzyvali k ukonceniu sporov na tychto strankach kedze toto forum ( podla mna) by sa nemalo zvrhnut na boj pre proti islamu... kolko krat dme otvorili rozmanite temy napr o strave, filmoch, rodine a pod... lenze potom sem vzdy niekto hodi link ktory ukazuje nejakych sfanatizovanych idiotov s podtextom ako mozete propagovat zmiesane manzelstvo ked v skutocnosti moslimovia vsetci su ako z prislusneho linku...

kolkokrat sme to my ktore sme tercom nevyberanych utokov...

ty vravis ze my mame neustale konflikty... lenze kolko si toho maju nechat manzelky moslimov ked citaju vety typu1. je tam viac moslimov... hroza brrrr
2. pocerni ludia ktori nemaju v europe co robit lebo vsetko co tu stvaraju je piskanie po zenach a vyuzivanie socialnych davok
3. moslimovia v CR sa nechovaju slusne...
( nie je napr konkretni.. vacsina... ale moslimovia ako celok...

preco sa tu nemozeme slusne bavit a nie kydat jedna na druhu ako baby na trhu...

dalal
14. jún 2014

@slniecko77 ja neriesim svoje dojmy... len citam co si napisala.

dalal
14. jún 2014

@slniecko77 nebude... lebo pise ze ti albanci ktori sa hraju na mafianov... nie albanci ako celok... tak ako ty ... vid tvoj prispevok konciaci sa brrr.... nezatracuje cely narod ...

slniecko77
14. jún 2014

@dalal uf, stale problemy s pochopenim citaneho textu 😅 xenofobny bude ten moslim o ktorom pise ellise. Fakt neries svoje dojmy, ale fakty..to by si mala ako lekar vediet 😉

dalal
14. jún 2014

@slniecko77 ten tiez nebude xenofobny kedze kritizoval moslimov za konkretne nesvary... s cim vsetci tu pritomni suhlasime ako napr kradnutie, drogy, zavadzanie nabozenstva na skoly, a pod... este raz kolko krat sme tu napisali ze s uvedenym nesuhlasime... lenze on na rozdiel od teba nezatracoval vsetkych... alebo pise nieco o tom ze sa vzdava nabozenstva???

prosim ta prestuduj si vyznam slova xenofobia/ rasizmus.

slniecko77
14. jún 2014

@dalal ja sa baviiiiim 😀 😀 😀
Ty si nastuduj vyznam slova "ironia" 😉 😀 dievcata, prestante sa brat tak vazne 😀 a byt vztahovacne..
A opat mi uslo, jejaka zmienka o zmyleni sa z tvojej strany..zase cakam nieco co je nemozne..nuz nie kazdy si vie pripustit svoj omyl...aaach jo...este,ze som opat obvinovana z niecoho co som nespravila..typicke pre teba.

dalal
14. jún 2014

@slniecko77 mne teda do smiechu pri citani niektorych prispevkov nie je... skor do placu... ake zmylenie mas na mysli? ak to napises presne aby som pochopila tak sa k tomu hned vyjadrim...

slniecko77
14. jún 2014

@dalal nevadi 😉 enjoy a lovely day 🙂

dalal
14. jún 2014

@slniecko77 no vidis... ty to tak vzdy skoncis... a potom sa hnevas ze neodpovedam...

erjona
14. jún 2014

@slniecko77 Nie je xenofobny,,, to co on napisal, v podstate som vravela ja uz velmi davno to iste,, ze problem je v nevzdelynych ludoch, co pridu do zahranicia niekde z lazov a potom nevedia co zo sebou a keby sa spravali ako im viera kaze, nebolo by o com diskutovat,,, nie islam, ale ludia su na vine, ich spravanie a nie vsetci, upozornuje na tych, ktorych sa to tyka,,, a to si mala vidiet tie nekonecne diskusie ako sa mylim, a teraz je to uz zrazu pravda? Zaujimavo tocite metrom dievcence,,, ako sa Vam hodi,, 😝

alice107
14. jún 2014

vidim, ze sa tui debatovalo znovu agresivnym sposobo a a utokmi. . stale to iste. 😕
inak, ta debata o tom, koho si zvycajne beru ine etnika za manzelky je zaujimava.
ako ja vidim tie zeny, tak ak taky muz z tretieho sveta chce do europy, berie kazdu, ktora je ochotna hned sa vydat.beru arabky s eu pasom, romky/ciganky/, blond, tucne, s detmi, rozvedene, s postihnutim atd.
ide o ucelenost sobasa, nie o krasu.

a co som videla muzov z gulfu, tak ako tu jedna pisatelka pisala, tak beru take,aby boli co najmenej rozdielne od arabiek. cize nie blondinky. hlavne ked chcu ist s nimi zit do moslimskej krajiny. cize tmavovlase typy, co vyzeraju ako arabky ci miesanky. bolo mi vysvetlene, ze preto, aby sa nelisila velmi od arabiek.
oni sa hanbia za to, ze maju zenu s yychodnej ci strednej eu.
so zenami so zapadnej eu je to u nich ine .
aj ked rodina nikdy nechce nikdy mat europanku, tak je zapadoeuropanka prjatelnejsia, ako vychodo-ci stredoeuropanka.
ale jasne,ka chcu mat moznost cestovat do eu, tak beru kazdu europanku, co im to umozni.
ak teda sa nejedna o tu spicku okolo vladnej rodiny tych moslimskych statov.
no, ten genofond si ani s europankami velmi nevylepsia.ak prihliadneme na to,ze väcina tych muzov z tych etnik pochadza z viacnasobneho miesania medzi pokrvynymi pribuznymi. 😝

erjona
14. jún 2014

@ellise Krasna torta,, aj ja sa idem pochvalit, dnes sme robili s detmi nase slovenske langose s cesnakom, kyslou smotanou, kecupom a syrom,,, mnam 😀

1. fotka je kolko sme ich narobili a druha je nase servirovanie, tak zachvilku pride aj manzel z prace a pochutna si 😀

demo
14. jún 2014

@erjona no ty máš ale vyupratovane 🙂

erjona
14. jún 2014

@demo Dakujem, Demo ja vzdy 😀 Nenavidim bordel na linke 😀 Jedine co na nej moze stat je kavovar a nanajvys suroviny, ktore prave potrebujem 😀

demo
14. jún 2014

@erjona tak to je obdivuhodne. A kde mas vsetky veci ako mesiac stara pošta, hracky, ponačíňané keksíky, pouzité poháre, porozsýpaný kokos, pletové krémy, lak na nechty atd? lebo toto vsetko mam na linke ja a neviem si s tym poradit 😀.

erjona
14. jún 2014

@demo Tato kuchyna je velmi prakticka, ma samy suflik... tak do tych sa zmesti dost 😀

dalal
14. jún 2014

@alice107 a preco sa hanbia ak je zena z vychodnej europy? porozmyslaj..

aliza
14. jún 2014

@erjona este k tomu slnieckovemu moslimovi z kancla.... naozaj tu nemozes na moslima povedat absolutne nic, inak ta hned obvinia z diskriminacie, preto su vsetci ticho, zazila som niekolkokrat a tyka sa to aj cernochov.....su pripady, kedy ta vyhodia z prace a podobne. Preto to ten moslim robil a ani sa neopytal lebo vedel, ze nikto mu nic nepovie. Normalny clovek sa najprv opyta, ale oni nie, oni to uz zial zacinaju robit naschval, provokuju....ale to ty nechapes, nezijes v takej spolocnosti. UZ som tu o tom pisala, ako chcel riaditel skoly pomoct vyriesit situaciu v skole, ked sa mu stazovali somalske deti, ze ich doma neprimerane tlcu....riaditel bol obvineny z diskriminacie....podobne situacie su tu na dennom poriadku

demo
14. jún 2014

@aliza smutným trendom je, že ľudia ktorí nenávidia sikanu, diskrimináciu a teror natoľko, že tieto javy vidia nielen vo svojej spoločnosti ale aj v iných etnikach sú bez milosti obvinení z xenofóbie. A najčastejšie ich vinia ti, ktorí sú ochotní nad týmito javmi prizmurit oči, lebo sú snilkovia a veria že veci sa vyriešia s úsmevom a recickami o tolerancii.