Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
evi, tesim sa stebou , ze maly ma take vsestranne zaujmy. ako kazdy bezny europsky chlapec. :-
tak nemci boli excelentni svojim vysledkom 4:0. 😉
inak, aj na priklade tohoto sportu je vidiet, aka je ina ta juzanska mentalita. ten atak uz aj tak na zraneneho nemeckeho hraca zo stany portugalskeho to jasne ukazuje.
ked je tato mentalitaa ludi z juznej europy tak odlisna od severnej, co potom este ak k tomu sa prida etnikum napriklad z balkanu, ci moslmskej krajiny afriky , ci blizkeho vychodu . :-
aj v manzelstvach medzi severanmi a juzanmi z europy je dost trecich ploch kvoli inej mentalite aj sposobu zivota. nieto medzi europankami vychovanymi v eu kulture a medzi muzmi vyznavajucimi ideologiu islamu. 😕
Tak zakomponovat do sportu dieta a rasisticke reci o moslimoch, to nedokaze kazdy,, ale este aj nevedomosti mat tolko... uz ma nadchyna tato osoba,,,
Ja osobne poznam skvelych "juzanskych sportovcov" medzi detmi,,, jeden z nich je neustale v novinach, je to kamaratkyn syn,, ma vlastnych sponzorov,,, co mozu madam deti len o tom snivat, aby len zo stvrtiny boli take zdatne ako tento chlapcek,,, Mojej svagriny syn hra fudbal a je cislo 1 v klube, co sa tyka jeho veku,,, aha ho, dalsi balkanec,,a sklamem ta,,, deti dostali po narodeni rakuske pasy, takze patria medzi bezne europske deti zapadnej krajiny, ako moje,, ktore mimochodom chodia tiez na sport,,, tiez mali hned rakuske pasy,, tiez su bezne europske deti, neviem kto jej dava privilega rozhodovat, kto je europan a kto nie,,, uz naozaj nevie tato osoba od dobroty, co by napisala,,,, urazat, urazat, urazat,,, a navazat sa do deti,,, to uz normalne neni,,, 😠 A balkanci su tiez Europania, neviem, kde sa dotycna ucila zemepis, ale asi chybala na hodine, ked to ucitelka vysvetlovala 😝 😝 😝 😝 😝
@alice107toto nemusí byť problém inej kultúry.. Poznám veľa ľudí, ktorí dokážu vychádzať iba s ľuďmi, ktorí sú ich krvná skupina - ktorí premýšľajú, cítia podobne ako oni, majú podobné záľuby, podobné hodnoty. Toto považujem tak trochu za narcisizmus - tí ľudia vlastne milujú svoj obraz v zrkadle. V podstate je to veľmi prirodzené a väčšina ľudí ani nechce, aby to bolo inak. Milovať niekoho odlišného a vychádzať s ním je vyšší level porozumenia vety miluj blížneho svojho, ako seba samého.
Inak, keď už spomínaš ten balkán...raz som sa ocitla v dosť medzinárodnej skupine a najlepšie sme si my Slováci rozumeli s Bulharmi. Ani bratia Česi nám neboli takí blízki. A Švédi - tí boli pre nás úplne nedostihnuteľní - bola to veľmi uzavretá skupina, ktorá nikoho k sebe nepustila. Sranda bola aj s Poliakmi a Maďarmi.
@ushuaia moj muz sa svadby so sesternicou bal ako cert kriza 😀 jeho rodicia niesu pribuzni mamka je saudka a bratia jeho si tiez pobrali saudky ,zoznamili sa v Cannes na dovolenke kam Saudi chodia a maju tu aj vilu,jeden brat ma stade zenu a druhy jej kamaratku saudku a deti maju zdrave.Uz aj ti Saudi sa zacinaju vyhybat tym sobasom s pribuznymi ked vidia kolko chorych deti z toho je.V muzovej rodine jeho bratranci maju hodne vselijake deti ked si brali sesternice,preto teraz sa tomu snnazia vyhybat.Muzov stryko presadil v Kuwaite zakon ze sa musia pred manzelstvom testovat a islamisti proti tomu brojili ze v korane nieje spomenute ze si nemozu brat sesternice teda ze ked to nieje haram tak je to halal 😕
Inak zeny ako statocne sledujete futbalove dianie 😀 ako moj muz,ten bol hotovy ze dnes zmeskal nejaky zapas lebo sme isli na veceru do mexickej restauracie 😀 ja ani neviem kto hra kde hra s kym vobec to nesledujem 😀
@erjona niekedy naozaj zasnem, co niektori ludia dokazu posplietat ... ja myslim, ze je najlepsie ich ignorovat, nereagovat na "teorie" ... ono, pre takych Svedov musia byt aj Slovaci juzania s divokou krvou, ked uz by sme sa na ten prispevok nemenovanej osoby mali pozriet 😖
@zuzkaanicka Ved aj ja a uz som si myslela, ze ma nicim ta osoba viacej neprekvapi,,, 😎
@zuzkaanicka velmi rozumna rec... ja budem robit to iste... nema vyznam stracat drahocenny cas citanim podobnych traktatov
zuzitko 74, ja ked sme boli vo svedsku ci norsku, som nikdy nemala problem/ani nema/ zapadnut do ich spolocnosti. su to mili a prtelski ludia, nevyktikuju,negestikuluju pr edebate, su pokojni a rozvazni. takto ich ja poznam.
s bulharmi som nemala nic do cinenia vlastne. takze nepoznam ich mentalitu.az na ich ciganov tu v de, co sa vyrojili a pachaju tu trestnu cinnost. 😝
takze vies, to, ze severania nepustia k sebe niekoho je mylny dojem.asi ako koho, ze? ;-
no a ja vidim ozaj velky rozdiel v mentalite severanov a juzanov. ty si vlastne nemala moznost to posudit,kedze vas ako pises ,medzi seba nepustili. tak ako vies, ake zaluby oni maju a ci by ste si rozumeli ci nerozumeli? 😕
@zuzkaanicka dobrý postreh aj pre takých Nemcov sme dosť horkokrvni aj my.
Nielen pre severanov. (Vo švédsku som bola viackrát a boli fajn, trosku rezervovanjsi určite. Ale veľmi dobrosrdecni, pohostinní)
Myslím si že Slováci prejavuju public effection. (To je čo po slovenský)
Ženy sme horkokrvne! Aj si nenecháme po hlave skákať.
Viac dominantne ako submisivne typy!
@abasta Nemyslim si, ze sa ti musim spovedat,,, ja viem, si nazhavena sa priklanat k pocernejsim vyrazom a deti nazyvat normalne europske, tie moslimske su asi potom nenormalne europske, podla mudrych reci nemenovanej spoluprispievatelky, ale ty si zi so svojim svedomim a znalostami, ze balkan je pribuzny s Afrikou, odporucam dostudovat aj tebe tuto cast geografie,, lebo ani nemas potuchy s cim suhlasis,,, 😝 😝 😝 😝
A dievcence z toho vynechaj, nie su ziadne pätolizacky,, my sa tu pozname uz vyse roka, nemame prave vytvorene nicky,,, aby sme pritakavali nezmyselnym teoriam 😉
@abasta kazdy clovek si moze vybrat, ktory nazor mu je blizsi ... toto Ti nikto neberie ... ak sa Ti pacia nazory Alice, tak dobre ... mne osobne su velmi proti srsti ... ale ak sem prides kazat o urazani a ponizovani, tak potom by si asi mala ist prikladom a vyhnut sa takymto praktikam ... lebo zatial to vyzera tak, ze vodu kazes, vino pijes 😉
@abasta Tvoj pravopis ma tiez daleko od excelentneho 🙂
@zuzkaanicka 😀 😀 😀 😀 😀

@eva8 ani neříkej, před chvíli jsem dokoukala. Sice jsem na 3. místě v průběžném pořadí ale jestli dnes výhra Írán nad Ghanou tak už nevěřím ničemu