Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@aliza Nuz, ale ty ma precinas s tym mudrovanim,,, Kde si na to prisla, ze sa skoly platia,,, v moslimskych krajinach maju zdarma byvanie, elektriku, plyn, skoly atd... O com prosim ta pises? Neplatia dane, este aj za vzduch pomalicky, co dychaju,,, A ano, vyjadrujes sa stylom, ako keby len ten tvoj moslim pracoval a bol cista vynimka, ale ja osobne co poznam moslimov, cuduj sa svete, vsetci pracuju,,, 😉
@andy04 Koran musis brat ako celok a veru od krvavosti nasej biblii, nema daleko,,, ale to ty vies,,, staci si precitat len pasaz o povodni, ako ukrizovali Krista,, atd, prva vrazda Kaina a Abela, atd... najdes tam dost krvakov, a koran neposiela zabijat ludi,,, ved hod sem uz konecne tie pasaze a nechod okolo horucej kase... 😠
http://old.stream.cz/uservideo/353631-pravda-o-...
tu je aj o tom, ako sa v korane hovori, chodte a zabite !!! okrem iných hnusov
andy04, presne ako tvrdis, islam je nielen nabozenstvo, je to ideologia. a kko vidi, ako sa spravaju moslimovia vie, ze ta ideologia potlaca ludske prava, slobody , utlaca osobnost jednotlivca a hlasa nenavist a boj tym, ktori nie su jej vyznavacmmi.
napriklad , kedze sme na fore o zmiesanych manzelstvach
sura2:228
a ony/zeny/ maju pre seba rovnake pravo ako oni/muzi/ podla zvyklosti, ale AJ TAK MUZI SU O STUPEN VYSSIE
takze je to jasne. 😝
a tato sura je zakomponovana vlastne do vsetkych zakonov o rodinnom prave vo vsetkych moslimskych krajinach.zeny nemaju rovnake pravo na dedenie, pracu, postavenie v spolcnosti aj prave ako muzi . su tovarom na predat , ktory sa uskutocnuje prostrednictvom manzelstiev.
a podobnych sur je v korane neurekom. a prave tie su meradlom postavenia zien v islame.
ale co je najhorsie, pristahovalci z moslimskych krjin aj veurope maju rovnaky pohlad na postavenie zeny . a zial, prktikuju na nich rovnake meradlo,ako v moslimskych krajinach. avobec neberu do uvahy zakony, kulturu a sposob zivota a iny hodnotovy rebricek v europe.
a to je ten problem , co nas drvivu väcinu europanov trapi. ze nerespektuju zakladne demokraticke principoy fungovania nasej europskej spolocnosti. 😝
abasta, taketo nasilie mozes denne vidiet v zap.statoch eu zial od tej skupiny obyvatelstva. ☹
@erjona a ty zase pises o akej moslimskej krajine? kde je elektrika zadarmo? 😕, byvanie?....ved to byvanie si museli kupit-postavit, ci len tak im niekto dakde v pakistane, sudane, irane da zadarmo dom? v UK ho vsak zadarmo dostanu,...nemusia kupit, ani platit, plati za nich stat....a este im platia za kazde jedno dieta, deti maju zadarmo skolske obedy, zadarmo pocitace a internet.... kde v moslimskej krajine to takto funguje? to ma naozaj zaujima....
@erjona respektive, ak by to bolo take super v moslimskych krajinach, ako opisujes, preco potom chodia do europy? a ze dane neplatit je super? a kto sa potom stara o rodicov? to si neviem predstavit, ako by sa slovakom pacilo, keby sa museli financne starat o rodicov, starych rodicov, postihnutych, mladsich surodencov....ked nie su dane, nie su dochodky, nie su prispevky, nic a preto chodia do europy, kde prispevky su....kde nemusi syn zivit celu rodinu, ale vdaka prispevkom sa maju vcelku dobre vsetci clenovia rodiny
@dalal Multikulti blaznovstva prestávajú fungovat ak vôbec niekedy fungovali. Platiť raz za to mozu naše deti Nemôže fungovat niečo kde jeden dáva a ustupuje a druhy len vydiera a požaduje Nikto ich v našej kultúré nedrzi násilím ked pracuju dostanú zaplatené maju pravo na školu a zdravotnú starostlivosť dôchodky ale ked sa im nepáči ako chodíme obleceny co jeme a pijeme ked miesto toho aby mali normálny život budu propagovať svoje sväté vojny a zgrupovar sa do uzavretých komunit kde sa nebudú ani unuvat naučiť sa rec maju dvere otvorené na návrat. Nas štýl života sa im nepáči a nám sa nepáči ten ich. Ako to moze fungovat? Nijak... ich komunita ma príliš veľa problemovych individuii a strachom a násilím donútia aj moderovanych mlčalt. Takze kým ty moderovanych nevedia povedat ani urobit nic iné len "ja taky nie som" islam nemá v Európe budúcnosť a ak tak jedine krvavu. Naivný idealisti ako ty robia viac škody ako dobra. Komunizmus vieme ze nemá tiez ďaleko za ktorovkolvek fanatickou ideologiou.
@mariuskaa moze to byt koloniami....a moze to byt vdaka celkovemu soc. systemu v UK, ktory bol povodne dobre mysleny,len nedomysleny 😒 . V 70 rokoch zostala mlada rodinka na ulici, s malymi detmi a vtedy sa vlastne zrodili zakony, podla ktorych ziadne dieta nesmie zostat na ulici. Lenze nemysleli na to, ze budu ludia, ktori to budu zneuzivat a ze sa napokon z deti stane zarobkova cinnost lebo len deti im zabezpecia dom a ine financne vyhody. Toto platilo na domacich a kedze tu je vdaka koloniam vela rodenych 'cudzincov', tak sa to vztahuje aj na nich. A neda sa to zastavit, nakolko by najviac utrpeli prave deti.
@mariuskaa preco to tak robi UK? Tak to neviem, ale viem, preco to tak robi DE. Staci len nieco povedat, alebo im zobrat davku, nedat robotu atd. tak uz je DE rasisticke, oni su utlacani a este pridu aj s tym, ze vsetci sme fasisti. Aj ked je 60 rokov po vojne, to su 3 generacie, stale ked sa nejakej mensine, hlavne tej moslimske, nieco nepaci, tak je cele nemecko fasisticke. Stale sa takyto ludia vracaju do minulosti. DE nikdy nebude moct kludne dychat.
Ale zaujimave je, ze taky Poliak ci Slovak s takymto vyjadrovanim, s takymito nazormi nepride. Praveze mi by sme sa s tym fasizmom mohli ohanat. Ludia z krajin, co boli cez vojnu naozaj okupovane Nemcami. Aaaaa, robime to? Nie. A preco? Lebo sme civilizovani, po väcsine z nas nam nezblbol rozum nabozenstvom ci nejakou pre nas pofidernou odeologiu, viac-menej rovnake hodnoty, kultura, zmyslanie....
Zial ani v DE sa nemeria rovnakym metrom. Co jeden dostane naviac, to zoberu druhemu. A prave ti co na to nemaju, ci uuz po materialnej ale aj intelekrualne stranek, si narobia kopu deti a potom sa ohanaju detmi: "ved mam deti, tie potrebuju plienky, jest atd." Neraz som toto na urade pocula. To je ako nasa slovenska mensina.....A stat, kedze aj DE je socialny stat, takymto pomaha. A teraz su mysleni nie len moslimovia. Je medzi nimi aj hromada inych narodnosti. Ale najviac nevzdelanych, ci menej vzdelanych s velkym poctom deti su prave juzania. Je to smutne. Hlavne taka tretia-stvrta generacia zijuca v DE. A deti nevedia ani poriadne po nemecky. Vela ucitelov na skolach s 80-85 % cudzincov z toho ca. 60 % Turkov, Arabov, rezignuje. Na takychto skolach nik nechce ucit. Sa im ani necudujem. Vela takychto deti nema poriadnu vychovu, ucitelov dokazu doslova sikanovat atd. Clovek im aj da sancu ale nevyuziju to.
Ked som bola este v Anwaltskanzlei, tak sme davali sancu prave takymto. Kolko krat sa nam stalo, ze jednoducho o dvoch mesiacoch neprisli. Bez ospravedlnenia bez nicoho. Roky sme sa pokusali. Tak sa ani necudujem, ze zamestnavatelia maju predsudky.
@aliza Napriklad v Iraku to takto fungovalo a nehraj hlupu teraz, ved to vies, kym sa USA nerozhodla im tam demokraciu nastolovat, v Kuwaite to tak funguje,,, staci ti?
A nijaky moslim neda svojich rodicov do domova, len preto, ze na nich nedostane davky,,, to mame my v EU vo zvyku, zbavit sa ich ako nepotrebneho odpadu,,,,,
Pokial bol klud v tychto krajinach, ani moslimov nebolo tolko v EU, teraz, ked im to tam rozprudili, idu sa stazovat, ved EU politika suhlasila s vojnami, tak maju co chceli,,, viac nemam co k tomu dodat 😠
@andy04 No v spanielsku aj bez multikulti blaznovstva to nefunguje,,, gangy, clovek sa boji ist na ulicu a cuduj sa svete, nie moslimske, ale domace,,, jednoducho ta odbachnu na ulicu,,, korupcia, mafiani,,, stihaju si rujnovat stat aj bez moslimov - a zabudla si nam spomenut, ze je tam vlastne nevysporiadane uzemia presne 2 mesta, ktore patrili predtym moslimom a spanieli si ich privlastnili,,, nech ich vratia, aj moslimov tam budete mat menej,, akosi aj ty vynechavas a vytahujes perlicky,,, 😠 😠 😠
@erjona erjona nespievaj ody na islam.... ved co zalezi na domovoch dochodcov, detskych domovoch, zlodejoch ktori vam ukradnu kvetinace ( okrem ineho) spred domov... a inych specialit na slovensku ked tu mame hrozbu islamu.... a vlastne ved to je hipisactvo zastat sa tych v nudzi a chudobnych....
@dalal
Hej spievam ody,,, predstav si, ten moj syn, co ma otca moslima, napisal stvrtrocne pisomky na jednicku aj z NJ aj z matiky... nuz nejako sa im tie teorie o blbych deckach moslimov zasa nepotvrdzuju,,, 🙂
Vies, ale mne sa viacej pacia ody ako nenavist a doslovne sycanie,,, Vycituju to moslimom? Nuz nech sa kazdy pozie v prvom rade na seba,,, vobec si neuvedomuju, ako tu zenam moslimov z takymito prispevkami ublizuju a keby to aspon pravda bola,, ale vsetko toto zovseobecnovanie je uplne klamstvo,,,
@erjona prave to.... nechapem preco si na tomto fore niekto urobil platformu na boj proti islamu... co teraz ocakavaju... aby si sa rozviedla a zavrhla deti zato ze su deti moslima? alebo aby sa tu niekto neustale ospravedlnoval ze cast moslimskych imigrantov ( spolu s tisickami krestanov z nigerie a inych statov afriky, romami a obyvatelmi z vychodnej europy).... ukazali nam vsetky dokazy.... ved z nich ta nenavist len tak srsi... tskze my ich len mozeme polutovat.... tak strasne strngali klucikmi lebo sa im nepacilo byt izolovanymi... a teraz sa izoluju vedome... pretoze oni su cosi lepsie... maju lepsie geny... ved to je ciry hnus.
@dalal Toto forum uz stratilo povod temy,,, zovseobecnovanie, nenavistne poznamky,,, nevidia, ze nas to nezaujima? My zijeme spokojny zivot, co chcu od nas? Nechapem zmysel prispevkov,,, co my s tym akoze mame,,, nic, ziaden argument neberu do uvahy,,, len to svoje mlet si,,, naozaj ma to uz prestava bavit sa tu stale branit,,, vies, karma je ako bumerang,,, ked sa niekto takto bude k nim spravat, ako to oni prezentuju, si spomenu na moje riadky,,, 😒 😒 😒
@abasta pocuvaj ty si si niekedy vsimla zeby niekto tu prisiel z nicoho nic s temami ako napr... aky je islam super bez chybicky... aki su moslimovia vsetci do jedneho anjeli a geniovia.... nikdy lebo ak ste si nevsimli ty a tvoje kamaratky my sa o islame nebavime ak prave nereagujeme na vase poznamky/ videa/ linky.... aka akcia taka reakcia... kde sme my zacali niekoho urazat ako prve... z nicoho nic... ako vy... ktore sem potrebujete hadzat prispevky o jihade/ nejakych moslimskych vrazdach a podobne... ty sa vies vzit do koze zeny ktora je vydata za moslima, ma krasne manzelstvo a mudre deti a niekto jej tu stale vyhadzuje na oci aki su moslimi diabli... zamysli sa nad tym... vcit sa do inej osoby a predstav si seba ako ny si reagovala..