icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

brigus198754
24. jún 2014

@maca_p ano maju anglicke obcianstvo ale ja sa na slovensko vratit nechcem deti maju tu svoj domov ja pracu a svoj zivot ja by som na svk uz zit nemohla som tu 7 rokov.Jeto jeden bezcitny clovek ked je vsetko po jehom takjev poriadku ale ked mam iny nazor na nieco tak uz len hadky.

dalal
24. jún 2014

@brigus198754 smutne.... a ako dlho ste sa poznali pred svadbou... nezdal sa ti uz predtym velmi nabozensky zalozeny?

brigus198754
24. jún 2014

On bol stale zalozeny na nabozenstve mneto vobec nestve nech sa modli s tym nikomu neublizi ale
@dalal on sa strasne zmenil je velmi dobry otec ale ako manzel je o nicom neda sa s nim o nicom porozpravat a podelit sa o moje problemu nikdy mi uz nehovori ze ma lubi,nepobozka ,neprituli sa amne to chyba som ako vydata-nevydata 😒

dalal
24. jún 2014

@brigus198754 aha... vies mam dobru kamaratku vydatu za nigerijca velkeho katolika... a tak isto najprv velka laska a po troch detoch ju odkopol... vraj pribrala, nechce zostat doma ( je lekarka a pracuje), neustale jej podrazal sebavedomie, a prave minuly tyzden jej oznamil ze podal navrh na rozvod a nech sa vystahuje zvdomu lebo on plati hypoteku..., takisto dobry otec nahuckal vsetky deti proti nej...
to je hrozne coho su niektori chlapi schopni... ci su moslimovia al katolici al slovaci ci martania...
je mi to luto ze si sa v nom sklamala.... ale nedaj sa ponizovat... aj tak to nic nevyriesi..

slnieckokati
24. jún 2014

@brigus198754 ahoj, je mi velmi luto v akej si situacii... toto byva vacsinou problem, ked je muz extremne veriaci moslim a zena krestanka, resp. nemoslimka, to jednoducho nejde dokopy... vidis v tejto situacii nejake riesenie? zvladala by si to, keby si sa s detmi od neho odstahovala?

erjona
25. jún 2014

@ahmedy Ahoj, kde je to Kábulu?

erjona
25. jún 2014

@brigus198754 Skusila si sa s nim porozpravat, ked nezmeni postoj a nezacne sa spravat ako sa na poriadneho manzela ma, ze sa rozvedies? Ja by som to takto riesila,,,, 😒 😒 😒

erjona
25. jún 2014

@demo Kto je to?

ellise
25. jún 2014

@demo tak ta, také pracné vaľkané a vykrojené, promazané karamelovým krémem. Asi jako Marlenka, ale tu jsem nikdy nejedla, tak nevím

@erjona nepoznáš Salmana Rushdieho?

erjona
25. jún 2014

@ellise Nee veru 🙂

andy04
25. jún 2014

@erjona Kábul to bude asi Egypt

ahmedy
25. jún 2014

Kabul je hlavné mesto Afganistanu 🙂 takže je z ozajstnej 100% moslimskej krajiny ;)

andy04
25. jún 2014

@ahmedy ale žiť by si tam nesla?

ellise
25. jún 2014

@erjona ty nezmáš Rushdieho, autora Satanských veršů, za které na něj Alatoláh Chomejní vydal fatwu?

@andy04 @erjona to jste si dělali srandu že když jste nevěděli že Kábul je hlavné město Afganistánů?

andy04
25. jún 2014

@dalal myslím ze islam v Nigérii nemá nic spoločne s islamom v ostatných moslimskych krajinách presne tak ako kresťanstvo. Čierna Afrika si tieto náboženstva modifikuje a prispôsobuje a este viac extremizuje A tieto prípady vychytralych chlapov sa nájdu aj na Slovensku tisíce Našťastie v našej spoločnosti moze žena začať od začiatku v niektorých afrických alebo moslimskych krajinách to maju ťažšie. A o to ide práva ženy mozes odísť mozes si nechat deti nemusíš pýtať povolenie ze chces žiť sama

andy04
25. jún 2014

@ellise vazne som sa doplietla kabul cairo. Tak rýchle mi to preletelo hlavov

dalal
25. jún 2014

@andy04 to je mozne.... preto je dolezite zoznamit sa s kulturou partnera co najviac... a rozhodnut sa ci do toho ist.... ta dievcina spominala ze manzel bol velmi nabozny uz pred sobasom...

andy04
25. jún 2014

@dalal Chcem tým povedat ze aj niekde v Egypte Tunisku alebo maroku valaju oči ked vidia co tam islamisti vystraraju. Unesene skolacky predane na vydaj vyvrazdovanie sa kde kresťania tiez nezaostavaju.

eva8
25. jún 2014

@dalal, @erjona
Kto nezažil, nepochopí... ex sa správal vo vzťahu ku mne ako manžel @brigus198754 . No ex sa nemodlil, navonok vôbec nebol nábožný, okrem bravčového.
dalal, nestačí mať naštudované teoretické vedomosti, praktické skúsenosti sú o inom.... erjona tiež nemá naštudovaný Korán, dovolím si s tebou polemizovať, že sa "vyzná". Ona má svoje kladné praktické skúsenosti zo svojho okolia ako ty a zovšeobecňujete to. Pritom moje "zovšeobecnenia" som neurobila na základe môjho nevydareného manželstva, ako to prezentujete. Ešte som si všimla, že paradoxne u zástankýň "multikulti" v téme som sa stretla s výrazmi s významom "na čiej strane si", "so spolkom", atď - toto rozdeľuje, nie spája... Ja si tiež želám, aby sme všetci žili v láske, mieri, pokoji...

Bola v téme spomínaná Kuvait - teraz sa jej zastanem ja. V tom IP používala slová, kt. používajú v prostredí, v kt. sa pohybuje, žije, nalepilo sa to na ňu napriek jej hrošej koži. Nesúhlasím s jej IP, mám z toho stále zimomriavky, i keď som podobné slová už počula na vlastné uši z úst moslima nie z Kuvaitu. I Černenko písala, že najhorší Slováci sú v Piešťanoch. Zhodou okolností je to mesto, kt. dlhodobo navštevovali arabi - možno moja "teória práškového cukru" funguje...

tomiholjubavi
25. jún 2014

http://www.aljazeera.com/news/africa/2014/06/su...

baby sledujete tento pripad? ked ju prepustili bola to velka vyhra spravodlivosti...ale zas je zatknuta a tentokrat aj s celou rodinou, odsudena na smrt ukamenovanim a hrozi im mucenie ☹ presne kvoli takymto pripadom sa potom vyskytuju na forach ludia typu ved-viete-kto a ved-viete-kto a hovädo typu ved-viete-kto ☹

potom tu mozu mat dievcata ozaj dobrych, milych, starostlivych a laskavych moslimskych manzelov, ale uz im to aj tak vela ludi neveri, lebo po takychto spravach sa clovek chyta za hlavu... 😖

slnieckokati
25. jún 2014

@andy04 prepac, ze vam skocim do diskusie. Chcela som sa spytat, o myslis tym, ze islamisti vystrajaju v maroku? Unesene skolacky predane na vydaj a vyvrazdovanie? sorry, ale to si si asi zmylila krajinu...

tomiholjubavi
25. jún 2014

a inak podla mna bola trosku chyba Brigus, ze si vzala fanatika...nech uz by bol zazraty do hocicoho...fanatik je extremny clovek, ktory nepozna kompromis, vidi len to svoje a vsetko ostatne je pre neho zle. preto nie je schopny komunikovat, prisposobovat sa. zit s fanatikom je bud o tom, plne sa prisposobit, alebo do toho ani neist...

nabozenski fanatici su jeden z najhorsich druhov. tomaso de torquemada (ten co vymyslel a zaviedol do praxe inkviziciu) bol zodpovedny za sadisticke mucenie a strasnu smrt tisicov a tisicov zien po celej europe... 😒 hitler, tiez fanatik a urcitym sposobom nabozensky, zabil ludi miliony a urcite sa ani nezamyslel nad tym, ci v jeho postoji nieco nesedi...Pol Pot, fanaticky komunista, utyral na strasnu smrt štvrtinu svojej vlastnej krajiny, lebo mali ine myslenie, resp. mal podozrenie, ze maju ine myslenie...

ja ked vidim nejaku formu fanatizmu v človeku (a su take osoby aj v tejto teme), tak sa im radsej vyhybam...lebo nic dobre a hodnotne mi to nemoze do zivota dat..
je tazke radit @brigus198754 ☹ ak je jej muz ozaj fanatik, tak kompromisy hladat nebude....

canerko
25. jún 2014

@eva8 asi si mislela mna ohladom Piestan lebo si napisala cernenko tak usudzujem ze mas preklep.Ano ze vraj su najhorsi Piestanci,snobski,namysleni ale to som nepovedala ja o nich ale ludia ktory ziju tu a neni su rodeni piestanci,Povedali to oravaci,kosicania,z okrajovich dedin a dokonca aj cesi.Nemislim si ze je to tym ze arabi navstevuju hufne Pn.Uz ich je velmi malo a kazdym rokom menej.O tich Piestancov asi to bude naozaj pravda z mojho pohladu lebo ja sa tu nekamaratim s ziadnou Piestankou,ale oravackou,michalovcankou,kosicankou a potom s susednich dedin ich poznam naozaj dost a vsetci nadavaju na Piestancov.Dokonca aj Piestanci medzi sebou.Mozem potvrdit aj ked som nieco vybavovala na uradoch vzdy som lepsie pohodila ked uradnicka nebola Piestanka.Piestany ako mesto strasne padlo na rebricku vyznamnejsich miest.Zostala mu len nalepka kupelneho mestecka ale Piestany su momentalne najhorsia dedina na sk.

abasta
25. jún 2014

@tomiholjubavi takže podla teba je brigus na vine, že jej manželstvo je v troskach, lebo si ho zobrala? Ona sa vyjadrila, že pred svadbou bol iný. stale tu vnucujete myslienku, že moslimovia su dobrí, ked pride mlada žena so svojou životnou slúsenostou, že moslim jej robi pre svoju zlu vieru peklo zo života, tak to otočite, že to ona je na vine, Tak ja teda neviem kto je tu fanatik. A koho si to nazvala tým hovadom? Mierni sa vo svojich vyjadreniach. Nikto nieje zvedavy na slovník, ktorý používate doma.

andy04
25. jún 2014

@slnieckokati Zle si ma rozumela píšem ze aj moslimi v maroku musia byt proti tomu ako funguje islam v Nigérii

tomiholjubavi
25. jún 2014

@abasta trafena hus zagagala 😀

tomiholjubavi
25. jún 2014

@abasta inak nikto ju neobvinuje, ze sa zle vydala....kazdemu sa pritrafi...na fore je tu plno zien co sa vydavali cele stastne a po case zistili, ze maju doma debila...ja patrim tiez k nim, kedze mas nastudovane a nabiflene vsetky moje prispevky, urcite ti neuslo, ze jeden raz som sa tiez uz opiekla... kto moze garantovat za druheho cloveka na cely zivot, ze sa nezmeni? mozes sa vobec zarucit za seba?
existuju ale varovne znaky, napr. nabozensky fanatizmus, caste chodenie na pivo a chaty, hranie automatov, flirtovanie po roznych chatoch atd podla ktorych sa da vyzistit, ze to klapat nebude...ale nevadi... @brigus198754 to najskor nevidela, bola zalubena. ma z manzelstva krasne deti, ak bude chciet moze sa rozviest, nebude prva ani posledna...nikto tu jej pribeh nespochybnuje, ani nezlahcuje. ja jej ho uplne verim a sucitim s nou. to len ty si tu nejaka uchylna, ze vyhladavas konflikty za kazdu cenu a potrebujes si zarypat aj ked sa ta nikto nic nepyta 😅 ale to nevadi, na to existuju vselijake duchovne cvicenia, treningy osobnosti, meditacie...vyskusaj nieco z toho 😉

abasta
25. jún 2014

@tomiholjubavi tieto tvoje "rozumy" ohladne brigus na moju adresu si si mohla nechat pre niekoho iného, mňa tvoje výplody nezaujímajú. Nazyvas ma uchylnou, lebo podla teba vyvolávam konflikty? Ty si pred chvilkou z akeho dovodu nazvala ludi na fore hovädami a podobnými označeniami? Tebe o čo ide, ak nie o vyvolavanie konfliktov?

slnieckokati
25. jún 2014

@tomiholjubavi ano, zle som ta rozumela, ale uz mi je to jasne 😉

andy04
25. jún 2014

Myslím ze veľa bab co maju zle skúsenosti s partnerom moslimom to moc nevetraju na fórach. Uz len z dôvodu aby nepoculi "však sme ti to vraveli" " tak ti treba" a pod. Kým babe co ma zlu skúsenosť zo svojim slovenskym nemoslimskym partnerom sa všetko odkyva a vo väčšine prípadov je ten jej najväčší týran na svete veľakrát bez vypocutia verzie tej druhej strany