icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
25. jún 2014

@tomiholjubavi Nic si z takej osoby nerob... je vidno, ze abasta je velmi nestastna vo svojom zivote a musi si to niekde ventilovat... no veru, chudak jej manzel, nechcela by som byt v jeho kozi 😒

erjona
25. jún 2014

@ellise Mohla som si zaguglit, ale nezvyknem sa chvalit vecami, ktore prave vygooglim, takze sa priznavam 😀 Zemepis nebola nikdy moja silna stranka 😀

erjona
25. jún 2014

@demo Satanske verse? No to je tazka literatura na mna,, ale kazdy mame ine gusto na citanu literaturu 😉

erjona
25. jún 2014

@abasta Tak uz naozaj nevies zo zufalosti co vytiahnut, musis si robit posmesky zo zeny, ktora sa snazi o dieta? To co uz za nechutnosti pises, sa spamätaj dievca, ale velmi rychlo... 😠 😠 😠 😠 😠

erjona
25. jún 2014

@eva8 Co sa tyka kuwait, tak si uplne vedla, ja viem preco tak reagovala a nemalo to s islamom a prostredim nic spolocne, lebo som sa jej pytala, ci to ozaj napisala a poslala mi vysvetlenie,,,, ale sukromne IP tu nejdem zverejnovat, aj napriek tomu, ze uz ju vymazali, bolo by to jednoducho nefer 😉

dalal
25. jún 2014

@erjona haha tam podla mna neslo o literaturu....skor o to ze on zmenil vieroviznanie z islamu na ateizmus.... a je nanho vydana fatwa... takze leti v zaludku najma iranskym duchovnym... cize demonstracia autokratickeho postoja islamskych duchovnych.... v tomto suhlasim s demo ( aj ked nerada ale co narobis objektivita musi byt 😝 ) ...co je vela to je vela clovek aj moslim by mal slobodnu volbu... nabozenstva, manzelstva a pod...

erjona
25. jún 2014

@dalal Ja ze sa jej ta literatura tak zapacila 😀

alice107
25. jún 2014

brigus198754 zial takuto chybu/nepoznanie mentality a sposobu myslenia/ robia europanky casto. a potom su prekvapene, ze sa po svadbe´´zmenil´´.nezmenil sa. ajni ten tvoj . zial, on taky bol. to, ze ty si ani tusenia nemal, koho si vlastne beries sposbilo tvoje neskorsie problemy s nim.
uplne s tebou suhlasim, ze miesat tak rozdielne mentality a kultury by sa nemalo pre dobro vsetkych zucastnenych
ty si chela europsky zmyslajuceho akonajuceho mza aprtom si si nevzala europana.to ta nenapadlo, ze bude mysliet a konat inak ako europan? 😕ahmedy, vy ste spolu 7 rokov? ato ako? ved manzelia ste len dva roky necele. to ste zili na ´´kopke´´? to moslim nepoklada za mozne so zenou svojej kultury. ak by s nejakou takou zenou zil, nikdy by si ju za manzelku nevzal. 😕
mate lne niekolkomesacne dieta.ale ty nema sni tusewnia o tom, ze ona je od narodenia moslimkou? 😕
ona sanemoze rozhodnut pre ziadne ine nabozenstvo.odpodlictvo islam kruto tresta.
ty vela asi nevies o sposobe zivota ci zmyslania moslimov, ze? 😕
takuto euforiu ako ty pises prezivalio vela europaniek co poznam.a zial, dpadli zle. bez vynimky. ako napissala brigus, muz tej ideologie nepripusti,aby zena mu nebola podriadena.
zelam ti aby si aj napriek svojej naivite mala to stastie anikdy nepoznala , co je to unos vlaqstneho dditata jeho otcom.
prpac mi, ale ja ked vidim naivitu podobnych zien, tak sa necudujem, ze precitnu potom adopadnu tvrdo do reality , ked poznaju, ze ten ich nie je ´´iny´´
vela stastia a viac realneho poznania prostredia a zmyslania tvojho muza a jeho kultury.
na sk si sice chranena sk zakomni anie je tam taka migracia moslimov , takze mas v tomto stastie.ale poznam pripady, ked ani to slovenkam nepomohlo a deti im boli unesene ci odnate z ich obvykleho prostredia.

dalal
25. jún 2014

@tomiholjubavi pocuvaj sak ty vyzeras ako by si na strednu este chodila... tak nerob paniku zuza... vsetko bude len tomu daj cas... inak nestretla som vela zien ktore by sa tak pekne vyjadrovali o svojom mm... ❤

ellise
25. jún 2014

@erjona to fakt vymazali kuwait z koňa?

tomiholjubavi
25. jún 2014

@dalal ale vzhlad klame..uz mam 27 rokov 😀 to je uz len tri do 30 😕 😕 😕

alice107
25. jún 2014

eva 8, presne ako pises, oni sa vedia velmi pretvarovat.a naivne ci neznale zeny co nemaju ani tusenia o ich mentalite,sposobe myslenia a kulture, to nezbadaju.a mohe ani nechcu vidiet. ☹

dalal
25. jún 2014

http://sport.sme.sk/c/7252391/futbalisti-ghany-...

sportovy duch vladne svetom... keby aspon daco vyhrali 😀 😀

alice107
25. jún 2014

ja len nechapem, co ma spolocne ten link s temou zmiesanych manzelstiev.. pravda ak opomenieme fakt mentality toho etnika s poukazom na ich chovanie sa a sposob myslenia. ako je to vyjadrene v tom linku. 😕

dalal
25. jún 2014

@alice107...a este jeden zaujimavy blog....

lulka12
autor
25. jún 2014

@ellise Nesledujem to tu už dlho, ale ak spomínanú KUWAIT vymazali , alebo odišla sama, alebo prípadne manžel ju odstrihol 😀 😀 😀 😀 tak asi aj šampus otvorím.... Myslím si ,že práve kvôli nej som nemala záujem to tu ani čítať.... Takú samožerku som v živote nezažila a aj keď sa tu objavili rôzne iné dievčatá s rôznymi názormi na jej vypisovanie a reakcie som už bola fakt alergická a to som čítala len čo-to.....

Tak ak ste si na seba zvykli a bude chýbať je mi ľúto , ale je celkom možné ,že sa o pár dní ozve pod iným nickom a uchopí sa možnosti prezentovať svoj dokonalý život , veď kde inde by dostala toľko priestoru.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Dúfam , že skôr nie .... Možno by mohla napísať román a ukázať nám prízemným , úbohým slovenským ženám ako sa žije na úrovni za peniaze manžela ..... 😀 😀 😀 😀 😀

alice107
25. jún 2014

dadal? 😕

dalal
25. jún 2014

@alice107 presne toto som tym myslela.... ze spravanie je dane kulturou a vychovou.. v ghane zije 75% krestanov... a vari sa spravaju podla prikazani biblie? 😀

dalal
25. jún 2014

@alice107 pohlad muza na islam... trochu z ineho uhla pohladu...

alice107
25. jún 2014

dala, ano , ide o ich kulturu a vychovu, ale hlavne mentalitu. ja stale tvrdim na zaklade skusenosti, ze arabi maju istu mentalitu, ktora sa prjavi . to, ci je potom kresstyn ci moslim len tu mentalitu podciarkne. ati krerstania v moslimskych krajinach ziju vpravnom prostredi sarie. tak sa na nich vztahuju rovnake zakony ,ako na moslimsku populaciu. naprklad o tom, zesa mozu mat viac manzeliek. ale nerobia to, pretoze im to krestanska moralka a priskusnost ku krestanstvu nedovoluje taketo chovanie a zmyslanie.
moslim s tym nema problem nikdy. tomu nielen zakon,ale aj ideologia islamu povoluje konanie, ktore je v rozpore s krestanskymi aj eu zakonmi.a teka konanie poklada za ´´moralne a prrodzene
ale napriklad arab krestan ci moslm maju ste prvky mentality podobne. cize taka ta ´´prchkost´´ naprklad. ale u moslimov je to este zvyraznene castym imbridingom.
takze iste crty mentaliuty maju spolcny zaklad, aj zakony v ich krjinach na nich posobia rovnako. aleaj tak je v ich konaniach rozdiel. a to v rozdielnych prvkoch vychovy. aj ked vplyv prstredia na nich je rovnaky co sa
t yka zakonov a kulturnych zvyklosti krajiny.

erjona
25. jún 2014

@ellise Ano, vsimni si - fotky jej zmazali, jej komentare, aj kolko prispevkov napisala...

https://www.modrykonik.sk/blog/kuwait/

erjona
25. jún 2014

@dalal Inak vsimas,,, ako vie alice podporit a posilnit - zene, ktora potebuje poradit napise, ze pozna vela zien, co im uniesli deti,,, neuveritelne - a sama vycitka,,, No a ahmeti, ako inak spochybnila a dokonca si dovolila napisat, ze zili na divoko,,, uz naozaj ani ta nevie, co napisat,,, Vyziva sa v tom, ze niekto trpi,,, neuveritelne 😠 😠 😠

erjona
25. jún 2014

@dalal Keby napisala, ze sa vzali po tyzdni, tak by rozoberala, aky je to vztah bez spoznania sa,,, stale ma nejake vyhrady, ked je nejaka stastna,,, uz mi je z nej na smiech,, ako keby zavidela, lebo inak si to neviem vysvetlit,,, 😝

zuzitko74
25. jún 2014

@alice107 Už som prišla na to, čo mi v tvojich názoroch tak veľmi nesedí. Stále ma to tam rušilo, ale nevedela som prísť na to, čo to je, vnímala som to len tak okrajovo, podvedome. Veď ty úplne popieraš právo človeka na slobodné rozhodnutie. Áno, ja viem, že život každého jednotlivca je ovplyvnený do značnej miery genetikou a prostredím, ale stále tam zostáva priestor na vlastnú interakciu. Často sa stáva, že človek je vo svojom vnútri založený trochu inak, než ľudia okolo neho, žije v nesúlade so svojou kultúrou a dokonca má aj odvahu niečo s tým robiť, posunúť sa niekam inde, žiť podľa vlastného svedomia a rozhodnutia. Ty však tvrdíš, že to možné nie je, a ja si myslím, že toto je v tejto téme tvoj najzásadnejší omyl.

mariuskaa
25. jún 2014

@erjona ide o to, že ona nepozná význam slova Rôznorodosť!
Mysli si že "títo" žijú, dýchajú, správajú sa .. Vzdy len podľa tabuliek. Akoby svet moslimov bol len čierny, biely alebo sedy neexistoval.
- preto Tvoj mm Kedže ta nebije, nežiarli na teba dovolí ti študovať a robiť kariéru ani nie je moslim
- ahmedy kedže si ju zobral po 5 rokoch života tiez moc
- ani mariin ktory bol s ňou v katolickom kostole alebo dovolí mat vianočný stromček tiez
- ani mawyin lebo nosí minisukne.
- ani canerko lebo správni Turci nemajú prosperujúci business ani neodvádzajú dane.
...
Co sa týka mužov moslims náboženstva, su tak isto roznorodi ako muži každého iného náboženstva.
Ide o hĺbku viery, ako aj náboženských, kultúrnych a rodinných zvykoch. Ale to už sme rozprávali X krát.

dalal
25. jún 2014

@erjona hej presne.... ked sa niekto stazuje hned sa toho chyti a sluzi jej to na odsudzovanie.... ked niekto chvali tak neveri... ju uz nezmenis....
ja som to inak este nevidela takto otvorene niekto vyjadruje nazor o inferiorite jednej rasy voci inej... neuveritelne...

dalal
25. jún 2014

@alice107 sorry zabudla som ten link na blog... ja som ale tuto 😀 😀

tak este raz http://bodon.blog.sme.sk/c/359828/este-par-slov...

andy04
25. jún 2014

Musím sa teda zostať abasty Zvelicili ste jej poznámku az nechutne.
@tomiholjubavi tiez nemá vyjadrovanie prave najelegantnejsie a bola prvá co hodila kameňom. Ked nechces aby sa prebrali tvoje súkromne a intimne záležitosti nepíš si ich do fotobloku o to skôr ked sa pohybujes na horúcich témach.

dalal
25. jún 2014

@andy04 to nie je pravda... precitaj si poriadne diskusiu a uvidis kto zacal osocovat... manzela, vzhlad atd.... a ty sa este zastavas 😠 😠 😠

andy04
25. jún 2014

@eva8 Nepisala si ty niekedy dávno do islamských mamiciek? Zbezne som tu tému raz čítala a mám pocit ze tam baba s podobným nickom riešila odchod od manžela