Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@zuzkaanicka Pokial osoby s tym nic nechcu robit a vidia len tu svoju rasisticku ideologiu, nic s tym nespravis,, nepresvedcis,,, no ked maju trosku svedomia, tak by to malo ist,,, problem je, ze s takymto odumretym svedomim uz vyrastaju, lebo uz rodicia boli rovnaki rasisti a jednoducho to povazuju za spravne, lebo to pocuvali cely zivot,,, ja by som tym rodicom klepla po prstoch za toto... Moje deti vyrastaju v multikulti a vobec nerozlisuju medzi narodnostami,, malej najlepsia kamoska je z Afriky ,,,, maleho najlepsi kamos je filipincan - a? Ja som len rada, ze nerozlisuju, mne ako matke by to teda velmi vadilo... 😒
@demo mylis sa, ja som nemusela ziadnu narodnostnu neznasanlivost na svojej kozi trpiet ... ale nie je mi lahostajne, ako sa ludia spravaju k inym ... a podla mna to normalne nie je, ak sa to Tebe zda normalne, tak fajn, mne nie ... a nevyplakavam, to si si zle vysvetlila moje prispevky 😉
@demo Zle je to vtedy, ked sa zacinaju robit predsudky a skatulkovanie a to uz je rasizmus,,, ja osobne to mojim detom nedovolim,,, lebo to je nespravne podla mna,, povedat si, odkial si je jedna vec, ale povedat dievcatku v skole, ty si cierna, s tebou sa nehram, tak to je nad ramec mojej tolerancie,,, ale kazdy mame iny meter,,, ja ho mam nastaveny podla mojho svedomia..,,
@erjona Lekári, ktorí boli súdení po druhej svetovej vojne za tieto zločiny proti ľudskosti boli podrobení aj psychologickému a psychiatrickému vyšetreniu a všetci boli vyhodnotení, ako psychicky zdraví. Jednoducho mali strašne vymyté mozgy, alebo sa báli vybočiť z radu. Väčšina sa obhajovala tým, že oni len poslúchali rozkazy a nerobili nič nezákonné.
@erjona rasismus je všade úplne všade a v každej rase Černoch alebo afro+príslušný stat (podla teba)nemá podvedome rad belocha Číňania Japoncii všetci sme rasisti. No a moslimi to je uz kapitola sama o sebe. Hádzať všetko na nas je kratkozrake a ako vždy vystudovane aby sa to niekomu hodilo do kariet. Maďar nemá rad Slováka a podobne blbosti. Su tam historické konflikty ale v dnešnej dobe ti tam nik nedoplatí bombu pretože mu to pripada spravodlivé. Rasismus bol a bude a ked ho chces poznať v tej najhoršej forme chod na dovolenku do Afriky alebo aj civilizovane Japonsko nie je pozadu a o ospevovanej Amerike ani nehovorím Chciet aby ľudia neboli rasisti je ako keby si chcela vymazať z ľudí pud sebazachovy.
@andy04 No zaujimava teoria - takze budme vsetci rasisti a zachovame si vlastnu rasu?
Nesuhlasim.. pretoze v kazdej narodnosti sa apeluje aby ludia neboli rasisti,,, v kazdej,, a uz ludska zadubenost je, ked tento apel nevyuziju a vedu k tomu vlastnych potomkov? Vies co tu bolo z rasizmu,,,? Rasizmus vyvolava nepokoje a nenavist a to ako nas dejiny naucili sa nevyplaca,,, takze nie pud sebazachovy, ale pud sebaznicenia 😉
A tie bomby naco spominas? Pleties sem teroristov a moslimov.. normalny moslim ti bomby na sebe nenosi,, sa trosku nauc v tvojich prispevkov rozlisovat,,, 😠
@demo Ako? A kde som agresivna? Je to moj postoj,, moj nazor, no ako prepac, kde som koho napadala, jednoducho rasizmus nie je pud sebazachovy,, a dovolila som sa nesuhlasit,,, Co je na tom agresivne,, na prispevky typu albanska muzatka, mi napises, ze si lizem rany, ci co si to popisala a na kludnu debatu napises, ze som agresivna? Akoze vazne nechapem tvoj postoj ??? 😠 A nezabudaj, nemerajte vsetkych podla seba,,, ja taketo zmyslanie nemam,,, ja som proti takemuto zmyslaniu,,,
@erjona Bomby si tu donedadavna dávali v Španielsku ETA v Írsku IRA Zas nebud taka vztahovacna Ak chces svet krasny prečítaj si knihu1984 Tam kde všetci prikyvovali na to co bolo prave nutne prikyvovat. Viem ze môj názor nie je politicky správny ale je to tak Možno by sa ti páčilo spraviť z ľudí roboty bez myslenia a z jedinou povolenou pravdou bez toho aby sa odvazili oponovat Chápem ze niektore veci sa ťažko priznávajú
@andy04 Este aj davaju, ale to je vedlajsie,,, z coho vypliva tvoj nazor?
Kolko moslimov poznas, kolkym si dala sancu ich spoznat,, na kolkych si si utvrdila tvoj nazor? Nie na zovseobcneni? - Tu nieco negativne precitala, tam precitala - mozes pisat, ked sme pri moslimoch, ze 2 miliardy su rovnaki? Nemozes, nepoznas ich vsetkych, nevies, ci nieco nie je nafuknute, alebo novinarmi umelo vytvorene,,, ako si mozes byt ista, ze si taka neomylna a moslimovia su jednoducho takto zaskatulkovani a hotovo, je to sväta pravda,,, Ved o Spanielsku popisu take hrozy, ako na divokom zapade,,, ja osobne tomu neverim, lebo som citala aj pozitivne veci,, takze vsetko sa nafukne,,ako sa to presne hodi,,, lebo pekne veci v dnesnej dobe uz nik nechce citat,, o to tu ide o kvoty, nie o pravdu,, 😉
A s tymi Africanmi nemas celkom pravdu, kamoska Rakusacka zila 8 rokov v Afrike a velmi sa jej tam pacilo, az na ten totalitny system tam a zdravotny system, inak by sa tam vratila, len ma 5 deti a ked potrebuju lekarsku starostlivost, jednoducho to tam bolo pre nu neunosne,,, a veru nik po nej nekukal ako puk, to si len ospravedlnujete Slovakov - nie vsetci Slovaci su rasisti, su aj tolerantni,, rasizmus nie je v nas zakoreneni, to sa formuje casom a vychovou,,, 😉
@erjona Môj názor na moslimov som si robila v priebehu života roky dozadu som žila v Brne. Tam som bola v kontakte prvýkrát s moslimmi. Byvala juhoslavia Moja dobrá kamarátka mala dokonca dieťa s jedným ktory sa na nu vykaslal ked mu povedala ze čaká dieťa nevadilo mu však predstaviť sa po pár rokoch aby ho zapísala ako otca pomohlo mu to k papierom. Druha znama mala v tej dobe letmy vzťah ktory skončil tyzdnovym pobytom v nemocnici po bitke co jej dal. Uz som to tu raz písala aj Slovák moze byt blázon co zmlati babu ale nikdy nepocujes od jeho kamarátov ze dobre urobil a ze si to zaslúžila. Mala som tu česť baviť sa s nimi po incidente a ako keby si masku dali dolu bolo vidíte ze pohrdaju ženami alebo ceskami. Neviem ci tie svoje mali viac v ucte. Tie argumenty boli az neuveriteľne. Mlada ale nie blba aby som nepochopila ze ruky prec Nie su moslimi ako v maroku Egypte ale to zmyslanie je tam. No a po prisťahovani do Španielska som prišla do kontaktu s tým pravým moslimskym svetom. Píšeš o rasisme ja ťa uistujem ze tak ako pozerame mi na nich pozerajú oni na nas. To ze máme jednu susedu z Afriky druhu z činy z nas este tolerantnych nerobi To su moje osobne skúsenosti plus skúsenosti iných ktorých osobne poznám toto je Španielsko ich história je spojená s moslimmi boli tu 700 rokov ale povedat ze preto maju na niečo nárok je sprostost. To by mali mat nárok aj Rimania a Kelti
mně například přijde úchylné slovo afro-američan. Co je na něm afrického? narodil se v americe, jeho rodiče se narodili v americe. proč není prostě američan? proč se poukazuje na jeho genetickou minulost? potom erjonine děti by měli být slováko-rakušani? To není rasistické? Co je špatného na slově černoch, cikán?
Baby prečo uz neprispieva kuwait?
@demo za tvůj poslední příspěvek tleskám, odsuzování slováků a čechů za rasizmus mi přijde rasistické
myslím že ani starší děti neřeší barvu pleti. Náš mladej chodil ze školy s tím že Libor toto, Libor hento... nijak extra neřešil že Libor je černoch, ani to že jeho otec pašoval do Afriky zbraně, a dokonce seděl. To snad ani neví. na fotbale má taky jednoho vietnamce ale pro něho je to Tim.
A co se týká předsudků, všichni máme nějaký, každý do jednoho, akorát se to stydíme přiznat anebo nám to jako předsudek nepřipadá. Já se přiznám mám předsudek vůči hororovým filmům ( viděla jsem jeden a díky) grenadíru - protože ho mám spojené s jídelnou a myslím že prostě nemůže dobře chutnat a dziňanke- protože dýně ve smetanové omáčce je prostě eklovní. A taky bych nejela na dovolenou s baťohem do arabských zemí. Zatímco ty první jsou terčem úsměvu, ten poslední pozor.... zavání rasizmem, že.
problém je v tom že když má někdo předsudky vůči českým autům, tak v pohodě, ale jak má někdo předsudky vůči skupině obyvatelstva tak dostane hned nálepku rasista.
Ono totiž mít předsudky není někdy zlé, kdyby měla předsudky ty dvě české holky, co se vydali jen tak do Balůčistánu, tak by dnes žily.

@zuzitko74 ja si negativne skusenosti neberiem k srdcu, mam taku dobru schopnost-na zle rychlo zabudam 😉 ... a v podstate by sa ma to nemuselo dotykat, lebo som "cistokrvna" Slovenka - takze to, co som pisala, to nebolo vo vztahu ku mne ... ale vsimam si taketo preslapy.