icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

mariuskaa
27. jún 2014

@ellise

Ellise, ide o to, ze cernosi v usa su samozrejeme Americania, ale ked opisujeme na zaklade rasy - ked hovorime o farbe kozi - chcu byt nazyvani African American. Je to preferovane, a povazovane za slus nejsie sa tak o nich vyjadrovat, alebo ak ich opisujem. A my to respektujeme.
Da sa o nich povedat aj "black" ale kedze ja som "white" je slusnejsie povedat "afroamerican".
Toto sa ale pouziva v opisnej forme. Nepoviem kamoske ktoru prave vidim ze je afroamericanka, ale ked opisujem niekomu tretieho a ten druhy nevie ho zaradit.
Priklad.
Predavaci v niektorych butikoch dostavaju provizie z predaja. Afroamerican je jeden co sa venuje mne. Pri pokladni sa ma opyta pokladnik kto "sa o mna staral", (komu ma napisat proviziu k predaju) kto mi doniesol do skusarne dalsie saty ...atd...
Ak som si nezapamatala meno na menovke vela krat mi napomenie a opyta sa ma: Nebol to ten african american alebo mi este povie "dark skin". (tmava pokozka). (Samozrejme, vacsinou sa snazim zapamatat si meno, a nemusi k takemu niecomu dojst, a poviem ze Andrew, alebo ak osa vola) ak nie nic sa nedeje. Ziadne Faux pas.
Preco su na to taki strasne haklivi ako sa im hovori? Kvoli historii a otroctvu.

Co sa tyka toho, ze moje dieta je american ... alebo ake korene ma. Ziadny rasizmus v tom nevidim. Skor je to pozitivum. Kazdy sa so zaujmom opyta z kade som. Alebo ked je niekto "miesany" niekto so zaujmom sa opyta, ake ma korene? Neviem, ake je to v europe, myslim si, ze aj tam je to dost miesane a mat "zahranicne korene" nie je nic negativne... ake je to pozitvine (ako v us) to neviem posudit.

erjona
27. jún 2014

@andy04 Mat ich za susedov je sice pekne, ale ja som sa ta pytala, ze kolkych poznas osobne, s kolkymi si sa spriatelila? Inak co sa tyka nezamestnanosti,,,, nemyslim si, ze to je problem moslimov v Spanielsku, skoro 50% mladych je bez prace a to bez rozdielu na vierovyznanie - bez rozdielu a kedze je tam taka nudza o pracu, tak co si myslis, koho uprednostia vo vyberovom konani, spaniela, alebo moslima? No podla mna spaniela,,, takze pis trosku objektivnejsie a nezovseobecnuj, ze moslimovia su lenivi a su len na podporach, ked krajina ma kazdeho 3 nezamestnaneho.,, vidis a toto skatulkovanie mne osobne vadi,,, mne nevadi, ze sa tu spomenu veci, kto co spravil, spravil, spravil -zle ciny si nejdem zastavat, mne vadi, ked tu niekto spravi na zaklade jednotlivcov kolektivnu vinu,,, s tymto nesuhlasim... Ja ti aj verim s tymi kamoskami ako dopadli, je mi to luto, ale nemusime davat kolektivnu vinu vsetkym, ja osobne poznam vela Sloveniek, co su za Albancov povydavane a nie su mlatene, nezostali sami s detmi, ziju normalny manzelsky zivot, takze ano, stavaju sa taketo pripady a ja by som udelila takymto chrapunom trest, za nasilne napadnutie - sup zavriet ho,,, ale zovseobecnovat - naco? Toto sa mne osobne protivi.,,,

mariuskaa
27. jún 2014

@ellise tie dve holky uz zomreli? 😢

erjona
27. jún 2014

@mariuskaa Este sa o tom nic nepise, len pri poslednom videu to naznacili, ze sa necitia dobre a ze budu popravene, citali poslednu zavet,,, ja stale dufam, ze to dobre dopadne 😢

mariuskaa
27. jún 2014

@erjona ako je to v AT? Ked je niekto "miesany" ci uz na prvy pohlad pre farbu pokozky, alebo na ak je biely... je to brane skor ako Handicap, ze dieta nieje "pravy" rakusan...?
Pravy v uvodzovkach, lebo samorejme, ze tv. deti su narodene v AT, takze su rakusaci, ale , ze maju ine korene... to ma zaujima. Je to pohoda? Alebo handicap?
Asi vyhoda to nie je... ale skor neutral, nie?

katkabg
27. jún 2014

Ja som nasttastie vidata za Bulhara co je podobne ako Slovak.No ale toto v izivote by som sa nedala dokopy so syriicom,afganistancom,pakistancom,moslimom,egyptanom a im podobnym....staci ako si naklikale zopar videi z youtubu,co dokazu urobit z ludmi ci zvieratami a pri tom kricia alah je boh....nie dakujem pekne ani za milion

katkabg
27. jún 2014

A chudinky dievcence ja by som zosalela byt na mieste rodicov

andy04
27. jún 2014

@erjona Prezradim ti tajomstvo. Koho uprednostnia? Veľa krát cudzinca. Vedu hispanci a východných blok Číňania pracujú pre seba V oblasti kde sa pracuje na zbere zeleniny marokancov Prečo pretože Španieli su proste lenivsi moje osobne skúsenosti to tiez potvrdzujú. Este ani nepodpíše pracovnú zmluvu a uz sa pýta kolko ma nárok na dovolenku. Takze zamestnávatelia si zvykli uprednostnovat cudzincov veľa mladých nemá skončenu skolu ale chcu robit na dobrých miestach a tie horšie su všetky obsadené cudzincami ďalší co maju vysoké školy ale obor kde nenájde prácu ti co maju skončenu výšku ja to volam naozajstnu. Inžinier lekár utekaju do Nemecka alebo inde pretože tu su miesta lekárov tiez obsadené cudzincami. Ja som cudzinka a vravím ze to prehnali. Ich stat to nie je schopny utiahnut. No a moslimi ženy pracovat len tak ľahko nevidis možno v kuchyni alebo domácnosti tak ako píšem ze Španieli su lenivy tak su tu marokanci majstri vo vyhnuti sa práci. Odpracuju presne to co maju aby mohli brat podporu a ked skončí tak odznova A teraz čítaj pozorne myslíš ze situáciu ktorú ti tu opisujem je možné nemát suseda cudzinca? Su všade ale ked sa bavím s bulharkov kde ide dat do školy malú a povie ti ze či priplati na polostatnu pretože do štátnej kde on býva ide plno marokancov Tiez som ti písala ze Albánci nie su ako marokanci ale to zmyslanie tam je. Moslimi co su tu su prisťahovalci veľakrát z vidieku takze sa nebavíme o ľuďoch s nejakou rozsiahlou kultúrou. Neponuknu nic čím by mohli obohatiť do všetkého idu nútene a ked ich je viac tak začnú protestovat. Tak ako idu mne na nervy tak idu Španielom aj ostatným imigrantom. Veľakrát spolu robia a ich kolega je moslim dobrý chlap ale nikdy si pre to nezlepsia názor na ostatných moslimov.

ellise
27. jún 2014

@mariuskaa no ale jestli se bavíme o barvě kůže tak jestli si ty " white" tak on je " black" na to není přece nic špatného. jestli neí problém říct že bílý muž, tak přece můžeš říct černý muž. Pokud se bavíme o původu, tak ty si slovenka a on aafričan. ja na slově černoch ani cikán nevidím nic špatného. To možná američané mají komplex z otroctví a ve snaze být korektní jsou stejně rasističtí když řeknou afroameričan.

Ale cikáni v otroctví nikdy nebyli, tam je to o snaze být nečím lepším. Někteří jsou ale hrdí na slovo cikán třeba Gypsy king, nebo na slovensku byli taky Cigánski diabli či tak nějak se jmenovali. A Peter Konček v 1. slovenskej superstar to taky přiznal že je cigán. Mně je o to osobně víc sympatičtější než se urážet a tvrdit že já nejsem cikán ale rom.

A k těm holkám, žádné správy nejsou ale už jsou ořes rok pryč, poslední zpráva o nich je ze srpna, abyť náš prezident povídá jak se vyjadnává s únosci, nevěřím že je to pravda. Kdyby chtěli výkupné, nebo někoho propustit, únosci by se už dávno ozvali.

ellise
27. jún 2014

@erjona a kdy kuwait zrušili? protože ještě 20.6. psala, příspěvky smazané nemá. A on ju někdo napráskal?

andy04
27. jún 2014

@mariuskaa V Amerike je pozitívna diskriminacia k černochom tak ako na Slovensku k Rómom pre mnohých je lepsie sťažovať sa celé dni na svoju otrocku minulosť pochybujem ze sa s tým niekedy zmieria. Mám pocit ze su aj povinne kvóty pre firmy kolko černochov alebo afro musia zamestnať Takze veľakrát je to nutne prisposobovanie sa.

vevesh
27. jún 2014

@katkabg 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄
....a keby si si precitala aj diskusiu, tak by si zistila, ze Pre slovac a co. su aj bulhari v rovnakej skupine ako moslimovia (to len pre teba ma tato narodnost osobitny vyznam....) 😎 😎

ellise
27. jún 2014

@mariuskaa teď jsem si na tebe vzpomněla, v rádiu dávají písničku od Alice Keys New York. Znáš toto?

https://www.youtube.com/watch?v=L4lV10wQ4s8
andy04
27. jún 2014

@ellise To ti tu slnieckove hippy dámy spravnejsie vysvetlia Si rasistka a basta A ty im nevysvetlis ze nie je to iste mat bajecnu susedu z Afriky a mat celu štvrť v počte obyvateľstva podobnú malému mestu plnú moslimov

alice107
27. jún 2014

andy, elise , domo , suhasim stym, co ste vo svojich prispevkoch nacrtli.
tu nejdde o farbu plati ako taku.ale o sposob zivota akonania ludi z roznou farbou pleti.ale niektorym ludom toto vysvetlenie ako vidim nie je pochuti .
europanom nezalezi na farbe pleti,ale na sposoboch a konaniach ludi. cize ak by neprisposbivi moslimovia boli hoci aj bezfarebi, ak vy sa chovali sposobom akym sa chovaju, tak by s tym europania vo vseobecnosti tiez nesuhlasili.
to iste robia arabi /uz ako deti vskolach ci skolkach v europe.ich europski/bieli / spoluziaci su mobovani pre ich sposob zmyslaniaa zivotneho stylu. cize su ´´neverci´´. . ta farba je len nalepka. to znamena, ak v takej triede v de je viac/ci dokonca väcina / moslimskych deti /arabov, pakistancov apod/ ,tak mobuju ´´biele deti.
takze podla teorii tu niektorych manzeliek tmavych manzelov by to bol rasizmus . ci nie?

andy 04 tvoj opis skusenosti so spanielka su presne a opisane tebou aka je realita.
aj co sa tyka mentality a sposobu konania spanielov, ci marokancov a na to potom reagujucich zamestnavatelov tu v de spodbnou mentalitou je tiez problem .
spanieli sa v minulosti ako greci miesali aj s arabmi a tam jjozaj vidiet ta ich nemtalita spojena v mnohych crtach.. pravda, je to vidiet aj podla regionov.
takze aj tam je vidiet, ze nie je dobre miesat rozne rasy dokopy.
elise, kuwait nikto pravdepodobne nedal prec. podla toho zruseneho konta asi sama poziadala o jeho zrusenie.

tomiholjubavi
27. jún 2014

@ellise ja mam tiez predsudky...dokonca aj z toho "rasistickeho" sudka...ked idem v plnom autobuse a postavi sa vedla mna cigan, automaticky davam ruku na tasku...potom mi to sice pride trapne, ale je to taka prva reakcia podvedomia...snazim sa to vykorenit, ale su veci, kt. v danej spolocnosti ma kazdy jedinec hlboko vzite...a tiez ma nasi doma neucili, ze cigani kradnu, lebo v nasom meste ich bolo len par...

z coho mam ale ozaj neprijemny pocit a vie ma neskutocne nasr*t su netolerantni ludia velmi agresivne utociaci na druhych ...napr. zenska v teme o jednom chlapovi, co podvadza svoju frajerku s roznymi mužmi a nevie ci sa ma aj ozenit alebo nie...tak tam mu zeny napisali, ze je to nemoralne a bla bla ..a ze je to hriech...len na to cakali milovnicky lgbt propagandy a hned sa do nich pustili..a take strasne veci popisali na krestanstvo, az sa mi z toho zdvihal zaludok...ako su krestania zberba, treba na nich usporiadat lov, ako sa jej hnusia a opovrhuje s nimi, ako su to chori zmrdi, ktori stahuju za nohy nejakeho chudaka na krizi a podobne...samozrejme admin nic, ignoracia ako vzdy...
preto je nasa civilizacia urcena k zaniku, lebo si nechame brutalne sr*t na hlavu...toto by v takych moslimskych krajinach veru nepreslo... 😖 😖

tomiholjubavi
27. jún 2014

@katkabg s bulharom tu moc nepochodis...ja mam chorvata, modrookeho katolika ale pre niektore dievcence je to počernejši otrasny južan o niekolko levelov nizsie ako slovenska arijska rasa... 😅

tomiholjubavi
27. jún 2014

inak dievcata co sa tu stazuju na fakt, ze nas pristahovalci prevalcovavaju a namiesto prisposobovania si sem nosia svoju mentalitu...no povedzte, kto je za to zodpovedni? nikto iny len nase vlastne narody a celoeuropska politika.
pozrite sa na tu temu: https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-si-vo-svojej-situacii-zalozit-rodinu/ ako tam zeru zastupcovia dúhovych prav tie veriace - prorodinne orientovane. pozrite sa damy, ako si s*reme do vlastnych radov. Ved toto je ta europa, tie tradicie, ten sposob zivota, to idealno za ktore tu bojujete...toto je to, co sme chceli a kde sme sa dlhe storocia dopracovavali...presne toto su tie tradicie, o ktore sa bojite, ze nas oberu moslimovia... kym boli europske tradicie medzi europanmi silne, nikto si tu ani neprdol (a to boli turci na balkane vyse 500 rokov ), leze teraz, ich my sami zapredavame, odhadzujeme ako nepotrebne, zastarale, primitivne. rodina je pre nas nepodstatna a klasicke hodnoty, ktore udrzuju civilizaciu zamiename za nieco cudne...
v chorvatsku su dovolene manzelstva rovnakych pohlavi, lenze oni su neni spokojni. protestuju strasne, lebo nedostali pravo na prednostnu adopciu deti!! to je take diskriminacne!
kym moslimska rodina, este stareho zmyslania, ma zo pat-šest deti, my mame jedinacikov, najviac dve, pripadne jalovice nemaju ziadne... namiesto toho, aby sme si uvedomili, co je spravne, budeme podporovat to, ze z rodin beru deti, aby ich mohli davat do rozkosnych muzsko-muzskych rodin 😖 tak to sa potom necudujte, ze tu mate kopu moslimov a je ich zo dna na den viac...
nasa civilizacia je uz taka rozvratena, od svojich principov odklonena a pokazena, ze nic ine ako zanik jej ani nezostava...a nedaj Boh povedat to pred zastancami lgbt propagandy, to by ma kamenovali zaziva...lebo oni su ti dobri a tolerantni, ale ked pride gay parada, tak do rodicov co proti nej protestuju hadzu h*vna a listami z biblie si utieraju rite. (http://www.lifesitenews.com/news/gay-activists-...)
ja sa osobne nebojim toho, ze do europy pride zakon sarijatu...ved moslimov je v europe uz vela a zakon tu nie je...bojim sa toho, ze moje deti budu mat komplex z heterosexuality, lebo na chorvatskych skolach sa UZ uci o tom, ze byt gejom, lezbickou a transsexualom je IN.... 😠 😠 😠 toto lobby je ovela silnejsie ako nejaka skupina marockych susedov, pretoze je na najvyssich miestach v europskej a americkej politike...je mi z toho na grc 🤐

mariuskaa
27. jún 2014

@tomiholjubavi tvoj príspevok sa mi páči ale nesúhlasím s ním (celym). Ale nemusíme so všetkým súhlasiť. 😉
1.

https://vimeo.com/81525049

video zo svadby mojej známej. Je krásne a vkusne.
(Ak by si oni chceli "založiť" rodinu nemám nič proti)
2. Môjho dieťaťa spolužiačka má 2 mamy. Jedna ju porodila a teraz druha čaká po rôznych komplikáciách teraz v auguste.su vydáte, monogamne.
3. Poznám viacero párov.
4. Prednostne adopcia to neviem. To nefunguje. Skôr rovnaké právo adoptovať ako ostatní.
Ale väčšina homosexuálov si spraví vlastne.
5. Aj v tomto je to trosku o Tom istom. Keď poznáš aj dobre (gay) pary pozerať sa na problematiku trosku miernejšie.
Mne nikto nejde brat dieťa a dát na adopciu gayom teraz.

tomiholjubavi
27. jún 2014

@mariuskaa mne gejovia ako jedinci nevadia. ani by som ich neposielala do ustavov...to co ma ale rozculuje je ta otrasna a agresivna propaganda, kt. vedie ich lobby. to nema nic s rovnostou homosexuality...priam sa nadraduju a kazdemu kto s nimi nesuhlasi hnusno nadavaju, dehonestuju ho, posielaju do gulagov ako vychodne orientovaneho staromodneho kretena...ked rovnost tak pre vsetkych...a nie sa tu vozit po krestanoch a vyzdvihovat vsetkych tych transsexualnych cudakov ako nadludi... 😅 podla mna gej moze byt ctihodny, slusny, inteligentny obcan...velikan ako čajkovsky...ale chlapi co sa promenaduju holi po nejakom meste len s ruzovymi kridlami na chrbte, ohadzuju ludi hovnami a vykrikuju, ze maju svoje prava a my sme predpotopni tak to zas nie... 😕 😅 to je trochu moc...a este som si vsimla jednu vec...zastanci lgbt su casto ovela agresivnejsi a proti-konzervativne zalozenejsi ako samotni gejovia...
takze zhrnutie: gej pary mi vobec nevadia, prezentacia ich lobby a verni fanaticki privrzenci ma vytacaju do nepricetna...

zuzitko74
27. jún 2014

@alice107 Nemám problém odsúdiť nesprávne konanie niektorých ľudí, mám však problém s myslením typu - určitá skupina ľudí = automaticky problémová skupina ľudí.

Ku tomu miešaniu rás - poznáme iba tri ľudské rasy - bielu, žltú a čiernu. Arabi, Židia a Rómovia patria do bielej rasy, hoci sú trochu potmavší, to nie je len o farbe pokožky, sú tam aj iné somatické a anatomické podmienky. Takže v tomto prípade ku miešaniu rás vlastne nedochádza, skôr ku miešaniu etník. Miešanie etník je historická skutočnosť, ktorej sa ktovieako zabrániť nedá - akonáhle sa staneme s niekým susedmi, je priam nezvratná. Aj územie Slovenska prevalcovalo už veru zopár etník - Kelti, Avari, Tatári aj Turci. Neviem kto v Európe sa ešte môže hrdiť nejakým ,,čistým" pôvodom.

demo
27. jún 2014

@tomiholjubavi tak a teraz si pozri svoj posledny prispevok a slova "gayovia" atd. vymen za "moslimovia" atd. 😎

mala ukazka:

tomiholjubavi @mariuskaa mne "moslimovia" jedinci nevadia. ani by som ich neposielala do ustavov...to co ma ale rozculuje je ta otrasna a agresivna propaganda, kt. vedie ich lobby. to nema nic s "rovnostou nabozenstiev"...priam sa nadraduju a kazdemu kto s nimi nesuhlasi hnusno nadavaju, dehonestuju ho, posielaju do gulagov ako "zapadne" orientovaneho staromodneho kretena...ked rovnost tak pre vsetkych...a nie sa tu vozit po krestanoch a vyzdvihovat vsetkych tych "nekrestanov" ako nadludi... emoticon podla mna "moslim" moze byt ctihodny, slusny, inteligentny obcan...velikan ako "rushdie"...

andy04
27. jún 2014

Aj ja mám v škole môjho syna lesbicky pár maju dvojčatá bolo to in vitro darec neznámy. Dokonca pripravujeme spolu narodeninovu oslavu pretože sa narodili 3.12 a môj 4.12. Dcéry su jej biologicky a to je fakt ktory nezmeni nik. K adopcii homosexuálov mužov tam to uz take ružové nevidím hlavne kvôli dieťaťu Takze ked chcu snažiť sa o svoje. Tiez su spôsoby.

tomiholjubavi
27. jún 2014

este pridam jeden motivacny pribeh z tohto prostredia - jedno divadlo v zagrebe spravilo hru o dvoch lesbickach, akoze paralelu na pannu Mariu a jej lesbicku milenku...co zdoraznili aj na plagatoch...drzo, arogantno ich rozvesali po celom meste a okoli. kazdy kto mal proti tomu nieco bol idiot, zaostaly kreten, neprebudeny spiatocnik, atd atd
kedze vacsina chorvatov su katolici, kopu ludi samozrejme proti tomu protestovalo...a aku dostali odpoved? pravo na slobodu prejavu a kreativnu tvorivost...a nic sa neriesilo...potom sa do toho obuli moslimovia, kedze panna Mária je aj pre nich svatica. ale toto nebolo ziiadne tichucke posomravanie, ziadne ze ano ja som spiatocnik, pardon ze to urazilo moje citenie. narobili tu taky bordel, ze cez noc vsetky plagaty zo zagreba zmizli.
toto je to, co si na moslimoch najviac cenim. nenechaju sa urazat! sloboda prejavu ma siahat len potial, pokail to neobmedzuje a neuraza ostatnych. ked neverim v krestanstvo, tak si nebudem robit srandu z panny Marie, ked neverim v islam nebudem karikaturovat mohameda!

demo
27. jún 2014

@tomiholjubavi pre korektnost som dala vymenene slovicka do uvodzoviek. nemam proti tebe nic, naopak. Dobre som sa pobavila a pocitujem velku satisfakciu 😉 . Uz prosim neobvinuj ludi z netolerantnosti a zadubenosti iba preto, ze kriticky vnimaju niektore spolocenske fenomeny. Tak akosi uz nemas na to pravo 😉

tomiholjubavi
27. jún 2014

@demo ja mozem obvinovat ludi z netolerancie, nikde som netoleratna nebola... 😕 hned v mojom uuuuplne prvom prispevku, kde som reagovala na alicinu zasluzenu srebrenicu, som napisala, ze nie som nadsena z islamizacie europy, ale ze je to prirodzeny proces. ze nasu staru, skazenu a rozpadajúcu sa civilizaciu prisla nahradit nova, mlada, drava a vitalna... ze je to bezny kolobeh dejin, vzdy to tak bolo, ze grekov nahradili rimania, rimanov germani atd.... za co ste ma tu kamenovali, ze to tak neni a nebude... mojim cielom, kedze je toto tema - katolicka + moslim, bolo poukazat niektorym uzivatelkam, ze koniec civilizacie neznamena koniec sveta...ze to tak ma byt a netreba sa preto bat a lynčovat tu zeny moslimov, ze sem prisli "špinit europu" a vrhat moslimske deti, ako sa tu vtedy pisalo 😠 😠 to preco islam nahradzuje krestanstvo je prave tento upadok, ako som spomenula hore...moj postoj sa vobec nezmenil...

islam (nie šarijat) so sebou prinasa navrat k rodinnym hodnotam, na ktore sme uz my zabudli....
keby mam syna geja, jasne ze ho z domu nevyhodim...ale keby isiel na pride a tam sa s retazou na krku promenadou skoro holy, tak by to mnou asi dost otriaslo....

tomiholjubavi
27. jún 2014

ak ste chceli diskutovat o socialnych a politickych problemoch emigrantov, kt. urcite existuju, tak ste si mohli na to vybrat druhu temu, nie Partner z inej kultury a tiez druhy sposob ako ten, ze budete vypisovat, ze islam je rakovina, strasit cerstve matky unosom deti a veštit tu vsetkym uzivatelkam rozvod a tragicky koniec ich manzelstiev... 😕 to co tu predvadzaju iste osoby nie je "všimnutie si niektorych spoločenskych fenomenov"...to je uražanie zien, ktore maju dobrych manzelov z inej kutlury, maju s nimi krasne deti a stastny zivot...
to ja sa pozastavujem nad spolocenskym fenomenom...nikde nepisem, ze homosexualita je rakovina, neurazam ich "počernejších, primitivnejšich" a neviem akych partnerov, ani ich "zle, uškriekane deti, čo určite kradnu"...
nikto z nas nie je ten 100tny miermilujuci nezavislak..ja s niecim nesuhlasim, ty si tiez proti niecomu...mna vie znechutit ked si clen gejparady utrie rit stranou z Biblie, teba pohorsi, ze sa k vam pristahovala moslimska rodina...len vy si tu vase "spolocenske postrehy" dost husto ventilujete na zenach, kt. s tym nic nemaju...napadate ich, ze klamu ked pisu, ze su stastne..kto vam na to dava pravo?
😕

andy04
27. jún 2014

@tomiholjubavi myslím ze sa tu uz raz riešilo "mlada drava vitalna civilizácia. Islam nie je mladý ani vítalny je len dravy. Islam prináša návrat k hodnotám ktore tu uz ženy nechcú mat. Nechceme sedieť doma a rodiť a popritom variť chceme chodit do kina s frajerom a o pár rokov s druhým pretože ten prvý nebol ten pravý. Chceme sa rozviesť ked mame doma leniveho despotu a potom si bez komplexov vyjsť na ulicu a nájsť si druhého. Chceme mat toľko deti na kolko sa cítime nie rodit aby sme ukázali kolko nas je. Chceme mat účesy od vymyslu sveta a minisukne bez toho aby sme museli počúvať na ulici ze sme pobehlice od nejakych individui co nevedia ovládať svoje sexuálne pudy. Chápeš to? ľudia tu islam nechcu. Len zatiaľ to nemôžu povedat moc nahlas

tomiholjubavi
27. jún 2014

@andy04 viem, to s tym dravym vitalnym bol moj prvy prispevok. lenze ja pisem o tom, co vidim okolo seba ja...kazdy ma svoje stanovisko. vidim bosanky, moslimky, ktore chodia v minisukniach, maju kopu chlapov, rozvadzaju sa a zas vydavaju, chodia do kina a podobne...naozaj tu dole na balkane to nie je ziadna vynimka. drviva vacsina zien su take...aj turkyne co tu byvaju, alebo k nam chodia na more su normalne, tiez maju frajerov, ziju europsky zivot, hadaju sa so svojimi muzmi, chodia kavickovat s kamoskami, fajcia, jazdia na autach a motorkach..poznam aj par skvelych albanok..ani jedna nenosi satku.... su veriace, ale normalne veriace...nikto nikomu nevnucuje sobase, nepolieva ich kyselinou, nekamenuju ich za neveru....
jasne, ze nikto nechce islam typu sudan, kde idu zavrazdit zenu, lebo sa vydala za krestana... ☹ ☹ ale nemozete rad radom vsetkych veriacich tohto nabozenstva hadzat do jedneho vreca a obvinovat zeny, ze prave ten ich milujuci muz je v kutku duše bin ladin a je len otazka casu kym sa to v nom zobudi...