icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
29. jún 2014

@tomiholjubavi Dobre ranko,,, my ideme dnes na Donauinsel Fest, dnes bude mat vystupenie aj Konschita 😀 Ale nejdem ju cakat, ci jeho s detmi do 11 vecera,,, 😀

tomiholjubavi
29. jún 2014

@katkabg moj muzik mal tiez spociatku take maniere typu: dones mi, odnes, masiruj a podobne 😀 ale to ani nie je tak narodnostou, ako tym, ze bol vymodleny jedinacik, zazrakom splodeny po 15 rokoch snazenia, ked jeho mame povedali, ze Bohuzial, ma sa s tym zmierit....Preto ho mama nekriticky zboznovala a robila vsetko co mu na ociach videla. takze bol nauceny na full servis...ale celkom rychlo pochopil, ze to tak nefunguje aj v manzelstve. Inak moj manzel zdedil po svojej mame velmi dobru, laskavu a dobrosrdecnu povahu. Je vludny a čestny, nikdy neklame a kazdemu sa snazi pomoct. ma priam antidepresivne a ukludnujuce ucinky. tam kde pride, jeho vystupovanie donesie so sebou nejaky druh harmonie. (co sa hodi hlavne ked robi s hostami a majitelmi kući, lebo sak ludia su vselijaki a konflikt sa sem tam prihodi...niekedy uplne z prsta vycucany 😀 ) ...tak mm ma silnu a laskavu charizmu, to povie kazdy kto ho pozna 🙂 Vraj jeho mama bola presne taka ista.

inak ja mam velmi rada bulharsko...dost som toho pochodila...videla som burgas, plovdiv, staru zagoru, sofiu, varnu, ruse, šumen, kazanlak, ivanovo, dryanovo, veliko tarnovo, razgrad a šipku 🙂 od vsadial mam krasne spomienky (okrem varny, lebo tam ma okradli ani som nevedela ako) 😀 ale je to ozaj krasna krajina...taka drsnejsia krasa ako chorvatsko. Hr je take nezne, viac mediteran, ale BG je viac balkan...priroda je tam nadherna...a mam odtial skvely zazitok...ked sme boli pozerat jeden jaskynny utvar, po ceste tam som v krikoch našla vlčie mladatko...počula som ho knucat...bolo malilinkate, vyzeral ako malicky psik (co som si aj myslela)...hned som ho zobrala do ruk a isla ukazovat spravcovi, ze som nasla chuda psicka...a on hovori, ze to je vlk, lebo pred dvoma dnami nasli zastrelenu vlcicu-matku a mladata nikde...tak ze toto asi nejakym sposobom vypadlo a zachranilo sa...zobral ho k sebe a volal nejakych ludi, co si pre neho prisli. vraj som mu zachranila zivot...uz je to 6 rokov a teda teraz by som ho nechcela stretnut 😀 😀

tomiholjubavi
29. jún 2014

@erjona fiha 😀 to by som ani nedovolila detom pozerat, taku končitu, ved budu zmatene :D

erjona
29. jún 2014

@tomiholjubavi To je az o 23,00, to uz budu davno spat 😀

maca_p
29. jún 2014

@dalal jasne, to svinstvo co dokazu urobit vlastnym pribuznym su "IBA" skostnatele tradicie - to nie su islamske tradicie, vsak?
vsetko co je zle, nepripustne, neakceptovatelne - to oznacujete za tradicie...

dalal
29. jún 2014

@maca_p uz sme to tu rozoberali mnoho krat... ak by to bolo sucastou islamu tak by pribuznych nezatkli a nesudili...

neni treba sem stale davat podobne linky... ved aj ja citam dennu tlac. Neboj ani ja to neignorujem a nie som lahostajna.

maca_p
29. jún 2014

@dalal skoda, ze sa nedozvieme aka bude vyska trestu...
neignorujes, ale zlahcujes.

dalal
29. jún 2014

@maca_p ako zlahcujem ?

katkabg
29. jún 2014

@tomiholjubavi no to som rada ze mas pekne spomienky 🙂 🙂 🙂 ja zijem rovno pri veliko arnovo ;))) a to atym vllllxcikom muselo byt krasne nieco....my tu mame hrozne vela tulavych psov a mne je ich tak luuuto :((( ludia ich nemaju radi a sak pri to to je vina ludi

kotakukotakuuu
29. jún 2014

https://www.modrykonik.sk/blog/kotakukotakuu/al... s muslimy je to složité ale jsou i vyjímky v Arábii,Turecku,Tunisu atd. Zde jsou turečtí muži 🙂

erjona
29. jún 2014

Europa odmietla Bushov Tamiflu, lebo sa prislo na to, ze to je humbuk a teraz chcu to svinstvo moslimom predavat,,, neuveritelne, ake ksefty sa tu tocia,, kedze tu to nikto nekupi, niekde to musia predat,,,, Presne touto psychologiou s prasacou chripkou sli aj na nas, ako kazdy v Cine beha s ochranou na ustach, ta ista hra, len teraz nie s nami, ale s moslimami... ☹

http://www.cas.sk/clanok/140438/video-zabijak-h...

erjona
29. jún 2014

@maca_p Nechutný moderátor znásilnil vyše 103 obetí: Zneužíval mŕtvoly, bábätká aj dôchodcov!
Vidis kolko ludi ma na svedomi jediny clovek a neni to moslim,,, vsade sa stavaju svinstva a nesuhlasime so ziadnym,,, to su neni normalni ludia, co im uz nic neni sväte, ale tento bol iny hardcore,,, fuj,,, 😠 😠 😠 😠

http://www.cas.sk/clanok/285753/nechutny-modera...

kotakuuuuu
29. jún 2014

@erjona To je strašné 😒

erjona
29. jún 2014

@kotakuuuuu Je, vsetky nasilne ciny su strasne,,, 😒 😒 😒 😒

kotakuuuuu
29. jún 2014

@erjona To jsou,myslím si totéž 😒 Na každého dojde,to je ůtěcha 🙂

erjona
29. jún 2014

Baby dnesne fotky s Donauinsel Fest 😀

eva8
29. jún 2014

@ellise ´pamätáš na náš rozh6ovor, keď som spomínala, že nejde o správanie sa dcéry, ale o správanie sa otca, myslela som na zmýšľanie - čo budeme mať z toho, že otec bude vo väzenI? - viď Pakistan

katkabg
29. jún 2014

http://www.tvnoviny.sk/zahranicne/1762416_rodin... toto je des,kkvoli takemut mam zmiesane pocity

sasenkah
29. jún 2014

@erjona my sme Conchitu stretli na letisku a mala som veľký problém vysvetlit dcére ze CO TO JE... V stredu letim smer Montenegro, takze pozdravujem všetky balkanske ženy! 🙂

maca_p
29. jún 2014

@erjona neodbocuj od prilozeneho clanku. ten "herec" nezabil dceru ani jej novomanzela...
to ze sa ludia vrazdia, znasilnuju, potupuju je vsade, cim ho vsak neospravedlnujem. moslimovia v pachani trestnej cinnosti nezaostavaju, ba naopak su niekde v popredi aj co sa tyka kriminality aj v europskych krajinach. moslimovia naviac zabijaju vlastnych potomkov, lebo sa im prave nehodi slobodny vyber zivotneho partnera 😝 .

erjona
29. jún 2014

@maca_p A kde som odbocila?

erjona
29. jún 2014

@sasenkah Dakujeme, aj my pozdravujeme Montenegro 😀

ellise
29. jún 2014

@eva8 pamatuji. A myslíš že by byl toho schopný, přece jen žije na SK, a trochu se sžil s prostředím, přece ví že u nás to takto nefunguje. V Pakistánu je možné všechno, tam je to otázka cti a taky podpora rodiny. tady jsou přece jen podmínky jiné.A když jsem myslela že bude ztrácet na dceru vliv měla jsem na mysli, že se třeba dcera přestane s ním stýkat, až bude v pubertě a dospělá a on kdyby začal do ní hučet.... vždyť se s ním vídat nemusí a víš jak se říká sejde z očí sejde z mysle, třeba mu na ní časem přestane záležet.

eva8
29. jún 2014

@ellise takéto praktiky určite nepoužije, no existujú iné formy prejavu nesúhlasu... Verím, že súdnosť zvíťazí... Je všeobecne známe: otec moslim = dieťa moslim, moslimka = manžel moslim. No nerozoberajme, možno o cca 10 rokov dám vedieť... a ďakujem 🙂

mariuskaa
29. jún 2014

Prave kukam na job position for IBM a toto tam maju:
IBM is committed to creating a diverse environment and is proud to be an equal opportunity employer. All qualified applicants will receive consideration for employment without regard to race, color, religion, gender, gender identity or expression, sexual orientation, national origin, genetics, disability, age, or veteran status. IBM is also committed to compliance with all fair employment practices regarding citizenship and immigration status.

dalal
29. jún 2014

@mariuskaa zaujimave...to iste bolo v UK pre lekarov az donedavna...teraz NHS (anglicka lekarska komora) zmenila celkom podmienky..ak sa hlasis na post lekara automaticky mas vyhodu ak si obcan UK...potom nasleduje EU member..az potom pokial sa miesto neobsadi ma moznost non EU lekar ...(Pakistan, India ) a pod...a to je dost velky problem pre tieto krajiny kedze ich vyucba bola v sulade s UK osnovami..maju vycbu v anglictine a ucitelov ktori absolvovali vsetky skusky v UK...takze z UK aj Irska odisli stovky vyborne kvalifikovanych a usilovnych (najma India) lekarov...teraz poprimali EU lekarov ktorych anglictina aj uroven mediciny nie je zdaleka taka dobra...
takze ani v anglicku to zdaleka nie je pro-imigrantske ako sa to tu podava, najma voci non EU krajinam...

mariuskaa
29. jún 2014

@dalal Hej je to zaujímavé.
U môjho dieťaťa teraz škôlke idu rozdeľovať do tried (už do školy) podľa
Pohlavia, rasy.
Aby napríklad sa nestalo že veľa asiatov chlapcov budú spolu v triede ale aby to bolo ako tak rovnaké vo všetkých triedach. Som zvedavá aká je šanca že bude so svojimi 3 najlepšími kamarátmi v triede.
Jeden je biely, druhy černoch a tretí asiat! ;)
Otvárajú 6 tried po 20 žiakov
;))

erjona
30. jún 2014

@dalal Darmo nam to tak prezentuju... hlavne v UK - ako chcu vyuzivat system, nikto sa nad tym nepozastavi, preco to tak je,,, lenze vyskumna sprava potvrdzuje, to co sa tu snazime po celu dobu vysvetlit...

Hlavné témy správy EUMC
„Moslimovia v Európskej únii: diskriminácia a islamofóbia“

Preklady súhrnu tejto správy do všetkých jazykov EÚ majú informatívny charakter. Smerodajná je anglická verzia.

„Moslimovia v Európskej únii: diskriminácia a islamofóbia“ (Muslims in the European
Union: Discrimination and Islamophobia) je správa Európskeho strediska pre
monitorovanie rasizmu a xenofóbie (EUMC) o situácii moslimov v členských štátoch
Európskej únie.
V správe sa vyhodnocujú dostupné údaje a informácie o rozsahu a povahe diskriminácie
moslimov a prípadov islamofóbie v EÚ. O týchto činoch neexistuje takmer žiadna
dokumentácia, a ani sa o nich nehovorí. V správe sú uvedené aj príklady osvedčených
postupov z členských štátov a nachádzajú sa tam návrhy na opatrenia na boj proti
diskriminácii a rasizmu a na podporu integrácie.

Kľúčové zistenia a závery
9 Mnohí európski moslimovia sú vystavení diskriminácii v oblasti zamestnávania,
vzdelávania a bývania bez ohľadu na ich etnický pôvod a/alebo náboženské prejavy.
9 Diskriminácia moslimov sa môže spájať s prejavmi islamofóbie a s rasistickou
a xenofóbnou neznášanlivosťou, keďže tieto prvky sú často navzájom prepletené.
Nepriateľstvo voči moslimom treba preto vidieť v širšom kontexte xenofóbie a rasizmu
voči prisťahovalcom a menšinám.
9 Neodškriepiteľnou pravdou je, že moslimovia sú vystavení islamofóbnym útokom od
verbálnych vyhrážok až po fyzické napadnutia, a to aj napriek tomu, že údaje
o nábožensky motivovaných útokoch sú iba sporadické.
9 Z dostupných údajov o obetiach diskriminácie vyplýva, že moslimovia v Európe sú
nadmerne zastúpení v oblastiach s nízkou úrovňou bývania, pričom je ich vzdelanie pod
bežným priemerom a miera nezamestnanosti nadpriemerná. Často pracujú v odvetviach,
v ktorých sa vyžaduje nižšia kvalifikácia. Ako skupina majú moslimovia nadpočetné
zastúpenie v odvetviach s nízkymi príjmami.
9 Veľa európskych moslimov, najmä mladých ľudí, sa na ceste za svojím sociálnym
vzostupom stretáva s prekážkami. To všetko by mohlo vyvolať pocit beznádeje
a sociálneho vylúčenia.
9 Rasizmus, diskriminácia a vytlačenie na okraj spoločnosti sú závažnými hrozbami pre
integráciu a súdržnosť spoločnosti. 2
Dôkazy o diskriminácii európskych moslimov

Zamestnávanie
V niektorých členských štátoch patria moslimovia do skupiny s vysokou
nezamestnanosťou. Napríklad v Spojenom kráľovstve je miera nezamestnanosti
u moslimov vyššia ako u ľudí iného náboženského vyznania. To platí tak pre mužov ako aj
pre ženy. V Írsku sa pri sčítaní obyvateľstva zistilo, že miera nezamestnanosti moslimov je
11 percent, zatiaľ čo v národnom priemere sa uvádzali 4 percentá.
Skúmanie diskriminácie ukazuje, že moslimovia sú vystavení diskriminácii a ich možnosti
zamestnania sú obmedzené. V roku 2004 sa v Spojenom kráľovstve sa v rámci rozhlasovej
relácie stanice BBC uskutočnil test, v ktorom sa 50 firmám poslali fiktívne životopisy
šiestich uchádzačov o zamestnanie, ktorých mená mali buď britský, africký alebo
moslimský charakter. Najčastejšie boli na osobný rozhovor pozvaní bieli uchádzači (25 %)
v porovnaní s uchádzačmi tmavej pleti (13 %). Najmenší úspech (9 %) zaznamenali
uchádzači s moslimským menom. Parížska univerzita vo Francúzsku poslala v roku 2004,
ako odpoveď na 258 inzerátov voľných miest predavačov a predavačiek, štandardné
životopisy uchádzačov pochádzajúcich z rôznych etnických skupín. Zistilo sa, že
pravdepodobnosť kladnej odpovede bola u ľudí zo severnej Afriky päťkrát nižšia.

aliza
30. jún 2014

@erjona takto isto pise EU aj o nasej mensine....stale ich niekto diskriminuje a na vine su slovaci a slovenska vlada. Neviem o tom, ze by sa ich nejaki Slovaci zastavali a tvrdili, ze je to pravda, kedze vsetci dobre vieme, ako to je lebo tu s nimi zijeme.....a to iste su Moslimovia....EU pracovnici mozu napisat cokolvek, ale silno pochybujem, ze by niektori z nich niekedy zili blizko takejto komunity. A to, ze sa Moslimovia stale stazuju a kazdeho, kto s nimi nesuhlasi, hned obvinia z diskriminacie, je proste fakt a preto sa nedivim, ze su taketo statistiky.

andy04
30. jún 2014

@erjona Hádas sa so mnou ked píšem ze ich väčšina nepracuje. Nie je to ze nepracuje odpracuje to co ma aby mohol poberat podporu a potom si znova niečo nájde. Píšeš o diskriminacii je logické ze zamestnať moslima moze odviesť k tomu ze musíš prehliadat na ich zvyky. Je to podľa povahy alebo bude chciet prerušiť prácu pre motlitbu alebo ti bude mesiac odpadavat od hladu. Takze skôr ako diskriminaciia je to pohodlnost zamestnávateľa. Ty sa mozes dohodnúť s jedným alebo dvoma ked ich je viac je to uz problém Takze naco si komlikovat zivot. Videla som tehotnu moslimku co dodržiavala ramadan a ani doktor ju nepresvedcil ze jej a bobu to moze ublížiť