icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

eva8
30. jún 2014

začína futbal, držíme palce alžírskemu družstvu 🙂 (teda deti, ja to prežívam s nimi 🙂 )

ellise
30. jún 2014

@erjona veru škoda

ellise
30. jún 2014

@dalal to víš největší muslimky jsou paradoxně ty co o tom vědí nejmíň. mně spíš vyděsila mapka budoucího chalifátu,

dalal
30. jún 2014

@ellise ved aj mna... a ti bojovnici tiez vyzeraju hrozostrasne... inak zaijimave je ze usa podporovali tuto organizaciu v syrii v ramci boja za demokraciu proti assadovi.. a v iraku zrazu nie su spojenci 😝 😝 😝

tak to byva vzdy... najskor demokracia podporuje nejakeho diktatora proti inemu diktatorovi a potom sa to vzdy otoci... kaddafi, taliban, saddam...

dalal
30. jún 2014

@eva8 vela stastia... 👍👍👍🍀🍀🍀

eva8
30. jún 2014

@dalal 🙂 už jeden gól padol, ale bol ofsajd... bola som v kuchyni, už znova "starostlivo" pozerám

erjona
30. jún 2014

@eva8 😀 😀 😀

eva8
30. jún 2014

@erjona strav - 0: 0

erjona
30. jún 2014

@eva8 ja som na predosly prispevok reagovala, ja som len do hokeja blazon 😀

canerko
30. jún 2014

Hrac nem.druzstva Mustafi je albanec s naseho mesta v Macedonsku a kouc Alzirska je iz Bosni a byvali velmi dobri hrac.

eva8
30. jún 2014

@erjona mňa tiež viac baví hokej, hlavne keď hrajú naši. No pravdu povediac v súčasnosti už nie som takáý fanúšik... mám info od detí... čo pre ne neurobím 🙂 no ja som nebola iná...

eva8
30. jún 2014

2:1 pre Nemcov ☹

dalal
30. jún 2014

@erjona druhy gol nemecka OZUL ( nemam 2 bodky)... takze tureckeho povodu... hahaha co na to povie alice... aby to nebol infarkt nedajboze.. 😀

keby nebolo turka v radoch nemecka boli by postupili do finale potmavsi... to by bola sodoma😜😜😜

vevesh
30. jún 2014

@dalal ozil je turecky kurd ale ako to nemci radi nazyvaju nemec s migracnym pozadim 😀 😎

erjona
1. júl 2014

@vevesh toto si pozri - velmi zaujimave...

https://www.youtube.com/watch?v=VbI3f2j_uVo
erjona
1. júl 2014

@dalal 😀 😀 😀

vevesh
1. júl 2014

@erjona presne takisto to funguje aj v iraku... 😠 😠 a ludia sa nepoucia... 🙄 🙄

vevesh
1. júl 2014

@erjona PERLICKA...cim sa riadi velmi vela nemcov v sucansosti- Sarazin (a potom ze odkial je to "anti" naladenie... 😅 😠 😒 ☹ )

https://www.youtube.com/watch?v=OkKz8x5ldp4

co sa mi najviac pacilo : cim je zena inteligentnejsia, tym menej deti ma... 😕 😅 😅
vyplacanie bonusov pre nemecke vysoko inteligentne karieristicke zeny, kt. porodia pred 30kou, aby potlacili moslimsku vrstvu... 🙄 🙄 🙄 🤐

alice107
1. júl 2014

eva8, evi, futbal je hra. je mi luto, ze deti boli sklamane. domovina ich otca predsa asi pre nich nieco znamena
dalal, tvoja ustipacna poznamka z .00 48 bola naco dobra? 😕 ozaj inteligentna vyrovnana zena nepotrebuje davat najavo svoje pocity takt ako ty.. 😕
k tej poznamke, özil je telentovany hrac.ale to nema nic spolocne stym, ze by mal inu mentalitu ako jeho sukmenovci.a o tom je cela debata na temu zmiesane manzelstvo
vevesh, zarazin ma prasvdu. on cerpa z o svojej skusenosti statnika aj vysokeho managera
zeny z chud. pristahovaleckych krjin deti rodia preto,aby zili cela rodina k kindergeld. tiew deti ako aj tiew rodiny nebudu nikdy prnosom pre de hospodarstvo aspolocnost. pretoze maju nizke vzdelanie, ak aj pracuju, nedovadzaju ziadne,alebo len nizke dane.
takze tarcha zabezpecit dalsie generacie vd eje na rodinach /nemeckych/ s vysokymi rpojmami a sofistikovanou pracou. nemci nemaju rpblem zabezpecit svoje dealsie generacie , ak by nezivili ludi z tretieho sveta tiez z nizkymi prjmami.
ty pozeras na to vsetko z urazeneho pohladu manzelky takeho prstahovalca. ak by tvoj manzel mudel so svojich vysokych prjmov/ktore by mal/ odvadzat dane aj na take rodiny, ako su tie püocetne moslimke / mozno bvy si veci videla v pravom svetle
okrem nemeckej majetnej slachty /ktore ma prjmy a majetky ,aby mala deti kolko sa jej zaziada/ maloktora inteligentna vzdelana nemka so strednej vrstvy chce znizit svoju zivotnu urven a uroven svojej rodiny aj deti tak, aby ich mala vela a nedokazala ich zabezpecit.
v moslimskych komunitach je to inak. tam kultura rodu ci klanu je dolezita. a v eu samozrejme deti znacny prostriedok na prjem rodiny. väcina tych zien je nevzdelanych.

vevesh
1. júl 2014

@alice107 Sarazin je rasista a nie, nema pravdu, upravil si statistiky podla svojho, co mu vycita hlavne "inteligencia" nemeckeho naroda a posunul znova nemecko do pozicie rasistickeho naroda ( a niekolko desatroci vynalozenu snahu nemcov o odstranenie tejto nalepky poslal do nenavratna...)

ja s platenim dani nemam problem, tak ako nikto z mojho okolia (takmer 95% ludi pracuje) - pretoze mozno niekedy ja budem ta, kt. tu "statnu pomoc" budem potrebovat (a nie vlastnym pricinenim - pretoze nikdy nevies ako sa zivot obrati..) 😎
... RADSEJ BUDEM INVESTOVAT DO VZDELANIA (AJ IMIGRANTOV) Z MOJICH DANI, ako na statnych uradnikov - s cim ma de nenormalne problemy...(vzdelanie obyvatelstva nulove, hlavne ze uradnikov nadpocetne..)
(.... pretoze vzdelanie posuva ludstvo "o priecku vyssie", je to alfa a omega toho, preco uz nepatrime do zivocisneho druhu "cicavce", ale sme homo sapiens sapiens)

na margo deti- suhlasim, ze NIEKTORE rodiny vyuzivaju tuto finacnu stranku (ale priznajme si vyuzivaju to aj slovaci, poliaci, madari, rusi atd atd...) a aj keby pridavky odstranili, tak by moslimske rodiny mali viac deti...preco? lebo je u nich na 1. mieste rodina a potom financie (v ich krajinach nemaju ziadne pridavky a maju po 10 deti, v nemecku je priemer 3-4)

a u nemcov su hodnoty nasledovne: 1.ja, 2. ja. potom dlhooo nic, 3. partner a potom znova dlho nic 4. dieta (a ked tak jedno, nebudem sa predsa osobne a financne obmedzovat...) - cize aj keby tie bonusy na nemcov zaviedli, nemky deti rodit nebudu....(pokial sa nemzmeni ich postoj k vlastnemu egu vs. spolocnost) 😉 -

nemci si nie su sebestacni - vsak hlavne dochodky sa teraz kryju z toho, ze auslanderi pracuju (a nemci na malorke sunky valaju...) - takze su uzasnym prinosom pre nemecke hospodarstvo, pretoze za a, plnia kasu danovymi odvodmi ( samozrejme nie vsetci, ale vacsina)
b, robia prace, kt. sa nemci ani zdaleka nedotknu...

bdw. to co nikde nie je spomenute, na to aby clovek dostal povolenie na pobyt ( dava sa na 1 r., a predlzuje sa vzdy o 1r., vo vynimocnych pripadoch na 3r.) - musis pracovat a nedostavat ZIADNU podporu od statu pocas celej doby (inak si mozes zbalit kufre) - tak by som chcela vidiet, kolko je to tych moslimov, co nepracuju , beru tie davky a maju k tomu povolenie na pobyt...(kedze moslimovia pochadzaju vylucne zo statov s vizovou povinnostou) 😎

vevesh
1. júl 2014

@alice107
A este nieco - pristahovalci nemaju narok na vzdelavanie, skoly,Ausbildung a pod. Pokial nemaju minimalne niederlassungserlaubnis- deutschkurs mozu absolvovat ti, kt. Maju povolenie na pobyt min. 5r.

takze suma sumarum- utecies z vlastnej krajiny (kt. ti aj de spolu s inym znicil, do de, kde musis makat na pobyt, neuznaju ti z povodnej krajiny nic (aby ti nahodou nemuseli dat vacsi plat), nemas narok na vzdelanie (i ked dane poctivo platis), na socialnu podporu tiez nie 🤐 (lebo nedostanes povolenie na pobyt)+ sa ti dostane nalepky prizivnika a asociala, a to len preto odkial pochadzas 😎 😎

andy04
1. júl 2014

@vevesh Tomu vravím šťastie. Tu daju dieťa co ma sedem rokov rovno do triedy s deťmi co maju sedem rokov a aj ked nevedia rec. Zdrzuje to ostatne deti ale samozrejme bola by to segregacia. Výsledok len ten co nemá inu možnosť da dieťa do štátnej školy No a je známe ako sa moslimsky prisťahovalci snažia naučiť jazyk. A deťoch ani nehovorím nechaju to všetko na školu. Vysledok dieta sa nenauci latku ani keby chcelo a citi sa ine. Darmo daju potom pomocne hodiny. dobehnut to nemoze. Nastastie nie je segregovany a to je dôležité. Ja sa s mojim bavím po španielsky pretože tu býva a učí sa slovenčina je az na treťom mieste hneď po angličtine.

erjona
1. júl 2014

@vevesh Na tomto som sa aj ja rehotala,,, to je teda IQvac 😀

alice107
1. júl 2014

vevesh , tvoj nazor na zarazina je tvoj nazor. ja mam iny.a so mnou vela ludi v.de.a odkial vies, ze si prisposboval statistiky? to by ma zaujimal tvoj dokaz.albo je to tvoj subjektivny nazor
to, na co maju narok pristahovalci nie meritum veci. ale prave to je ich vypocitavost a /aj naivita/ ze v de bez vzdelania, particnej pracea skusewnosti v obere ziadanom na trhu prace budu vyuzivat socialne vyhody danej krjiny.ato na ukor tych, ktori prnasaju svojou sofistikovanou pracou zisk, aby podporvali takychto neschopnych ludi.
pravo na vzdelanie ma kazdy, kto zakonymi prstriedkami splni zakonom pozadovane kriteria. cize pristahovalci z tretich krasjin mozu poziadat o studijne viza. taktiez pracovne povolenie a nasledne viza k pobytu. ake ete by cheli mat vyhody ine? akoe pravo na vzdelanie ine? nech satuduju vo svojich krajinbach tiez.a tiez aj prcuju. nikto im nie je zodpovedny za pomery v ich krajinach, chudobu, aautokraticke rezimy apod. a nejmenej nemecko nie.
anewmas pravdu, ze by tomu, kto sa asimiluje, pracuje a studuje na urvni, chova sa ako europan prschla nejaka nevhodna nalepka na zaklad jeho povodu ci prslusnosti k nejakej krajine
tvoj nazor je ako vystrihnuty z priucky o nazoroch pristahovalcov bez vzdelania z chud moslimskych krajin. presne takto argumentuju 😕 .
a presne takto argumentuju aj ti, co su uz 3 generacia z povodnych pristahovalcov z moslimskych krjin v de
presne ako zarazin pise, , prstahovalci z vyvalej juhoslavie, turecka a arabskych krajina na rozdiel maju z pristahovalcov najnizsie vzdelanie, preto aj maju problem na trhu prace. ato su uz aj 3 generacia niekdy problem je nie v zakonoch ci humanizme de, ale v neschopnosti a odmietani sa prisposbit zakonom,kulture a sposobu zivota v de.

vevesh
1. júl 2014

@andy04 tomu sa vravi zle Riesena logistika- a pokial sa nic nezmeni tak este vacsia segregacia domacich a pristahovalcov (vseobecne)😒
Ja sa s mojimi detmi rozpravam zasadne po slovensky - pretoze len dieta, ktore ovlada dobre materinsky jazyk, dokaze zvlast cudzi jazyk native speaker urovni - ale to je ina tema 😉

alice107
1. júl 2014

andy 04 uplny suhlas s tvojim prispevkom. vde ak nejaka rodina che,aby ich didta prosperovalo, tak hada maoznosti bud byvat v regione smensim poctom prstahovalcov z etnik z moslimskej kultury, alebo daju dieta do sukromnej skoly
didta v skole, kde trieda je plana arabov ci pod.etnik nema to didta moznost dobre naprdovat. presne ako pises, ti slabo prsperujici ziaci, neznali dobre neneckeho jazyka brzdia nemecke dieta v napredovani. pretoze ucitel/ka/ sa musi venovat najmä tym detom a vyucbe a vysvetlovaniu jazyka, ktory by deti mali i uz ovladat

erjona
1. júl 2014

@vevesh Presne a v tychto relaciach to ten odbornik velmi dobre vysvetlit a SARAZINOVI zavrel usta, ani pipnut nevedel, z jeho zmanipulovanymi statistikami,,, uz coho su ludia schopny, len aby si naplnili vacky, neuveritelne,,, a potom je urazeny, ze sa novinari do neho navazaju za klamstva, co popisal,,, islo mu len o popularitu a zisk na ukor moslimov a z jeho klamstiev zarobil milion eur,,, asi tolko by som k tomu dodala

erjona
1. júl 2014

@alice107 Alice, akasi si dnes roztrzita, kazde druhe slovo mas preklep, sme ta pravdou ohurili??? 😀 😀 😀 😀

vevesh
1. júl 2014

@alice107 nemas ani paru o obycajnom zivote, fungovanim v nemecku vseobecne , mas problemy s chapanim suvislosti - a tvoj nazor ti nikto nebere, len to uz kazdeho unavuje ako to vyhlasujes za svatu pravdu- dufam, ze nikdy nebudes musiet zazit realny zivot ( hlavne kvoli tebe, pretoze by si bola zo skutocnosti velmi rozcarovana)

A na margo sarazina si pozri video hore, co som dala odkaz pre @erjonu - ten co chces chapanim pochopi, ten co nie, toho ani svata kniha nepresvedci...

erjona
1. júl 2014

@vevesh Ja si ho idem pozriet,,, potom ti napisem 😀