Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@andy04 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Vies ako to tu ucia deti,,, citaju im tie pismenka ako je v slove,,, ani mala nechapala na zaciaku to spajanie,, a s muzom sme to doma takto citali po pismenkach a ucili ju spajat, maleho detto a ako tu spojitost pochopili, odvtedy nemali problem.,,, trvalo to asi 3 hodiny (chudence deti) ale potom to uz nebola tema,,, 😀
@erjona Pre všetky deti je to rovnake. Len som zvyknuta na iný postup zo Slovenska. Španielskym mamam to nevadi pretože to je tak ako to poznajú. Dokonca niektorym to pripada fantasticke oni to beru ze sa viac naucia. Povinná školská dochádzka tu je od 6 rokov. Ale škôlka je len do troch rokov potom je nieco ako predskolska príprava ktorá je uz v normálnej škole takze trojročné deti su spolu s veľkými 99% ľudí da deti od troch rokov do školy pretože nechcu stratiť miesto a ked nezačnu tak su potom strašne pozadu. Materská dovolenka je tu tri mesiace Takze dost ťažké pre ženy. Ja som si na materstvo pockala prave preto aby som si mohla dovolit byt doma dva roky a vychutnať deti. Neviem si predstaviť co sa cíti ked dávas trojmesacne decko do skolky.
@andy04 fuuuuha, ja som 2 a pol roka bola na materskej a tak strasne mi bolo luto, ked sa maly nevedel odomna odlepit, plakaaaal, mala, nie, lebo mala v tej istej skolke velkeho brata,,, muza som ani nemohla zobrat so sebou, lebo ten by pobalil maleho, keby ho videl tak plakat a sup domov 😀 😀 😀
@mariuskaa Aj chlapci vedia pekne napisat, len to musis s nimi dlhsie trenovat 😀
@erjona to ani ja tak neviem kreslit 😀
Inak, nas velkac sa pismenka pisat samostatne ani neucil, tak ako to pozname z SK. Najskor nejake tie ciarocky, obluciky, vlnovky, potom tlacene a nakoniec pisane pismenka. Hned zacali pisat slova. Nejaka nova metoda. Je to o hlavu. System pis ako pocujes. Ucitelka im vobec pravopisne chyby neopravuje. Vsetko je "spravne". 😠
@andy04 to je o drzku. Neviem si predstavit, ze by sme nasho krpca nutili pisat.
@yanni To je super, ze si sa do toho chytila,,, tunak to beru velmi prisne... Dokonca v 2 rocniku uz pisu samostatne slohy, pripravuju ich na 4 rocnik, kde musia pisat stvrtrocne pisomky, hodnotia nie len chyby, ale aj gramaticku spravnost a postupnost slov... Ja som aj rada, sak na to su tam ucitelky, aby ich to naucili 😀 😀 😀 Ma hruby zosit A4 bez linajok a co strana, to vlastna slohova praca a ma ho vypisani cely... Ale mala je plna fantazie a ide jej to skvelo... maly napise, len pretoze musi - on mi vzdy povie, co im tam ma pisat, jeho vo fantazii nic nenapada 😀 Nuz, ale co sa musi, to sa musi 😀 😀 😀 😀
@yanni Ja som ich dala narocky do najprisnejsej skoly v mojom okoli - je to dobre, lebo na gymnaziu sa s nimi hrajkat nebudu,,, inak princip v celej Viedni je rovnaky, len na väscine skol hodnotia trosicku miernejsie,, ale rozdiely nie su nejake obrovske 😀 😀 😀 😀
Oki,, praca vola,,, budem tu navecer, pekny den prajem 😀

@yanni Nie toto robia deticky, co nemaju este vypisanu rucicku, ja som to maleho naucila tak, ze som mu dala prstek za slovo a povedala mu, sem nepis, kde mas prs a pis az od prsteka dalsie slovicko a odvtedy s tym nemal problem 😀