icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

mariuskaa
10. júl 2014

futbalovy tim je asi makke, OMG ja som slovencinarka... to to snad nie..!!!!!!!!!!!!!!
teraz som sa spamatala.

erjona
10. júl 2014

@ellise ja neviem, asi mala dovod 😀 Uvidis, ked ti odpovie 😉

ellise
10. júl 2014

@mariuskaa mně je to vcelku jedno, já nejsem žádného vyznání, v tom klasickém slova smyslu, byla jsem pokřtěná, což by ze mně mělo dělat křesťanku, ale já se za ni nepovažuji. Na druhou stranu, ti co se zastávají muslimů , jsou muslimové?
Ale já se nezastávala židů, já jsem o židech mluvit nezačala. ale pokud jsme u toho, to od roku 2000 nezemřelo žádné izraelské dítě po útocích hamásu? jen děti palestinské? To asi těžko, mrtví byli na obou stranách, ale jasně v palestinském tisku se dočteš jen o palestinských obětech. Teď určitě novináři mluví pravdu, že? Ale já věřím že mluví. Ale když řekneš A, tak by si měla říct i B.

erjona
10. júl 2014

@ellise Teda uz prezradila 😉

erjona
10. júl 2014

@ellise Preto som napisala, bez akcie nie je reakcia,, cize raz jedna a raz druha strana vycina,,, ja som nikde netvrdila, ze len moslimovia su bez viny,, ale ked, tak uz treba aj priciny hladat a nie len moslimov vidiet,, preto som sa ti to snazila vysvetlit,,,

erjona
10. júl 2014

Aha trafena hus zagagala, ako sa pekne po slovensky hovori 😉

malkuna @erjona tvrdíš, že kazdy na svoje náboženstvo povie, že je to pravé, iba ty nie. Ty si tvoje náboženstvo potlačila za islam, alebo si už dávno moslimka a hraš tu na nás divadlo. emoticon
6. júl o 22:20 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

malkuna
10. júl 2014

@erjona kde tam zaznela otázka, akého si vierovyznania? to bolo iba konštatovanie.

dalal
10. júl 2014

@ellise celkom tomu nerozumiem... to znamena ze po zidoch tam 1400 rokov zili palestinci moslimovia.... a potom ked vznikol izrael toto palestinci zrazu stratili svoj domov.... ziju v stanoch... v taboroch... preco to izrael neriesil inak? preco vyhnal iny narod a urobil to iste co sa stalo jemu predtym? zub za zub? potom ale nebuďe prekvapeni ze v tom regione nebude nikdy mier.

ako to bolo myslene ze len niektori sa vratili?

dalal
10. júl 2014

@malkuna a co mas ty co konstatovat akeho je ona nabozenstva... ak chces spytaj sa jej inak nefabuluj... a keby si si temu citala tak by si zistila akeho je vierovyznania... kedze to viackrat napisala.... prosim citaj a nie len pis...

malkuna
10. júl 2014

@dalal tvoj názor si nechaj pre niekoho, koho zaujima, diky 🙄

dalal
10. júl 2014

@malkuna na verejnom fore musis ocakavat ze ludia budu reagovat na tvoje prispevky.... ak nechces citat reakcie nepis.

erjona
10. júl 2014

@dalal Ona sa ani neunuvala opytat, jednoducho drzo konstatovala, neviem co je potom väcsia netaktnost, spytat sa slusne priamo, alebo hned "konstatovat"😉

zuzitko74
10. júl 2014

@dalal Pokiaľ viem, tak Židia tú zem kúpili od Britov, ktorí ju v tom čase kolonizovali.

malkuna
10. júl 2014

@dalal ty by si najradsej zakazala aj konstatovat ludom na fore, bud trochu tolerantna a daj ludom priestor nech sa vyjadria, aj ked nie je tvoj názor zrovna rovnaky. 😠

dalal
10. júl 2014

@malkuna ja som tolerantna.... ale nie k tebe po tom co si tu predviedla.... sorry ale ja som s tebou zacala slusne diskutovat... pytala som sa na tvoje osobne skusenosti s moslimami atd...a dockala som sa urazok... tak sa nediv ... aka pozicaj taka vrat... ty sa vzrusujes ak sa niekto spyta na vierovyznanie... a ked ty nieco konstatujes v urazlivom tone to je ok... ak chces toleranciu bud tolerantna ty v prvom rade... uvidis potom hned zmenu v pristupe.

dalal
10. júl 2014

@zuzitko74 ako si niekto moze kupit zem na ktorej niekto iny roky zije? a potom len tak mirnix dirnix ineho vystahuje...??? nerozumiem tomu ty hej?

malkuna
Odpoveď bola odstránená
zuzitko74
10. júl 2014

@dalal Považovali to za zem svojich otcov, za svoje korene a využili príležitosť. Ja si myslím, že by v tej krajine v pohode mohli žiť spolu. Len tak mimochodom, štát Palestína v tom čase neexistoval.

dalal
10. júl 2014

@zuzitko74 aj podla mna mohli... moja ucitelka arabstiny zhanala atlas na ktorom este bola zakreslena palestina ale priznam sa neviem kedy to bolo

dalal
10. júl 2014

@malkuna no vidis... a potom sa divis....

malkuna
11. júl 2014

@dalal ja sa vôbec nedivím, to je len tvoje nesplnené prianie 😉

erjona
11. júl 2014

@dalal Moja, nereaguj a budes mat pokoj 😀

dalal
11. júl 2014

@erjona mudro

malkuna
11. júl 2014

@erjona @dalal 😀 😀 😀 😀 😀 palec hore !!! som zvedavá ako dlho vám to vydrží, žubrienky 😲

erjona
11. júl 2014

@dalal 😀 😀 😀 😀 Aha, ako milo nas pomenovala,,, tusim jej najmilsi koment doteraz 😀

dalal
11. júl 2014

@erjona asi sa tak tesi ze nebudeme viac s nou diskutovat... hned tak na rano sme niekomu urobili radost. 😀 😀 😀

erjona
11. júl 2014

@dalal No a vidis, ake sme mile 😀 😀 😀 😀 😀

dominika2727
11. júl 2014

@dalal @erjona zubrienky 😀 😀 😀 este sa vam mohli utriet aj ropuchy 😀 😀 😀

erjona
11. júl 2014

@dominika2727 Nie, nie moja, my sme zubrienky 😀 😀 😀 😀 😀

dalal
11. júl 2014

@erjona 🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸