icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

dalal
11. júl 2014

@lukada ty zijes v izraeli. toto je tvoj nazor. ak by si zila v gaze tvoj nazor by bol celkom iny.

dominika2727
11. júl 2014

@erjona o 16.00

erjona
11. júl 2014

@dominika2727 Oki,,, poviem muzovi,,,

dalal
11. júl 2014
erjona
11. júl 2014

@lukada Ano tie 3 obete sa tu spominali uz 5 krat dnes, ja sa pytam, co je s tymi obetami moslimskych deti? Kazdy den jedno dieta v priemere a to uz 13 rokov,,, A je pekne, ze im poslu smsku, ze im idu znicit dom,,, Praveze media su na strane Izraelcov, moslimske obete nestoja za spomenutie,,, o to tu ide,,, ze o tych troch sa tu popisalo v nasich mediach,,,, o moslimoch uz akosi pomenej,,, chapem ta, ze zijes v Izraeli,, ale chapes aj ty druhu stranu, ako ziju?

maca_p
11. júl 2014

@dalal teraz si neobjektivna, a vyznieva to opät, ze v prospech moslimov 😠

lukada
11. júl 2014

@dalal ahaha a aky? aby mi vladlo teroristicke hnutie? ved ja proti arabom nic nemam, dokonca mam aj arabske kamaratky. ale nie radikalne moslimske hnutie. to je uz iny extrem. ved z gazy zacinaju ostrelovat IL vyrabaju tisice rakiet na UKOR svojich civilnych obcanov a adeti - ti nemaju co jest a oni si veselo robia rakety a co tym sleduju. prosim ta. keby si tu zila, pochopis. mudrovat zdaleka je najlahsie.

erjona
11. júl 2014

@maca_p No cisla hovoria za seba,,, uz by si aj ty mohla byt trosku objektivnejsia, trosku sucitu ti nezaskodi...

dalal
11. júl 2014

@maca_p hej mozno.... som to povedala vyssie.. precitaj si... mam kamaratov z palestiny... videla som filmy.... moja ucitelka arabstiny bola z palestiny.... ale citala som aj clanky ludi nezavislych a snazim sa nad tym premyslat... a vychadza mi ze v tomto konflikte su obetou palestinske deti... sorry to je moj nazor... ak mi das argumenti proti tak si ich rada precitam.

dalal
11. júl 2014

@lukada keby som zila v izraeli tak samozrejme by som mala iny nazor... vies dobre ze ty ako obyvatelka izraelu nie si objektivna tak ako ja zijuca v zahranici...

preco nemaju palestinske deti co jest? kvoli tomu ze rodicia vyrabaju rakety al kvoli tomu ze nemaju krajinu, domov, ziju za murom....

a nikto tu neobhajuje hamas... to si kde vycitala?

lukada
11. júl 2014

@erjona Jaj, ty asi naozaj pises zo sna. A co ma robit IL, nechat ich vyrabat a strielat rakety na IL? Je to LEN zasluhou IL ze si spravil protiraketovu ochranu. vies kolko obeti by bolo uz tu?? A o com to hovoris za 13 rokov mrtve deti kazdy den? co ty citas? To mozno pisu v nejakom nacistickom denniku tak navyse. IL vystahoval desiatky dedin a miest z gazy a z ich oblasti, nechal im cele uzemie, nech si tam autonomia, nech sa staraju. a oni robia co? vyrabaju rakety aby mohli ostrelovat IL. tak to je dobre? Ako mozes obranovat TERORISTOV co sa tak sami nazyvaju. Samozrejme ze IL ich upozorni, ze im ide znicit dom, ked je v nom 500 rakiet co mozu znicit IL. A chamas ich vyda ako stit na pospas naschval. No prosim. IL vojaci deti v gaze / ked tam boli v pozemnom utoku, co sa uz daaavno nestalo< chrania. Dokonca ich lek. jednotky osetruju, a staraju sa o ne. Hamas je majster v prekrucani foto a pod. A pochod co spominas? To je uz co za influenciu, ze sa nieco take kona? IL sa nema branit? Ma nechat tisice deti a civile obyv. na juhu a uz aj v centre IL na pospas raketam z gazy - ktoymi oni zacali? Ty by si nechala svoje deti ostrelovat napr. z rakuska LEN TAK? No prosim ta.

lukada
11. júl 2014

@erjona ahahaha ake cisla? ved pred 2 rokmi v nepokojoch hamas manipuloval s cislami jedna radost. ach jaj, ja neviem ako niekto moze verit teroristom. je to smiesne.

maca_p
11. júl 2014

@dalal neporovnavaj UK ani s izraelom, ani s palestinou, ani s afganom a vobec nie s celym blizkym vychodom 😠
ja nie som proti arabom, ani proti moslimom. akekolvek nasilie vo mne vzbudzuje odpor, obzvlast, ak je v nom zakomponovane nabozenstvo.

lukada
11. júl 2014

@dalal samozrejme ze obhajuje, tym ze obhajuje palestinu a palestincania im veria, lebo veria ze ALLAH im da odmenu ak svoje deti nechaju zabit. tak to je zdravy rozum?? vladne im tam hamas. a ano, mali by tam co jest, keby sa zacali sustredit na seba, na svoju krajinu, IL ich podporuje ale samozrejme, ze ked ho zacnu ostrelovat tak co zostava. A znova - keby IL NEMAL vybudovanu protiraketovu ochranu - co si sami vybudovali!!!!! tak by tu bolo tiez nespocetne obeti. ved tu znie kazde 2 min sirena. tak sa spamatajte!!to znamena ze prilieta z gazy raketa.

erjona
11. júl 2014

@lukada No jasne,, co moslim, to terorista,,, ked ich tam tak upozornuju, preco su tie obete,,, nic v zlom, ale ty nazyvas mrtvymi detmi, prekrutenymi fotkami? Sak jasne ukazujes tvoj postoj,,, ved co, lepsi moslim mrtvy, ako izraelcan, nie? Ake pravo ich vobec mali vystahovat z vlastneho uzemia?

lukada
11. júl 2014

Deti tu v skolke spavaju poobede v urkytoch, lebo gaza veselo ostreluje hlava nehlava kde jej pride, v noci na juhu ludia bezia do ukrytu aj 15 krat za noc. a keby tie rakety este vo vzduchu vdaka svojej ochrane IL nenicil, uz by to tu bolo spustosene na prach.

erjona
11. júl 2014

@lukada A nerozpravaj mi hluposti, ze nejaky rodic si umyselne necha zabit vlastne deti, to co mas za zmyslanie, prostim ta,,, ???

lukada
11. júl 2014

@erjona ja mam moslimske kamaratky a su super. asi si nepochopila o com pisem. teroristicka organizacia CHAMAS co vladne v palestine ZAKAZUJE civilistom opustit dom a nechava ich tam naschval zabit. JE IM TO JEDNO. chapes uz?? ABy mali dokaz ze IL zabil niekoho. to poprve. a podruhe - neporovnavam co je lepsie a kto mrtvy. pisem, ze keby IL nema obranu uz je to tu vyludnene. Ved niektore miesta maju aj 5 min v kuse sirenu bez prestavky - to znamena niekolko rakiet na ich uzemie za sebou. to je dobre??? ano, ved si precitaj kolko foto zo syrie gaza pred 2 rokmi pouzila proti IL a ked sa na to prislo uz bolo po vsetkom a nikoho to nezujimalo. ale publikovat to ako falosny material - na to bolo vsetkych.

erjona
11. júl 2014

@lukada A kolko razy musia moslimovia utekat do ukrytu? Moj posledny prispevok na teba,,, nemam na toto ani cas a ani chut,,, ja idem na protest proti vrazdeniu Izraelcanov, aby si vedela ,,, 😠

lukada
11. júl 2014

@erjona a o com to pises? VED PISEM, ze IL vzstahoval ZIDOV z uzemia GAZY!!! aby ju nechal moslimom - ako si to len oni zelali. to bola ich podmienka na mier. teraz vidiet uz niekolko rokov ako ju dodrzuju. takze IL ma pravo vystahovat svojich obcanov kam len chce. take pravo mal. a nechal CELU gazu, neni tam ani jeden vojak IL v gaze. tak o com prosim pises.

erjona
11. júl 2014

@lukada Aha, takto je vam to podavane,,, no na tej fotke nevyzeraju tie deti, akoby mali zakazane ist prec,,, toto je vam podavane, aby sa Izraelcania ocistili,, ale pravda to nemusi byt,,,skor to vyzeralo, ze sa niekde hrali vonku,,,

alice107
11. júl 2014

lukada, davam like za tvoje prispevky. je to presne ,ako pises. ktory stat by trpel terorizmus anasilie na svojomm uzemi ? izrael na zaklade zial horznych skusenosti ma dobru ochranu. palestine nezalezi na ochrane a preto ma obete vo vlastnych radoch na uzemiach, ktore obyva. izrael je len v defenzive.ale ucinnej
sterosristami nemozno vyjadnavat. tych treba eliminovat
ten zivot v izraeli co popisujes poznam aj popisu inych ludi, co tam zili , ci len boli na navsteve ci na stazach
je to hrozne,ked na detskom ihrisku su tabulky, kde je ukryt pred utokmi raketami.

dr_janka
11. júl 2014

@lukada My žijúci na Slovensku, čo sa troška rozumieme situácii v Izraeli, ti držíme palce, nech sa tie nepokoje rýchlo skončia. Nedaj sa vyprovokovať z týchto diskusii, nikto si nevie predstaviť, čo sú moslimovia schopní urobiť pre svoju vieru. Zneužívajú vlastné deti pre propagandu a tvorbu fotiek do médii, len aby mali údajne dvôvod zaútočiť na Izrael.

lukada
11. júl 2014

@erjona myslim, ze moja nemcina je este natolko silna, ze chapem, ze
Protest gegen die Morde und Unterdrückung in Palästina je v preklade Prostest proti smrti a utlacaniu v palestine, ja som mala na mysli toto postnute na predoslej stranke, tak neviem ci zle citam

zuzitko74
11. júl 2014

@dalal Prepáč, ale teraz si trochu vedľa. Vždy bude pre mňa hodnovernejší človek, ktorý má tie informácie z prvej ruky, svedok z miesta činu.

erjona
11. júl 2014

@lukada Podiskutujeme dalej, ked sa ozve Slovenka z Gazy,,, okej,,, aby sme tu mali oba pohlady,,,lebo my dve sa nedohadame,,, uz ma to nebavi,,,

demo
11. júl 2014

@lukada pustila si sa do boja s veternymi mlynmi. Bohužiaľ, tieto mlyny sú nezastavitelne. Keby mali mlyny hlavy, dalo by sa povedať, že ich majú vymlete.

lukada
11. júl 2014

@dr_janka dakujem. je to tazke to vysvetlit, hlavne ked media skresluju. Ja myslim, ze pokial moslimvia a hlavne mosl. otcovia nezacnu milovat vlastne deti viac ako radikalnu vieru, tak sa situacia nema sancu zmenit. lebo vystavovat deti smrti a robit pre vieru to co radikali - to je proti akemukolvek zdravemu usudku. to ze maju napisane v korane aby vyvrazdili zidov - toho sa oni drzia a na ukor jedla pitia a starostlivosti o seba, deti, ci stat budu radsej vyrabat rakety a ostrelovat IL, co im este pomaha. to je nonsens. ale nie nadarmo sa sami nazyvaju teroristi a su zatajeni atd atd

dalal
11. júl 2014

@lukada na aku krajinu ked ziadnu nemaju.... a pokial viem palestinu neuznavaju ako stat... nedavno bol predsa pruser s UNICEF...

zeby Izrael podporoval Palestinu? ty asi srandujes....

pozri ja mam svoj nazor ty svoj... nehovorim ze moj je spravny ale citala som a videla som dost aby som si nazor udrzala

ty zijes v izraeli tak mas typicke zmyslanie pre izrael...