Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@zuzitko74 jasne ked je to clovek z izraela... ok holky nedohadujme sa... ja vam nevravim ci vas nazor je nespravny.... ani ze ste vedla...je to vas nazor na zaklade prislysnosti k narodu zidovskemu... chapem a keby som tam zila ja tak isto by som zmyslala...
ja tam nezijem a stykam sa s palestincami... takze moj nazor je iny... nie lepsi alebo horsi ale iny...
a jedno je iste... izrael bombarduje husto osidlene civilne objekty a vysledkom su mrtve deti. bodka.
@lukada Moslimsky otcovia nemiluju svoje deti? Ty co si za cloveka, prosim ta? Pre moslima je rodina posvätna,, prosim ta uz nepis taketo hluposti, lebo uz prehanas tolerovanu hranicu, nemyslis? Najlahsie je vrazdenie vojakmi Izraelcanov zvalit na teroristov,, ani len obete si neviete priznat,,, nemam slov
.
no ja ked citam podobne vyhasenia , ze pre moslima je rodina posvätna, tak nechapem, preco potom clenov svojej rodiny beru ako tovar. preco zabijaju v mene ideologie svoje dcery, setry , manzelky aj matky.?
@erjona ahahaha, no tak ak obranujes radikalne teroristicke moslimske hnutie, potom s tebou asi naozaj neni o com. Hej v skolke ich ucia a doma otcovia, ze ak raz spachaju teroristicky utok sebevrazedny a zabiju aspon 1 zida v nebi im da allah odmenu. doma aj v skolke ich ucia od 2 -3 rokov ako zabijat a nenavidiet zidov. zobudte sa dievcata. aka posvatna rodina? ze ma 4 manzelky, narobi im deti, bije ich, a potom deti obetuje allahovi a je hrdy na svoje deti ze budu zabijat? halo?
@erjona hej tie obete by nemuseli byt, pokial by teroristi v domoch civilistov neskladovali zbrane, vybusniny, a rakety . namiesto toho by im tam mohli dat pozavarane uhorky a ovocie a jedlo. ale to ty nepochopis. nejdem specifikovat kto to videl z mojej rodiny, ale ked sa deti hraju medzi raketami a nemaju co jest, je to smutne. no ale kto nevidel neuveri...
@erjona ved aj ja mam karatky moslimky, a nic proti nim nemam. ja hovori o chamase a gaze. to poprve. podruhe - co ucia v zidovskych skolkach?? Ahaha. Mam v skolke 3 deti, a nikdy ich tam podobne veci neucia, uz asi nevies co na obranu napisat. len sa pozri ako ucia male moslimske deti v gaze o zbraniach a zidoch ako o prascoh - to maju v korane a to je pre nich svate. Ak si ho teda nestudovala, kukni. Cize u nich je to zakorenene, chces ci nechces. Asi si v gaze nikdy nebola, ale narozdiel od nich v IL skolkach nic taketo neucia moja draha. Sa spamataj.
@erjona ahaha, ja mam respektu dost, a moslimov, ktori nie su radikalni - mam k nim normal postoj a ako spominam aj kamaratky. ale iste nejdem podporovat chamas teroristicku organizaciu. ved to by som nemala zdravy rozum. ostreluju uz tyzden il. povedzme ze IL sa nevie branit. kolko deti a ludi by uz bolo zomrelo? to je OK??? to je dobre ze ostreluju LEN TAK IL? a ze nemaju co jest ale na rakety ano? ved im nik nic nerobi.
Hamas (Arabic: حماس Ḥamās... ح je h nie ch btw
@erjona
@dalal Dievčence, pre vás je človek žijúci v Izraeli nevieryhodný svedok s mozgom vymytým proizraelskou propagandou?No, neviem, neviem, kto tu má väčšie predsudky. Neveríte jej len preto, že vám to nepasuje do vašej filozofie a pritom vie o situácii zrejme viac, ako ktorákoľvek z nás. Nemôžete ju diskreditovať len preto, že vám jej svedectvo nevyhovuje. Náročky píšem svedectvo, lebo my ostatné máme možno informácie a názory, ale lukada má výhodu, či skôr v tomto prípade nevýhodu, očitého svedectva.
@erjona
toto ti naozaj odporucam - ten clovek - moslim!!!!!! tam popisal v 2min VSETKO
@zuzitko74 ano bohuzial vyhodu ci nevyhodu narozdiel od radikalnych moslimov co naozaj vymyvaju mozog IL nikomu nic nevymyva je tu demokraticky stat a mimochodom ja som KATOLICKA!!!!! to len pre info. vidim to z pohladu cloveka, co tu zije, musi bezat do ukrytu ked zaznie sirena, a keby IL nemal ochranu uz je iste po nas po tzch 500 raketach ci kolko ich bolo za posl. 5 dni. tak citat mozete kolko chcete. IL je domokrat stat a nikto mi tu nic neprikazuje narozdiel od radikalneho moslimskeho teroristickeho hnutia ci koranu. asi tolko.
Dobru noc
a kto trochu srsi dovtipom a intelogenciou, naprvykrat pochopi- asi takto sa info skresluju, je to vystizne vsakano @erjona
@zuzitko74 zuzka kde som napisala o vymiti mozgu... prosim nedomyslajte si veci.... opakovane som vravela ze je to jej nazor a nazor vsetkych ktori v izraeli ziju..ja jej ho vobec neberem ani ju nejdem presviedcat o opaku...
ale citala a videla som aj nazory palestincanov- nie prislusnikov hamasu ale obycajnych ludi.... ucitelka arabstiny s PhD nie je predsa hamas... dalsia absolventka filozofickej fakulty a linguistky... vlastnici restauracie a nakoniec aj kolegovia lekari z palestiny...
ich nazor je iny....
ja akceptujem vas nazor.... preco vy nedovolite mat nazor iny a presadzujete ho vetami ako vyssie uvedenymi??
@dalal asi si poriadne necitala. ja som hovorila o extremnych moslimoch. neviem kto tu prispeva a kto nie. vyjadrovala som sa k momentalnej situacii v IL. Arabsky Hamas s prehltnutym H, hebrejsky Chamas, takze pisem ako som zvyknuta. To je hadam jedno, nie? Tiez slovaci hovoria alah a arab. alla a pod. tak co sa ideme hrat na slovickarenie?
no a to ze kazdy moslim moze mat 4 zeny je predsa v korane, tak co to zpochybnujes? A ano, je vela moslimov co zenu bije, hlavne tych radikalnych ako pisem a o ktorych som hovorila.

@lukada No tak palestina a co teraz? Som mala celu dobu Izraelcanov v hlave,,, neboj, aj ti tam budu spomenuti...