icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

dalal
11. júl 2014

@zuzitko74 a takisto sme privitali jej nazor... ale len dokym tu nezacali padat urazky.... ak by tvoj manzel bol moslim asi by ti nepadlo dobre si precitat co napisala vyssie.

dalal
11. júl 2014

@lukada nehram sa na slovicka... ja sa ucim po arabsky a kedze hamas je arabska org tas sa pise s h v arabstine... to je vsetko... tak sa prosim ta neurazaj... ja som nevedela ze v hebr sa to pise s ch tak mi to mozes normalne povedat ok?

lukada
11. júl 2014

@dalal pretoze palestina nie je DEMOKRATICKY ale RADIKANY stat. od malicka su vedeni k nenavisti zidov. tak mi napis, je ok, ze gaza ostreluje IL. a zacala len tak? a zabila by nas tu vsetkych niet obranneho systemu? A civilne obyv. v gaze je terorist. hamasu podriadene. ja nikoho nepresviedcam, len pisem, ako je tu zit a aka je situacia. kazdy s troskou logiky pochopi, ze teroristicka org. radikalov nemoze priniest nic dobreho. alebo myslis ze ano?

maca_p
11. júl 2014

@dalal myslim si, ze hovri uplne k veci. zivot v reale. nie z linkov, nie zo sprostredkovanych reportazi, nie so stiahnutymi fotkami...

dalal
11. júl 2014

@lukada a povedz mi ako je mozne ze palestinci vsetci do jedneho zijuci v zahranici ( to znamena neradikaly mimo vplyvu hamasu )maju iny nazor? ??

len tak sa nic nedeje... videla si palestinsky film Omar?

Dala som tu vyssie link... kebysi si ho pozrela zaujimalo ny ma ci to je podla teba vymysel ... ci tak neziju..

pozri ty mas svoj nazor ja svoj....ja som svoj vyjadrila a chapem ze s nim mesuhlasis.

ale zato mozme slusne diskutovat a nie stekat alebo sa dohadovat.

lukada
11. júl 2014

@maca_p ja nemam k IL ziadne puto, som katolicka a pisem z realneho sveta ako sa tu zije a nie z hluposti co koluju po internete. este ani jedna co je PROpalestinsky orientovana mi neodpisala, ci je v poriadku nechat sa ostrelovat a ci by st vy doma sedeli a nechali susedny stat na vas rakety palit kazdych 5minut, den noc, deti nedeti, skolky, neskolky, vysvetlovat malym detom ze ta niekto chce zabit a pod? a sedeli by ste a hovorili si, jeda ako super, tam vladnu radikalni moslimovia a teroristi? ja hovorim vyborne hebrejsky a arabsky rozumiem @dalal cize som to nemyslela v zlom, len sa mi zdalo cudne, ze ma opravujes. no ale to je uplne nepodstatne. v hebrejcine je to chamas.
ZIju tu aj normalni moslimovia ktorych tym ostrelovanim chamas OHROZUJE!!! ale im je to jedno. ako som pisala su radikali a tym nezalezi ani na detoch, sebe, rodine ani pribuznych ci ostat.moslimoch. maju vymyte hlavz a chcu zabijat.

dalal
11. júl 2014

@maca_p to nie su sprostredkovane reportaze ale blizki a dobri priatelia.

a co si to spominala s UK? to som neporozumela

lukada
11. júl 2014

@dalal maju nazor taky, lebo aj palestinsky najvyssie vzdelany clovek ma v sebe nabozenstvo zakorenene. ak ma nazor ze vladnutie teroristov radikalov v krajine je dobre, potom hovori sam za seba. film Omar som videla pred niekolkymi rokmi, ked vysiel. Takze si nemysli ze nie. Vies, filmov bolo natocenych...

erjona
11. júl 2014

@maca_p Zije na jednej strane,,, v reali, ale nie je v situacii tych druhych,,, ok, to je cele

lukada
11. júl 2014

prepacte sirena, esteze mame v byte safe izbu.

dalal
11. júl 2014

@lukada odpovedali a opakovane... nie je to v poriadku a nikdy nebolo... lenze stat ako ho ty volas Palestina oficialne neexistuje.... ak by existoval tak by mozno aj bombardovanie prestalo.

dalal
11. júl 2014

@lukada omar bol natoceny minuly rok... takze si nevidela... to je ok... nevadi.

erjona
11. júl 2014

@lukada Nie je,, ani naspät bombardovat nie je a ze dostanu smskami vystahu, tak väcsiu hlupost som nepocula,, logika da, ze by tie rakety uz davno z tych domov teroristi spratali,,, takze by bolo bombardovanie plne zbytocne,, ale je mile vediet, co vam tam predsieraju...

lukada
11. júl 2014

@dalal ako odpoved uz len toto

https://www.youtube.com/watch?v=IautknlfiIM

oni nechcu vlastny stat. chcu zabit zidov - to maju v korane. je im jedno stat nestat. nikdz o nebudovali nechceli nesuhlasili nic im nie je dobre. radikali, co povedat. pridi sa pozriet na navstevu uvidis realitu...

maca_p
11. júl 2014

@erjona v akej situacii tych druhych? ona a jej rodina a tisi ce inych nie su ohorzovani naletmi rakiet? kazdodenne face to face smrti? to nie je, ze zlezie do rakuskej pivnice, ale to, ze zlezie do specialneho ukrytu, ktory im moze zachranit zivot.

erjona
11. júl 2014

@dalal 😀 😀 😀 😀

lukada
11. júl 2014

@erjona no tak ty si poriadne mimo. ahahaha.

dalal
11. júl 2014

@lukada ja si to nemyslim... myslim ze kazdy vzdelany clovek by chcel zit v normalnom state... nie byt bezdomovcom a zit ohradeny murom.

erjona
11. júl 2014

@lukada ja pridem na tu navstevu, velmi rada,,, mozeme sa dohodnut,,, som zvedava na tu realitu 😉

lukada
11. júl 2014

@erjona mila erjona, kto by spratal 300 rakiet za 10 minut? no ty asi citas romany, ale realita ti unika. prepac. fakt pises odveci. teroristi to tam naschval nechaju aj keby mali cas. a kam by to spratali? chcu obete a chcu deti a zeny nechat zabit na propagandu. ach jaj. keby tvoj pribuzny pracoval a videl na vlastne oci co sa tam deje a ako hamas nici civil v gaze a nuti ich k otrasnym cinom, pochopila by si.

erjona
11. júl 2014

@maca_p Oni maju protiraketovy system, takze netrep hluposti,, moslimovia zliezaju do pivnic, civilisti a nevinni a deti...

lukada
11. júl 2014

@dalal to by najprv museli prestat vladnut teroristi ktori sa tak sami volaju. dalsia sirena. tak sa majte. snad do rana prezijeme. niet obrany IL uz je asi naozaj po nas.

maca_p
11. júl 2014

@erjona jasne, ty by si na 100% verila systemu, alebo by ta myklo pri zahucani sireny?

lukada
11. júl 2014

@erjona aj ked je portiraketovy system nezachyti sto percetn rakiet!! a to si pis ze do pivnic a ukrytov zliezame kazdych 10min ca.!!! teraz 2 krat za 10 min. zobud sa. aj gaza nech si taky system vybuduje. dnes vybuchla gas station v askelone - to len pre @erjona aby si bola informovana! tak asi tolko. napalila tam raketu gaza a obrana ju nestihla znicit.

erjona
11. júl 2014

@maca_p A predstav si, ze tym moslimom ani len sireny nehucia a obranny system nemaju,,, to je ok?

zuzitko74
11. júl 2014

@dalal Nuž, mala si tak trošku smolu, že som odpoveď smerovala tebe a erjone naraz. Ak si prečítaš erjonine príspevky adresované lukane, opakovane v nich spochybňuje jej svedectvo formuláciou ,,takto vám to tam predkladajú" - preto tá poznámka o vymytí mozgu. Pokúšam sa nič si nedomýšľať, ale niekedy to strašne kričí medzi tými riadkami.
Odpusť mi, prosím.

lukada
11. júl 2014

@erjona si mimo erjona!!! protiraketovy system nic neznamena.navyse viac rakiet naraz je nebezpecenstvo. a to nikdy nevies. je sirena, VSETCI utekaju do krytu. a aj ja teraz sedim v safe izbe. boli 2 sireny za sebou. tak sa zobud a nepis hluposti. vsetci tu budia deti, bezia do krytov kto nema v dome ukryt - a takych je vela. vidno ze sa informujes zo zdrojov ktore su mimo. ludia sa boja yjst aj na ulicu, na dialnici zastavuju pri sirene a lezia na okrajoch vozovky. no nic, asi fakt nevies a len pises co si kde precitas.

maca_p
11. júl 2014

@erjona a ma im ju na vlastne naklady vybudovat izrael?
kto financuje hamaz? z coho ma prijmy? kto ho podporuje? nech prispeje pre bezpecnost svojho obyvatelstva....

lukada
11. júl 2014

@erjona hej mozu si ho vybudovat!!!!!!a mozu si vybudovat sireny. IL za 60 rokov vybudoval z nicoho stat. aj oni maju moznost, nechcu.

https://www.youtube.com/watch?v=IautknlfiIM
lukada
11. júl 2014

hlavne nech si buduju stat v klude a mieri. a nepotrebuju ziadne systemy. hamas financuje rakety a civil ho VOBEC nezaujima. ma penazi viac nez dost a ludia tam zivoria. ale v kazdom civilnom dome skladuje rakety zbrane bomby a vybusniny. preto je tazke ich znicit. vystavuje vedome svoje obyvatelstvo nebezpecentcu. ale na to sa tak nazyvaju TERORISTI a RADIKALI. sami si tak hovoria. to hovori za vsetko