Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@lukada
Dúfam, že si mala ok noc. Táto problematika má vždy zaujímala z hľadiska biblie. Kedysi som študovala aj ako mala rozhľad v náboženstvách.
Moja otázka.
V Biblii je že Isak mal dvoch synov Ezau a Ábel.
A Ábel ukradol požehnanie prvorodeného ezaovi a Ezau ho znenavidel odišiel na územie dnešnej palestiny a tam sa usídlil. Ábel (cely život sa mu vo všetkom darilo a prosperoval) mal 12 synov a podľa nich sa rozdeľuje židovský národ podľa týchto 12 synov na pokolenia. Dnešní Izraelci vedia z ktorého syna/pokolenia pochádzajú.
Myslíš si, že toto je len rozprávka?. Alebo oni dobre vedia, že Palestínčania a Izraelčania su vlastne bratia ktorí sa znenavideli a bojovali 100rocia na základe nevyriešený h sporov dvoch bratov. ?
Btw prečo žiješ v Izraeli? Rešpekt na území kde sa bojuje.
Minuly rok som mala klientov z Izraelu a hovorili mi, že IL je bezpečná krajina na život a na turizmus.
@dalal píšeš o vyhlazení národa, nikdo žádný národ nevyhladil, neexistuje stát Palestina, ale palestinci nejsou vyhlazení.
Omar, není žádná dokument je to jen a jen palestinský film, neříkám že se něco takového nestalo, ale je to film. Stejně jako třena Poslední cyklista. Neviděla si?
Pochybuješ o nároku Izraela na vlastní stát? Co kurdi? Ti si ho zaslouží nebo ne? A Tibet? A jak se ti líbí dobytí Kryma Ruskem? Protože se Putin rozhodl že to patři Rusku, tak využili příležitost. a už je to ruské.
Máš pravdu, neshodneme. Já tvrdím že za to co děje v Izraeli můžou jak Izrael tak Palestina. ty tvrdíš že jen Izrael.
@erjona, kdybych byla malicherná, řekla bych že v původním článku je uvedeno každý třetí den jedno dítě. Ale to je to poslední. Máš pravdu zabíjení děti je nechutné. Jen mně překvapuje že ty taková milovnice statistiky, porovnává 3:5000. protože to vypadá že za 13 let posledního konfliktu zemřeli 3 židovské děti z toho 3 za poslední měsíc. A to není pravda. Ty, která odsuzuješ překrucování faktů, děláš to stejné. A jestli chceš nějakou statistiku najdi si ji sama, třeba hned potom co se vrátíš z propalestinského setkání.
Na konec bych řekla, že je mi líto palestinských děti i jejich rodin, stejně jako židovských děti a jejich rodin.
@mariuskaa boli bratia jakob a ezau 🙂 kain a abel boli adamove a evine deti podla biblie
@ellise ako dlho vydrzi narod bez statu?
ja som nikde nepisala ze izrael by nemal mat svoj stat... ale na ukor ineho statu??
myslim ze tu maju svoj podiel obe krajiny... ale vysledok je predsa len horsi pre palestinu... a mas pravdu ze omar je len film.... ale vyjadruje pocity palestincanov...
a tak isto je objektivne jasne ze pocet obeti na strane palestiny vratane deti je mnohonasobne vyssi.. a to je to co sme chceli zdoraznit.
Keby mal hamas zbrane izraela tak izarel uz neexistuje
@maca_p mimiochodem víš kdo je všechno žid? Např. Jan Hřebejk, Martin Dejdar, Hana Hegerová, Ester Janečková, Tomáš Etzler, Tomáš Matonoha, Dušan Klein, Lenka Termerová.
@dalal židé žili bez státu 2000 let. A Palestina mohla mít svůj stát. v roce 1947, nesouhlasila s rozdělením , nelíbilo se jim že izrael dostal víc země ( že to většinou byla poušť se zapomnělo), že je špatný poměr obyvatelstva....atd. židé žili vedla palestinců několik století a bez problémů. problémy nastaly až když vznikl izraelský stát, a o vzniku Hamásu a OOP už nemluvím
Vy vytýkáte alici107 že vám nevěří, že nevěří erjoně že má šťastné manželství, ale ani vy nevěříte Evě život s muslimem, kuwait ze začátku také nebyla důvěryhodná osoba, než otočila, lukadě taky nevěříte. V tomto jste stejné jako Alice.
@leishmania skor si myslim, ze v tom pripade by uz bol davno mier s dvoma krajinami - ale to sa nehodi, vsak...? 😎
@ellise ja proti zidom nemam vobec nic... ale ak ty si myslis ze ta situacia je ok, ze za vsetko moze palestina lebo nesuhlasila s rozdelenim uzemia ako jej to bolo nakazane tak to ma prekvapuje..
nechapem odkial mas ze niekomu neveris.... precitaj si co som napisala... ze ak by som ja zila so zidom v izraeli tak by som zmyslala ako ona lebo to je pochopitelne...a tiez nechapem tvoju poznamku o Eve... samozrejme jej vsetko verim tak ako Erjona... verim ze mala nanic manzelstvo a niekolko krat sme sa jej zastali aj s Erjonou naco ona otocila a celkom opacne reagovala...
a na poznamky typu malkuny nic nespomenies... tie su podla tebe zjavne ok...
ja som o palestine napisala svoj nazor.... nikomu somnepresviedcala o svojej pravde... je mozne mat iny nazor ako ostatne diskutujuce? dufam ze hej...
a to ze sa zastavas Alice ani nekomentujem... vies prave o tebe som si vzdy myslela ze si schopna precitat si nazory z oboch stran a nemas na ociach klapky.
dalal, slusny clovek sa nevyjadruje slovami ake si pouzila. a nzory vulgarne mas len ty prave tvojim prispevkom aj zo vcera . vulgarnymi slovami si vyjadrila teda vulgarnu myslienku a nazor
nic ta neosprvedlnu je auz vobec nie to, ze nejde o slova ,ale o osobui a ze je to tvoja reakcia na nu
prepac mi, a,a e toto tvoje vysvetlenie ci argumentacia patri do sfery myslenia malych trucovitych deti, nie dospelej zeny.
takze dolezity je aj prejav, akym clovek pise a interpretuje svoje myslienky. auz vobec je VULGARNE k nejakemu pisatelovi s aprhovarat tak,ako to robis ty. nech by mal nazor akykolvek odlisny od toho tvojho.
ako vidis, ja na tvoje nevhodne slova o o mojich ´´vulgarnych ´´ nazoroch ti nepisem vulgarnu odpoved.
takze je to o sobnosti cloveka ,ako sa prejavuje.
tvoj prejav sami nepaci a pisem ti preto odpoved .ako vidis, kultivovanym sposobom.
@alice107 nemas pravdu Alice... lebo ona pisatelka ma opakovane napadala napriek mojej snahe o normalnu diskusiu... ak sa vecer rozlucim slusnym pozdravom na co ona odpovie zelanim aby si ma niekto zobral kvoli vizam tak sa necuduj... ja nie som Jezis a na urazky neodpovedam nastavenim druheho lica.... aka akcia taka reakcia...
prosim uz ma nespominaj... ja si osobne neprajem diskutovat s niekym kto si v dnesnej dobe mysli ze jedno etnikum je podradne a nizsie ako ine .
eva 8, evi, je ozaj zbytocne debatovat o objektivite v takychto pripadoch ako pises. ani jedna manzelka moslima pokial s nim zije nie je mimo jeho vpyvu a aj toho myslienkoveho. musi sa prisposbit, inak by s nim nemohla zit.poznas to velmi dobre z tvojho zivota.akonahle si zacala mat svoje vlastne nazory, vzoprela si sa jeho videniu sveta a konaniu, manzelstvo skoncilo aj formalne.
ty si presla nastastie tu cestu a vratila sa do reality. mnohe to este caka, mnohe cely zivot ako kuwait budu zit v tom marazme nevyslovit vlastny nazor na vec skutocne.
.
.
ja na rordiel inych pisateliek ziadost o nedebatovanie akceptujem. a chapem aj skutocnost, ze niekto nedokaze debatovat kultivivane a ked sa neda narazkami a razanim ci vulgarizmami, tak nechce debatovat. kvitujem toto rozhodnutie.
z dnesnej tlace:
Izraelské letectvo nejdřív udeřilo na město Džabalíja na severu Pásma Gazy a Dajr Ballá víc na jihu. V Džabalíji byli zabiti čtyři lidé a v Dajr Ballá dva. Sedmnáctiletý mladík pak zemřel při náletu ve městě Gaza.
Další dva zabité Palestince později AFP hlásila například z města Bajt Lahíja na severu Pásma Gazy a tři západně od města Gaza. Podle mluvčího místních záchranářů nálet v Bajt Lahíji zasáhl charitativní organizaci pro hendikepované. Vyplývá to z informací od místních lékařských zdrojů.
LUKADA, dufam , ze noc ste prezili v zdravi. bola by som velmi rada,ak by si mohla napisat o situacii aktualnej teraz v izraeli na mieste, kde zijes. nieto nad ociteho svedka udalosti. dakujem.
@leishmania keby si mala manzela z palestiny a nie z izraela mala by si rovnaky nazor?
@dalal ano taky nazor by som mala aj tak...
@leishmania super. Ďakujem za opravu
@mariuskaa inak mimo temu k tej fotke co si mi komentovala som ju radsej vymazala dieta nepoznam to nejaka stranka bola na recenzie kocikov 🙂
@vevesh to myslis vazne ? lebo to mi pride ako zart :D hamas nie je ziadna mierova organizacia na spajanie narodov 🙂 to su riadni extremisti a teroristi.... nehovorim celkovo o palestincanoch, araboch atd hovorim o hamase 😕 akoze hamas s vyzbrojou ako ma izrael by zabezpecil mier v middle east stylom ze by zidov a krestanov vyhubil mozna...
@leishmania ok. Mohla som pochopiť že to bola len reklama.
@dalal prestan byt uz konecne taka precitlivela na svoje ego a nebud taka precitlivela na muslimov a ich slovenske manželky, ked sa ta to vlastne ani netýka, pripada mi to akoby si tymto vyhladávala pôdu na zbytočné konflikty. Ty si sa vyjadrila, že si ešte nevidela niečo tak tupé a arogantné, ako som ja a alice. kto seje vietor, zožne búrku. Najviac konfliktov, urážok a útokov vychádza prave z teba.
@leishmania no akoze pred par rokmi to boli velky nerozlucni kamarati s izraelom..(izrael im vtedy dodaval vsetky zbrane a pomahal s vojenskymi zlozkami, financne podporoval...) - no a dnes je to nepriatel c.1....alebo neradno sa s vlkom zahravat....😎 a len tak bdw. uz davno v historii sa vedelo, ze na rozputanie vojny je potrebne zabit ludi z haklivejsej strany... (vid 1sv., 2.sv...a dalo by sa pokracovat....).😒

@erjona myslela som ze nechapes resp nechces chapat len moje prispevky. .. Nerozumiem ani ja preco sa rozculujes nad prispevkami z opacnej strany barikady ako si pisala a preco by sme mali mat respekt a sucitit s manzelkou moslima a nie vseobecne...