icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

lukada
14. júl 2014

@demo no tak toto je sila demo. dik za zdroj, ktory @lienkarosita neuviedla - uz chapem preco asi? som pohorsena. vraj mrtve dieta z blizkosti. tak mila @lienkarosita, toto svedci len a len o tvojich klamstvach a zacinam pochybovat ze aj tebe tam uz prepac, nepoplietli hlavu, ked musis takto klamat a postovat nepravdive morbidne a zavadzajuce foto!! sila!!

erjona
14. júl 2014

@lukada Takze si prave verejne priznala, ze nebudu mat klud nikdy,, ci ako? My si tu neobranujeme teroristov, ale civilistov,, nauc sa citat,,,

lukada
14. júl 2014

@lienkarosita ved ti jasne ukazala ze si skopirovala foto z internetu z nejakeho filmu. a ty dalej klames?? radsej si priznaj svoje zavadzania, lebo takto len ukazujes ze sa uz zacinas podobat tym radikalnym moslimom z hamasu co postuju mrtve deticky a foto su z filmov, syrie ci fotomontaz. ako mozes zapierat jasny zdroj, ked ta @demo odhalila?

malkuna
14. júl 2014

@erjona vidim že sa tu uchytil nový výraz troll, jeden začne a papagáji opakuju do nemlátom 😀

Erži tento tvoj vyrok: "a tvoj radikalizmus o svätosti zidov je do oci bijuci a nabuduce, ked sem hadzes prispevky, tak nie zidovsku propagandu" len prehoď slovo žid za muslim a presne to sedí na teba. 😅

erjona
14. júl 2014

@demo ten link, co som tu ja postla,, ten si pozri,,, par stran dozadu, to je realita,,, ☹ ☹ ☹ ☹

lienkarosita
14. júl 2014

@lukada Ak neveríš mne tu je link na článok od orientalistu a experta na izraelský konflikt.
http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-o-bojich-mezi-i...
Možno si to prečítaju aj iní ktorí sú ochotní sa pozriet na situáciu z oboch strán.

lukada
14. júl 2014

@erjona hej @erjona, ja som napisala, ze civilistov mozes obranovat na tomto fore, ale najprv by ich musel obranovat HAMAS ich vlada radikalov, ktori ich schvalne vystavuju nebezpecentvu. a nie vy na fore.ale ten to v zaujme nema, ved to vieme. tak o com sa potom bavime? no pokial budu vystrelovat 700 rakiet za tyzden, tak klud asi nebudu tak lahko mat, ci nemyslis?

erjona
14. júl 2014

@lukada Tie pozliepane rakety nezabili nikoho, je tam funkcna obrana, ale izraelske rakety maju tisicky civilistou na svedomi,,, o to tu ide,,, 😠 😠 😠

lukada
14. júl 2014

@lienkarosita tebe sa verit bohuzial neda. pises sem absolutne nepravdive informacie, a po tom, co si postla tu nechutnu , morbidnu a nepravdivu foto z nejakeho hororu ci co to bolo, ti neverim ani slovo. pretoze si klamala a to ocividne jasne a dokazatelne. takze vidim, ze ked dokazes nieco taketo, v inom sa ti iste verit neda. a tych expertov tu uz bolo. vyhzbas sa odpovediam a vobec nereagujes k veci na to, o com sa tu bavime. o tom, ako moze niekto zit a zvolit si nadvladu hamasu teroristov a radikalov, akoto ze nechrania civilistov a vyzyvaju ich aby ostali v domoch pri utoku, akoto ze postuju hnusne foto - pdobne ako ty, akoto, ze ich neprestajne bavi strielat na IL rakety a stale s tym zacinat, nebudovat gazu ale skladovat rakety a strelivo v domoch civilistov a tam sa aj ukryvat, a vychovavat v skolkach deti proti zidom so zbranami a verit ze allah ich spasi a v mene nabozenstva zidov zabijat, a nielen zidov, a ukamenovat zenu co je podozriva z cudzolozstva ci nelasky a davat odmeny 10 000 a 20 000 dolarov rodinam - ktore neskor verejne vystupili za obetovania chlapcov - synov v sebevrazednom utoku ze allah ich spasi. tak sa prosim zobudme, a toto je len okraj situacie. hamas - vlada v tvojom druhom domove sa takto sprava tak neviem ci je k tomu nieco povedat.

lienkarosita
14. júl 2014

@lukada Aj Mandelu kedysi volali teroristom a bol na listine teroristov v USA. Pokial bude Palestína utláčaná vždy bude pritomná opozícia vrátane teroristickej. Aj ty zjavne popieraš civilné obete na západnom brehu čo je pre mňa nie prekvapivé.
Dievčata ďalej si tu diskutujte, popierajte násile a nespravedlnosť ktorá existuje len kvoli tomu že na druhej strane stoja moslimovia. Budúcnosť ukáže kde bola pravda. Ja sa s vami nemalm potrebu hádať dokonca ani viac diskutovať lebo vidim že diskusia tu sa vždy zvrhne na boj moslimovia vs hocikto iný.

lukada
14. júl 2014

@erjona samozrejme, keby IL nema obranny system uz je o nas mila erjona. a kto brani gaze si vybudovat taky system namiesto rakiet? a namiesto teroristickych utokov? navyse tie rakety nicia, ak si videla vybuch v askelone / ako som to videla pred par dnami ja!! dopadla tam ta pozliepana raketa na benzinovu pumbu tak by si chcela vidiet co by sa dialo, kebz tam boli civilisti. nastastie mame ukryty a sireny. ale HAMAS brani zbrane civilistami a IL civilistov zbranami. tak to pochopte.

erjona
14. júl 2014

@lukada Chcela si ma pozvat k tebe domov,,, ak sa dobre pamätam, tak nebude problem, aby sme si pohovorili spolu, nie? Ci mas s tym problem, viber je zdarma a na 100% ma presvecis, ze si momentalne v Izraeli a ja sa ti hlboko ospravedlnim,,, ak viber nemas, mne tych penazi luto nebude a rada si vypocujem aj postoj z druhej strany,,, toto je moj navrh, co ty na to?

lukada
14. júl 2014

@lienkarosita samozrejme. ja NEPOPRIERAM CIVILNE OBETE!! vobec. je ich v gaze teraz asi 130. vobec som nepovedala ze nie su. len KLAMES, lienkarosita KLAMES a preco? v prospech teroristov?? moslimskych radikalov? keby boli krestanski ci zidovksi radikali, tak pisem o nich. ale kedze cely svet vie, ze su to moslimski radikali a tak sa nazyvaju a su na to hrdi, ze allah im to oplati, tak ako ich mame nazvat? obete su v gaze , pretoze HAMAS svoje civilne obyvatelstvo neobranuje ale naopak nebezpecenstvu vystavuje. a keby letelo na tvoje uzemie 100 rakiet za den, ty by si len tak sedela? ja som rada ze IL zasiahol. a kam bz to slo? nemal im nahodou este pomoct? lienkarosita pekne si tu zaklamala s tou foto, vraj dieta v blizkosti, no az mi dzch vyraza ako si to sem mohla postnut takuto otrasnu foto NEPRAVDIVU a vydavat ju za tvoju ci niekoho z "blizkosti" ako sama pises..podoba sa mi to na radikalne klamstva co vedu prislusnici hamasu aby celosvetove media manipulovali.. presne takto ako si ukazala sa to totiz deje, takze tebe sa fakt verit neda.

lukada
14. júl 2014

@erjona a co si myslis? ze kde som? zijem tu, mam tu tri deti, muza, rodinu, si myslis ze nemam co robit, tak len tak obranujem IL a sedim niekde v europe? co ti mam povedat aby si mi verila? tak sa mi mozes rovno ospravedlnit, lebo prave v IL som. z bezpecn. dovodov s tebou nejdem telefonovat. ale kludne ti poviem, kedy mi tu napr. pri dome prechadza vlak, alebo akym smerom prave vietor fuka.

lukada
14. júl 2014

@erjona a ja som ta pozvat nechcela, ty si sa nanominovala. ja som povedala, ze sa mas prist pozriet ako to tu vyzera a potom sem pisat. vcera o 5 tesne po sirene sme museli ist k dr so synom. vsetko vyludnene, nikoho nikde a ja som len trpla. ci nebude dalsia sirena, kym budem 10min v aute soferovat a syn vzadu. ale vidim, ze kedze tu lienkarosita klame veselo, tak sudite podla seba a neverite ani inym. mne to je jedno. ja tu zijem a zazvivam denne niekolko siren lebo gaza IL ostreluje. preto som nasla toto forum - ked som hladala ako sa svk a cr pozera na momentalnu problematiku pretoze sme sa nad tym s muzom zamyslali. tak asi tolko.

erjona
14. júl 2014

@lukada Presne tuto reakciu som cakala,, ja ti vychadzam v ustreti,,, nechces, viac mi nepis, internet zaujimavym sposobom v bunkri mas pocas stavu ohrozenia a povedat ahoj do telefonu nemozes,, pekny den ti prajem

lukada
14. júl 2014

navyse dnes su v oblasti askelonu - mesto tuna zrusene vsetky kejtany -nieco ako detsky tabor,a letne skolky a skoly, ked rodicia pracuju a deti tam travia prazdniny pocas dna kym su rodicia v praci. preco nam ich zrusili? pre gazu. lebo kazdych 10min bezat s detmi do ukrytu a byt tam dalsich 10min je taky stres ako si len malokto vie predstavit. takze kto nema starych rodicov neviem co robia. v nasej praci je vyhlasena pohotovost, skolenia sa uskutocnuju v ukrytoch a pod. a su volne dni, neodporucaju v tejto oblasti nam vychadzat. ach jaj, vidiet @erjona ze si tu nikdy nebola.

lukada
14. júl 2014

@erjona nie som v bunkri. ale v nasom byte!! byty, ktore boli vzstavane po roku 90 myslim, musia mat povinne zabudovanu safe izbu, hebrejsky mamad, a cely panelakovy stlp tych izieb je urobeny s materialu odolneho bombam ci raketa. musis tam zavriet zelezne okno - pretiahnut zeleznu ochranu okna a zelezne dvere zavriet na klucku. mame taku v byte a mame v nej pracovnu. v starsich domoch ci bytoch, kde nemaju takuto miestnost bezia bud na schody - ktore su tiez povinne odolne, alebo do ukrytu, ked je blizko - ako my vcera ked nas zastihla sirena na ulici. tak asi tolko.

lukada
14. júl 2014

@erjona mozem povedat ahoj do telefonu, ale ja neviem kto si ty a nejdem riskovat, ze si s niekym spojena a ze to niekto odpocuva. bohuzial ked ste take spojenkyne s @lienkarosita a ked ona zastava hamas, nejdem riskovat moju rodinu 3 deti a zivot aby som vam nieco dokazovala. myslim, ze som toho napisala dost na to, abz bolo jasne kde som. nemam najmensie dovosy si to vymyslat a klamat ako lienkarosita. keby tu nie som, ani na toto forum nenatrafim.

lukada
14. júl 2014

@erjona dnes sa chystam aj na nakup ak sa mi podari, tak ti potom kludne poviem ake zlavy mali v rami levi a pod. ak si stale myslis ze sedim niekde v eu.

lienkarosita
14. júl 2014

@lukada nie ja veru neklamem. Obete su nie preto lebo Palestína nemá obranný systém ale preto že na ňu Izrael páli. Vedia že nemáme štít a predsa pália na obytné štvrte. A ak ty si rada že to Izrael robí to len vypovedá o tvojom socíalnom cítení. Ak by Izrael mnoho rokov dozadu nezavrel Palestincov za ostnatý múr k ničomu podobnému by dochádzať nemuselo. Ty úplne popieraš negatívnu úlohu Izraela v tomto konflikte lenže každý konflikt vyžaduje dvoch. Samozrejme Hamas má v bojoch svoje prsty ale ak by palestínsky národ nebol vyhostený zo svojho územia Hamas by vobec nevznikol.

erjona
14. júl 2014

@lukada tak kde je problem sa skontaktovat? Povedat si ahoj? Nemusime kecat o politickej situacii,, ked sa toho bojis, ja nechcem nikomu robit problemy,, chapes? A nejake zlavy ma nepresvedcia, viem si ich aj sama najst na internete,,,

lukada
14. júl 2014

@erjona alebo ti mozem naskenovat uctenkuz dnes, to sa popriet neda.

lukada
14. júl 2014

@lienkarosita je to s tebou bezpredmetne. to je chyba hamasu ze nema ochranu. ani IL nemal, ale si ju vybudoval. hamasu nic nebrani. ale ty reagujes na nieco, co tu nik nepisal. palia na obytne stvrte PRETO, lebo v nich hamas ukryva rakety a zbrane co pouziva proti il. co je v tom este nejasne? a este ich upozornuje nech opustia domy a hamas im hovori opak. tak kto nici vlastnych obyvatelov? ako si niekot moze vladu teroristov slobodne zvolit a verit ze za zabijanie zidov ich allah spasi? vobec neodpovedas na otazky. a hlavne nie na tu uzasnu foto co si sem dala - preco KLAMES?

erjona
14. júl 2014

@lukada A odkial mam istotu, ze ti tu uctenku neposlala nejaka kamoska,,, nechaj to tak,, ja sa ti nepotrebujem vnucovat, myslim si, ze som ti dala ferovy navrh, nechces, je to tvoja vec, maj sa krasne

lukada
14. júl 2014

@erjona a ako budes vediet ze som v IL na zaklade telefonatu? iste ti nejdem davat moje cislo, vsakano. myslim, ze ta uctenka z nakupu ti postaci. ak sa dnes dostanem do supermarketu.

lukada
14. júl 2014

@erjona ahaha vraj kamoska. jasne idem kamosky otravovat s uctenkami. kludne ti poviem co na nej bude a co idem kupovat teraz a na uctenke to uvidis ked sa poobede vratim.nechapem aky dovod neverit mi mas. si zvlastna.

lukada
14. júl 2014

@erjona na rozdiel od @lienkarosita ktora tu veselo klame a zavadza ja pisem len realitu.

erjona
14. júl 2014

@lukada Citaj jej prispevky poriadne,, ona neobranuje hamas, ale napisala pricinu vzniku,,, a ked maju podozrenie,, ze su rakety v privatnych obydliach, tak maju do tych obydli zavitat a spravit raziu a nie bombardovat civilistov,, vojakov na to maju dost a aj postacujucu vyzbroj,,, ja nie som proti tomu aby pochytali radikalov, ale proti utlacaniu nejakeho etnika a proti zabijaniu civilistov..

erjona
14. júl 2014

@lukada Aj Alicka pise vzdy realitu 😀 😀 😀