icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

zuzitko74
13. júl 2014

@malkuna Odkiaľ potom vieš, že ťa spomenula, veď tvoje meno nevyznačila, spomenula ťa len tak - v texte.

malkuna
13. júl 2014

@zuzitko74 ved hovorim, vždy začnem čítať.... 😀

zuzitko74
13. júl 2014

@malkuna Niekedy sú najlepšie veci až na konci.

lienkarosita
13. júl 2014

@zuzitko74 to bol moj prvý prispevok.Moja sestra tu pravidelne prispieva a upozornila ma na túto diskusiu kedže téma mi je blízka. Ja nebudem viac prispievať lebo cestujeme naspat a budem mať iné problémy ako tieto žabomyšie vojny. Len som chcela ukazať pohľad z druhej strany.

zuzitko74
13. júl 2014

@lienkarosita Veď v pohode. Ja som taký intuitívny človek, niekedy mi bliká kontrolka a ani neviem prečo....

leishmania
13. júl 2014

@leishmania ved som ani nikde nepisala ze vsetci palestinvcAniA su teroristi alebo clenovia hamasu to uz si trocha domyslava. a vo svojich vyjadrenia h neklamem pism svoj nazor ako ty svoj

leishmania
13. júl 2014

@lienkarosita prispevok hore bol pre teba 🙂

lukada
13. júl 2014

@lienkarosita To, ze si vydata za palestinca je tvoja dobra vola. PALESTINA si zvolila vo svojich volbach HAMAS aby im vladla. To teda o nicom nevypoveda? Navyse - to video co si postla je sice neprijemne, ale tie palestinske deti su huckane proti IL vojakom, chodia do nich dobiedzat, provokovat, casto na nich mensimi zbranami utocia, nadavaju im, pluju po nich atd atd atd. az dovtedy, kym im ten vojak nieco nespravi. Potom idu plakat k tym ich "vyssim". A ako mozem vediet, ze to dieta niekto cielene neposlal aby mohol natocit to video? Kto zacal a neprestajne striela rakety na Izrael? A ktora krajina by sa nebranila keby jej susedna zacala ostrelovat uzemie stovkami rakiet? Ty by si sedela v klude doma a cakala ci ti ta raketa nahodou neznici dom a zivot tvoj a tvojich deti? Kto kaze hamasu hromadit zbrane, a strielat rakety na IL len tak, namiesto aby sa staral o civil. obyvatelstvo? A kto kazal palestincanom, aby si vo volbach zvolili teroristicku organizaciu? Asi je ich viera v Allaha, ktori ich spasi, ked vystavia svoje deti utrpeniu a smrti, bohuzial silnejsia nez akykolvek iny pud sebazachovy ci laska k vlastnej dcere ci synovi. Izrael pouziva zbrane, aby ochranilo cviline obyvatelstvo, ale Hamas pouziva civilne obyvatelstvo aby ochranilo zbrane. Sprava, ze ministerstvo vnutra v palestine - gaze vyzyva civilistov aby neopustali na vyzvu IL domy sa objavila v ich mediach a televizii - to len pre upresneneie. Cez tie media ich totiz vyzyvali aby ostali doma aj ked budu mat vyzvu na opustenie domu ci stvrte. to, ze si vydata za palestinca z gazy neznamena ze on je terorista alebo clen hamasu. ale to co robi hamas uz roky je zverstvo. Ved to nikde v normalnej krajine neexistuje. Videla si, ze by sa niektora krajina takto spravala? Ze nedokaze a nechce jednat v 21. storoci, ak je tam nejaky problem? Ze stale ostreluje hlava nehlava IL? Dnes sme bezali s detmi pri sirene presne 9 krat. to sa ti zda ok? Stat by proti tomu nemal nic urobit? a ako by si si to predstavovala? Uprimne, lutujem ta, ak sa tam ides vratit. Zda sa mi, ze konanie hamasu je okrem inych privlastkov PRIMITIVNE a trochu nerozumiem, kto moze zit v krajine ci oblasti, kde vladnu radikalni moslimovia a rozhoduju o osude civilistov , mojich deti a o mojej rodine. AKo by som mohla dospustit aby teroristicka organizacia bola hlavou mojho statu, ktory aj tak nechceli ustanovit a stale im nieco vadilo?

lukada
13. júl 2014

@lienkarosita a toto len na ukazku a este matka ich kameruje cela hrda , no comment

https://www.youtube.com/watch?v=7DVzrOw47z4

a este nieco pre teba

https://www.youtube.com/watch?v=IautknlfiIM
alice107
13. júl 2014

lukada, mozem len vyslovit velky suhlas s tvojim prispevkom z dnes 21.05
nikdy nepochopim tie zeny, co aj za cenu zivota v autokratickom zerime idu do moslimskej krajiny svojho muza zit.a potom nariekaju, maju depresie z toho prostredia tam.a reelisticke myslenie/ak nejake mali/ im zatemnuje vplyv ich muza a jeho rodiny. a ak aj nie a vidia postupne realitu zivota a zivotnych hodnot ludi tam, tak to nechcu priznat ani vlasnej rodine. nieto este na verejnosti ci nejakom takomto fore.
vies, ako pises o tom,ze ste museli dnes 9 krat ist do ukrytu, je to vlastne nepredsatavitelne pre aj taketo zeny , co to obnasa.
kto uvazuje realisticticky dobre vie, ze moslimovia tak v palestine ci bejrute ci vsade, kde je nejaky konflikt /ktory oni vyvolali /posielaju svojich maloletych ci mladistvych synov ci bratov hadzat kamene/ich specilalitaa vidno to roky aj tv spravach pri reportrazach z tychto oblasti/ aby provokovali. a nielen kamene hadzu, zial. a to v podstate DETI. takto vnich zasievaju nenavist a potom sa z nich stavaju monstra ako z ich rodicov.
tak ich vychovavaju rodicia a cele to spoloceestvo tam,a nielen tam. vezmime si take francuzko. ked boli pred par rokmi nepokoje, taki isti behali po parizskych uliciach a bulvaroch , vyhadzovali kamenmi,palili auta , pachali nasilie.
tiez to maju z vychoivy v tych ich spolocenstvach.a francuzi vtedy museli vyhlasit stane pravo na danych uzemiach.a to ani raketami ich nikto neostreloval nastastie. co ma robit izrael?
kde toto robia nejake europske deti ci mladistvi?
to je sposob zivota, myslenia tej komunity.a zial väcinovej.
ja som proti nasiliu a na detoch uz zvlast.ale vychovavat z deti zlocincov od malicka znamena potom samozrejme aj riziko, ze statne zlozky mocenske zakrocia aj tak, ze zrania tych pochatelov.lebo ze su to pachatelia, o tom niet pochyb
nie su to deti sa hrajuce na ulici futbal.
tu by sme mohli davat na forum rozne videa. ja som prave videla jedno video /ani sa neda na to pozewrat, viem o com to je/ kde podrezavaju moslimovia havu ´´nevercovi´´.
to je podobne ,ako to kamenovanie, co si dala link.
ja som sa pytala, ako je mozne zit v takomto strachu ,ako musis ty so svojou rodinou zit.
ale este viac ma zaujima, preco nejaka europanka zije na uzemi statu, krory si zvolil vladu teroristov. presne si to aj ty pomenovala
suhlasi taka zena s politikou takeho statu? ak ano, je dobre, ze tam zije.ak nie, tak to musi tam byt utrpenie zit pre nu.
len skoda, ze nedala video zo svojho archivu.
dnes som videla spravy , kd utecenci z palestiny utekaju, pretoze izrael sa rozhodol samozrejme gazu kontrolovat. ja byt na ich mieste urobim to iste.. ked si predsatavim,ze by stat, v ktorom som bol ostrelovany raketami z ineho uzemia, tak by som ja aj asi vsetci obyvatelia chceli,aby stat toto zrazne zamedzil a ochranil nas. aj zacenu, ze pojde na to uzemie a zabrani tomu /ak sa neda dohodnut mierovo/ aby sa tie rakety dali na moju vlast pouzit.
atakto rozmysla kazdy normalny clovek,.
nikde v spravach som nevidela, zeby ostrelovali ci zabijali izraelski vojaci deti a to este cielene
ale mozno dana pisatelka nam doda video z vlastnej predukcie, kd to zachytila ona sama. mna byto ozaj zaujimalo .
kazdeho zraneneho dietata je mi luto.len si neviem predstavit,ako je mozne , ze rodicia takeho dietata poslu toto dieta hadzat kamene do vojakov a prvokovat. a mat noze a vyhrazat sa nimi.
a to uz roky od bejrutu cel libyu , az po izrael. co su to zarodicia? to sami u spoluzodpovedni za zranenie tych deti.v kazdej demokratickej krajine taki rodicia a aj madistvi takto konajuci by boli stihani.
len v palestine ci vbejrute a na podobnych uzemiach su to hrdinovia zial.

lienkarosita
13. júl 2014

@alice107 ja som s mojim manželom už 14 rokov a ľubim ho od prvého dňa ako som ho uvidela a vždy budem. Palestína sa stala mojou novou vlasťou a mám ju rada tak ako Slovensko. Ja som katolíčka aj keď v boha už neverím keď vidím čo sa okolo mňa deje. Moj manžel je dobrý človek žiadny terorista a prosim ťa také komentáre ako že mi zetemnilo myseľ nie sú vobec pravdivé ani taktné.
a čo sa týka videí natočených počas útokov nemožem ti žiadne poskytnúť lebo som vredy schovaná a von nevychádzam. A dokonca ani počas sirén nemám pomyslenia na prispievanie sem na koníka ako iná citatelka. Ale možem ti poslať fotku nedavno zabitého dieťaťa v blískosti

lienkarosita
Odpoveď bola odstránená
kararinka
14. júl 2014

@lienkarosita zeny nehnevajte sa, nahodou som klikla na Vasu temu, ale tu to s tymi fotkami naozaj prehanate. Ked mate potrebu navzajom zdielat taketo fotky, dajte sem link s varovanim a nech si ich pozre ta, ktora ma zaujem. Uz sa mi to stalo druhykrat v tejto teme a to sem fakt nechodim casto.

lienkarosita
14. júl 2014

@kararinka hej fotky su hrozné a ja sa ospravedlňujem ale život v Gaze je oveľa oveľa hroznejši a neni možne zavierať oči pred hroznou pravdou. A keď to tu niekto berie ako tému dobrú na hádanie a dokonca na obviňovanie detí z provokovania vojakov v zmysle že si kruté zaobchádzanie zaslúžili potom sú tieto fotky doležite aby sa im otvorili oči.

lukada
14. júl 2014

@lienkarosita ach jaj. nik neutoci na tvojho manzela. nechapem preco stale pises od veci a nie k teme. bavime sa tu o hamase a o tom, ako deti chodia provokovat vojakov co je davno zname a dokazane. su z nich slocinci od narodenia. a taketo fotky sem nedavaj, je to morbidne. nechapem ako si to sem mohla postnut. nema to ziadnu vypovednu hodnotu. ano, my mame v byte safe izbu a mam tam internet. a co mam podla teba robit, ked tam sedim pri kazdej sirene? to je moja vec, kedy sem budem prispievat. za to, ze vy si v palestine nedokazete vybudovat ani zakladne ochranne prostriedky, za to ja nemozem. ale vasa vlada - teroristi, hamas. ta foto co si sem dala je strasna. a ked pises, ze nevychadzas, tak to potom chodis fotit mrtve deti? prosim ta...ktovie odkial je ta foto. a bohuzial, ak by aj bola pravdiva, je to strasne, ale kedze HAMAS chrani svoje zbrane civilistami, zenami a detmi, nie je sa potom co cudovat, ved to tu bolo niekolkokrat vysvetlene! ale vidim, ze na to argumenty u teba neexistuju, teda nielen u teba, ale na to argumenty nie su. lebo obranovat teroristov, ktori sa za nich sami vyhlasuju je prinajmensom smiesne. mas moj obdiv ze sa citis v gaze ako doma. to trochu nechapem a asi nikdy nepochopim. ako sa niekto moze citit ako doma v rezime, kde vladnu radikalni moslimovia a nechrania svojich obcanov, a ludia si ich zvolili. no je to tvoja volba. Len ked si si vybrala zit v takomto statnom zriadeni, ak sa to tak da vobec nazvat, potom sa necuduj. ked vlastny stat chrani zbrane namiesto civilistov a vsetky peniaze, ktore maju, idu na zbrane, strelivo, rakety a terorizmus, potom nechapem sa ako tam europan a ako pises katolik ci katolicka moze citit ako doma. mozno som obmedzena ale to fakt nikdy nepochopim.

lukada
14. júl 2014

@alice107 plny suhlas s tvojim prispevkom z 23.15.

lukada
14. júl 2014

zlocinci.. to bol samozrejme preklep

lukada
14. júl 2014

@lienkarosita nik nepovedal, ze si to zasluzia tie deti. len , ze z nich vychovavaju od mala teroristov, cize zas prekrucas co sme napisali.ked 6 rocne dieta na teba utoci nozom v gaze - muzov bratranec, tak neviem ci by si zas len kludne sedela. navze ked je tam zivot taky strasny, nechapem preco tam zijes?? a tretia vec, take fotky sem nepatria. nemaju ziadnu vypovednu hodnotu. ak to dieta bolo zabite IL armadou je to paradoxne vina hamasu, lebo ten ich vystavuje nebezpecenstvu a stale ich vyzyva aby ostali aj pri utoku doma. ved to je proti zdravemu rozumu. ktora armada ta este upozorni, aby si opustila dom? @lienkarosita ked skladuju rakety v domoch civilistov nezda sa ti to prinajmensom chore??a brania im vyjst pri utoku? ved to ti zdravy rozum nemoze dovolit pochopit. nie nadarmo su to radikali a teroristi ako aj sami hovoria. realita v gaze je tak, ako pises, preto, ze si tam ludia zvolili radikalov, rezim, a tym je vsetko jedno. neinvestuju NIC do ziadneho rozvoja ci civilneho obyvatelstva, len do ich chorych idei, ze ich Allah spasi ak zabiju zidov. co i len jedneho. tak prosim, toto je ta realita...

kararinka
14. júl 2014

@lienkarosita Chapem, ze pre Teba je to zivotna realita, ale nemyslim si, ze vojnova fotografia ma miesto prave na tomto webe. @lukada, @lienkarosita mozno poznate Janine clanky, myslim si ze vie vystihnut podstatu, najnovsi: http://www.sme.sk/c/7280963/izrael-varuje-gazu-.... Tu su ostatne: http://www.sme.sk/autor_info.asp?id=171 Cenzura Sme ovsem nedovoluje diskusie k clankom.

erjona
14. júl 2014

@lukada Uz by si mohla s tym prestat, nemyslis? Co skaces do dievcata? Realita je taka, ze vrahovia su na oboch stranach a tvoj radikalizmus o svätosti zidov je do oci bijuci a nabuduce, ked sem hadzes prispevky, tak nie zidovsku propagandu a Tagesschau prispevky, kde sa behom 10 minut zhodujete s Alickou a vyuzivate rovnake zdroje a poviem ti novinku, ked je vyhlasena pohotovost, tak su akekolvek internetove spojenia zrusene,, len vlada vyuziva taketo zdroje, tak uz tu netrolluj, je mi z teba zle.. A aj ked sa snazis kamuflazovat, vyuzivas caste slovne spojenia ako alicka, co mi potvrdila aj moja kamoska, co je jazykovedkyna, proste styl vyjadrovania sa neda zakryt, vo vetach mate slovne druhy vzdy v rovnakej postupnosti... takze s tebou nie je o com sa bavit !!!

erjona
14. júl 2014

@kararinka Citaj prispevok od alici, bola priamo vyzvana k tomu a potom sa vyjadri este raz, prosim ta ...

erjona
14. júl 2014

@zuzitko74 Koho ti pripomina? Zaujimave, mne si isla kazat o objektivnosti, ty si tu tvoju akosi stratila, preco nenechas dievca vyjadrit a spochybnujes jej vypoved? ,, nech sa paci, ak sa ti nieco nezda, mozes poziadat o kontrolu duplicity nickov,,, 😠 😠 😠

erjona
14. júl 2014

@lienkarosita Mas moj plny obdiv, vsetci ti tu budeme drzat palce, aby sa Tebe a Tvojej rodinke nic nestalo a vsetci dufame, ze sa nepokoje o nedlho skoncia,, ☹ ☹ ☹ ☹

lienkarosita
14. júl 2014

@erjona ďakujem Erjonka. Budeme to potrebovať. Aj ja len dúfam že sa to ukľudní ale na to je doležité informovať verejnosť aj z druhej strany. Už tu viac nebudem mútiť vodu, svoj názor som vyjadrila a opakovať ho nemienim. Niektorí tu si myslia že opakovanim jednej nepravdivej informácie sa táto stane pravdou ale tak to nefunguje.

erjona
14. júl 2014

@lienkarosita Presne tak,,,, Nemyslim si, ze mutis vodu, je dolezite sa pozerat na mincu z oboch stran,,, Prajem ti vsetko dobre ...

demo
14. júl 2014

@lienkarosita dakujeme za fotografiu. zaujimava animacia. http://www.chud.com/22216/dvd-review-final-dest...
@lukada a ostatne dievcata

lukada
14. júl 2014

vy ste @erjona a @lienkarosa ako z inej planety. vobec nemate ziadne padne informacie a len sa navzajom obhajujete, co nechapem. ja tu zijem, som katolicka a mam tri deti. nepresadzujem ziadnu svatost zidv. len hovorim, ze ked v krajine vladnu radikali teroristi asi nieco nie je v poriadku, alebo ano??? ved to nejde o svatost zidov ale o zdravy rozum.kto by chcel zit v state kde ti v domoch ukryvaju rakety? ja nechapem ako si to nemozete priznat. radikalni moslimovia hamasu su bohuzial vymatene hlavy a to sa popriet neda. ja som nikdy nepovedala ze vasi muzi su radikali. hovorim tu o hamase. a ziadne lzi tu nepisem, len realitu. strielaju rakety uz je to okolo 700. nemat ochranu sme tu vsetci mrtvi. tak sa nehrajte na svatusky. ako mozte obranovat hamas???to uz asi aj vas ovplyvnili. ktory stat by sa nebranil pred raketami??

demo
14. júl 2014

@mariosmykal mozno by bolo dobre zvazit, ci je tato stranka vhodna platforma pre manipulovanie. Prosim pozrite si fotografiu ktoru postla @lienkarosita a aj moj prispevok, kde ukazujem, odkial fotografia pochadza. Dakujem. Je neuveritelne, kam az su schopni infiltrovat sa niektori ludia.

lukada
14. júl 2014

@erjona najrv by lienkerose musel drzat palce HAMAS a to sa nikdy nestane. lebo ten ma len u allaha odmenu za to ze zabija zidov. a to sa popriet neda. na to neexistuje ziadne vyvratenie. maju to v posvatnej knihe a v ich ideologii. nehovorim o vasich muzoch. ale o tych co vladnu v gaze. zle sa to pocuva. ale ja by som iste neobranovala katolikov co su radikalni vzmatenci a chcu znicit iny narod.

lienkarosita
14. júl 2014

@demo Ak si myslíš že smrť tisícov civilistov v Palestíne je animácia pokojne si ži ďalej v svojej bublinke. Vidno že o situácii v Palestíne veľa nevieš keď veci takto zľahčuješ.