icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

vevesh
14. júl 2014

@erjona
http://www.lebenshaus-alb.de/magazin/005520.html - clanok od nej...
http://www.lebenshaus-alb.de/cgi-bin/cms/mt-sea... - suhrn clankov, co napisala za xx rokov konfliktu...

alice107
14. júl 2014

LINKAROSITA,k tebe len tolko, ze mne staci ten link co si dala a co demo desifrovala. to naco bolo dobre ? naco klames, chces manipulovat ? samozrejme ze po tomto keby si napsisala akekolvek ody na tvoje stastne manzelstvo, tak si nedoveryhodna.
to potrrebujes takto /ako vela inych podbnych zien co som mala moznost poznat / pr nedostatku realnych dokazov sa znizit k manupulacii?no, asi ano.
ale nie si jedina j tu na mk. prave na takychto forach tebe podobne klamali o svojich vztahoch, situacii v krajinach odkil pochadzali ich moslimski partneri.
takze nic nove . preto som aj bola zvedava, ci ty sama ako ocity svedok ak byvas v palestine dodas VLASTNE video o inkrimninovanych skutkoch. vedela som naisto,ze nedodas.
ani ma nenapadlo vsak skumat, ci je ten link tvoj realita. ja viem totiz posudit, co realne je , co nie.

Demo, uplny suhlas s tvojimi prispevkami .ano, je neuveritelne, kde az v zufalstve ci akejsi bezbrehej snahy obhajit neobhajitelne su niektori ludia schopni zajist
a suhasim,ze toto forum sluzi na debatu o o vztahoch a manzelstvach partnerov z inej kultury. a o tom by sa malo debatovat tu predovsetkym
nie falosne a pofidernych zdrojov pochadzajuce linky, fota a videa tu pridavat..

zuzitko74
14. júl 2014

@vevesh Ako bývalý zdravotník, som nejaké tie úrazy už videla...priznávam však, že zastrelené, alebo výbuchom rozmetaná dieťa som nevidela - našťastie - a dúfam, že ani neuvidím.
O hodnote oblečenia nie je reč - to dieťa nie je oblečené halal spôsobom, preto si myslím, že by takto palestínske dieťa nebolo oblečené. Okrem toho sama lienkarosita priznáva, že asi naletela...prinajlepšom.

zuzitko74
14. júl 2014

@erjona Nie som neomylná, len mi to nesedelo a moje podozrenie sa potvrdilo, nič viac za tým nehľadaj.

alice107
14. júl 2014

LUKADA, plny suhlas s prispevkami.je uplne zbytocne uz aj sa pozastavovat na konani pisatelov, co sa pokusaju namiesto realnych faktov klamat ,manipulovat, a na zaklade takychto falosnych udajov predstierat.

.velmi vela tych zien preto kon tak vplyvom myslenia toho muza ved to vidis sama.. su ochotne aj klamat,aby zahladili pravdu . cize akesi milosrdne ruzove zafarbenie reality. tak to ja aj tak beriem. aj ich linky, vyjadrenia ci ody na stastne manzelstva.

erjona
14. júl 2014

@demo A teraz nam to videjko zmanipulovane najdi, co sem hodila druha strana, ked si taka sikula,, 😉

ellise
14. júl 2014

@lienkarosita proč se vlastně vracíš i s dětmi dobrovolně do Gazy? Víš že je to tam nebezpečné, tady máš zázemí, proč nezůstaneš tady?

yanni
14. júl 2014

@zuzitko74 Zuzka a kto to je? Prepac, ze sa tak priamo pytam. Mozes aj IP. Len ma to zaujima. Ja nechcem nikomu nadavat a pod, len som zvedava. Ja zial casto citam dost neppozorne. Väcsinou v office alebo doma vecer uz v posteli. V office popri tom robim na viacere strany a doma obcas este prekladam muzovi, ten je tiez zvedavy. Furt sa vypytuje, co noveho na konovi 😀 Skoda, ze nevie po SK, ten by vam popisal ako ocity svedok, nemoslim, ateista, co zil 4 roky v Saudskej Arabii a teraz uz roky tam lieta minimalne raz za mesiac minimalne na jeden tyzden.
O Gaze atd. vam povedat nic nevie, bol koncom 90 rokov v Macedonsku ako vojak (to sme sa este nepoznali). Potom od vojska odisiel. Civil mu je milsi.

erjona
14. júl 2014

@zuzitko74 len na rozdiel (odhliadnuc od fotky) od druhej pisatelky, hovorila lienkarosanda o mieri, kde lukanda (odhliadnuc od videa zmanipulovaneho) len napadala najhnusnejsim sposobom, navazala sa do nasich deti, hovori stale o nejakom braneni,, branenie na ukor civilistov, s tym ja suhlasit nemozem...

erjona
14. júl 2014

@ellise Vydala sa tam ellise a zije tam 14 rokov uz,, ma tam zazemie a rodinu, vracia sa domov,, uz asi odcestovala, tak ti asi neodpise,,,

ellise
14. júl 2014

@erjona sorry, ale oi kdybych tam měla 10 rodin, tak s dětmi do toho pekla nikdy nepůjdu. nechápu, lidi odsuď utíkají a ona dobrovolně se tam vrací.

yanni
14. júl 2014

@ellise to by aj mna zaujimalo. Zatial na moj prispevok nereagovala ani ona ani lukada. ja by som tam dobrovolne nezila. Ani v Gaze ani v Izraeli ani v Afganistane ani nikde, kde by bol az tak ohrozeny zivot mojej rodiny. Ved to je samovrazda. A je jedno ci maju safe roomy, bunkre atd. Aj cez druhu svetovu vojnu sa skryvali ludia v pivniciach a bunkroch a kolko ich zomrelo pokym sa do toho bunkru dostali. Ved predsa kazdej normalnej matke su deti to najcennejsie. A tak by to mal citit aj otec. Cize keby tym ich muzom zalezalo na zdravi a zivotoch ich vlastnych deti, tak by sa nepozerali, ci vedia jazyk a ci nie, ten sa da naucit, kaslat na majetok, to vsetko je nahraditelne, ale vyhasnuty ludsky zivot a hlavne zivot mojich vlastnych deti, sa nahradit neda. Preco vzdy ide zena za muzom? V tejto situacii by mali tieto rodiny lepsie trebars aj na tom Slovensku. Popripade mozu odist aj niekde inde. Do Ameriky atd. Ak maju v nejakej krajine rodiny, nemyslim, ze by ich neprichylili. Aspon na cas, pokym sa nepozbieraju z toho najhorsieho. A nijaka krajina este neposlala azylantov spät do krajin, kde zuria nepokoje, vojna, prenasledovanie. A hlavne, ked su v rodine deti.

alice107
14. júl 2014

zena ktora 14 rokov vraj zije v palestine by nebola naivna , vedla by presne , co sa tym deje.a vedela by dat svoje video na potvrdenie svojich slov.a nevyhovarala by sa na suseda ci svoju naivitu. teda, ak by nebola uplne ´´jednoducha´,jasne chcela klamat a ko moho zien jej podobnych.

erjona
14. júl 2014

Alicka draha,, videla som aj ja Tagesschau,, hod sem dievcatam linky,, aby sa presvedcili, ci sa tvoja vypoved zhoduje s linkom co si tu tak dusoverne opisovala,,, nech sa presvedcia o tvojej pravdovravnosti 😉

erjona
14. júl 2014

@alice107 Ty si co? Kto ide pri bmbardovani natacat a inak vsetko v poriadku u teba? Mas tu kopec reportazi,, nech sa paci,, aj vevesh sem hodila z druhej strany pohladu,,

erjona
14. júl 2014

@ellise Ja by som sa asi tiez nevratila,, chapem, ale nepozname jej situaciu uplne,, ona ti uz neodpise, lebo odcestovala,, ved to tu pisala,,,

alice107
14. júl 2014

erjona, ak vmojej vlasti atentatnici budu v zabijat deti, tak vedz, ze nie link,ale video mnou natocene sem dam aj s datumom acertifikatom pravdivosti.

erjona
14. júl 2014

@alice107 A ver mi, ja by som cusala ako svola v bunkri a bola by mi nejaka Alica, co chce videa ukradnuta, chod si ich natocit,,,, ked mas taky zaujem o ne,,,, ani od lukandy sme vlastne videa nevideli, okrem propagandy, sak lienkarosanda, to dievca tu len o mieri rozpravalo,, o co ti ide,, o co?

yanni
14. júl 2014

@alice107 uff si taka odvazna? Ja som strachopud. ja by som nic nenatacala. Ja by som dala nohy na plecia, zdrapila decka a utekala kade lahsie. Skryla sa hoc aj pod postel (to len tak na odlahsenie). Mne by bolo u r....nejakych dokazov. Mne by islo len o moj zivot a zivot mojej rodiny.

erjona
14. júl 2014

@yanni presne tak,,,

yanni
14. júl 2014

@erjona hihi dalsi "strachopud" (neber to doslovne). Vitaj v klube nas bunkrovych.

aliza
14. júl 2014

@demo konecne som sa docitala a dopracovala k spominanej fotografii a som v soku 😕. Toto je to najhnusnejsie, co som na MK doteraz zazila, takto podlo a nechutne manipulovat a hrat na city a podhodit tu fotku z filmu. naozaj zeny, toto zaslo pridaleko a niekto tu tu ma vazny problem.....sam so sebou a nemal by mat pristup na toto forum. Dotycna osoba vedome obhajuje radikalne islamske skupiny a je schopna pouzit na to aj klamstva a to uz je na podnet pre policiu, takze sa spamatajte a zastavte to.....

alice107
14. júl 2014

erjona , popravde, tvoj prspevok bol vyryvacny., ty nemas zaujem na debate.a uz vobec je zbytocne obhajovat zenu, co klamala. tym nijako nezmenis moj nazor na nu a jej prispevky.
to,ako by si ty konala je tvoja vec. ja som ti odpovedala. nemam k tomu co viac dodat.

erjona
14. júl 2014

@yanni Myslim, ze kazdy je v takejto situacii strachopud a nepojde natacat videjka, ved je to v podstate tri pät, co si alica mysli,,,

zuzitko74
14. júl 2014

@yanni Neviem...už som aj erjone písala, že neviem...je to len taký pocit, že tento štýl poznám, ale fakt nemám v hlave všetky konkrétne prispievajúce, neviem to presne priradiť. A pravdu povediac, keby som aj tušila, tak nemám právo označiť niekoho bez dôkazov, len na základe nejakého môjho pocitu. Možno som nemala zverejniť ani ten môj pocit...neviem...ja som ten typ, ktorý je rád , keď sú veci na svetle, aby ich bolo vidieť.

erjona
14. júl 2014

@alice107 A ten link s TAGESSCHAU nam tu neprihodis?

erjona
14. júl 2014

@aliza Uz aj ty prekrucas? Kde obhajovala jednou vetou radikalov? Poprosim o kopirovanie,, asi nejako zle citas,, ale bolo jasne ako facka, ze vsetko prekrutis,,,

alice107
14. júl 2014

yanni, ty si asi nepochopila , co som napisala 😉 .ak by v de boli vojakmi iinej krajiny /ci uz teroristami / zabite deti, tak urcite by som o tom natocila video.
ale ine,ako ta klamarka z netu.

demo
Autor odpoveď zmazal
aliza
14. júl 2014

@erjona no dat sem vedome fotku z filmu na podporu palestincanov je pre mna podpora radikalneho islamu, preco ine by to dana osoba robila? tiez neverim, ze tam naozaj zije, ide skor o niekoho, kto ma nepochopitelnu potrebu obhajovat moslimov.