Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
tak som sa zasmiala. asi by nikto nebol naivny, aby sa tu registroval pri prispievani do tejto temy na temu izrael palestina pod vlastnym menom. z bezpecn. dovodov. to je uplne jasne a kazdemu inteligentnemu cloveku do dojde. Ja som sem dala video, kde sa palestincania natacaju akoze su zraneni a mrtvi a pod a je to vsetko len na propagandu, to sa vyvratit nijak neda. to ze zijes @lienkarosita v palestine je tvoja slobodna volba.
stale apelujes na civilne obyvatelstvo. IL si vzbudoval ochranu na zaklade neprestajneho ostrelovania z okolitych statov a hlavne gazy. preto hovorim o obrane. inac by tu bolo uz tisice mrtvych, kedze HAMAS palii rakety na nase uzemie hlava nehlava a sustredi sa HLAVNE na civil - tak co k tomu mate povedat @erjona a @lienkarosita? A IL upozornuje naopak civil v gaze nech si davaju pozor a pred utokom. HAMAS ich verejne vyzyva aby si pozor nedavali. tak kde je zdravy rozum?????? Samozrejme, ze IL sa brani, keby nie, uz tu asi nie sme, vy mudrlantky. Ktora krajina by sa nechala ostrelovat radikalnym teroristickym hnutim??
Ta foto @lienkarosita co si sem dala - to ak zijes 14 rokov v palestine, tak to je na vysmech ako si to sem mohla zavesit. Predpoveda to presne manipulacne konanie a to sa nijak neda ospravedlnit. Otrasne!!!Skopirovat foto z filmu a poukazat na IL. nemam slov.
Navyse,ak to nie je zname, vzdy , naposledy pred 2 rokmi, pred uzatvorenim primeria slubila GAZA ze sa zacne o krajinu starat, maju tam autonomiu, ako iste lienkarostia vie kedze tam zije a mozu si robit sami na svojom uzemi co chcu. ale HAMAS nezaujima rozvoj krajiny ale ostrelovanie Izraela. Su to radikali, neda sa s nimi jednat nijak, postuju vyhrazne videa pre IL (v lamanej hebrejcine to naozaj znie vtipne} a pouzivaju civil ako stit pre obranu zbrani. Tie skladuju v ich domoch, nemocniciach, mesitach a skolach a skolkach aby ich bolo tazke dosiahnut. Preco sa uz aj egypt distancoval mat s nimi cokolvek spolocne? Neviem, ako nemozete sa pozriet na situaciu objektivne a stale obhajujete hamas - nepriamo, ano obhajujete a tocite o civilnych obetiach v gaze ale na celu situaciu vam je tazko pozriet. Keby hamas nezacal palit rakety kedy sa mu zachce do civilnych oblasti IL ale by sa radsej staral o svojich obcanov, inac by to vyzeralo. Len on to ma v poslani, lebo veria ze ALLAH ma pre nich odmenu aj za 1 mrtveho zida!!!! a toto vy chcete popriet? ved to je v korane prosim. a tak su aj deti vychovavane.
@dalal Na Slovensku to bolo tak...s tými Nemcami a Rusmi. Uvedom si, že do vypuknutia SNP sa na Slovensku nebojovalo a SNP vypuklo v auguste 1944. Obom stranám - Nemcom aj Rusom už stihlo padnúť dosť veľa ľudí a každý národ riešil situáciu, tak ako vedel. V Nemecku povolávali čoraz mladších mužov, niektorí nemali ani 18 rokov, dokonca nám dejepisárka vravela, že o Berlín bojovali na nemeckej strane aj 14 ročné decká. Takí asi naozaj nemuseli tušiť, prečo tam vlastne sú. Stalin sa zasa rozhodol otvoriť gulagy a sľúbil všetkým väzňom slobodu, ak pôjdu bojovať proti Nemcom. Nie všetci obyvatelia gulagov boli nevinní slušní politickí väzni, veľa tých ľudí boli naozajstní zločinci. Tieto dve skupiny sa stretli na Slovensku - nemecká mládež, ktorá asi nestihla ani zmaturovať a na všetko odhodlaní ruskí hrdlorezi. Tak sa nečuduj, že ich niektorí ľudia na Slovensku vnímali práve takto. Veď yanni nepíše, že je to jej názor, ale skúsenosť ľudí, ktorí to zažili, ťažko ju na základe tohto môžeš označiť zo zaujatosti.
@demo demko yanni nazvala ruskych vojakov svinami.... tych ktori sa 4 roky samy bez pomoci trmacali po frontoch europy, ku ktorym sa nikto nepridal kym nebolo jasne ze vitazstvo maju poruke... aby zachranili tych ktori ich o 50 rokov nazvali svinami...
moj dedko bol takato ruska svina ... a za to teraz lezi na jednom zo sr vojenskych cintorinoch... kedze ako 32 rocny padol... a zaujimave ze spolubojovnici ho stale spominaju s laskou.
@erjona nedostane nic samozrejme. judaizmus nema v Tore ziadne prisluby za smrt cloveka inej viery akonkretne moslima.nicia v gaze miesta, kde su uskladnovane rakety.tie gaza pouziva aby ostrelovala IL do civilnych zon a zabijaa zidov. tak co je na tom nejasne? Je NERELEVANTNE porovnavat pocet obeti na oboch stranach. Ak by IL nemal obranny szstem je tu uz desattisice mrtvych. 700 rakiet za tyzden hovori svoje. no narozdiel od moslimskych radikalov nik v IL armade neveri, ze dostane od Boha odmenu za zabitie palestinca,Bohuzial, funguje to naopak. Moslimsky radikal veri ze mu to allah odmeni. tak co k tomu dodat?
@lienkarosita, promiň ale nevím co by mohlo být tak prospěšné a tak užitečné, že jedeš s dětmi na území kde se válčí. nezlob se bez ohledu na to, kdo za co může je to velmi nezodpovědné jak od tebe tak od tvého muže. Nic, nic na světě by mně nedonutilo, pokud mám zázemí ve svobodné zemi, jít na území kde se střílí a bombarduje.
@lienkarosita Dalsia podpora z Düsseldorfu 😉
@dalal ja som nepisala o papalasoch. Ja som pisala o RADOVYCH vojakoch, ktori boli povolani, lebo mali smolu a mali vek aby mohli byt povolani. ja som pri tom samozrejme nebola, viem len, co mi rozpravala starka. Ta s nimi zila za povstania v jednom dome. A ku koncu vojny, ked nemci boli na ustupe, sa k nim nasackovali Rusi. A Rusi znasilnovali zeny a vyuzivali deti ako spionov. A to boli tiez ruski RADOVI vojaci. Tiez ziadni papalasi. Rusi boli vulgarni, spinavi, smradlavi. Nemci, podotykam, RADOVI, sa spravali slusne. Dbali na hygienu, ani jednej zeny sa nedotkli, s detmi sa HRALI karty, ucili ich basnicky, snazili sa nejak dorozumiet, dokonca im aj pomahali narubat drevo atd. Boli to väscinou mladi chlani 18-20 rocni. Tych jednoducho navliekli do uniformy. Ti co robili svinstva, bola vrchnost.
A to, ze ja zijem v DE s tym nema nic spolocne. To co spachali Nemci je neospravedlnitelne. Ale Hitler ani Nemec nebol. Ked uz sme pri tom. To je len nahoda, ze teraz zijem v DE. Toto som pocula od starkej uz ako dieta. A vtey som nemala ani potuchy, ze sa ja niekedy ocitnem v Nemecku.
A ked uz sme pri tych Rusoch. Ti boli aki. Co boli gulagy? Ti neboli o nic lepsi. a Rusi su lenivi doteraz. Moj otec robil po revolucii 5 rokov v rusku. Bolo to konzorcium, nemecko-slovenska firma. Akesi znovubudovanie Ruska. Ten si toho tam zazil. Co mali spolupracovnikov Rusov, to bola jedna hroza. Viac sedeli a fajcili ako robili. Samozrejme nesmies hadzat vsetkych do jedneho vreca. Ale taketo skusenosti stacia.
A vo bolo na Sliaci? Horsi ako cigani. Co porobili, ked museli odist? Ja som to videla na vlasne oci. Vyrastla som v BB, na Sliaci sme boli casto. Oni mali vlastne bytovky, podotykam, postavene a fianancovane Ceskoslovenskom, mali vlastne skoly, obchody. Do tych obchodov mohli chodit aj ludia zvonka, cize my. Obcas sme tam chodili kupovat salamu, cukriky a krovky. Bolo tam krasne. A co ostalo po nich ked odisli. Oni vsetko zdevastovali. Vybili okna, dvere, steny vsetko uplne znicene, ze to tam museli po ich odchode zburat. Oni odist nechceli a takto sa pomstili.
Volakedy som byvala na severe DE. Tam boli anglicki vojaci. Ti museli tiez po case odist a vratit sa aj s rodinami spät do Anglicka. A co tam po nich ostalo. Keby si videla ten areal a tie domy. Este aj okna poumyvali. Cisto nechali po sebe. Kontajnery nechali vyprazdnit. POzametane, ani papierika by si na zemy nenasla. Tomu sa vravi uroven.
@ellise este tam chyba slovicko, ze na ne nestriela cielene. nici zbrne hamasu, ale kedze tie skladuju naschval na miestach kde je najviac civilistov, civilnym obetiam sa vyhnut neda. @lienkarosita a @erjona stale prezentuju, ze streialju na civilistov. avsak nie je to cielene strielanie. bohuzial hamas im takemuto vystavuje tym, ze uklada zbrane na civilnych miestach a v skolach skolkach a nemocniciach. k tomu asi nie je co dodat alebo ano?
@dalal Yanni nazvala sviňami len tých Rusov, ktorí sa tak správali...nie tvojho dedka. Ono na Slovensku platil hrozne dlho len mýtus o hrdinstve Červenej armády a takéto ľudské tragédie sa považovali za nepodstatné a nebolo radno o nich hovoriť. Tak isto sa pestoval aj mýtus o nemeckých zveroch v ľudskej podobe a ľudia si vôbec neuvedomujú, že ak by tí chlapi odmietli narukovať, tak by ich rovno postavili ku stene a zastrelili. Nespočetné množstvo nemeckých vojakov sa počas vojny upilo k smrti, alebo spáchali sebevraždu, lebo nevedeli zniesť, čo sa okolo nich dialo a čo z nich urobila vojna.
Ľudskej povahe je blízke pozerať na veci čiernobielo, polarizovať, ale skutočný život taký nie je. Kolektívna vina neexistuje - ani vtedy, ani dnes.
@lienkarosita Zabudla som Foto 😀 Niekolko stovak demonstrantov ... A co ma tesi,, nie len moslimovia 😉
@erjona kdepak děvče zlaté, tvůj postoj je tak zaujatý, že to nelze přehlédnout. Obhajuješ tady fotku, dost nechutnou., jen by mně zajímalo jestli by byla tak tolerantní kdyby to bylo obráceně. kdyby Lukada tady dala fotku která by byla fotomontáží, jestli by si byla tak shovívavá. Nebyla, byla by si ostrá a na dotyčné by si nenechal ani nit suchou.
Víš je zajímavé že se lienka tady objevila jak na zavolanou. Sotva si napsala že by to chtělo názor z druhé strany, a .... čáry máry, druhý den tady byla.
A co se týká důvěryhodnosti @lukada tobě by nestačilo, ani kdyby ti zavolala, účtenku v hebrejštině poslala, ani kdyby se před palestinský tank postavila. Ty nevěříš nikomu, kdo má jiný názor než ty.
@erjona ake dokazy? Ved HAMAS sam vyhlasuje, ze kde skladuje rakety. Vidim, ze asi o problematike vies dost malo. Navyse vie presne kde maju co uskladnene, vola sa to inteligencia. Hadam nejde len tak palit kde si zmysli. TO ROBI HAMAS!!! pali do civilu hlava nehlava. na to co povies?
@dalal hej, aspon niekto tu ma zmysel pre humor. ale presne tak. poukazala si na zasadny rozdiel - HAMAS zabija z presvedcenia a chce vyhubit zidov a preto pali hlava nehlava a IL chce znicit zbrane HAMASU a robi vsetko preto, aby bol pocet obeti co najmensi. ale to asi @erjona a @lienkarosita nedokazu priznat, pretoze tym by vlastne priznali, co je presne vo veci. ze radikalni moslimovia chcu vzvrazdit zidov a dostanu odmenu u allaha. IL chce klud a chranit obyvatelstvo.
@erjona povedz mi o akom videu hovoris? o tom, ze sa palestinci natacaju ako su zraneni mrtvi a je to vsetko pre propagandu? ved sami to nakamuflovali aj natocili. su ale amateri a dostalo sa to na net. ako aj foto @lienkarosita a podobne zmyslajucich a zavadzajucich. A co o tom povies? Palestinci sa natacaju ze su mrtvi, zraneni, spolupracuju s nimi dokonca aj zdravotnici, a to aby mali material pre svetove media a mohli hadzat vinu na IL. ved to je vrchol drzosti. az su smiesni.
@lienkarosita
@lukada, přesto že jste na opačných stranách barikády, máte společné, to že je na Vás pácháno násilí. Na jedné straně Vas obdivuji a současně se divím, že zůstáváte tam kde jste. Divím se, že neochraňujete své děti, neochraňujete sebe a dobrovolně se vystavujete smrtelnému nebezpečí.
Přes všechnu úctu k Vám, nechápu Vás.
@erjona a preco teda hamas u nich skladuje zbrane? u civilistov? kraca tu o to, ze ty NEVIES nic ine napisat a stale dookola pises jednu vetu preco zomieraju? preco ich hamas necha? preco v skolkach skolach a nemocniciach skladuje raketz a zbrane ked vie ze je to strasne nebezpecne? co k tomu dodat? a este rozputava vojnu s IL a pali na nas rakety? a potom caka, ze IL bude sediet so zalozenymi rukami? dobre vie, ako kazdy iny narod by bol robil, ze IL sa bude branit/ ako? znicenim ich zbrani predsa/ ale kde su tie zbrane? hamas ich dal k civilistom. no parada. tak uz konecne sa spamatajte a dajste si dole ruzove okuliare. ved ty nepriamo obhajujes myslienku, ze je to tak v gaze v poriadku..ze ich hamas pouziva ako stit ludksy a tak chce ochranit zbrane a pali na IL, a nuti ich ostat v ohrozenych objektoch pri utoku, aj ked IL ich upozorni, to je v poriadku? ach jaj, neviem dievcata, odkial ste prisli k takemuto nahladu na na vec, ale je to smutne...

@lienkarosita drz sa rositka.... v dubline bol pochod za palestinsku solidaritu...