Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@dalal no tak ty si vtipna. ja som foto spomenula okrajovo a len hovorim ze mila @lienkarosita sa tym uplne diskreditovala. to je vsetko. pochybujem, ze si niekedy co i len pri gaze bola, ci v IL, ale pises tu smelo akoby si tu bola a vdela co to je. a to co pacha hamas je v poriadku? VED IL upozornuje civilistov na utok a hamas im kaze tam zostat. A hamas pali do civilu rakety. tak o com to tu hovoris? o akej genocide? a co mas povedat k tomu, ze moslimovia veria ze maju odmenu za mrtveho zida u allaha a ze ich treba vrazdit a ze su to prasce? to predsa hovori Koran. tak to vas nejako slecny obchadza. sa spamatajte. ste zaujate. ako mozete branit radikalnych moslimov co jasne o sebe vyhlasuju ze su teroristi????
@erjona no to si teda poriadne mimo a asi fakt len tapas. Case Study: Portraying Jews as "Apes and Pigs"
In three instances (Surahs 2, 5, and 7), the Quran tells of Muhammad turning Jews into apes and/or pigs. For instance, Surah 5:60 states, “Those (Jews) who incurred the curse of Allah and his Wrath, and those of whom (some) He transformed into apes and swine.” Another section of the Quran compares the Jews to donkeys. There are two differing traditions in Islam regarding what happened to the Jews who were turned into pigs. One view maintains that all pigs alive today are descendants of the Jews who were turned into pigs by Allah. The other view holds that all the Jews who were turned into pigs by Allah died out without reproducing, and therefore there is no relationship between today’s pigs and Jews:
“There are two opinions among the Ulama [Islamic scholars] in this regard: The first is that the Jews, whom Allah transformed and turned into pigs, remained in that state until they died, without producing descendants. The other opinion is that the Jews who turned into pigs multiplied and produced descendants, and their line continues to this day.
Sheikh Othman [Ahmed Ali Othman, supervisor of the Da'awa (Islamic Indoctrination) of the Egyptian Waqf Islamic Holy places]: "I personally tend towards the view that the pigs that exist now have their origins with the Jews, and therefore their consumption is forbidden in the words of Allah: 'A carcass, and blood, and the flesh of a pig are forbidden to you....' Moreover, our master Jesus, peace be unto him - one of the tasks that he will fulfill when he descends to earth is the killing of the pigs, and this is proof that their source is Jewish. Sheikh Othman said that whoever eats pig, it's as if he ate meat of an impure person…
Sheikh Ali Abu Al-Hassan, head of the Fatwa Committee at Al-Azhar [Sunni Islamic university], said that the first view is accurate, because when Allah punishes a group of people he punishes only them. When Allah grew angry with the nation of Moses, He turned them into pigs and apes as an extraordinary punishment... but they died out without leaving descendants."
[Al-Moheet Arab News Network, May 10, 2009, Al-Hakika al-Dawliya, May 9, 2009]
PA religious representatives on numerous occasions have used this tradition to malign Jews, calling them “apes and pigs” in sermons and programs broadcast on Palestinian Authority television.
a zdroj jeden z tisica: http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=786
tie demonstracie moslimov v de su NEPOVOLENE. zasew arabi nerespektuju zakony krjiny, kde ziju. . videla so zabery z roznych miest v de. tito ´´demonstranti ´´ kricia allah ahbar , hesla na transparentoch namierene proti izraelu .
takto kricali aj teroristi pri svojich utokoch.
to hovori za vsetko.
cele to ich spravanie sa. prenasaju svoje frustracie a boje zial na uzemia eu krajin.lebo to iste robia aj vo francuzku a inych krajinach europy.
@lukada ja som teda v palestine nebola a ani ty si nebola. Ty sa pekne skryvaj za stitom a povazuj za slachetne ked niekto pred vypalenim rakiet niekoho varuje... kde ti ludia maju ist na mesiac? ty mas zvratenu izraelsku logiku. Ja tu nepropagujem ziadny islam ani nic podobne kedze koran sim nikdy necitala ale snazim sa postavit na stranu utlacaneho palestinskeho ludu ktory si si ty stotoznila s hamasom a SCHVALUJES bombardovanie a zabijanie civilistov. Uz mi prosim ta nepil usi s opakovanim tvojich tzv pravd o stitoch, hamase, palestynskych detoch ktore provokuju iz vojakov a podobne dristy. Mna nimi nepresvedcis... rovnako ako ma niekto iny nepresvedci ze nemecka nacisticka armada sa skladala z cistych vonavych a uslachtilych vojakov ktoribsa na front dostali nedorozumenim.
To su vsetko prazdne a hlupe reci. Good bye and good night.
@alice107 Ty kde zijes? Na marse? Sak demonstracie nepovolia, len ked nie su hlasene,, ked hooligans a nacistom dovolia demonstrovat, tak preco by nemali im povolit demonstraciu za mierovu vec?,, ano,, jednu zabudli nahlasit,, uz som to citala,, ale nie je pravda, ze to nie je povolene,, nevymyslaj si zasa 😠
@dalal ja som teda v palestine bola. to si odkial nabrala ze nie? nevies nic o korane, o moslimoch tu, o palestine a pod. len si idealizujes rozne predstavy. takze nemame o com, mas pravdu, kedze nemas relevantne skusenosti, poznatky a nevies ako to tu a tam chodi.dosli ti argumenty, tak si napisala toto.
@dalal Uz som to nasla,, toto je zo zidovskej propagandy, jednoducho sikovne pospajane sury,, chapem ta,, 😀
So weit zu den Juden als Affen. Als Affen und Schweine werden sie in Sure 5, 59ff vorgestellt: „Sprich: ,O Volk der Schrift! Grollt ihr uns etwa nur deshalb, weil wir an Allah glauben und an das, was Er zu uns und was Er zuvor hinabsandte? Die Mehrzahl von euch sind Frevler.‘ Sprich: ‚Kann ich euch etwas Schlimmeres verkünden als das, was euer Lohn bei Allah ist? Wen Allah verflucht hat und wem Er zürnt und wen Er in Affen und Schweine verwandelt hat und wer den Götzen dient – die befinden sich in schlimmem Zustand und sind vom rechten Weg weit abgeirrt. Und als sie zu euch kamen, sprachen sie ‚Wir glauben!‘ Doch sie kamen im Unglauben und gingen im Unglauben fort. Allah aber weiß sehr wohl, was sie verbergen. Und du siehst viele von ihnen in Sünde und Bosheit und im Essen des Verbotenen miteinander wetteifern. Wahrlich, ihr Tun ist schlimm. Wenn die Rabbiner und (Schrift-)Gelehrten ihnen ihre sündige Rede und ihr Verschlingen des Verbotenen doch nur untersagt hätten! Wahrlich, schlimm ist ihr Verhalten. Und die Juden sagen: ‚Die Hand Allahs ist gefesselt.‘ Gefesselt werden ihre Hände, und verflucht werden sie für ihre Worte! Nein, ausgestreckt sind Seine beiden Hände… Wenn sie die Thora und das Evangelium befolgten und was zu ihnen von ihrem Herrn hinabgesandt wurde, wahrlich, dann speisten sie von dem, was über ihnen und zu ihren Füßen ist. Unter ihnen sind einige, welche die rechte Mitte einhalten; doch die meisten von ihnen – schlimm ist, was sie tun.“
Sikovne pozliepane sury od Zidovskeho autora 😉 No to tymto vas krmia?
dadal asi zabudla, ze nechcela byt osvena adebatovat so mnou. ja respektujem jej zellanie. aj preto, ze taka osba s takym chovanim nemoze byt pre mna vhodny partner na debatu.
tak skutocne vyzyvam ADMIN na to,aby upozornil pisatelku DADAL ze su iste hranice slusneho spravania sa , ktore ked prekroci,nema co hladat na fore.
osobne samozrejme este pre admina prispevok dadal oznacim ako nevhodny.
opravujem pisatelka DALAL ,aby nedoslo k nejakej zamene.
@lukada tak povedz priamo ze nemas nic proti vyvrazdovaniu moslimov kedze ako nabozenska skupina sa ti protivia... potom to bude jasne a nemysis nas dalej oblbovat inymi recami. ja mam mnoho priatelov emigrantov povodom z palestiny ziadny hamas ako si ty myslis... a tak isto oci na citanie a mozog na premyslanie. takze osobna skusenost by sice bola fajn ale nebudem to riskovat aby ma daka izraelska raketa nezahlusila. niektore tu by sa sice potesili ale dakujem.... ak pozenu izrael na zasluzene poratanie uctov a v palestine zavladne mier a sloboda budem prva ktora sa tam vyberie.
kde si tu vlastne nabrala tu drzost vyhlasovat ze ako obyvatelka izraelu mas pravdu a veci su ako povies?
@lukada Palestinian woman and a girl, aged 3, were killed in Israeli air strikes early today..( rte.ie)..... pochybujem ze to mrtve 3 rocne dievcatko vyzeralo lepsie ako na tej fotke... alebo ty si myslis ze ta vrazda bola krajsia?
tisice palestincanov apusta svoje domovy.... mas radost?
@dalal si vtipna a nemas padne argumenty. pouzivas vyraz ze niekto nas niecim krmi. IL je demokraticky stat a nikoho nicim nekrmi. to moslimov v gaze krmia, tam maju media cenzuru, tak asi si nabrala z druheho brehu tu nikto nikomu nevymyva mozgy a mame pristup k comu len chceme. nie sme obmedzeny na to, co ti radikalna vlada podsuva, narozdiel od palestiny. navyse, hamas posiela rakety na civil - k tomu nemate co dodat dievcata? izrael ma presne body kde su rakety a zbrane a tie nici. hamas nici civilne obyvatelstvo a pali rakety hlava nehlava. ja som nikdy nenapisala ze sa mi moslimovia protivvia. protivi sa mi radikalny postoj hamasu a vsetkych ktori s nim idu, a tych je nespocetne vela!! a o ziadne vzvrazdovanie nejde, tak tu nezamienaj slova. IL nici rakety a hamas chce vzvrazdit podla svojej ideologie zidov, lebo podla nich im to koran allah a mohamed prikazuju. tak neprekrucaj. a to su fakty. nie ziadne rozpravky ako pisete vy a odvolavate sa na to, ze zomieraju civilisti. ano, ale preco? lebo hamas striela rakety na civil tu hlava nehlava a o svoje obzvatelstvo sa nestara a neinvsetuje do nich ani dolar. to vsetko lebo su to teroristi, a vam to stale nie je jasne.
a vazeny ADMIN. iste pisatelky ako mozete precitat ,namiesto toho,aby debatovali kulultivovane a pouzivali argumenty , vyvolavaju vseobecne hadky s inymi pisatelmi. takze sa tu neda debatovat na urovni. takze by bolo myslim nacase, aby ste sledovali temu a pre tych, co si zelaju debatovat na urovni toto aj zabezpecili. ja si zelam ako citatelka a pisatelka , aby som nemusela citat utoky, hrubosti a osocovanie nekulturnych pisatelov. vam by malo ist o to iste. upozornenie na nevhodny prispevok som zaslala. ako ukazku jednu z mohych.lebo to by som museea dlho klikat , ak by som chcela vsetky nevhodne prispevky /utocne, hrubosti m provokacie a pod/ vam zaslat v upozorneniach.dakujem.
@dalal tz si asi naozaj mimo. ja nemam radost z mrtvych moslimov. asi ti preskakuje, nehnevaj sa. ja pisem, ze hamas bombarduje IL za tyzden 700 raketami priamo do civilu. to je dobre ano? lebo chcu vyhladit IL, sami to hovoria. a svoje obyvatelstvo vystavuju nebezpecenstvu tym, ze NEDBAJU o nic. len co najviac rakiet do IL. vsak allah im to odplati. no to nie je chore??
@alice107 Presne ako vravis a napadanie, ze iste pisatelky klamu a podobne,,,
A ked tu admini budete, tak poprosim o kontrolu vsetkych rasistickych prispevkov uzivateliek, ktore nie su so zhodou s pravidlami tejto stranky,,,,, jednoducho vyzyvat matku, nech si posle svoje dieta obedotovat allahovi a neustale provokacie Alici su uz neznesitelne,, je jedno na ktoru stranku vstupi, su tam vzdy rozbroje,, nie jeden krat ste ju museli obranovat,,, takze uz je vam velmi dobre znama,,. dakujem za pochopenie
@erjona ale ved o obetovani syna ci dcery sa v moslimskom svete hovori uplne legalne, otvorene a podporujco. Pre moslimov radikalov je CEST a este aj ZAROBOK ked svoje dieta obetuju napr. v sebevrazednom utoku aby zabili neprijatela a potom veria, ze im to Allah oplati. tak co na tom je zvlastne? to neni ziadna novinka ani urazka. to je fakt.

@lukada nie je to vtip... to fotku vydelo vela ludi a kedze sa podobala stovkam inych mrtvych deti pozabijanych izraelom jej povod nikto neskumal. Alebo v tvojej deviovanej mysli mozno ziadne obete neexistuju. Ty si sa chytila jednej fotky a tym sa snazis odlakat pozornost od genocidy pochanej na civilnom obyvatelstve. Ja len dufam ze toto si niekto raz zozere a skonci pred vojnovym tribunalom a hamas to nebude.